-
Ανήγω αυτό το thread για να μάθουμε πως μπορεί να δημιουργηθεί μια υπεράκτια/εξωχώρια εταιρεία.
Που κυμαίνεται το συνολικό κόστος δημιουργίας και...χρήσης, ποια είναι τα υπέρ και τα κατά, και τελικά για τί ποσό/είδος περιουσίας 'αξίζει τον κόπο'
Παρακαλώ όσοι ξέρουν να συνεισφέρουν ώστε να δημιουργηθεί βήμα προς βήμα ένας οδηγός.
-
Ανήγω αυτό το thread για να μάθουμε πως μπορεί να δημιουργηθεί μια υπεράκτια/εξωχώρια εταιρεία.
Που κυμαίνεται το συνολικό κόστος δημιουργίας και...χρήσης, ποια είναι τα υπέρ και τα κατά, και τελικά για τί ποσό/είδος περιουσίας 'αξίζει τον κόπο'
Παρακαλώ όσοι ξέρουν να συνεισφέρουν ώστε να δημιουργηθεί βήμα προς βήμα ένας οδηγός.
-
-
Τα πλεονεκτήματα ίδρυσης των offshore εταιριών
http://www.provataslaw.gr/541F0DC1.el.aspx -
Τα google είναι φίλοι μας!
http://www.google.co.uk/search?hl=en&q= ... E%A3&meta=
Ο Βουλγαράκης τελικά θα γίνει σαν τον Κοσκωτά. Ψιλικατζής που έφαγε όλη τη μπόρα... :lipsealed:
-
Δεν τα έχω πρόχειρα, αλλά πλέον οι offshore είναι λίγο πρόβλημα... Καλύτερα να πας σε καμιά Κύπρο, να κάνεις καμιά ΕΠΕ, ΑΕ δεν ξέρω τι ακριβώς και να φορολογείσαι μόνον με 10%, ενώ θα είσαι και εντός ΕΕ...
Υπάρχουν και εξειδικευμένα γραφεία για τέτοια κόλπα, εγώ έχω πετύχει συχνά και ένα spam που βολοδέρνει..
-
Μάλιστα.
Από ότι βλέπω οι off-shore φορολογούνται με 3% ετησίως (lol!) στα ακίνητα που κατέχουν στην Ελλάδα, πληρωμές προς αυτές δεν μπορούν να παρουσιαστούν ως έξοδα, υπάρχουν όμως παραθυράκια για χρήση τους σε Χρηματιστηριακές συναλλαγές κλπ. Υπάρχουν προκατασκευασμένες από πολλούς παρόχους σχετικών υπηρεσιών και μπορούν να δημιουρηθούν σε ένα 24ωρο με μικρό (πόσο?) κόστος.Οπότε άλλη λύση είναι η Βουλγαράκης και ΣΙΑ way, της δημιουργίας Κυπριακής ΕΠΕ.
Φόρος μόνο 10% (ή και λιγότερο) και βασικά κανένας απολύτως περιορισμός (μέχρι και το νόμισμα πλέον είναι κοινό).
Πόσο κοστίζει όμως μια Κυπριακή ΕΠΕ και πόσο δαιδαλώδης είναι η διαδικασία? -
koutsan, έχεις τίποτα να πεις επ'αυτού;
_
-
H έρευνα συνεχίζεται...
καθώς φαίνεται η χρήση Κυπριακής ΕΠΕ περιορίζεται για κάποιον λόγο, σε μια επιχειρηματική κίνηση στην Ελλάδα. Κατοχή για παράδειγμα μετοχών μίας μόνο Α.Ε. ή κατοχή/εκμετάλευση ενός μόνο ακινήτου (όπως τόνισε και ο Βουλγαράκης για να τεκμηριώσει το σύννομο της φοροαποφυγής του )
Θα έχει όμως ενδιαφέρον αν ξέρει κάποιος και τη νομολογία από την οποία προκύπτει αυτό και αν μπορεί να...παρακαμφθεί. -
Mην τρεφετε αυταπατες παντως οτι θα εχετε την ιδια αντιμετωπιση με τον Βουλγαρακη, αν σας βρει με offshore o εφοριακος θα σας περασει ενα χερι και αυτος και ολο του το σοι μαζι με τους αλβανους εργατες που απασχολει στο εξοχικο του.
-
Μεχρί τότε ......
μια 'offshore' καλοί μου φίλοι δεν έχει ΠΟΤΕ κέρδος.
Γι αυτό και ο έρμος ο Βου....κης πούλησε με ζημία.
Αγοράζει οικήματα στην αντικειμενική τους αξία και τα νοικιάζει ... γκουχ γκουχ... 'όσο νοικίαζει ενας φοιτητής γκαρσονιέρα στην Λάρισα'
Επιπλέον όταν νοικίαζεις το σπίτι σου, δεν κινδυνέυεις να στο πάρουν οι Τράπεζες αν ατυχήσεις επαγγελματικά.Μην περιμένετε πολλά από το διαδίκτυο..... όσο πιο λίγοι ασχολούνται τόσο καλύτερα.
Έρε τι γλέντια και μπαλωθιές θα έπεφταν αν έβγαιναν στην επιφάνεια και οι off shore παπάδων, δημοσιογράφων κλπ κλπΣτην ελληνική τηλεοράση το θέμα είναι ΜΟΚΟ
-
Μα γιατί, αφού μιλάμε για 'νομότυπα' πράγματα.
-
επίσης..............
Γνωρίζετε πόσες υπεράκτιες (offshore) εταιρείες κινούνται στην Ελλάδα, ορμώμενες από... μαγικά νησιά και εξωτικούς παραδείσους;
Περίπου 11.000, σύμφωνα με διασταυρωμένα στοιχεία από το οικονομικό επιτελείο. Ασχολούνται κυρίως με ακίνητα, ναυτιλιακές εργασίες, σκάφη αναψυχής, χρηματιστηριακά παιχνίδια, επενδύσεις άλλοτε νόμιμες (αλλά για να φοροδιαφεύγουν) και άλλοτε εντελώς παράνομες (για να κρύβονται επιμελώς οι λαθρέμποροι που κρύβονται πίσω τους).Στη Βουλιαγμένη, στην Ηρώδου Αττικού πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο, στην Εκάλη, στη Φιλοθέη, στην Κέρκυρα, στη Μύκονο, στη Σαντορίνη και στη Ρόδο πάνω από 3.500 πολυτελή ακίνητα ανήκουν σε υπεράκτιες εταιρείες για να μην δηλώνουν «πόθεν έσχες» και να μην πληρώνουν φόρους στις μεταβιβάσεις. Αλλες 3.000 υπεράκτιες δραστηριοποιούνται στη Σοφοκλέους και κάνουν παιχνιδάκια διαφόρων ειδών, χωρίς να εντοπίζονται.
Πού... κατοικοεδρεύουν όμως; Περίπου 1.000 στα Νησιά Κέιμαν, γνωστά και από τα ομόλογα. Αλλες 800 στη Λιβερία που δεν είναι τόσο εξωτική, λόγω εμφυλίου. Και ακολουθούν η Κύπρος με 500, ο Παναμάς με 350, τα Νησιά Βέρτζιν και οι Βερμούδες με 300, το μαγευτικό Λιχτενστάιν (που είναι... ένας δρόμος όλο κι όλο) με 250, οι Μπαχάμες, η Ανδόρα, τα Νησιά Μάρσαλ και το Μονακό.
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Mην τρεφετε αυταπατες παντως οτι θα εχετε την ιδια αντιμετωπιση με τον Βουλγαρακη, αν σας βρει με offshore o εφοριακος θα σας περασει ενα χερι και αυτος και ολο του το σοι μαζι με τους αλβανους εργατες που απασχολει στο εξοχικο του.Τiger τα πιστεύεις αυτά που λες?
και εγώ σου λέω ότι θα σου φέρει στο σκάφος σου προτόκολλο καταστροφής/φωτιά-πλημύρα για τα βιβλία σου και το στριγκακι της γυναίκας του.
-
ρωτήστε τον Υπουργό Ναυτιλίας........
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Παρακαλώ όσοι ξέρουν να συνεισφέρουν ώστε να δημιουργηθεί βήμα προς βήμα ένας οδηγός.Δεν το λες σοβαρά, έ;
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Δεν το λες σοβαρά, έ;
Tί εννοείς 'σοβαρά'?
Σοβαρά θέλω να ξέρω πώς γίνεται. Όχι τόσο για να το κάνω αλλά να κρίνω πόσο άχρηστοι/διαπλεκόμενοι είναι αυτοί που επιτρέπουν να γίνεται.Όπως πολύ σωστά λέει και ο cpp 'όσο πιο λίγοι ασχολούνται τόσο καλύτερα'.
Με άλλα λόγια, αν ασχοληθούν πολλοί η (όποια) κυβέρνηση δε θα έχει άλλη λύση από το να κλείσει τα παραθυράκια/δημιουργήσει επαρκή αντικίνητρα.Φως παντού λοιπόν, ανέκαθεν ήταν η μόνη λύση.
-
Υπάρχει άπλετο φως στο συγκεκριμένο θέμα: Ένας καλός οικονομολόγος θα σε καθοδηγήσει εύκολα στη δημιουργία της δικής σου υπεράκτιας.
Αν εννοείς ότι θέλεις να μάθεις ποιοί έχουν τέτοιες εταιρίες και πως τις χρησιμοποιούν και ρωτάς στο 4τφ, μάλλον δεν έχεις καταλάβει ΤΙ είναι αυτές οι εταιρίες.
-
Μια παράκτια εταιρεία μπορεί να έχει εκατοντάδες 'μετόχους'; Κάτι σαν συνεταιρισμός ας πούμε; Για σκεφτείτε το!
Έλα Ηλία'μ! Ακούεις; Ακούω να λες. Όπου δει ο Έλλην παράθυρο, βουρ. Στο τέλος θα καταργηθούν οι πόρτες. Και μην ακούσω ότι φταίει το κακό κράτος...
-
Ο χρήστης ililias έγραψε:
Υπάρχει άπλετο φως στο συγκεκριμένο θέμα: Ένας καλός οικονομολόγος θα σε καθοδηγήσει εύκολα στη δημιουργία της δικής σου υπεράκτιας.Αν εννοείς ότι θέλεις να μάθεις ποιοί έχουν τέτοιες εταιρίες και πως τις χρησιμοποιούν και ρωτάς στο 4τφ, μάλλον δεν έχεις καταλάβει ΤΙ είναι αυτές οι εταιρίες.
Δεν είμαι σίγουρος αν έχω καταλάβει σωστά, αλλά πες μας τί είναι αυτές οι εταιρείες και κυρίως πώς τις χρησιμοποιούν. Δε με ενδιαφέρουν ονόματα ατόμων που τις έχουν. Με ενδιαφέρει όμως ο αριθμός τους και σε τί οικονομικά μεγέθη αντιστοιχούν.
Κατά τα άλλα δε θέλω να πάω σε οικονομολόγο, θέλω αν υπάρχει κάποιος σχετικός εδώ να παραθέσει τα βήματα ή/και την προσωπική του εμπειρια.
Θα επαναλάβω ότι ρωτάω κυρίως για να ξέρω πόσο εξόφθαλμα φοροδιαφεύγουν αυτοί που το κάνουν, και πόσο συνένοχο είναι το κράτος που δεν τους ταλαιπωρεί αρκετά ώστε να πάψουν να το κάνουν. Επίσης ρωτάω απλά και μόνο για να ικανοποιήσω την περιέργειά μου.
Τέλος αν υπάρχει ένας απλός και εύκολος τρόπος για να αντιμετωπίσει ο μέσος αστός το ΓΔΑΡΣΙΜΟ κατά την αποδοχή κληρονομίας (ειδικά σε περιπτώσεις μεταβιβάσεων από τον έναν αδερφό στον άλλο), ναι θα ήθελα να το ξέρω.
Πως δημιουργείται μια off-shore εταιρεία