-
Ο χρήστης avel έγραψε:
Στο 30-50% που οδηγουμε οι περισσοτεροι στους δημοσιους δρομους(βαση ικανοτητων,δρομων,κτλ)η τεχνικη αυτη, αναλογα και με το ειδος της μηχανης, ειναι απο χρησιμη εως καθολου.
Από περιέργεια, εσύ τι τεχνική χρησιμοποιείς για να στρίψεις, όταν έχεις τη μηχανή σου στο δρόμο σε κανονικές συνθήκες; Τι ακριβώς κάνεις;
Επίσης, τι τεχνική θα χρησιμοποιήσεις, όταν πεταχτεί κάτι μπροστά σου και πρέπει να το αποφύγεις πολύ γρήγορα;
Ακομα και οδηγοι αγωνων δεν την χρησιμοποιουν παντα.Πχ ο Κεβιν Σβαντζ που ηρθε στην Ελλαδα πριν λιγο καιρο στα μαθηματα του επικεντρωθηκε στην σταση του σωματος και εκανε ελαχιστες αναφορες στο countersteering.
Μήπως το θεωρούσε δεδομένο, πως όλοι ξέρουν ότι η μηχανή στρίβει έτσι αποτελεσματικά; Δεν υπάρχουν και πολλά πράγματα να πεις πάνω στο countersteering, και έχω την εντύπωση ότι η τάξη του Kevin Schwantz ήταν λίγο advanced. Θέλω να πω, η στάση του σώματος (hanging off κ.λπ.) λειτουργεί επικουρικά στο steering, και είναι κάτι που μπορείς να το εξασκείς για μήνες, σε αντίθεση με το counter steering το οποίο το μαθαίνεις αμέσως.
δηλαδη η μηχανη δεν στριβει χωρις αυτο?ενδιαφεροντα πραγματα μαθαινει κανεις
Οταν πηγαινω χαλαρα δεν κανω απολυτως τιποτα περα απο μια απλη μετατοπιση του σωματος
Οταν το κυνηγαω καμμια φορα το χρησιμοποιω οχι παντα -ετσι για να σου φυγει η απορια.
στην δικια μου μηχανη ειναι χρησιμο σε κλειστες στροφες οπου δυσκολευεται να πλαγιασει και εχει την ταση να κλεινει την τροχια της.Σε ss600 που οδηγησα προσφατα δεν χρειαστηκε καθολου.Οπως αναφερα πιο πανω οτι βολευει τον καθενα.
αυτα -
Ο χρήστης madox έγραψε:
δηλαδη η μηχανη δεν στριβει χωρις αυτο?ενδιαφεροντα πραγματα μαθαινει κανειςΝομίζω κάνουμε κύκλο και επανερχόμαστε στα ίδια πάλι. Το συζητήσαμε αυτό.
Οπως αναφερα πιο πανω οτι βολευει τον καθενα.
Σαφώς.
Μοτοσυκλέτα και... στροφή (!)