-
περί Καλάθη
με τη πάσα που έχει, το ύψος κλπ χαρακτηριστικά εγώ βλέπω έναν Παπαλουκά με αμερικάνικο αέρα. αν έχει και το σουτ θα είναι και ακόμα καλύτερος. νομίζω οτι ορθώς ήρθε Ελλάδα και δει Παναθηνάικος και δεν τίθεται θέμα overlap με κάποιον απο τους νέους του συμπαίκτες. -
Ο Παπαλουκας ειναι (ηταν) γρηγορος, εξαιρετικος αμυντικος, με υψηλη ευφυια και αριστη κατανοηση αλλα και ικανοτητα αναλυσης του παιχνιδιου. Επισης προσαρμοζεται απιστευτα γρηγορα σε ο,τι και οταν του ζητηθει, ενω οι ηγετικες του ικανοτητες ειναι εντυπωσιακες. Εντυπωσιακο επισης (μοναδικο στην Ευρωπη) ειναι το ταλεντο του στην αλλαγη ρυθμου του παιχνιδιου. Δεν ξερω αν ο Καλαθης εχει ή προκειται να αποκτησει ολα (ή καποια απο) αυτα, αλλα η καλη πασα kai το υψος δεν τον κανει αυτοματα (οχι Παπαλουκα αλλα απλα) καλο PG...
Να πω και κατι αλλο: δεν ειμαι καθολου σιγουρος οτι η αμερικανικη παιδεια/αερας θα κανει καλυτερο εναν PG' ισως το αντιθετο. Συνεχιζοντας το παραδειγμα του Παπαλουκα, να θυμισω το παιχνιδι οροσημο της καριερας του στον ημιτελικο με τους Αμερικανους το '06, οποτε και τους επαιξε πονταροντας στην πολυ υψηλοτερη ευφυια του σαν τη γατα με το ποντικι. Ακομα κι ο εξαιρετικος και πολυ εμπειρος προπονητης τους καταλαβε τι του εστησε ΜΕΤΑ το τελος του παιχνιδιου... Αντιθετα, στον τελικο, με αντιπαλους τους εξισου ευφυεις ισπανους, δε μπορεσε να επαναλαβει τα ιδια...
Τωρα που το θυμηθηκα να πω και για τον καταπληκτικο Καλντερον, που δεν τον ξερουμε καλα στην Ευρωπη, αλλα που δεν ειναι καθολου τυχαιο οτι παιζει τοσα χρονια τοσο καλα στο ΝΒΑ. Εχει τα παντα: ειναι πολυ γρηγορος, πολυ καλος χειριστης της μπαλας, σπουδαια πασα, εξαιρετικο σουτ και πολυ πολυ μυαλο. Δεν ξερω αν ειναι ηγετης επιπεδου Παπαλουκα, αλλα ξερω οτι σε μια ομαδα οι δυο τους θα ηταν ο τελειος συνδυασμος. Μακαρι να μπορουσαμε να τον φερουμε στον Πειραια...
-
Ενταξει ρε Asimov,δεν ειναι και πυρηνικος επιστημονας ο Παπαλουκας,μια μπαλα βαραει στο εδαφος και οταν δει κανεναν ελευθερο του την δινει!(Τουλαχιστον αυτο εκανε παλια,πλεον απλα σηκωνεται στην baseline μην εχοντας ιδεα που ειναι οι συμπαιχτες του).
Το δε αλμα του ειναι για κλαματα,οι διεισδυσεις του κοβονται πολυ ευκολα,και το σουτ του κανεις δεν μπαινει στον κοπο να το μαρκαρει,τα μονα πλεονεκτηματα του ειναι η μεγαλη ευστοχια στις βολες και η ταχυτητα.Τον δε Τσιλντρες, ακομα περιμενουμε να τον αξιοποιήσει.
Δεν εστησε καμια παγιδα στους αμερικανους,απλα ευτυχησαμε να ειμαστε σε καλη μερα και μαλιστα με παιχτες που εκτοτε εξαφανιστηκαν (πχ Κακιουζης,Σοφοκλης),ενω οι αμερικανοι επαιζαν σαν ακεφαλα κοτοπουλα με ενα Lebron να σε κανει αναρωτιεσαι αν θα εβρισκε συμβολαιο σε ομαδα της Α2.Η μαχη κερδηθηκε στις θεσεις 4-5 οπου ειχαμε ασυνηθιστα καλη αποδοση. -
Διαφωνω. Τους εστησε μια χαρα το παιχνιδι με τα πικ εν ρολ: οι περισσοτερες τελικες πασες στον Σοφο και στον Κακιουζη που αναφερεις ηταν δικες του. Πουθενα δεν ειπα οτι ειναι αλτικος και καλος σουτερ, ενω και για την ταχυτητα του ειπα οτι σιγα σιγα μειωνεται (λογω ηλικιας). Για τις διεισδυσεις ομως θα διαφωνησω (παρα το οτι δεν ειναι αλτικος): στην καλη του μερα απλα δεν κοβεται.
Καταλαβαινεις οτι με ολα αυτα τα μειονεκτηματα, το να βγαζει 3 εκ. το χρονο (τα εβγαζε και στην CSKA, δεν του τα εδωσε τιμης ενεκεν ο Αγγελοπουλος) σημαινει οτι εχει και μοναδικα πλεονεκτηματα, που ειναι τα αλλα που αναφερω, πλεονεκτηματα που δεν εχει κανενας αλλος στην Ευρωπη.
Ενας απο τους καλυτερους προπονητες στον κοσμο, ο Μεσινα, μιλησε πριν κανα μηνα στους εφηβους του ΠΑΟ που ειχαν παει για φιλικα και προετοιμασια με τη Ρεαλ στη Μαδριτη. Τυχαινει να ξερω ενα παιδι που παιζει εκει και μου ειπε οτι κατα την αναλυση των συστηματων την ωρα του μαθηματος τους ειπε οτι ο καλυτερος παικτης που ειχε ποτε σ' αυτον τον τομεα ηταν ο Παπαλουκας και μετα τον επιασε μια φοβερη λογοδιαρροια να τους εξηγει ποσο σημαντικος ηταν αυτος ο παικτης για το παιχνιδι της CSKA. -
εγώ παρόλο που συμφωνώ οτι ο Παπαλουκάς είναι πολύ αξιόλογος παίχτης και δεν τίθεται θέμα αξίας στο θέμα της ταχύτητας δεν έχω να πω κάτι.
στο μέσο όρο είναι, ούτε διακρίνεται για αυτήν ούτε αργός είναι για να τον χτυπάνε εκεί.
καλό πρώτο βήμα έχει αλλά με κάποιον σοβαρό αμυντικό σε αποστολή πάνω του δεν θα κάνει και πολλά.
η ευφύια η πάσα το ποστάρισμα χαμηλά σε mismatch και εν μέρει οι διυσδήσεις* είναι τα δυνατά του.α μη ξεχάσω και τη μυτόγκα.
*πως γράφεται γμτ?
-
Ο Παπαλουκάς εκτός από ικανότατος παίκτης, υπήρξε και εξαιρετικά τυχερός στα συμβόλαια του: Ανανέωσε με την ΤΣΣΚΑ ακριβώς πάνω στην εποχή των παχιών αγελάδων, έκανε δύο δαιμονισμένες χρονιές: Το 2006 τα σάρωσε όλα, το 2007 έχασε από τον Παναθηναϊκό, ενώ στην Ευρωλίγκα του 2008 η συμβολή του ήταν μικρή. Πάνω που τον έπαιρνε η κάτω βόλτα βρέθηκαν οι Αγγελόπουλοι που ήθελαν να σκορπίσουν λεφτά.
Έχει παίξει σπουδαίο μπάσκετ στο παρελθόν, αλλά με εκλάμψεις, και πολύ προσεκτικό 'conditioning' από τον Μεσίνα. Προσωπικά νοιώθω πολύ καλύτερα που εμείς έχουμε τον Μήτσο, αλλά περί ορέξεως......
Η μύτη παίζει ρόλο ως intimidation factor, ενδόμυχα ο αμυντικός σκέφτεται 'λες να κρύβει κάτι εκεί μέσα;'. Αντίστοιχο ρόλο παίζουν οι τρίχες του Αλβέρτη
-
Asimov,
πολύ σωστά τα περί Παπαλουκά, συμφωνώ απόλυτα.
Δεν κατάλαβα αν (και αν ναι γιατί) αποκλείεις το να εξελιχθεί ο Καλάθης σε κάτι ανάλογο.
Με όλα του τα μειονεκτήματα (που έχει όλο το χρόνο να δουλέψει) νομίζω ότι είναι ευφυής και μπορεί στην Ευρώπη να μάθει και να προσαρμοστεί γρήγορα. -
Ο Παπαλουκας επαιξε 2-3 χρονια μπασκετ και τερμα,πλεον κανει τερατωδη και αλεπαλληλα λαθη που δεν τα ειδαμε ουτε στα ματς της εθνικης εφηβων.
Επισης μην ξεχναμε οτι η ΤΣΣΚΑ ηταν στην Ευρωπη οτι ο ΠΑΟ στην Ελλαδα,οταν δεν μπορουσε να κερδισει αναλαμβαναν οι διαιτητες δραση και ετσι γινονταν τσαμπα μαγκες οι παιχτες της.Σε οτι αφορα τον Καλαθη θα το ξαναπω και μακαρι να εχω αδικο:με τον Ομπραντοβιτς δεν εχει καμια τυχη.
Καλυτερα να πηγαινε στον Ολυμπιακο οπου θα του εδιναν χρονο συμμετοχης. -
angel rabbit
Δεν το απεκλεισα, ειπα ότι οι (πρωτες) ενδειξεις δε συνηγορουν σ’ αυτό. Απ’ αυτους που τον ειδαν κανεις δε μου ειπε «ξερεις, είναι αργος, αδυνατος, μετριος σουτερ κλπ, αλλα εχει δειξει αλλα skills νοητικα, ηγετικα, decision taking κλπ». Μου ειπαν οτι δεν εδειξε κατι ιδιαιτερο. Μπορει και να γινει πολύ καλυτερος, αλοιμονο, αλλωστε κι ο Παπαλουκας στα 20 επαιζε στη Δαφνη Α2 κι ολοι ελεγαν ότι θα γινει ένα μετριο τριαρι χωρις καλο σουτ , ενώ στην εφηβων του ‘96 ειχαν προτιμηθει ο Μπαρλας (λογω μπαμπα), ο Καλαιτζης (αντε να το δεχτω) κι ο… Παπαδατος Προεστος ηταν αυτος -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
angel rabbit
Δεν το απεκλεισα, ειπα ότι οι (πρωτες) ενδειξεις δε συνηγορουν σ’ αυτό. Απ’ αυτους που τον ειδαν κανεις δε μου ειπε «ξερεις, είναι αργος, αδυνατος, μετριος σουτερ κλπ, αλλα εχει δειξει αλλα skills νοητικα, ηγετικα, decision taking κλπ». Μου ειπαν οτι δεν εδειξε κατι ιδιαιτερο. Μπορει και να γινει πολύ καλυτερος, αλοιμονο, αλλωστε κι ο Παπαλουκας στα 20 επαιζε στη Δαφνη Α2 κι ολοι ελεγαν ότι θα γινει ένα μετριο τριαρι χωρις καλο σουτ , ενώ στην εφηβων του ‘96 ειχαν προτιμηθει ο Μπαρλας (λογω μπαμπα), ο Καλαιτζης (αντε να το δεχτω) κι ο… Παπαδατος Προεστος ηταν αυτοςΟΚ
Έχεις πληροφορίες για το τι δείχνει ο Κουφός; -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Σε οτι αφορα τον Καλαθη θα το ξαναπω και μακαρι να εχω αδικο:με τον Ομπραντοβιτς δεν εχει καμια τυχη.
Καλυτερα να πηγαινε στον Ολυμπιακο οπου θα του εδιναν χρονο συμμετοχης.Zots bad - κλάψας good
ήμαρτον δηλαδής -
Ο χρήστης angel rabbit έγραψε:
Έχεις πληροφορίες για το τι δείχνει ο Κουφός;
Ναι, ειναι σαφως καλυτερος, το μονο οτι δεν ειναι κλασικο σεντερ, παιζει με προσωπο στο καλαθι. Οι πρωτες ενδειξεις λενε οτι θα παρει αρκετο χρονο συμμετοχης. Αυτον που μου το ειπε παντως θα τον εμπιστευομουνα πιο πολυ στα σχολια για Καλαθη παρα για Κουφο για καποιους συγκεκριμενους λογους.
Μου ειπε παντως οτι κι οι δυο ειναι λιγακι αποκομμενοι απο την υπολοιπη ομαδα, λιγο τον κοσμο τους, αισθανονται οτι ηρθαν σε αλλο πλανητη και το οτι ειναι αμερικανακια κανει μπαμ απο χιλιομετρα Επειδη ομως το κλιμα ειναι καλο (και φυσικα δεν παιζουν τα περσινα καραγκιοζιλικια της νεων), θα προσαρμοστουν, λεει. Οι υπολοιποι τους φερονται αψογα και κανουν οτι μπορουν για να μη νιωθουν αβολα.
Α! Επισης μου ειπε οτι η μονη σχεση που εχει ο Καλαθης με την Ελλαδα ειναι, ας πουμε, εξ αγχιστειας (καποιος ελληνας υιοθετησε τον πατερα του), αλλα φυσικα αφου το παιδι αποφασισε συνειδητα να ερθει να παιξει για εμας, αυτο δεν εχει σημασια. -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Έχει παίξει σπουδαίο μπάσκετ στο παρελθόν, αλλά με εκλάμψεις, και πολύ προσεκτικό 'conditioning' από τον Μεσίνα. Προσωπικά νοιώθω πολύ καλύτερα που εμείς έχουμε τον Μήτσο, αλλά περί ορέξεως......
Ο Θόδωρας είναι όντως ο καλύτερος στην αλλαγή ρυθμού, που είπε πιο πάνω ο Χρήστος. Είναι μοναδικός σε αυτόν τον τομέα, αυτό είναι σίγουρο.
Οverall δεν υφίσταται καν σύγκριση όμως. Ο Μήτσος είναι σε άλλο επίπεδο.
-
Γενικά είναι φοβερός στο να αλλάζει το ρυθμό, να αναλύει το παιχνίδι(γι' αυτό και είναι πάντα 6ος παίκτης), και το court vision που έχει του δίνει συγκριτικό πλεονέκτημα.
Overall πάντως, κι εγώ ψηφίζω Μήτσο
-
Περί Άρη που λέγατε στις προηγούμενες σελίδες:
Στα διοικητικα:
Πάει να γίνει κάτι μεταξύ Γένεσης και λέσχης φίλων Άρη με επιχειρηματίες που θα ιδρύσουν μια εταιρία που θα πάρει το πακέτο των μετοχών. Δεν ξέρω πως θα εξελιχθεί, πάντως σε πρώτη φάση (για φέτος δλδ) έχει ανεβάσει σημαντικά το μπάτζετ της ομάδας.Ηλιάδης - Ταπούτος:
Δεν είναι (ούτε προορίζονται) για πρώτα βιολιά, αλλά δεν είναι και τόσο άχρηστοι όσο τους παρουσιάζετε. Ας πούμε ότι όντως δεν κάνουν για τον Άρη. Παραβλέπετε μία μεγάλης σημασίας παράμετρο:
Είναι υπερβολικά αρεστοί στον κόσμο για προφανείς λόγους, και καθότι εμείς δεν έχουμε ούτε Γιαννακόπουλους, ούτε Αγγελόπουλους και κυνηγάμε τα ευρώ με το δίκανο, πρέπει να πουλήσουμε και κανένα διαρκείας ειδικά τώρα που ο ντεμέκ μπασκετικός κόσμος μας το έχει γυρίσει στο ευτελές άθλημα της μπάλας, όπως είπε και ο Άδης.Το σκάουτιγκ του Άρη κύριε Traveller έχει φέρει τα τελευταία χρονάκια κάτι Σόλομον, Στακ, Γουίλκινσον, Μάσει, Τσαλδάρη, Παπανικολάου κλπ, κλπ με πενταροδεκάρες. Το δικό σας;
@babs1.6
Ο Νέλσον από όσο ξέρω έχει ήδη φύγει, καθότι δεν είχαμε τα απαραίτητα μπικικίνια. Ο Μπέτς ανανέωσε.
Για ποιους τρεις λές;
Ο Χατζηβρέτας πάντως ήρθε με αρκετά λιγότερα από όσα του προσέφερε ο ΠΑΟ.ΥΓ: Τον Παπανικολάου, μετά την εθνική εφήβων, την εθνική νέων και την εθνική ανδρών, τον βάζουν να ρίχνει και κανένα σφουγγαρισματάκι μέτα το τέλος των προπονήσεων;
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
ΥΓ: Τον Παπανικολάου, μετά την εθνική εφήβων, την εθνική νέων και την εθνική ανδρών, τον βάζουν να ρίχνει και κανένα σφουγγαρισματάκι μέτα το τέλος των προπονήσεων;Κατσε γιατι σκεφτεται λεει να τον παρει στην Πολωνια!!!!
Θελουν να το καψουν το παιδι, δεν εξηγειται αλλιως Ή μαλλον εξηγειται: αν δεν αποδειξει ο Βασιλακοπουλος τις περι 'παραγωγικης διαδικασιας' και 'αναπτυξιακου προγραμματος' μπουρδες που ξεστομιζει αυτος και οι αλλοι της... Γερουσιας , θα σκασει! Το εχουν ξανακανει στο παρελθον και δεν εχουν ενδοιασμους: Οικονομου
Οι ανθρωποι ειναι επικινδυνοι.- -
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Το σκάουτιγκ του άρη κύριε Traveller έχει φέρει τα τελευταία χρονάκια κάτι Σόλομον, Στακ, Γουίλκινσον, Μάσει, Τσαλδάρη, Παπανικολάου κλπ, κλπ με πενταροδεκάρες. Το δικό σας;
Καλά τώρα, δε χρειάζεται να ...μετρήσουμε ποιος έχει ...μεγαλύτερο (καλύτερο) scuot team
O Tαπούτος δεν κάνει, όχι για μπασκετ αλλά ούτε να περνάει απ' έξω από κλειστο γυμναστήριο.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
.
.....................
@babs1.6
Ο Νέλσον από όσο ξέρω έχει ήδη φύγει, καθότι δεν είχαμε τα απαραίτητα μπικικίνια. Ο Μπέτς ανανέωσε.
Για ποιους τρεις λές;
Ο Χατζηβρέτας πάντως ήρθε με αρκετά λιγότερα από όσα του προσέφερε ο ΠΑΟ.Τους 3 νεοαποκτηθέντες εννοούσα. Απ' ότι έχω ακούσει ο Ταπούτος θα παίρνει λίγο πάνω από 100χιλ, ο Χατζηβρέττας εννοείται πολύ λιγότερα απ' ότι με ΠΑΟ (250 χιλ άκουσα από τον ίδιο γνωστό), για τον άλλο δε ξέρω. Καλά το σκάουτ όντως κάνει τρομερή δουλειά αλλά έχετε να φέρετε καλό αμερικανό γκαρντ από Τ. Καστλ. Οι τελευταίοι πολύ γατιά. Στους ψηλούς μια χαρά τα πηγαίνετε. Και ο Πανιώνιος συνήθιζε να φέρνει καλούς αμερικανούς αλλά και αυτουνού δεν του βγαίνουν τα τελευταία 2 χρόνια.
-
Σόρρυ αλλά μου φαίνετε ότι τα παραλέτε για Ταπούτο. Ήταν καλό κριάρι στα νιάτα του.
Συνάντηση babs με ΠαπαλούκιΕίχα πρωτοδεί Παπαλουκά σε ένα φιλικό στο Καρπενήσι, Δεκαπενταύγουστος του 97 ή 98 θα ταν, Δάφνη-Περιστέρι (η Δάφνη Α2). Το Περιστέρι είχε εκείνο το δεινόσαυρο το Σαμίρ Γκούντα (δε νομίζω να χε Φεράν ΜΑρτίνεθ, μάλλον τον Αιγύπτιο πρέπει να χε;). Ήμουν με το πατέρα μου και ένα φίλο του γυμναστή, κάργα μπασκετικό, που μας είχε φάει με το Παπαλουκά από τη προηγούμενη μέρα.
Λίγα λεπτά πριν τελειώσει το ματς κάποιοι τσακώνονται, πέφτουν και μερικές φάπες, μπαίνουν στη μέση οι ψυχραιμότεροι και τελειώνει ο καυγάς. Πιτσιρικάς τότε, μπήκα μέσα για να πω καμιά μλκ με τους παίχτες και για κανά σουτ με τις μπάλες. Πλησιάζει μια τεράστια μύτη προς το μέρος μου, αναψοκοκκινισμένη ακόμα από τον αγώνα και το καυγά και ρωτούσε να μάθει το σκορ. Της λέω ότι κερδίσατε με 3-4 πόντους και ότι έκανε φανταστικό παιχνίδι (και όντως μας είχε βγάλει τα μάτια σε εκείνο το φιλικό). Φυσάει η μύτη σε μια πετσετούλα που είχε, γελάει και μου δίνει ένα χτυπηματάκι επιδοκιμασίας στο κεφάλι/σβέρκο (ευτυχώς χωρίς τη μύξα). Μου πε και κάτι σαν ευχαριστώ και κάτι άλλα που δε τα θυμάμαι και έφυγε προς τα αποδυτήρια.
Αυτή η μύτη ήταν ο παιχταράς Παπαλουκάς ο οποίος τότε έμοιαζε να ναι πυραυλοκίνητος μπροστά στους άλλους. Μετά μεγάλωσε, παραντούκεψε και φυσικά έγινε πιο αργός αλλά διάβαζε καλύτερα το παιχνίδι, πάσαρε καλύτερα, ήταν εξίσου καλός στα ντράιβ (ότι είχε χάσει σε ταχύτητα το κερδιζε από τη δύναμη). Το άλμα του ήταν χειρότερο και από του Αλβέρτη (μετά δυσκολίας κάρφωνε με τα 2 χέρια στον αγώνα), αλλά έκανε όλους τους συμπαίχτες του μάγκες με τα έτοιμα καλάθια που τους σέρβιρε. Ακόμα και ο ΒανΝτερΣπίγκελ (το βέλγικο στειλιάρι) κονομάει χάρη στο Παπαλουκά. Εδώ ρε παίδες o Αλβέρτης (ρε τραβ όντως μπήκε στο ευρωπαϊκό Hall of Fame ή έκανες πλάκα προ ημερών;;;) είναι παλαίμαχος από τα 28 και τα βάζετε με τη μύτη επειδή στα 33 του και παίζοντας 30λεπτα δεν έκανε τα αίσχη που κανε στα 30 του (που παιζε και λιγότερο και με καλύτερους συμπαίκτες);;; ΟΚ σκάνδαλο τα 3+ που παίρνει τώρα αλλά είναι μες τους 5-6 καλύτερους Έλληνες όλων των εποχών και σίγουρα υπήρξε σεζόν που ήταν μέσα στα 2-3 καλύτερα γκαρντ της Ευρώπης (συμπεριλ. ΝΒΑερς) -
Έλα, έλα υπερβολικοί είστε.
Μεγάλο ταλέντο, χωρις καθόλου μυαλό ήταν, που έγινε ένας μέτριος μπασκετμπολίστας που παίζει στην Α1.
Δεν είναι και ανάπηρος.Άλλο θεματάκι: Επειδή τα φώτα έπεσαν στην νέων και στην πρώην εφήβων, κανείς δεν πήρε χαμπάρι ότι μέχρι και σήμερα έπαιζε και η νέα εφήβων Πανευρωπαϊκό.
Οπου εκεί χάσαμε δικό μας ματς με τους Τούρκοι στην πρεμιέρα, μετά καταφέραμε να χάσουμε και από τους Βούλγαροι και παρότι κερδίσαμε τους Λετονοί, βρεθήκαμε τελευταίοι στην τριπλή ισοβαθμία.
Έτσι παίξαμε για τις θέσεις 13-16 όπου οι δύο τελευταίοι υποβιβάζονται.
Εκεί ευτυχώς κάναμε τρεις εύκολες νίκες, με τελευταία τη σημερινή με τους Οβραίοι.
Σέρβοι-Λιθουανοι-Τουρκοι και Γάλλοι στους 4.
Oι εραστες της σπυριαρας part2 (ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2008-9)