-
Ο χρήστης trident1971 έγραψε:
Εχω δει περιπτωση να τα τριβουν με οδοντοκρεμα...
Ποια η γνωμη σας?Eξαρτάται πόσο baking soda έχει μέσα η οδοντόκρεμα. Αυτή είναι που λευκαίνει τα δόντια, αυτή είναι που διαλύει το στρώμα των φαναριών και καθαρίζει τοίχους από γκράφιτι.
Όπως και να τα καθαρίσει κάποιος (η καλύτερη μέθοδος μου φαίνεται με προσεκτικό γυαλοχάρτιασμα και κατάλληλες αλοιφές με σβουράκι), μία στρώση βερνικιού μετά σίγουρα θα τα κρατήσει περισσότερο.
-
Εγω δοκίμασα οδοντοκρεμα αρχικα και δεν έκανε και πολλά πράγματα .Εγιναν καινούρια όμως με αυτό
Μιλάμε τζάμι! Ακολουθήστε απλά τις οδηγίες και στο τέλος σκουπίστε με ένα ελαφρώς υγρο πανί. -
Ο χρήστης giorgosvet έγραψε:
Εγω δοκίμασα οδοντοκρεμα αρχικα και δεν έκανε και πολλά πράγματα .Εγιναν καινούρια όμως με αυτό
Μιλάμε τζάμι! Ακολουθήστε απλά τις οδηγίες και στο τέλος σκουπίστε με ένα ελαφρώς υγρο πανί.Αυτη η κρέμα είναι ίδια με τη cif;;
Πόσο καιρό σου κράτησε;; -
Ναι ίδια είναι απλά αυτή γράφει και για πλαστικά έπιπλα γι'αυτό τη πήρα.Την προηγουμενη εβδομάδα τα έκανα οπότε είναι νωρις ακόμα.
-
Ναι ίδια είναι απλά αυτή γράφει και για πλαστικά έπιπλα γι'αυτό τη πήρα.Την προηγουμενη εβδομάδα τα έκανα οπότε είναι νωρις ακόμα.Σου πήρε πολύ ώρα να το κάνεις;;
Οι θαμπάδες έφυγαν;
Αν είναι να το κάνω το απόγευμα,πριν πάω στο φαναρτζή,γιατί αν δω αποτέλεσμα καλό θα τον αναβάλλω προς το παρών. -
Οχι, από ένα 10 λεπτο για το κάθε φανάρι.Απλώνεις τη κρέμα απευθειας πάνω στο πλαστικό και μετά το τρίβεις με ένα μαλακό υγρό σφουγγάρι, στη συνέχεια ξεπλένεις με νερό(αν έχεις λάστιχο ακόμα καλύτερα).Αστο να στεγνώσει λίγο και πέρασέ το με ένα μαλακό λίγο υγρό πανί μερικές φορές για να φύγουν τα υπολείματα της κρέμας.Αν είναι πολύ θολωμένα τα φανάρια ίσως να χρειαστεί επανάληψη.Σε μενα πάντως έφυγαν όλες οι κιτρινίλες και τα φανάρια έγιναν σαν καινούρια.Από το να δώσεις 30-40 ευρώ δοκίμασέ το δεν χάνεις τίποτα.Εμένα πριν 1 χρόνο φαναρτζης μου είχε πει 100 ευρώ για ξεθάμπωμα τρελός είναι ο ανθρωπος!
-
Οχι, από ένα 10 λεπτο για το κάθε φανάρι.Απλώνεις τη κρέμα απευθειας πάνω στο πλαστικό και μετά το τρίβεις με ένα μαλακό υγρό σφουγγάρι, στη συνέχεια ξεπλένεις με νερό(αν έχεις λάστιχο ακόμα καλύτερα).Αστο να στεγνώσει λίγο και πέρασέ το με ένα μαλακό λίγο υγρό πανί μερικές φορές για να φύγουν τα υπολείματα της κρέμας.Αν είναι πολύ θολωμένα τα φανάρια ίσως να χρειαστεί επανάληψη.Σε μενα πάντως έφυγαν όλες οι κιτρινίλες και τα φανάρια έγιναν σαν καινούρια.Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
-
Ισως για καποιον που το δοκιμαζει πρωτη φορα, να φαινεται 'τρομακτικο' .... ομως ειναι η καλυτερη λυση.
Γυαλοχαρτο νερου 2000 & 3000.
Δραπανοκατσαβιδο ή τρυπανι + σβουρακι για γυαλισμα
Αλοιφη για διαφανα πλαστικα (Xerapol, 3M, Sonax κτλ)- Καλο καθαρισμα φαναριου με νερακι και απαλο σφουγγαρι
- Τριψιμο ΠΑΝΤΑ ριχνοντας νερο ταυτοχρονα. Να μη μεινει στεγνο ποτε το φαναρι!
Ξεκινας με το 2000 ή και πιο τραχυ γυαλοχαρτο, αναλογα το αν εχεις γρατζουνιες και την κατασταση του φαναριου
Τριβεις καλα και ξεπλενεις. Μην επιμεινεις σε συγκεκριμενα σημεια, το θεμα ειναι να γινει ομοιομορφη δουλεια και να αφαιρεσεις το καμμενο και πολυμερισμενο υλικο απο της επιφανειας.
Συνεχιζεις για το τελειωμα, με λιγοτερο τραχυ γυαλοχαρτο, 2500 ή και 3000 ... παντα με νερακι να τρεχει (χρησιμοποιησε σφουγγαρι που στραγγιζεις πανω του).
Μην ξεχασεις να μονωσεις προφυλακτηρα και μασκα, με χαρτοταινια για προφανεις λογους. - Σβουρακι, αλοιφη επανω του και οχι στο φαναρι και ξεκινας με κινησεις απο ακρη σ'ακρη το φαναρι ή κυκλικες.
Περνας τοσα χερια, οσα θα χρειαστει για να γυαλισει το πλαστικο και να γινει ξανα τελειως διαφανο εξαφανιζοντας τις μικρογρατζουνιες που δημιουργησε το τελευταιο χερι γυαλοχαρτου για να αφαιρεσει το παλιο στρωμα.
Τα πραγματα ειναι τοσο απλα. Σκοπος ειναι να απομακρυνεις την παλια επιφανεια και να γυαλισεις το πλαστικο.
Το πλαστικο, εαν εργοστασιακο ειχε προστασια UV (πολλα εχουν) πλεον ΔΕΝ την εχει ... ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι θα ξανακιτρινισει ή θα καει απο τον ηλιο θολωνοντας, τοσο ποσο συντομα εξαρταται απο πολλα. (εαν φυλασσεται σε γκαραζ, εαν ταξιδευεις συχνα με τα φωτα αναμενα, απο την ποιοτητα του ιδιου του πλαστικου κτλ κτλ ..)
Η διαδικασια παντα θα ειναι η ιδια. Αφαιρεση πολυμερισμενου πλαστικου και γυαλισμα.Οτι και να παει στραβα στο τριψιμο, με υπομονη και ψιλο γυαλοχαρτο και επειτα με μια καλη αλοιφη για γυαλισμα, το σωζεις.
-
Οχι, από ένα 10 λεπτο για το κάθε φανάρι.Απλώνεις τη κρέμα απευθειας πάνω στο πλαστικό και μετά το τρίβεις με ένα μαλακό υγρό σφουγγάρι, στη συνέχεια ξεπλένεις με νερό(αν έχεις λάστιχο ακόμα καλύτερα).Αστο να στεγνώσει λίγο και πέρασέ το με ένα μαλακό λίγο υγρό πανί μερικές φορές για να φύγουν τα υπολείματα της κρέμας.Αν είναι πολύ θολωμένα τα φανάρια ίσως να χρειαστεί επανάληψη.Σε μενα πάντως έφυγαν όλες οι κιτρινίλες και τα φανάρια έγιναν σαν καινούρια.Από το να δώσεις 30-40 ευρώ δοκίμασέ το δεν χάνεις τίποτα.Εμένα πριν 1 χρόνο φαναρτζης μου είχε πει 100 ευρώ για ξεθάμπωμα τρελός είναι ο ανθρωπος!100€!! τι θα σου'κανε!!!!! Εμένα 40 μου είπε στην περιοχή μου με το βερνίκι & 25 που πήρα πριν λίγο στο Σταυρό στην Αγ.Παρασκευή χωρίς βερνίκι,τρίψιμο με γυαλόχαρτο & μετά πέρασμα με 3 αλοιφές.Μου είπε 1 χρόνο τουλάχιστον θα κρατήσει....
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Ισως για καποιον που το δοκιμαζει πρωτη φορα, να φαινεται 'τρομακτικο' .... ομως ειναι η καλυτερη λυση.Γυαλοχαρτο νερου 2000 & 3000.
Αλοιφη για διαφανα πλαστικα (Xerapol, 3M, Sonax κτλ)- Καλο καθαρισμα φαναριου με νερακι και απαλο σφουγγαρι
Ξεκινας με το 2000 ή και πιο τραχυ γυαλοχαρτο, αναλογα το αν εχεις γρατζουνιες και την κατασταση του φαναριου
Τριβεις καλα και ξεπλενεις. Μην επιμεινεις σε συγκεκριμενα σημεια, το θεμα ειναι να γινει ομοιομορφη δουλεια και να αφαιρεσεις το καμμενο και πολυμερισμενο υλικο απο της επιφανειας.
Συνεχιζεις για το τελειωμα, με λιγοτερο τραχυ γυαλοχαρτο, 2500 ή και 3000 ... παντα με νερακι να τρεχει (χρησιμοποιησε σφουγγαρι που στραγγιζεις πανω του).
Μην ξεχασεις να μονωσεις προφυλακτηρα και μασκα, με χαρτοταινια για προφανεις λογους. - Σβουρακι, αλοιφη επανω του και οχι στο φαναρι και ξεκινας με κινησεις απο ακρη σ'ακρη το φαναρι ή κυκλικες.
Περνας τοσα χερια, οσα θα χρειαστει για να γυαλισει το πλαστικο και να γινει ξανα τελειως διαφανο εξαφανιζοντας τις μικρογρατζουνιες που δημιουργησε το τελευταιο χερι γυαλοχαρτου για να αφαιρεσει το παλιο στρωμα.
Τα πραγματα ειναι τοσο απλα. Σκοπος ειναι να απομακρυνεις την παλια επιφανεια και να γυαλισεις το πλαστικο.
Το πλαστικο, εαν εργοστασιακο ειχε προστασια UV (πολλα εχουν) πλεον ΔΕΝ την εχει ... ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι θα ξανακιτρινισει ή θα καει απο τον ηλιο θολωνοντας, τοσο ποσο συντομα εξαρταται απο πολλα. (εαν φυλασσεται σε γκαραζ, εαν ταξιδευεις συχνα με τα φωτα αναμενα, απο την ποιοτητα του ιδιου του πλαστικου κτλ κτλ ..)
Η διαδικασια παντα θα ειναι η ιδια. Αφαιρεση πολυμερισμενου πλαστικου και γυαλισμα.Οτι και να παει στραβα στο τριψιμο, με υπομονη και ψιλο γυαλοχαρτο και επειτα με μια καλη αλοιφη για γυαλισμα, το σωζεις.
Na πω την αλήθεια μου το φοβάμαι λίγο να το κάνω,δεν ξέρω αν θα το καταφέρω,εκτός αυτού δεν έχω τίποτα από αυτά τα υλικά,ούτε τρυπάνι ούτε αλοιφές.
Πάντως είναι κατατοπιστικα & χρήσιμα αυτά που γράφεις φίλε μου! -
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Οχι, από ένα 10 λεπτο για το κάθε φανάρι.Απλώνεις τη κρέμα απευθειας πάνω στο πλαστικό και μετά το τρίβεις με ένα μαλακό υγρό σφουγγάρι, στη συνέχεια ξεπλένεις με νερό(αν έχεις λάστιχο ακόμα καλύτερα).Αστο να στεγνώσει λίγο και πέρασέ το με ένα μαλακό λίγο υγρό πανί μερικές φορές για να φύγουν τα υπολείματα της κρέμας.Αν είναι πολύ θολωμένα τα φανάρια ίσως να χρειαστεί επανάληψη.Σε μενα πάντως έφυγαν όλες οι κιτρινίλες και τα φανάρια έγιναν σαν καινούρια.
Σ'ευχαριστώ πολύ φίλε μου!
Λοιπόν,πριν λίγο τελείωσα.Έτριψα περίπου 10 λεπτά το κάθε φανάρι με την κρέμα.Αποτέλεσμα τίποτα.Τα ξανάτριψα πάλι & πάλι τα ίδια.Δεν πρόκειται μάλλον να τον αποφύγω το μάστορα.Όπως είπα κολλάω λίγο στο θέμα βερνίκι.Έχω μπερδευτεί ρε γαμώτο,τι να κάνω,να το πάω στον έναν φαναρτζή να μου το κάνει χωρίς βερνίκι & μπορεί να κρατήσει χρόνο ή μπορεί & λιγότερο ή στον άλλο φαναρτζή με το βερνίκι που μου δίνει & την εγγύηση των 2 χρόνων;;;Η χρηματική διαφορά είναι 15€.Αν εξαιρέσουμε αυτό τι κάνουμε;;;
Ζητώ συγνώμμη αν σας έχω κουράσει με όλα αυτά. -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Ισως για καποιον που το δοκιμαζει πρωτη φορα, να φαινεται 'τρομακτικο' .... ομως ειναι η καλυτερη λυση.Γυαλοχαρτο νερου 2000 & 3000.
Κατατοπιστικότατος!!!
Μπήκα και εγώ στο κλαμπ των κίτρινων φαναριών. Ερώτηση: Σε εμένα η κιτρινάδα είναι μόνο το 1/3 του πάνω μέρους του φαναριού.
Να το περάσω όλο;edit
Από βερνίκι τι προτείνετε;
-
Παρακαλω να 'στε καλα
Για τον Fabil.
Ναι το τριβεις ολο το φαναρι και το γυαλιζεις ξανα ολο, ομοιομορφα.
Μη χρησιμοποιησεις βερνικι. Δεν ειναι απαραιτητο και δεν προσφερει καμια ιδιαιτερη προστασια.
Απεναντιας, στα χτυπηματα απο πετραδακια, μυγακια κτλ ισως ξεφτισει ... ασε που θα χρειαζεται προσοχη στο τριψιμο ή με το πιεστικο μηχανημα. Περα απο αυτο, οταν θα ξανακιτρινισουν θα σε παιδεψει να το αφαιρεσεις ολο ομοιομορφα.Παιζει ρολο και η θερμοκρασια, επομενως ειναι μερικες φορες λογικο να κιτρινιζει περισσοτερο σε ενα σημειο
(και εμενα ηταν κιτρινα και θολα, περισσοτερο απο τη μεση και πανω)
Τι γωνια εχει ο ηλιος οταν τα χτυπαει, εαν οδηγεις μερα με τα φωτα αναμενα...
Εαν πολυμεριζεται και απο την ακτινοβολια της λαμπας, τοτε η πανω μερια του κατοπτρου ειναι αυτη που στελνει τη δεσμη της μεσαιας σκαλας, καταλαβαινεις λοιπονΓια τον Hunter.GR
Μην φοβασαι τιποτα, εαν δεν εχεις περιστροφικο τριβειο ή τρυπανακι να βαλεις σβουρακι, την ιδια δουλεια την κανει και το χερι. Θα νοιωσεις ξανα εφηβος που αυνανιζεται! Θελει αρκετο τριψιματακι, χωρις ιδιαιτερη πιεση με κυκλικες κινησεις!
Ξαναλεω, δεν ειναι τιποτα και αξιζει να προσπαθησεις με το γυαλοχαρτο και μια καλη αλοιφη! Θα χαρεις τοσο πολυ με το κατορθωμα (οπως εγω) που θα ψαχνεσαι να γυαλισεις οτι γυαλιζεται!Οσον αφορα το βερνικι τωρα, τα εγραψα πιο πανω και για τους δυο σας.
Η 'εγγυηση' του φαναρτζη για το οτι δε θα θολωσουν ξανα σε 2 χρονια ειναι μια μπλοφα.
Ναι, τοσο περιπου κραταει ακομα και να το 'χεις παρατημενο καθε μερα ολη μερα 365 μερες το χρονο στον ηλιο!
Δεν εχει καμια ισχυ ο λογος του, ειναι σαν να λες, 'στοιχημα οτι το νερο εξατμιζεται!'.
Τα υλικα που χρειαζεστε ειναι τιμη ξεφτιλα αν εξαιρεσεις την αλοιφη που σου μενει στην ακρη.
Αξιζει να προσπαθησετε και στην τελικη, εαν ναυαγησει το βαπορι (δυσκολα) πηγαινετε στο φαναρτζη και του κανετε δωρακι την αλοιφη πληρωνοντας τα ελαχιστα. -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Παρακαλω να 'στε καλαΓια τον Fabil.
Ναι το τριβεις ολο το ....
Έγινε, ευχαριστώ. Θα δοκιμάσω το σαβ/κο και θα αναφέρω. Θα βγάλω και φώτο πριν και μετά για σύγκριση.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Παρακαλω να 'στε καλαΓια τον Hunter.GR
Μην φοβασαι τιποτα, εαν δεν εχεις περιστροφικο τριβειο ή τρυπανακι να βαλεις σβουρακι, την ιδια δουλεια την κανει και το χερι. Θα νοιωσεις ξανα εφηβος που αυνανιζεται! Θελει αρκετο τριψιματακι, χωρις ιδιαιτερη πιεση με κυκλικες κινησεις!
Ξαναλεω, δεν ειναι τιποτα και αξιζει να προσπαθησεις με το γυαλοχαρτο και μια καλη αλοιφη! Θα χαρεις τοσο πολυ με το κατορθωμα (οπως εγω) που θα ψαχνεσαι να γυαλισεις οτι γυαλιζεται!Οσον αφορα το βερνικι τωρα, τα εγραψα πιο πανω και για τους δυο σας.
Η 'εγγυηση' του φαναρτζη για το οτι δε θα θολωσουν ξανα σε 2 χρονια ειναι μια μπλοφα.
Ναι, τοσο περιπου κραταει ακομα και να το 'χεις παρατημενο καθε μερα ολη μερα 365 μερες το χρονο στον ηλιο!
Δεν εχει καμια ισχυ ο λογος του, ειναι σαν να λες, 'στοιχημα οτι το νερο εξατμιζεται!'.
Τα υλικα που χρειαζεστε ειναι τιμη ξεφτιλα αν εξαιρεσεις την αλοιφη που σου μενει στην ακρη.
Αξιζει να προσπαθησετε και στην τελικη, εαν ναυαγησει το βαπορι (δυσκολα) πηγαινετε στο φαναρτζη και του κανετε δωρακι την αλοιφη πληρωνοντας τα ελαχιστα.Θα το παλαίψω!
Να'σαι καλά!!!
Ευχαριστούμε!! -
HUNTER.GR.Δεν είδες καμιά διαφορά? Τι να πω Συγνωμη που σε έβαλα στη διαδικασία αυτή αλλά σε μένα είχε αποτέλεσμα.Θα το κάνω και στο αυτοκίνητο του πατέρα μου που είναι χειρότερα από τα δικά μου και θα επανέλθω με νεότερα.Δοκιμασε με το γυαλόχαρτο .
-
HUNTER.GR.Δεν είδες καμιά διαφορά? Τι να πω Συγνωμη που σε έβαλα στη διαδικασία αυτή αλλά σε μένα είχε αποτέλεσμα.Θα το κάνω και στο αυτοκίνητο του πατέρα μου που είναι χειρότερα από τα δικά μου και θα επανέλθω με νεότερα.Δοκιμασε με το γυαλόχαρτο .Τι συγνώμμη βρε Γιώργο;;Ετριβα ετριβα αλλά αποτέλεσμα δεν είδα.
Αυτά που λέει ο φίλος Morx & που μπήκε στον κοπο να τα γράψει δύσκολο το βλέπω να το κάνω μόνος μου.
Θα περάσω αύριο από το μαγζί στο Σταυρό & αν είναι & μπορεί ο άνθρωπος να μου τα κάνει να τελειώνω,γιατί με το βερνίκι δεν είμαι & πολύ φαν.....δεν ξέρω κάτι με χαλάει & με κολάει συνάμα. -
Εαν δεις στο συνεργειο πως γινεται η δουλεια και σου εξηγησει τα πως & τι ... θα γελας! Μην ψαρωνεις... ειναι πολυ απλο.
Οπως και να 'χει παντως, υλικο αφαιρειται και λειαινεται η επιφανεια! That's all ...
Κιτρινισμα και θολωμα θα υπαρξει ξανα, επομενως εαν γινει οτι εγινε σωστα σε διαδικασια αυτη... κοιτας για το μικροτερο δυνατο κοστος! Βερνικια, εγγυησεις, χαδακια με στοργη και προδερμ ειναι περιττες ιστοριες για να ανεβαινει το κοστος. -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Εαν δεις στο συνεργειο πως γινεται η δουλεια και σου εξηγησει τα πως & τι ... θα γελας! Μην ψαρωνεις... ειναι πολυ απλο.Οπως και να 'χει παντως, υλικο αφαιρειται και λειαινεται η επιφανεια! That's all ...
Κιτρινισμα και θολωμα θα υπαρξει ξανα, επομενως εαν γινει οτι εγινε σωστα σε διαδικασια αυτη... κοιτας για το μικροτερο δυνατο κοστος! Βερνικια, εγγυησεις, χαδακια με στοργη και προδερμ ειναι περιττες ιστοριες για να ανεβαινει το κοστος.Το εχω δει πως γίνεται όντως.Και γω αν το'κανα θα γινόταν σίγουρα πάλι,με τη διαφορά ότι δεν θα πλήρωνα.
Όταν ξαναθολώσουν πάλι δεν ξέρω σε πόσο καιρό,θα πάρω αυτό το Kit που έχω δει της 3m που τα έχει ολα & γυαλόχαρτα,αλοιφες σφουγγάρι που μπαίνει σε τρυπάνι & αν δεν κάνω λάθος κοστίζει κάτι στα 35€.Αυτό την επόμενη φορά. -
Ο χρήστης HUNTER.GR έγραψε:
Εαν δεις στο συνεργειο πως γινεται η δουλεια και σου εξηγησει τα πως & τι ... θα γελας! Μην ψαρωνεις... ειναι πολυ απλο.
Οπως και να 'χει παντως, υλικο αφαιρειται και λειαινεται η επιφανεια! That's all ...
Κιτρινισμα και θολωμα θα υπαρξει ξανα, επομενως εαν γινει οτι εγινε σωστα σε διαδικασια αυτη... κοιτας για το μικροτερο δυνατο κοστος! Βερνικια, εγγυησεις, χαδακια με στοργη και προδερμ ειναι περιττες ιστοριες για να ανεβαινει το κοστος.Το εχω δει πως γίνεται όντως.Και γω αν το'κανα θα γινόταν σίγουρα πάλι,με τη διαφορά ότι δεν θα πλήρωνα.
Όταν ξαναθολώσουν πάλι δεν ξέρω σε πόσο καιρό,θα πάρω αυτό το Kit που έχω δει της 3m που τα έχει ολα & γυαλόχαρτα,αλοιφες σφουγγάρι που μπαίνει σε τρυπάνι & αν δεν κάνω λάθος κοστίζει κάτι στα 35€.Αυτό την επόμενη φορά.Βρήκα αυτό το σετάκι της 3μ στα 30€. Από την στιγμή που δεν προτείνετε το βερνίκι, αξίζει να το πάρω να τα περάσω αύριο;
Πολυμερισμός - θάμπωμα φαναριών