Ο χρήστης klong έγραψε:
Ωραία τα λες, κολλητέ, αλλά εγώ ξέρω ότι ακόμη προσπαθώ να απαλλάξω το pc μου από τον AV2009 που μου έκατσε σαν δήθεν αντιβιοτικό και δεν λέει να φύγει.
Δεν θα απορήσω αν δω τίποτε φωτογραφίες μου ή της οικογένειάς μου στο internet με αυτά που γίνονται σε μένα χωρίς εμένα με τα windows
Υποθέτω πως χάρη στο Linux έχεις ξεχάσει πως μπορείς να ξεφορτωθείς ιούς από τον υπολογιστή...
Νομίζω πως αυτά θα βοηθήσουν:
http://answers.yahoo.com/question/index ... 153AAKCvc2 (δες εκεί που λέει Best Answer)
http://www.xp-vista.com/spyware-removal ... structions
Στα Windows μπορείς να δεις ποια connections υπάρχουν. Αν φοβάσαι τόσο πολύ, με ένα firewall, καμία φωτογραφία της οικογένειά σου δεν κινδυνεύει. Ένα καλό και δωρεάν είναι το Comodo.
Η δική μου γνώμη είναι η εξής:
Όσοι έχετε δεύτερο μηχάνημα ή μπορείτε να προμηθευτείτε, στήστε εκεί ένα linux ακόμη και μόνο και μονο για να μπαίνετε στο internet, κυρίως αν έχετε ADSL.
Δεν χρειάζετε να μάθετε και πολλά για να το δουλεύετε έτσι. Κρατήστε και τα windows για κανένα παιχνίδι και τα υπόλοιπα αλλα, προς θεού, αποσυνδέστε το από το internet
Εαν θέλετε να έχετε windows συνδεμένα με adsl φροντίστε, τουλάχιστον, να είσαστε νόμιμοι.
Βάλτε κάτω λοιπόν ποιά προγράμματα χρειάζεστε και κάντε την πρόσθεση, έχουμε και λέμε:
Windows
Ms Office
Nero + Nero vision
Antivirus
Photoshop
winzip
και δεν θα αναφέρω προγράμματα που είναι απαραίτητα σε φοιτητές όπως π.χ.
Σχεδιαστικά προγράμματα
Γλώσσες προγραμματισμού
Βάσεις δεδομένων
Προγράμματα σχεδιασμού και ανάλυσης
κ.λ.π. κ.λ.π.
Ο λογαριασμός πάει πολύ μακριά και αν δεν μπορείτε να τα αγοράσετε τότε μην διανοηθείτε να τα έχετε πειρατικά και να μπαίνετε στο internet εκτός αν θέλετε να γίνετε παράδειγμα για την τιμωρία της πειρατείας
Aς δούμε λοιπόν τα προγράμματα που θα πρέπει να πληρώσει κάποιος, αν διαλέξει Windows...
-Windows 90€
-Οffice, αν είναι φοιτητής, νομίζω 50€. Οι υπόλοιποι σαφώς παραπάνω. Μπορείς ν'αγοράσεις όμως μόνον ένα πρόγραμμα εξ αυτών. Αν δεν θέλεις ν'αγοράσεις, κάνεις Ο,ΤΙ ΘΑ ΕΚΑΝΕΣ ΑΝ ΕΙΧΕΣ LINUX: βάζεις OpenOffice.
-Nero: 60€
-Antivirus: Δωρεάν, υπάρχουν μπολικα, όπως δωρεάν υπάρχουν και Antispyware, Firewall κλπ κλπ
-Photoshop Μόνον γραφίστας χρειάζεται Photoshop! Εγώ αν και το ξέρω αρκετά καλά, τελευταία σπάνια το χρειάζομαι και δεν το έχω καν εγκατεστημένο! Αρκεί το Paint ή μια από τις εφαρμογές που θα βρεις σε κάποιο πολυμηχάνημα ή εκτυπωτή. Αν πάλι θέλεις κάτι παραπάνω, υπάρχει και το Paint Shop Pro της Corel που είναι πολύ φθηνότερο από το Photoshop, 80 €
-Winzip δεν χρειάζεσαι, τα Windows έχουν το Compressed Folders. Επίσης το Winrar, μπορεί να κάνει τα πάντα και χωρίς να πληρώσεις ή να το σπάσεις.
-Σχεδιαστικά προγράμματα: για φοιτητές συνήθως υπάρχουν εκπτώσεις ή ακόμη και δωρεάν αντίτυπα. Αλλά είναι αστείο να μιλάς στο Linux για σχεδιαστικά προγράμματα, όταν AutoCAD, ArchiCAD και σχεδόν ό,τι αφορά SCADA και Structural Engineering, τρέχει σε Windows. Αρα, δεν υπάρχουν και πολλές επιλογές.
-Βάσεις δεδομένων. Υπάρχει ο SQL Server Express που είναι εντελώς δωρεάν και για εταιρική χρήση, με μοναδικό πρόβλημα το όριο των 2GB για κάθε βάση. Αλλά ένας φοιτητής άνετα μπορεί να αρκεστεί σ'αυτό. Και μην αρχίσω σύγκριση τώρα SQL Server Vs MySQL ...
-Προγράμματα σχεδιασμού (αυτά δεν τα είπαμε παραπάνω ) και ανάλυσης, μάλλον εννοείς κάτι σε SPSS κλπ, αλλά φοβάμαι πως και πάλι, στο Linux δεν θα βρεις ούτε την ποικιλία , ούτε την ποιότητα που υπάρχει στα Windows. Και σ'αυτά πάντως, ένας φοιτητής θα βρει εκπτώσεις ή και δωρεάν.
Θέλεις να υπολογίσουμε το κόστος , μέχρις εδώ;
Αν δεν αγοράσει κάποιος Office και βάλει Ο,ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΝ ΕΙΧΕ LINUX (επιμένω, γιατί κάποιοι το ξεχνάνε νομίζω...). Το κόστος του , είναι τα Windows + το Nero, δηλαδή 150€...
Αν πάρει Vista, μπορεί να ζήσει και χωρίς Nero, μιας και έχουν κάτι δικό τους που γράφει και DVD αν θυμάμαι καλά, ή μπορεί να βρει και κάποιο freeware, αλλά ομολογουμένως , το Nero είναι κορυφαίο (και απ' όσο ξέρω το Linux δεν έχει κάτι αντίστοιχο... ). Μπορεί επίσης να του το δώσουν δώρο με τον νέο του DVD-RW...
Όπως και να χει, θεωρείς το κόστος μέχρις εδώ απαγορευτικό; Ουσιαστικά κάποιος πρέπει να πληρώσει μόνον τα Windows...