-
Ναι, μάλλον αυτά εννοεί. Αν και δεν τα έχω δει σε γερμανικές πινακίδες.
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Ναι, μάλλον αυτά εννοεί. Αν και δεν τα έχω δει σε γερμανικές πινακίδες.Ναι αυτα,εγω εχω δει πινακιδες τετοιες.
-
Οι πινακίδες δεν είναι για ομορφιά ή για να εντοπίζουμε τον 'πατριώτη'. Αποτελούν δημόσια έγγραφα (με την ευρεία έννοια του όρου) και ο ρόλος τους είναι να καταγράφεται εύκολα η ταυτότητα του οχήματος από τις αρχές (ή τους πολίτες, όταν αυτό είναι απαραίτητο, πχ σε περίπτωση ατυχήματος ή εγκληματικής ενέργειας).
Νομίζω ότι στο μέλλον οι πινακίδες (ή τα ίδια τα οχήματα) θα έχουν ενσωματωμένα τσιπάκια που θα δίνουν τα στοιχεία του οχήματος στις αρχές αυτόματα και εξ αποστάσεως. -
Σωστά, ξέχασα ότι είναι μόνο 14 τα γράμματα...
_
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Οι πινακίδες δεν είναι για ομορφιά ή για να εντοπίζουμε τον 'πατριώτη'. Αποτελούν δημόσια έγγραφα (με την ευρεία έννοια του όρου) και ο ρόλος τους είναι να καταγράφεται εύκολα η ταυτότητα του οχήματος από τις αρχές (ή τους πολίτες, όταν αυτό είναι απαραίτητο, πχ σε περίπτωση ατυχήματος ή εγκληματικής ενέργειας).Ακριβώς, Γι αυτό και πρέπει να είναι εύκολα αναγνώσιμες και από κάποια απόσταση, αλλά μερικές φορές το παρακάνουν οι αρμόδιοι - όπως π.χ. με αυτά τα 'αλεξίπτωτα' (σε μέγεθος) που έχουν βγάλει για τις μηχανές....
Νομίζω ότι στο μέλλον οι πινακίδες (ή τα ίδια τα οχήματα) θα έχουν ενσωματωμένα τσιπάκια που θα δίνουν τα στοιχεία του οχήματος στις αρχές αυτόματα και εξ αποστάσεως.
Πολύ πιθανό. Έτσι δε θα χρειάζεται καν φωτοραντάρ για να σε γράψουν για υπερβολική ταχύτητα. Αρκεί να κρατάει το σύστημα το χρόνο που κάνει η πινακίδα σου να πάει από το σημείο Α στο σημείο Β, να το συγκρίνουν με τον ελάχιστο 'νόμιμο' χρόνο και να ξέρουν αν έτρεχες ή όχι.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νομίζω ότι στο μέλλον οι πινακίδες (ή τα ίδια τα οχήματα) θα έχουν ενσωματωμένα τσιπάκια που θα δίνουν τα στοιχεία του οχήματος στις αρχές αυτόματα και εξ αποστάσεως.Κάτι τέτοιο (ένα στρόγγυλο μεταλιζέ μικροτσιπ) έχουν κολλημένο στο παρμπριζ τους τα ταξί εδω πάνω που είναι περασμένα όλα τα στοιχεία του αυτοκινήτου και των ιδιοκτητών. Το που και πως διαβάζεται όμως δεν γνωρίζω.
Ιδέες για μελλοντικό σύστημα πινακίδων