-
Χρησιμοποιεις καθολου φορτιστες;
-
Ναι αμέ, τακτικά μάλιστα: και φορτιστή κινητού και σκουπάκι που μπαίνει στην υποδοχή του αναπτήρα. Κανένα πρόβλημα μέχρι τώρα
-
και γω βαζω σκουπα απο τον αναπτηρα μου και μεχρι στιγμης κανενα προβλημα..
καμια φορα ομως αν καποιος φορτιστης σφηνωσει παιζει προβλημα, στο c2 μου μια φορα τραβηξα μαζι ολη τη βαση γυρω απο το λεβιε
-
Κάπου είχα διαβάσει και είμαι σχεδόν σίγουρος γι΄αυτό (αλλά δε μπορώ να το ξαναβρώ ) οτι ο καινούργιος TSI 2 lt που φοράει και το golf GTI μεταξύ των άλλων έχει καδένα και όχι ιμάντα για την κίνηση των εκκεντροφόρων.
Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει?
-
Ο χρήστης dimgster έγραψε:
Κάπου είχα διαβάσει και είμαι σχεδόν σίγουρος γι΄αυτό (αλλά δε μπορώ να το ξαναβρώ ) οτι ο καινούργιος TSI 2 lt που φοράει και το golf GTI μεταξύ των άλλων έχει καδένα και όχι ιμάντα για την κίνηση των εκκεντροφόρων.Μπορεί κάποιος να το επιβεβαιώσει?
Μετά απο ψάξιμο το βρήκα και είμαι πλέον σίγουρος.
Κοιτώντας στο παρακάτω link
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Vo ... ol_engines
εκει που λέει 2.0 TSI/TFSI 132-155kW γράφει chain-driven double overhead camshaft (DOHC) που σημαίνει καδένα.
-
εγω γαμωτο το κερατο μου εχω ακομα ιμαντα
σιγουρα θα με γδυσουν οταν ερθει η ωρα της αλλαγης
πώς και το εριξε στην καδενα η vw?
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
σιγουρα θα με γδυσουν οταν ερθει η ωρα της αλλαγηςαυτο είναι το μόνο σίγουρο
-
κοιτα σημερα που ετρεχα παντως ημουν στους 102
σε μια ζεστη μερα με νορμαλ οδηγηση και λιγα ανοιγματα αντε να φτασεις 94-95 και λιγα ανοιγματα
συνηθως ειμαι στους 88-92Βραδυ με χαλαρη οδηγηση σε παραλιακή και εθνικη έχω 100-102
Με λίγο βαρύτερο πόδι, αλλα χωρίς ανοίγματα ψηλά (είπαμε στρώνω ) έχω 103-109
Με λίγο παρατεταμένο πάτημα μέχρι τα 170 (αντιστοιχούν περίπου σε 4000 στροφές, ξαναλέω στρώνω ) βλέπω 110 και 111 και εκεί σταματάω γιατι δε θέλω να δώ άλλο.Το θέμα είναι ότι ψάχνοντας να παρκάρω και κινούμενος από στενό σε στενό με μικρές ταχύτητες ειμαι περιπου στους 107-108.
Φαντάζομαι ότι σε σοβαρά πατήματα τα 120 θα τα έχω για πλάκα.
στο στρωσιμο παντως εχε το νου σου γιατι εγω εφτασα στο min στα 8000 χλμ
στην επομενη αλλαγη δεν κινδυνευσα καθολου να εχω χαμηλα το λαδι (αλλαζω στα 7500, πιστευω οτι αντεχει και 10Κ αλλα οχι 15 που λεει η αντιπροσωπεια και αυτο εχει συμβει σε πολλους)
και ειδα ακομα χαμηλοτερη καταναλωση οταν απο τα aral πηγα στα castrol
όχι τα λάδια τα κοιτάω συνέχεια και μέχρι στιγμής είναι λίγο κάτω από το max
Castrol edge 5w-30 θα συμπληρώσω αν χρειαστεί μιας και Castrol πρέπει να φοράει και το αμάξι από την μάνα του
η μεγαλυτερη καταναλωση στην εθνικη εχει φλερταρει με τα 14 (αδειος ομως) και η μεγαλυτερη μετα απο κοντρες εχει πλησιασει το 30αρι παραπανω ειναι πολυ δυσκολο να παει και αυτο με πολυ καψιμο.
μια γρηγορη βολτα αντε να φτασει το 22-24αρι και μια σβελτη το 17-19αριμεση απο τον ιουνιο εχω στα 13.4 περιλαμβανονται και ταξιδια ομως (πριν ημουν στο 14.6)
μικροτερη καταναλωση εχει κανει ο πατερας (ανεβαινοντας βουνο μαλιστα ) 8.4 , δεν ξερω πώς εγω σε αδεια παραλιακη δε μπορω να πεσω κατω απο το 9.5
από καταναλώσεις είναι νωρίς να μιλήσω, αλλα σίγουρα καίω πολύ λιγότερα
να καταλάβεις σε εθνική με οδηγηση από 130-170 έχω κάτι πάνω από 8
και ακόμα και σε κίνση Αθηνων-Λαμίας με σταμάτα ξεκίνα δε βλέπω πάνω από 10Αλλα ξαναλέω είναι πολύ νωρίς ακόμα.
-
και γω στο στρωσιμο εθνικη εγραφα 9.5αρια μετα δεν κρατιεσαι..
πολυ ζεστη στο λαδι σου τι να σου πω ειναι θεμα ψυγειου?
μηπως φταιει το αρκετα πιο μικρο intercooler που εχουν οι 200αρηδες και λογικα και συ ή δεν εχει σχεση?
-
Αν το GTi VI έχει το ίδιο intercooler με το GTi V, καλή θα ήταν μια αλλαγή με το intercooler του S3 που μπαίνει κουτί επάνω. Όσοι το έκαναν γράφουν πως είχε μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες του κινητήρα.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Αν το GTi VI έχει το ίδιο intercooler με το GTi V, καλή θα ήταν μια αλλαγή με το intercooler του S3 που μπαίνει κουτί επάνω. Όσοι το έκαναν γράφουν πως είχε μεγάλη διαφορά στις θερμοκρασίες του κινητήρα.εγω εχω διαβασει μεγαλες διαφορες στα cupra τα οποια ενω εχουν το ιδιο μοτερ και τουρμπινα με μενα εχουν το μικρο intercooler απο το 200αρι
ειδικα αν εχει γινει βελτιωση ειναι απαραιτητο (κι αν οχι του s3 που θα το πουλανε χρυσο, ενα εξισου μεγαλο) γιατι στις ζεστες πεθαινουν
-
Κι όμως του S3 με ένα 350-400άρι max το βάζεις στην αντιπροσωπεία
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Κι όμως του S3 με ένα 350-400άρι max το βάζεις στην αντιπροσωπείακαι γαμω
(αμα φαω καμια μουρη )
-
και γω στο στρωσιμο εθνικη εγραφα 9.5αρια μετα δεν κρατιεσαι..γι΄αυτο και εγω λέω ειναι νωρις ακόμα
πολυ ζεστη στο λαδι σου τι να σου πω ειναι θεμα ψυγειου?
αυτες οι θερμοκρσίες που βλέπω δεν με ανησυχουν ιδιαίτερα. Τις βρίσκοω μια χαρα.
Το θέμα ειναι πως θα συμπεριφερθεί στο πλάκωμα. Αν ε'ιμαι κάτω απο τους 120 τότε ολα ειναι οκ.Αν όχι υπάρχει θέμα.
μηπως φταιει το αρκετα πιο μικρο intercooler που εχουν οι 200αρηδες και λογικα και συ ή δεν εχει σχεση?
το intercooler επηρεάζει τη θερμοκρασία το αέρα εισαγωγής. Αρα δεν ειναι θέμα intercooler. Αντε έμμεσα να μου ρίξει τη θερμοκρασία του λαδιού κανα-δθο βαθμούς που δεν ειναι το θέμα μου.
Δεν ξέρω να σου απαντήσω καθόλου τι μέγεθος εχει το intercooler μου.
-
μια οπτικη συγκριση
δεν ξερω αν θα ριξει τη θερμοκρασια του λαδιου αλλα μπολικο κρυο αερα θα ριξει σιγουρα
-
Tι να πω κ εγώ για το δικό μου που είναι τα 3/4 του GTi
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Tι να πω κ εγώ για το δικό μου που είναι τα 3/4 του GTiιδιο με 122 εχεις ή πιο μεγαλο?
-
Toυ 122 είναι πιο μικρό αλλά υγρόψυκτο, το δικό μου είναι πιο μεγάλο απ του 122 αλλά αερόψυκτο.
Παραδόξως πάντως βεντιλατέρ μου έχει ανάψει μόνο 2-3 φορές -
βεντιλατερ εννοεις αφου το σβησεις να αναψει για ωρα? γιατι βεντιλατερ αναβει συνεχεια
-
μια οπτικη συγκρισηδεν ξερω αν θα ριξει τη θερμοκρασια του λαδιου αλλα μπολικο κρυο αερα θα ριξει σιγουρα
ωραία φωτο
ευχαριστώ πολύ
με βάση αυτά που άκουγα περίμενα μεγαλύτερες διαφορές μεγέθους
VW Golf VI GTi