-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Δυστυχώς οι ελληνικές τράπεζες χρεώνουν για αναλήψεις απο ΑΤΜ στο εξωτερικό σεβαστή προμήθεια.
Η λύση είναι η χρήση της χρεωστικής ακόμα και για μικρές συναλλαγές ( σουπερμάρκετ-εστιατόρια κλπ) και οι αναλήψεις ενός σχετικά μεγάλου ποσού μια στο τόσο.Ρώτησε για την προμήθεια μήπως έχει αλλάξει αυτή η φάμπρικα
τι ποσο εχεις υπ'οψην εσυ ;
Γιατι δεν θα παω σε καμια τρομερα μεγαλη πολη οποτε και δεν ξερω κατα ποσο περνανε χρεωστικες κλπ.
-
Ο χρήστης egobrain έγραψε:
Γιατι δεν θα παω σε καμια τρομερα μεγαλη πολη οποτε και δεν ξερω κατα ποσο περνανε χρεωστικες κλπ.Παντού περνάνε χρεωστικές (switch τις λένε εκεί) και πιστωτικές, δε θα έχεις πρόβλημα.
-
Πανω κατω ποιες ειναι οι χρεωσεις για χρηση ; Υπαρχει επιβαρυνση ;
Αυτη που 'χω ειναι δικια μου οποτε για να με ... λαδωνουν θα πρεπει να κανω εξουσιοδοτηση για να μπορουν να βαζουν ;Δεν ειχα ποτε παρε δωσε με καρτες. Αντε καμια αναληψη και καμια πλαστογραφηση
-
Για την FBB γνωρίζετε αν στέκεται καλά στην αγορά;
Δίνει επιτόκιο στην ετήσια κατάθεση 5,7% .Στους όρους σύμβασης έχει κάτι μυστήρια που μου φαίνονται 'κάπως' .
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ - ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝhttp://i476.photobucket.com/albums/rr12 ... 98/FBB.jpg
-
Πανω κατω ποιες ειναι οι χρεωσεις για χρηση ; Υπαρχει επιβαρυνση ;
Αυτη που 'χω ειναι δικια μου οποτε για να με ... λαδωνουν θα πρεπει να κανω εξουσιοδοτηση για να μπορουν να βαζουν ;Δεν ειχα ποτε παρε δωσε με καρτες. Αντε καμια αναληψη και καμια πλαστογραφηση
To λοιπόν θα ανοίξεις λογαριασμό στην Ισπανία είναι απλό εύκολο και γρήγορο και μπορείς να το κάνεις επειδή έχεις κατοικία στην Ισπανία. Αρκεί να πάς με το συμβόλαιο σου ή ένα λογαριασμό στο όνομα σου. Πάρε και καναν τσάκαλο που να μιλάει Ισπανικά γιατί δεν τα πάνε και πολύ καλά με τα Αγγλικά. Θα ζητήσεις να σου βγάλουν και μια χρεωστική και θα είσαι κύριος. Μεταφορές με Internet Banking από τον λογαριασμό σου στην Ελλάδα μια φορά ή και λιγότερες φορές για μεγάλο ποσό. Η προμήθεια είναι μόλις Ο.5 ευρώ. Με την χρεωστική θα έχει μια ελάχιστη προμήθεια ανα συναλλαγή στο ΑΤΜ συν ένα μικρό ποσοστό επι του ποσού. Το ημερήσιο όριο είναι 300 ευρώ.
-
Τα ποσα για την χρεωστικη μου δεν θα μπαινουν απο 'μενα, απο Ελλαδα.
Για να το κανω ευκολο :
θα ειμαι με ενα Χ ποσο οταν παω. Επειτα απο αρκετες εβδομαδες θα θελω μια αναληψη πχ καθε μηνα.
Η ποιο ευκολη διαδικασια ειναι να ασχοληθω με τραπεζες εκει
ή western union κλπ που ειπε νομιζω ο ντριφτερ για μεταφορα χρηματων ; -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Δίνει επιτόκιο στην ετήσια κατάθεση 5,7% .Στους όρους σύμβασης έχει κάτι μυστήρια που μου φαίνονται 'κάπως' .
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ - ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝhttp://i476.photobucket.com/albums/rr12 ... 98/FBB.jpg
Eιναι μια τραπεζα που θα πρεπε να εχει κλεισει εκκρεμει εδω και πολυ καιρο μια αυξηση μετοχικου κεφαλαιου οπου οι 2 βασικοι μετοχοι δεν τα βρισκουν.
Παρόλλα αυτα πιστευω οτι δεν θα εχεις καποιο προβλημα,η ΕΚΤ δεν θα αφησει να γινουν παρατραγουδα στο συστημα,απλως ενα πρωι μπορει να μαθεις ξαφνικα οτι την FBB την πηρε η αγροτική ή η Εθνική.
-
Τα ποσα για την χρεωστικη μου δεν θα μπαινουν απο 'μενα, απο Ελλαδα.
Για να το κανω ευκολο :
θα ειμαι με ενα Χ ποσο οταν παω. Επειτα απο αρκετες εβδομαδες θα θελω μια αναληψη πχ καθε μηνα.
Η ποιο ευκολη διαδικασια ειναι να ασχοληθω με τραπεζες εκει
ή western union κλπ που ειπε νομιζω ο ντριφτερ για μεταφορα χρηματων ;Στο έκανα πολύ εύκολο. Λογαριασμός στην Ισπανία και Internet banking στον λογαριασμό της Ελλάδας για μεταφορές στον Ισπανικό. Η Western Union χρεώνει προμήθειες ακόμα μεγαλύτερες από την μεταφορά μέσω κάρτας ανάληψης (ethnocash κλπ) και εννοείται δεν συμφέρει.Το έχω κάνει σε 2 χώρες με κανένα απολύτως πρόβλημα και η φίλη μου που ήταν Erasmus Βαλένθια έκανε ακριβώς το ίδιο. Ο λογαριασμός μπορεί να είναι απαραίτητος για πολλούς λόγους. Για παράδειγμα στην Γερμανία το ενοικίο το τραβούσαν υποχρεωτικά από εκεί στην Ισπανία δεν ξέρω τι παίζει ακριβώς ούτε αν θα μείνεις σε εστία, εκτός εστίας κοκ
-
Bien. Αρα θα πρεπει να εξουσιοδοτησω καποιον εδω για τον λογαριασμο μου ;
-
Η κατάθεση από τρίτο πρόσωπο στον λογαριασμό σου δεν χρειάζεται εξουσιοδότηση. Φρόντισε απλά να ενεργοποίησεις το Internet banking του Ελληνικού λογαριασμού για να κάνεις τις μεταφορές στον Ισπανικό . Εννοείται οτι μπορούν να σου στείλουν λεφτά και με τον παραδοσιακό τρόπο δλδ από τον γκισέ αλλά η προμήθεια είναι πάρα πολύ μεγαλύτερη.
-
delete
-
Gracias chicos !
-
Μπορεί να ρωτήσει πρώτα τους όρους. Στην Γαλλία οι τράπεζες δεν χρεώνουν τπτ για εμβάσματα μεσω IBAN η δε Γερμανική δεν μου χρέωνε ούτε όταν έκανα αποστολές εμβασμάτων στην Ελλάδα. Οι χρεωστικές αν μιλάμε για electron visa δεν χρεώνουν συνήθως,και λεω συνήθως γιατι ποτέ δεν ξέρει κανεις, για συναλλαγές σε ευρώ αλλά μπορεί να μην λειτουργεί για να αγοράσει ας πούμε εισητήριο για το τραίνο , το έπαθα πρόσφατα στην Πορτογαλία με την γαλλική Visa και αναγκάστικα να κάνω ανάληψη, οπότε καλό είναι να έχει και μια Ισπανική κάρτα για να κάνει τις αναλήψεις του και γενικά τις αγορές του. Φυσικά θα προτιμήσεις την δωρέαν ή τέλος πάντων την φτηνότερη.
-
το ebanking θέλει καμιά δυο μέρες να μεταφέρει τα λεφτά σε ξένο λογαριασμό, ενώ αν τα καταθέσει κάποιος τα τραβάει αμέσως από το ισπανικό atm. θα έχει μεν την επιβάρυνση αλλά αυτό θα γίνεται μια φορά το μήνα με μεγάλα ποσά ειδικά αν τα χρειάζεσαι αμέσως.
τέλος πάντων όπως και να χει βγάλε εκεί μια χρεωστική ώστε να καταθέτεις εκεί και να 'παίζεις' μ'αυτήν.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Eιναι μια τραπεζα που θα πρεπε να εχει κλεισει εκκρεμει εδω και πολυ καιρο μια αυξηση μετοχικου κεφαλαιου οπου οι 2 βασικοι μετοχοι δεν τα βρισκουν.
Παρόλλα αυτα πιστευω οτι δεν θα εχεις καποιο προβλημα,η ΕΚΤ δεν θα αφησει να γινουν παρατραγουδα στο συστημα,απλως ενα πρωι μπορει να μαθεις ξαφνικα οτι την FBB την πηρε η αγροτική ή η Εθνική.
thanx mate. Στο link έχω τους όρους σύμβασης που λένε οτι η τράπεζα ουδεμία ευθύνη φέρει σε περίπτωση υποτίμησης της αξίας του κεφαλαίου ή για το μη διαθέσιμό τους εξαιτίας περιορισμών. Σα να μου λεει δηλ. οτι υπάρχει κίνδυνος χρεοκοπίας του κράτους ή και της ίδιας της τράπεζας
-
Προσπαθώ να βρώ άκρη εδώ και λίγες μέρες για το πως μπορώ να μεταφέρω καταθέσεις των γονιών & των πεθερικών μου στο εξωτερικό (εντός ΕΕ).
Η μεταφορά θα γίνει όχι μόνο για λόγους αν-ασφάλειας αλλά και βιοποριστικούς καθώς θα είναι το κεφάλαιο για να ξεκινήσουμε μια νέα ζωή με την γυναίκα μου.
Αυτό που με μπέρδεψε πολύ ήταν η αναφορά ενός διευθυντή τράπεζας ότι στο νέο φορολογικό προβλέπεται φορολογία 8% σε κεφάλαια στο εξωτερικό.
Αυτό που βρήκα ήταν ένα άρθρο (Νο 18) το οποίο όμως μιλάει για αδήλωτες καταθέσεις και αφορά τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, δηλαδή με 8% φέρνεις τα μαύρα Ελλάδα και τα ξεπλένεις!!!
Το θέμα είναι μπορώ να ακολουθήσω την διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού στο εξωτερικό μέσω υποκαταστήματος στην Ελλάδα (με δικαιούχους εμένα-σύζυγο-γονείς) και να κάνω αυτόματη μεταφορά όλων των καταθέσεων από άλλες τράπεζες εκεί; Ή θα μου επιφυλάξουν καμμιά έκπληξη τόσο σε έξοδα μεταφοράς όσο και φορολογικά;
Δεν μιλάμε για τεράστια ποσά, 2-3 εφάπαξ Δ.Υ.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
το ebanking θέλει καμιά δυο μέρες να μεταφέρει τα λεφτά σε ξένο λογαριασμό, ενώ αν τα καταθέσει κάποιος τα τραβάει αμέσως από το ισπανικό atm. θα έχει μεν την επιβάρυνση αλλά αυτό θα γίνεται μια φορά το μήνα με μεγάλα ποσά ειδικά αν τα χρειάζεσαι αμέσως.τέλος πάντων όπως και να χει βγάλε εκεί μια χρεωστική ώστε να καταθέτεις εκεί και να 'παίζεις' μ'αυτήν.
Κάτσε γιατί σε έχασα κάπου
Καταρχας από ΑΤΜ εξωτερικού έχεις ημερήσιο όρο, συνήθως 300 ευρώ, ανα ανάληψη άρα δεν μπορείς να βγάλεις μεγάλα ποσά σε καμιά περίπτωση. Κατα δεύτερον αν εννοεις φυσικό πρόσωπο να κάνει το έμβασμα σε λογαριασμό εξωτερικού τότε και πάλι είσαι λάθος. Το ποσό δεν μπαίνει άμμεσα αλλά μετά απο 2-3 μέρες και πάντα πιο αργά από ο,τι μέσω e-banking και το κόστος είναι περίπου 30 φορές μεγαλύτερο. -
Ο χρήστης dimik έγραψε:
Προσπαθώ να βρώ άκρη εδώ και λίγες μέρες για το πως μπορώ να μεταφέρω καταθέσεις των γονιών & των πεθερικών μου στο εξωτερικό (εντός ΕΕ).Η μεταφορά θα γίνει όχι μόνο για λόγους αν-ασφάλειας αλλά και βιοποριστικούς καθώς θα είναι το κεφάλαιο για να ξεκινήσουμε μια νέα ζωή με την γυναίκα μου.
Αυτό που με μπέρδεψε πολύ ήταν η αναφορά ενός διευθυντή τράπεζας ότι στο νέο φορολογικό προβλέπεται φορολογία 8% σε κεφάλαια στο εξωτερικό.
Αυτό που βρήκα ήταν ένα άρθρο (Νο 18) το οποίο όμως μιλάει για αδήλωτες καταθέσεις και αφορά τον επαναπατρισμό κεφαλαίων, δηλαδή με 8% φέρνεις τα μαύρα Ελλάδα και τα ξεπλένεις!!!
Το θέμα είναι μπορώ να ακολουθήσω την διαδικασία ανοίγματος λογαριασμού στο εξωτερικό μέσω υποκαταστήματος στην Ελλάδα (με δικαιούχους εμένα-σύζυγο-γονείς) και να κάνω αυτόματη μεταφορά όλων των καταθέσεων από άλλες τράπεζες εκεί; Ή θα μου επιφυλάξουν καμμιά έκπληξη τόσο σε έξοδα μεταφοράς όσο και φορολογικά;
Επειδη πας στη Κυπρο μπορεις να κανεις τη δουλεια που θελεις ευκολα στη τραπεζα Κυπρου...Οποτε ανοιγεις λογαριασμο στη Κυπρου εδω στην Ελλαδα και κανεις τις δουλειες και απο εδω και απο εκει.
Ο μονος περιορισμος σ αυτη τη περιπτωση ειναι οτι αναληψη μεγαλου ποσου μπορεις να τη κανεις απο τη Κυπρο μονο εκτος και αν βολευεσαι στο περιορισμο που εχουν 2.000€ ανα ημερα για τα εδω καταστηματα. Οποτε μιας και μετακομιζεις εκει πηγαινε κανε καμια ερωτηση σε κανα καταστημα.Απο τη στιγμη που θα εχεις δηλωσει μονιμη κατοικια στην Κυπρο κιολας ισως να γλιτωνεις ολους αυτους του ελεγχους και τη φορολογια.
Απο τις φημες λεγετε οτι οσοι μετακινουν μεγαλα ποσα προς το εξωτερικο τραβανε τη προσοχη και ισως να γινονται ελεγχοι ποθεν εσχες και τετοια.
Σιγουρα υπαρχει φορολογια για τον επαναπατρισμο των χρηματων αλλα δεν ξερω τι γινετε στη περιπτωση που δηλωνεις κατοικος εξωτερικου.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Προσπαθώ να βρώ άκρη εδώ και λίγες μέρες για το πως μπορώ να μεταφέρω καταθέσεις των γονιών & των πεθερικών μου στο εξωτερικό (εντός ΕΕ).
Η μεταφορά θα γίνει όχι μόνο για λόγους αν-ασφάλειας αλλά και βιοποριστικούς καθώς θα είναι το κεφάλαιο για να ξεκινήσουμε μια νέα ζωή με την γυναίκα μου.
Επειδη πας στη Κυπρο μπορεις να κανεις τη δουλεια που θελεις ευκολα στη τραπεζα Κυπρου...Οποτε ανοιγεις λογαριασμο στη Κυπρου εδω στην Ελλαδα και κανεις τις δουλειες και απο εδω και απο εκει.
Ο μονος περιορισμος σ αυτη τη περιπτωση ειναι οτι αναληψη μεγαλου ποσου μπορεις να τη κανεις απο τη Κυπρο μονο εκτος και αν βολευεσαι στο περιορισμο που εχουν 2.000€ ανα ημερα για τα εδω καταστηματα. Οποτε μιας και μετακομιζεις εκει πηγαινε κανε καμια ερωτηση σε κανα καταστημα.Απο τη στιγμη που θα εχεις δηλωσει μονιμη κατοικια στην Κυπρο κιολας ισως να γλιτωνεις ολους αυτους του ελεγχους και τη φορολογια.
Απο τις φημες λεγετε οτι οσοι μετακινουν μεγαλα ποσα προς το εξωτερικο τραβανε τη προσοχη και ισως να γινονται ελεγχοι ποθεν εσχες και τετοια.
Σιγουρα υπαρχει φορολογια για τον επαναπατρισμο των χρηματων αλλα δεν ξερω τι γινετε στη περιπτωση που δηλωνεις κατοικος εξωτερικου.
Σκεφτόμουν να ανοίξω τον λογαρισαμό σαν κάτοικος Κύπρου (δίνοντας διευθύνσεις κλπ από εκεί) ώστε να αποφύγω πιθανές επιπλοκές. Από την στιγμή που τα χρήματα είναι απολύτως δικαιολογημένα (εφάπαξ) και θα είμαι απλά συνδικαιούχος στον λογαριασμό δεν νομίζω να έχουμε θέματα ποθεν έσχες.
Δεν ξέρω βέβαια πώς θα γίνει η κατάθεση από τους τρίτους λογαριασμούς σε αυτόν στην Κύπρο, έμβασμα ή με άλλον τρόπο ώστε να εχει τα μικρότερα δυνατά έξοδα; Web banking δυστυχώς δεν παίζει.
Επαναπατρισμός δεν μας ενδιαφέρει.
Thanks για τις πληροφορίες.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
το ebanking θέλει καμιά δυο μέρες να μεταφέρει τα λεφτά σε ξένο λογαριασμό, ενώ αν τα καταθέσει κάποιος τα τραβάει αμέσως από το ισπανικό atm. θα έχει μεν την επιβάρυνση αλλά αυτό θα γίνεται μια φορά το μήνα με μεγάλα ποσά ειδικά αν τα χρειάζεσαι αμέσως.
τέλος πάντων όπως και να χει βγάλε εκεί μια χρεωστική ώστε να καταθέτεις εκεί και να 'παίζεις' μ'αυτήν.
Κάτσε γιατί σε έχασα κάπου
Καταρχας από ΑΤΜ εξωτερικού έχεις ημερήσιο όρο, συνήθως 300 ευρώ, ανα ανάληψη άρα δεν μπορείς να βγάλεις μεγάλα ποσά σε καμιά περίπτωση. Κατα δεύτερον αν εννοεις φυσικό πρόσωπο να κάνει το έμβασμα σε λογαριασμό εξωτερικού τότε και πάλι είσαι λάθος. Το ποσό δεν μπαίνει άμμεσα αλλά μετά απο 2-3 μέρες και πάντα πιο αργά από ο,τι μέσω e-banking και το κόστος είναι περίπου 30 φορές μεγαλύτερο.μόνο στο όριο έχεις δίκιο, αν κ νομίζω ότι είναι λίγο παραπάνω. στο 2ο μπερδεύτηκες, δεν αναφέρομαι σε έμβασμα εσωτερικού. πήγαινε δλδ η μάνα μου και κατέθετε λεφτά στο ΑΤΜ στην εθνική και την επόμενη μπορούσα εγώ να τα τραβήξω με την κάρτα Εθνοcash Maestro με το αντίστοιχο κόστος συναλλαγής 1.5-2 λίρες. βέβαια τότε δεν υπήρχε ebanking και αυτή ήταν η πιο άμεση λύση
Τραπεζικές απορίες & Τραπεζικό σύστημα