-
Δεν.... Μάλλον πρέπει να κάνω κάποια ρύθμιση. Θα το ψάξω.
-
Και συμφωνώ και διαφωνώ. Πολλοί Έλληνες πρωταθλητές στην πρώτη διάκριση αντί να σκύψουν το κεφάλι και να δουλέψουν πιο πολύ το παίζουν σταρ και καβαλάνε XXL καλάμι με την πρώτη ευκαιρία. Θυμίζω εκείνα τα κοριτσάκια της ενόργανης που από ένα σημείο και μετά ήταν για πολλές κλωτσές (τονίζω την απουσία του ι στην λέξη).
Από την άλλη ο Φελπς και ο κάθε Φελπς έχει από πίσω του φοβερή υποστήριξη και υποδομές. Όχι μόνο στο τι μαγιώ φοράει και τι τρώει για πρωινό (νόμιμα πάντα) αλλά σε πιο απλά και βασικά πράγματα όπως το να έχει πάντα ιδανικές συνθήκες για προπόνηση, οικονομική υποστήριξη κλπ. Αυτά δεν είμαι σίγουρος ότι τα έχουν οι δικοί μας αθλητές 100%. Τονίζω το δεν είμαι σίγουρος... -
@007, θα σημειώσω δύο προτάσεις από το μήνυμά σου για να μην το παραθέσω όλο...
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Yeap...ειναι γεγονος...ολοι οι Αμερικανοι ντοπαρονται ( )Η άποψή μου είναι ότι όλοι ντοπάρονται, ασχέτως αν βρίσκινται από το πρωί μέχρι το άλλο πρωί σε προπόνηση, ασχέτως αν στερούνται την προσωπική τους ζωή...
Ειμαι περιεργος αν ηταν κανας Ελληνας στη θεση του Phelps, με 5 χρυσα ηδη, τα ιδια θα λεγαμε ή ολη τη μερα θα επαιζε η τηλεοραση αφιερωματα και ολα τα συναφι?
Δε γνωρίζω ποιος θα τα έλεγε αλλά όχι σίγουρα εγώ.
Η τηλεόραση ας παίζει και τσόντα όλη την ημέρα, αυτό δε σημαίνει ούτε ότι με εκφράζει αλλά ούτε ότι με αντιπροσωπεύει...
Προσωπικά η τηλεόραση ανοίγει μόνο για ντοκιμαντέρ (και αυτά επιλεκτικά), ή για ότι έχω ενοικιάσει/κατεβάσει...Όπως καταλαβαίνεις, οι Ολυμπιακοί αγώνες, τα παγκόσμια πρωταθλήματα, ο πρωταθλητισμός που δημιουργεί τέρατα γενικότερα, με αφήνουν παγερά αδιάφορο...
_
-
Ντερμπυ το Ρωσία Λιθουανία
-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
μία ερώτηση....
έχει κάνει μέχρι στιγμής έλεγχο η WADA στους Αμερικανούς ???Me το που μπαίνει κάθε αθλητης στο Ολυμπιακο Χωριό περνάει αμέσως doping control.
Οι πρώτοι πέντε που θα τρερματίσουν σε κάθε αγώνισμα ελέγχονται υποχρεωτικά και ακόμα δύο την τύχη
Έλεγχοι γίνονται σε όλους αλλά το θέμα είναι ποσο αποτελεσματικοί είναι. Πάντα η ντόπα θα είναι πιο μπροστά από αυτόν που την κυνηγάει. Κάπου είχε πάρει το μάτι μου πριν από κάτι μήνες ότι πανε για γονιδιακό ντόπιγκ Τι να ελέγξεις εκεί ? το ...;Alien?
-
Federer εκτός?
-
Ο χρήστης Dark_Side έγραψε:
Το έχουν ξεφτιλίσει στην κολύμβηση στα παγκόσμια ρεκόρ. Τελικός αγωνίσματος ισούται σχεδόν με νέο παγκόσμιο ρεκόρ.Βρε μπας και οι κουφάλες οι κινέζοι έχουν φτιάξει πιο κοντή πισίνα;
Και κατηγορούμε άδικα τους αθλητές; -
Μάλιστα...μεγάλη ήττα του Federer, πολύ καλός ο Blake! Πάρα πολύ καλός θα έλεγα!
Πάει για τελικό?
-
Ο χρήστης 007 έγραψε:
Yeap...ειναι γεγονος...ολοι οι Αμερικανοι ντοπαρονται ( )Το γεγονος οτι ο Phelps ειχε ξεκινησει βγαινοντας 5ος σε Ολυμπιαδα στην ηλικια των 15, η καθημερινη προπονηση εκει στο Michigan ακομα και τις κυριακες που εχει φαει στη μαπα, η τεχνολογια των μαγιω που υπαρχει around οπως πολυ σωστα αναφερθηκε, οι παμπολες διακρισεις που εχει πριν ερθει στους Ολυμπιακους (διοτι προφανως δεν εμφανιζεσε σε τετοιο επιπεδο απο το πουθενα), το γεγονος οτι ακομα και ο σωματοτυπος του ειναι ιδιομορφος υπερτερωντας των υπολοιπων κολυμβητων οπως επισης και το γεγονος οτι η μονη σοβαρη απειλη που ουσιαστικα ειχε ηταν ο Ian Thorpe εξ Αυστραλιας ο οποιος τα παρατησε επειδη οπως δηλωσε ο προπονητης του δεν ειχε πια initiative, δεν ειναι αρκετα απ οτι φαινεται για μερικους να δουν για πιο λογο τους εχει μονοτερμα και τους ξεβρακωνει....
Κατα τη γνωμη μου καλα κανει και απ οτι φαινεται θα το σπασει και το ρεκορ του Σπιτς (και αυτος ντοπαρισμενος ηταν τοτε μιας και το θημηθηκα ). Ειμαι περιεργος αν ηταν κανας Ελληνας στη θεση του Phelps, με 5 χρυσα ηδη, τα ιδια θα λεγαμε ή ολη τη μερα θα επαιζε η τηλεοραση αφιερωματα και ολα τα συναφι?
Θα κρατησω μονο εγω τη δηλωση του Ζησιμου μολις βγηκε απο την πισινα ο οποιος ειπε: ''Οι χρονοι που εγιναν ειναι εκτος ελληνικης πραγματικοτητας'', αμ τι θα ητανε, οταν εσυ και οι υπολοιποι εισασταν στην καφετερια με τα μ**νακια ο αλλος ελιωνε στην προπονηση...διοτι αυτη ειναι η ελληνικη πραγματικοτητα κυριοι, η πραγματικοτητα της καφετεριας
Ελληνικη σκεψη uber alles και...οσα δε φτανει η αλεπου....(πηδαει και τα φτανει τελικα? )
Τελικα θα το παρουμε και το τσιγγινο? Μαλλον οχι, μας βλεπω με τις μασκωτ του Πεκινου να γυρναμε πισω....
Κανεις λαθος γιατι ενας Ελληνας αθλητης εχοντας ακριβως αυτου του ειδους την προπονηση ξεφτιλισε τους αμερικανους σε δυο τελικους-ολυμπιακους και παγκοσμιο.Οταν δε οι χρονοι του αρχισαν να κατεβαινουν απειλητικα κατω απο τα 20 δευτ αρχισαν και οι ελεγχοι να γινονται εντατικοι με αποκορυφωμα την Αθηνα.Αρα ιστορικα εχει αποδειχτει πως αρκει 'εντατικοποιημενη επιστημονικη' προπονηση για να ερθουν τα μεταλλια.
Υπαρχουν δεκαδες αθλητες εκει εξω που εχουν τα γονιδια και την ορεξη του Φελπς και καθε Φελπς.Η μονη διαφορα τους λοιπον,και τελικα αυτη που τους ξεχωριζει απο τους αθλητες 'του κιλου'(οπως κοροιδευτικα υπονοεις για τους δικους μας),ειναι οτι δακρυζουν υπο την επαρση της αστεροεσσας.
-
Και το ονομα αυτου;
Το ονοματα των δεκαδων αλλων αθλητων;Nομιζετε οτι οι αλλες χωρες δεν εχουν τα μεσα η δεν μπορουν να αγορασουν speedo;
Συγνωμη αλλα και τα μεσα εχουν και την υποστηριξη. Οποτε στην πραγματικοτητα ειναι αληθεια ερχεται στο ταλεντο και στην σκληρη δουλεια.Οπως ειπαν και οι ιδιοι οι κολυμβητες το speedo ειναι φανταστικο αλλα δεν πηγαινει στην πισινα στις 5 το πρωι καθε μερα.
-
Νίκο, η δουλειά χρειάζεται οπωσδήποτε. Και πολλοί, η πλειοψηφία, των αθλητών την κάνουν. Αλλά, μόνο με δουλειά δεν γίνεται Πρωταθλητισμός σε αυτό το επίπεδο. Ελπίζω να συμφωνείς.
-
Φυσικά και δεν είναι τα φάρμακα και μόνον που κάνουν κάποιο πρωταθλητή, μην λέμε και ότι θέλουμε. Για εμένα αυτό είναι αυτονόητο και το έχω διαπιστώσει και ο ίδιος με τη διάρκεια των χρόνων σε φίλους ή γνωστούς.
Οι άνθρωποι αυτοί προπονούνται από παιδιά ή έφηβοι, για δεκαετίες ολόκληρες. Εγώ, ένας ερασιτέχνης και αρκετές φορές δεν έβγαινα, π.χ. για καφέ για να μην χάσω την προπόνηση και τους στόχους μου(παλαιότερα), δεν τίθεται θέμα για όσους κάνουν πρωταθλητισμό!
Και χωρίς φάρμακα, απλά και φυσικά και μόνο με την προπόνηση δεκαετιών, ΔΕΝ νομίζω ότι κανένας σοβαρός άνθρωπος να νομίζει ότι μπορεί να τους αντιμετωπίσει στο δικό τους άθλημα επί ίσοις όροις.
Σοβαροί τραυματισμοί, πόνοι και πολλή τρέλα και θέληση να συνεχίσεις δεν έχει ο συνηθισμένος μέσος άνθρωπος του καφενείου - φραπέ.Τα φάρμακα έτσι και αλλιώς δεν μπορεί να τα πάρει ο καθένας μακροχρόνια και χωρίς συνεχή ιατρική παρακολούθηση. Αυτοί με τα γονίδια(ανεξαρτήτως σωματότυπου) που 'κερδίζουν' περισσότερο από άλλους, με νεφρά, καρδιές και συκώτια ανθεκτικότερα του μέσου όρου, με τρέλα και αποφασιμένοι να πληρώσουν το όποιο τίμημα, ξεχωρίζουν.
Και πάλι όμως, τέτοιοι υπάρχουν χιλιάδες εκεί έξω. Πρωταθλητές είναι λίγοι.Απλώς, για να είναι κάποιος ανταγωνιστικός και να έχει, έστω λίγες, ελπίδες για μετάλια, ειδικά τα τελευταία 60 χρόνια(ή παραπάνω) πρέπει να 'ενισχυθεί'. Δεν περιμένω να το καταλάβουν όλοι αυτό ή να το αποδεχτούν.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
:iconcool:Νίκο, η δουλειά χρειάζεται οπωσδήποτε. Και πολλοί, η πλειοψηφία, των αθλητών την κάνουν. Αλλά, μόνο με δουλειά δεν γίνεται Πρωταθλητισμός σε αυτό το επίπεδο. Ελπίζω να συμφωνείς.
Συμφωνω με την βαση οτι οι πρωταθλητες πανω απο ενα επιπεδο εχουν τα ιδια μεσα. Εστω φαρμακα/εγκαταστασεις/τεχνικη υποστηριξη.
Απο εκει και περα το επιπεδο ειναι στρατοσφαιρικα υψηλο.
Στα ματια μου υπαρχει μια διαφορα που δινει σε καποιον τα αλεπαλληλα ρεκορ και τις αλεπαλληλες επιτυχιες.Φυσικα το κλυμβητητριο ειναι γνωστο οτι ειναι φτιαγμενο για επιδοσεις. Πιο βαθυ, με λουκια για να μην επιστρεφουν οι κυματισμοι και οι διαχωριστικες κορδελες να μην επεκτεινονται τα κυματα. Οποτε ειναι γεγονος οτι θα υπαρχουν τεραστια ρεκορ.
Απο την αλλη μερια τι να κανουμε δηλαδη ρε παιδια. Αν το τρελλο Speedo βοηθαει, τι να γινει να φοραμε σωβρακα απο το 1960; Η να πηδανε στην πισινα ξεβρακωτοι;
H να απαγορευσουμε δια λιθοβολισμου τους τεχνικους και σωματικη αγωγη;
Να κλειδωνουμε τους αθλητες σε ενα δωματιο για 2-3 μηνες πριν τους αγωνες;Το καλυτερο ειναι να παμε με την μοντερνα εποχη. Ειναι γεγονος οτι ολα βελτιωνονται. Αντι να απαγορευουμε καλυτερα να επιτρεπουμε στα δικα μου ματια.
Σαν να λεμε πριν 30 χρονια ο διλιτρος κινητηρας εβγαζε 110 αλογα.
Τωρα ο διλιτρος εχει και και VTEC και βγαζει 250.
Τι να γινει να παμε στο 1950;
Να αποαγορευσουμε το πολλαπλο χρονισμο και τους διπλους εκεντροφορους; -
Κατι αλλο. Σε επιπεδο Ολυμπιακων το να υπαρχουν τραυματισμοι να υπαρχουν επιπτωσεις στην υγεια ειναι μεσα στην πραγματικοτητα. Ο Κινεζος ο Yao Min εχει σπασει τα ποδια του 2-3 φορες εχει χτυπησει την πλατη του εχει διαφορα προβληματα. Τι δηλαδη πρεπει να γινει να του απαγορευσουμε να παιζει; Οταν οι ποδηλατες γλυστρανε και πεφτουν στην βροχη το νομιζουμε οτι δεν πονανε, οτι δεν χτυπανε;
Οι μισοι πρωταθλητες εχουν τα μισα σωματα τους με προβληματα.
Απλως το κρατανε μεσα και ξεσκιζονται. Οταν εγω ειμαι αραχτος στο καναπε μου και τους θαυμαζω.Και μια και ειμαστε στο μπασκετ ειδα τον αγωνα και για να πουμε την αληθεια οι τοπικοι εκφωνητες ηταν ελφρως παπαρες αλλα και το παιχνιδι δεν ηταν αυτο που περιμενα. Ελπιζω να παιξουν καλυτερα στην επομενη φαση.
Ιδωμεν.
Νικος
-
Μπράβο στα παιδιά της κωπηλασίας. Θα μετέχουν στον τελικό της Κυριακής τα δυο ζευγάρια ανδρών και γυναικών
-
Εβλεπα χτες το ματς των αμερικανών στο μπάσκετ με την Ελλάδα. Καλά μιλάμε ότι είναι τίγκα στην ντόπα. Πήγαιναν να βαρέσουν βολές κι έβλεπες ένα χέρι γραμμωμένο λες και ήταν ο Πύρρος
Δεν μιλάω για τον δαιμονισμένο ρυθμό που λες και τους έβαλαν νέφτι στον κ.λο ... -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Εβλεπα χτες το ματς των αμερικανών στο μπάσκετ με την Ελλάδα. Καλά μιλάμε ότι είναι τίγκα στην ντόπα. Πήγαιναν να βαρέσουν βολές κι έβλεπες ένα χέρι γραμμωμένο λες και ήταν ο Πύρρος
Δεν μιλάω για τον δαιμονισμένο ρυθμό που λες και τους έβαλαν νέφτι στον κ.λο ...Μες στο μυαλό μου είσαι ρε Σάββα!!!!
Eblepa τον Dwight Howard του Ορλάντο στις βολές και πάθαινα ζημιά. Μάλλον θα κάνει βάρη από τα 10 του και έχει κόψει και τις εξόδους στα μπαράκια Όοοοτι να'ναι
Τα αναβολικά στο ΝΒΑ κάνουν πάρτυ , διότι τα έχουν αφήσει ελεύθερα, ρίχνοντας το βάρος τους στην καταπολέμηση των ναρκωτικών με καλά αποτελέσματα ομολογουμένως. Σακίλ και Μόουρνιγκ το έχουν πει στα ίσα ότι έχουν καταπιεί στον άμπακο , επειδή τους βοηθούσαν να μην πονούν στα γονατα. Στην αντίπερα όχθη , Στόκτον και Πάρις δεν είχαν πάρει ούτε ντεπόν, με αποτέλεσμα να παίζουν μέχρι τα γεράματά τους, ειδικά ο πρώτος
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Δεν μιλάω για τον δαιμονισμένο ρυθμό που λες και τους έβαλαν νέφτι στον κ.λο ...Ακριβως. Μας νικησαν οποτε για να μας νικησαν ηταν μαστουρα, ντοπα κοκ...
Αν τους νικουσαμε θα λεγαμε τους σκισαμε εστω και αν ηταν μαστουρα, ντοπα κοκ...Υποθετω μια δικαιολογια παντα υπαρχει. Και βγαινουμε παντα απο πανω.
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Δεν μιλάω για τον δαιμονισμένο ρυθμό που λες και τους έβαλαν νέφτι στον κ.λο ...Ακριβως. Μας νικησαν οποτε για να μας νικησαν ηταν μαστουρα, ντοπα κοκ...
Αν τους νικουσαμε θα λεγαμε τους σκισαμε εστω και αν ηταν μαστουρα, ντοπα κοκ...Υποθετω μια δικαιολογια παντα υπαρχει. Και βγαινουμε παντα απο πανω.
Δλδ στον 'πλανητη ΝΒΑ' δεν κανουν χρηση ουσιων που στους ελενχους ντοπινγκ των ολυμπιακων αγωνων θα τους εβγαζαν θετικους;Ασχετο αν εκει (ΝΒΑ )επιτρεπονται οι ουσιες αυτες.
-
tsitsataki ξεπέρασε τα στερεότυπα σου άμα θες να κάνεις ουσιαστική συζήτηση.
Ο Mutombo μόνος του αποδεικνύει αν βασιλεύουν τα αναβολικά στο ΝΒΑ, δεν μας νοιάζει αν μας νίκησαν ή τους νικήσαμε.
Ολυμπιακοί Αγώνες - Πεκίνο 2008