-
ο 'σαραντάπηχος Σφακιανός'(κλασικός Σκουντισμός αυτό
Άναψα θερμοσίφωνα μεσημεριάτικα...
-
Ο Παπανικολαου του Αρη ειναι καταπληκτικος παικτης, μια πολυ πιο αθλητικη αν και ανωριμη ακομα βερσιον του Φανη Χριστοδουλου. Ειναι ο μονος απο τη νεων που θα κανει μεγαλη καριερα (ισως κι ο Σλουκας που ομως θελει δουλεια...). Ο Παππας ξερει πολυ καλο μπασκετ, αλλα ειναι πιο αργος κι απο το Νικο Ζηση κατι που δυσκολα αλλαζει. Ο Κασελακης θα γινει ενας καλυτερος Καιμακογλου, ενω ο Μπογρης ειναι αταλαντος και περιορισμενων δυνατοτητων.
Απορω γιατι οι μεγαλες ομαδες δεν εχουν ακομα ξηλωθει για τον Παπανικολαου -
Noμίζω θα κάνουν βλακεία στον Άρη εάν τον δώσουν. Τουλάχιστο όχι τώρα.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Ο Παπανικολαου του Αρη ειναι καταπληκτικος παικτης, μια πολυ πιο αθλητικη αν και ανωριμη ακομα βερσιον του Φανη Χριστοδουλου. Ειναι ο μονος απο τη νεων που θα κανει μεγαλη καριερα (ισως κι ο Σλουκας που ομως θελει δουλεια...). Ο Παππας ξερει πολυ καλο μπασκετ, αλλα ειναι πιο αργος κι απο το Νικο Ζηση κατι που δυσκολα αλλαζει. Ο Κασελακης θα γινει ενας καλυτερος Καιμακογλου, ενω ο Μπογρης ειναι αταλαντος και περιορισμενων δυνατοτητων.
Απορω γιατι οι μεγαλες ομαδες δεν εχουν ακομα ξηλωθει για τον ΠαπανικολαουΕίναι ήδη σε μεγάλη ομάδα ο Παπανικολάου και έσυ να μη μιλάς
Σλούκας, Παππας και Παπανικολάου ξεχωρίζουν και από μενα.Ο Μπόγρης δεν μου γεμίζει και εμένα το μάτι για τοπ επίπεδο αλλά και ατάλαντο δεν τον λες.
Για κανέναν πάντως δεν ξέρουμε πια θα είναι η εξέλιξη του, οπότε κρατάμε μικρό καλάθι.
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
Ο Μπόγρης δεν μου γεμίζει και εμένα το μάτι για τοπ επίπεδο αλλά και ατάλαντο δεν τον λες.
Nτάξει τον πήρε ο άλλος και θα τον σενιάρει. Σε δυο τρια χρονάκια θα γίνει τοπ. Θυμήσου πώς ήταν ο Πέκοβιτς στην Παρτιζάν και πώς σε μας. Άλλωστε όταν βλέπεις το καλάθι από τα 210εκ δε χρειάζεται να είσαι και ο Hakeem. Δεν υπάρχουν 'μεγάλοι' ψηλοί πλέον.
Για κανέναν πάντως δεν ξέρουμε πια θα είναι η εξέλιξη του, οπότε κρατάμε μικρό καλάθι.
+άπειρο. Πολύ σωστή κουβέντα αυτή.
-
Τολμω να πω παντως οτι ειμαι αρκετα αισιοδοξος γι αυτα τα παιδια οτι θα κρατησουν ενα επιπεδο,γενικα ομως λειπουν τα αθλητικα προσοντα και αυτο φανηκε στα προσφατα ματς με Γαλλια και ΗΠΑ,δηλαδη ναι μεν τα παιδια εχουν ταλεντο αλλα δεν νομιζω οτι μπορουν να οδηγησουν την Εθνικη εκει που την πηγε ο Γκαλης ή ο Διαμαντίδης.
-
Μπόγρης i like, μπράβο στον προπονητή που τον έβγαλε. Έπρεπε όμως να φύγει Αμερική και να παίξει κολέγιο, τώρα στον ΠΑΟ θα θαφτεί.
Παπανικολάου πολύ καλός αλλά έχω κάποια παράπονα από την άμυνα που παίζει.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ο Μπόγρης δεν μου γεμίζει και εμένα το μάτι για τοπ επίπεδο αλλά και ατάλαντο δεν τον λες.
Nτάξει τον πήρε ο άλλος και θα τον σενιάρει. Σε δυο τρια χρονάκια θα γίνει τοπ. Θυμήσου πώς ήταν ο Πέκοβιτς στην Παρτιζάν και πώς σε μας. Άλλωστε όταν βλέπεις το καλάθι από τα 210εκ δε χρειάζεται να είσαι και ο Hakeem. Δεν υπάρχουν 'μεγάλοι' ψηλοί πλέον.
Δεν εχει σενιαρει ποτε κανεναν πιτσιρικα, οποτε ειμαι σιγουρος οτι ο Μπογρης δε θα παιξει ποτε σοβαρο μπασκετ. Θα ειναι τυχερος αν γινει Γλυνιαδακης, που δεν το νομιζω. Αν δεν ηταν κουτσος ο Σαρικοπουλος, ο Μπογρης θα ειχε ελαχιστο χρονο συμμετοχης στη Νεων. Με την περιπτωση Πεκοβιτς δεν υπαρχει καμια συγκριση: εκεινος ηταν ετοιμος παικτης επιπεδου Ευρωλιγκα!
Φυσικα και υπαρχουν ακομα μεγαλοι ψηλοι! Οι Λιθουανοι εχουν τον Μοτεγιουνας, εμεις τον Κουφο, οι Σερβοι τον Μουσλι, οι Τουρκοι τον Καντερ κ.ο.κ. Ολοι γεννημενοι 89-91 και ολοι παικτες που παιζουν ή θα παιξουν ΝΒΑ. -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν εχει σενιαρει ποτε κανεναν πιτσιρικα Σωστό αλλά από την άλλη έχει να παίρνει και κάθε 2η χρονιά την Ευρωκούπα, τι να πρωτοκάνει??? Άλλωστε για τα τμήματα υποδομής έχουμε το Βουγιόσεβιτς, κάνει καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα Υπάρχουν παίχτες που έχουν οροφή (π.χ Πέρπε, Σάκοτα) και δεν μπορείς να κάνεις θαύματα Χρήστο μου. Όπως και υπάρχουν παίχτες που απογειώνονται και φαίνεται ότι θα πάνε καλύτερα. οποτε ειμαι σιγουρος οτι ο Μπογρης δε θα παιξει ποτε σοβαρο μπασκετ. Θα ειναι τυχερος αν γινει Γλυνιαδακης, που δεν το νομιζω. Αν δεν ηταν κουτσος ο Σαρικοπουλος, ο Μπογρης θα ειχε ελαχιστο χρονο συμμετοχης στη Νεων. Κοίτα :εγώ δεν τους έχω δει καθόλου, δεν έχω γνώμη , μόνο κάτι σκόρπια 5λεπτα και αν. Και πέρσι μια από τα ίδια. Δε γνωρίζω πότε 'κουτσάθηκε' ο Σαρικόπουλος αλλά και πριν 'κουτσαθεί' δε μπορούσε να στρίψει το παληκάρι. Εκτός και εάν είναι πολλών ετών το πρόβλημά του οπότε πάσο. Αμερική δεν είναι αυτός??? Με την περιπτωση Πεκοβιτς δεν υπαρχει καμια συγκριση: εκεινος ηταν ετοιμος παικτης επιπεδου Ευρωλιγκα! Ο οποίος επίσης δε σου γέμιζε το μάτι Εντάξει, το παράδειγμα το ανέφερα , επειδή ήταν βελτιωμένος και όχι επειδή τον ανέδειξε ο κόουτς.
Φυσικα και υπαρχουν ακομα μεγαλοι ψηλοι! Οι Λιθουανοι εχουν τον Μοτεγιουνας, εμεις τον Κουφο, οι Σερβοι τον Μουσλι, οι Τουρκοι τον Καντερ κ.ο.κ. Ολοι γεννημενοι 89-91 και ολοι παικτες που παιζουν ή θα παιξουν ΝΒΑ. Φίλε ο Κουφός δε μου γεμίζει το μάτι , μακάρι να κάνω λάθος. Παίρνει λίγο χρόνο σε μια μετριοκαλούτσικη ομάδα που ο στόχος είναι τα play offs της περιφέρειάς της και αυτό είναι όλο. Μακάρι να παέι καλύτερα. Για τον Μούσλι κόβω φλέβα, του το είχα πει του Hellenic πριν από κανένα 2μηνο/3μηνο *(ρώτα τον να δεις )*αλλά όλοι αυτοί δεν είναι έτοιμοι παίχτες αλλά πολλά υποσχόμενοι. Μπορεί να σου βγουν Hakeem αλλά μπορεί να σου βγουν και Bowie. Aυτό εννοούσα όταν έλεγα ότι δεν υπάρχουν μεγάλοι ψηλοί. Όσο για το εάν παίξουν ΝΒΑ...ε και?? Και ο Ιλγάουσκας παίζει . Επειδή έριξα κάμποσα ξενύχτια φέτος η γνώμη που αποκόμισα είναι ότι υπάρχουν 2-3 παιχταράδες που δε χτυπιούνται και μετά άστα να πάνε. Δε νομίζω ότι λέει κάτι η συμμετοχή τους στο ΝΒΑ -
Ο Ομπραντοβιτς δεν μπορει να αναδειξει ταλεντα,αυτο ειναι σαφες,ειναι αλλα τα πλεονεκτηματα του.
Ο Μπογρης παντως μπορει να κανει το κατι καλυτερο εαν δουλεψει στον ΠΑΟ (ισως να γινει Τσαρτσαρης) αλλα θα πρεπει συντομα να αποκτησει χρονο συμμετοχης σε καποια ομαδα (δανεικος).Ο Παπανικολαου ηταν παρα πολυ καλος χθες,εντυπωσιαστηκα πραγματικα απο τον πλουραλισμο του και το παθος του,ας ελπισουμε να εχει συνεχεια και να μπορεσει να βρει συντομα χρονο συμμετοχης στον Αρη.
H συμμετοχη στο ΝΒΑ ειναι 100% ενδεικτικη για την ισχυ μιας εθνικης ομαδας,ειναι το πρωταθλημα των καλυτερων,εαν δεν εχεις παιχτη εκει (ή παιχτες) τοτε δεν μπορεις να εχεις πολυ μεγαλες απαιτησεις.
Μην ξεχναμε επισης οτι συχνα καποιοι παιχτες του ΝΒΑ δεν κατεβαινουν με τις εθνικες τους,και ετσι αυτες δεν αποδιδουν το μαξιμουμ,εμεις (μεχρι τωρα) κατεβαζαμε παντα οτι καλυτερο ειχαμε.Και εδω ερχομαστε σε αυτο που ελεγα πριν,οτι για να εισαι στους κορυφαιους πρεπει να εχεις αθλητικα προσοντα,και ναι μεν υπαρχει ....βελτιωση (Πριντεζης κτλ) στην ρατσα αλλα εχουμε πολυ δρομο ακομα μεχρι να πουμε οτι εχουμε υπεραθλητες και οχι απλως ψηλους που παιζουν μπασκετ.
Ενας ηταν ο Τομασεβιτς και δεν βγαινει αλλος! -
....Εγω δε χρειαζεται να ριξω ξενυχτια, τα κατεβαζω και τα βλεπω με την ησυχια μου
Επειδη δε θα στειλετε τον Μπογρη στον Βουγιοσεβιτς, μπορω να σου εγγυηθω οτι δε θα βελτιωθει στο παραμικρο. Εκτος των αλλων, εχω μαθει τα χειροτερα για τον χαρακτηρα του, για τον οποιο εχει πολυ κακη ιδεα κι ο Νικ Καλαθης Τεσπα, ο Μπογρης ειναι αμελητεα ποσοτητα και δεν αξιζει ν' ασχολουμαστε.
Ο Πεκοβιτς δε μου γεμιζει το ματι για να κυριαρχησει στο ευρωπαικο μπασκετ, οχι για το αν ειναι καλυτερος ενος 20χρονου ψηλου της σειρας!
Ο Σαρικοπουλος ειναι χρονια τωρα που ταλαιπωρειται απο τραυματισμους (και γι' αυτο πιθανοτατα δε θα παιξει ποτε σοβαρο μπασκετ), αλλα τεχνικα ειναι κλασεις ανωτερος του καθε Μπογρη. Παιζει στο UAB.
O Κουφος ειναι σπουδαιος παικτης, πολυ κοντρολαρισμενος, αλλα πιθανοτατα πρεπει να κατεβει στο 4.
Ο Μουσλι με τον Μοτεγιουνας αλλα κι ο τουρκος ο Καντερ θα κυριαρχησουν τα επομενα χρονια, στο επιπεδο που κυριαρχει τωρα ο Γκασολ. Ειναι 'μεγαλοι' ψηλοι με την εννοια που δινουμε δεκαετιες τωρα. Ποτε δε θα σταματησουν να βγαινουν τετοιοι παικτες.
Συμφωνω με οσα λεει ο τιγρης για τη συμμετοχη των ευρωπαιων στο ΝΒΑ. Μπορει το μπασκετ που παιζεται εκει να ειναι της παιδικης χαρας αλλα οι καλυτεροι ευρωπαιοι ευτυχως ή δυστυχως συμμετεχουν σ' αυτο. Τρανο παραδειγμα ο ισπανος ο Καλντερον, καταπληκτικος PG, του οποιου την ευρωπαικη καριερα δε θυμαται κανεις, αλλα αυτη τη στιγμη ειναι νομιζω το νο1 στη θεση αυτη... Συμφωνω και για την επικρατηση των καλων αθλητων. Παραδειγμα ο Παππας της νεων: αθλητικα υστερει κι αν τεχνικα ειναι σπουδαιος, αυτο δεν αρκει. Δυσκολα, πολυ δυσκολα, θα κανει καριερα. Αντιθετα ο Σλουκας ειναι πιο καλος αθλητης, αλλα θελει ακομα δουλεια. Γι' αυτον υπαρχει ελπιδα. Ο Παπανικολαου εχει ολα τα προσοντα για να γινει σπουδαιος. Τα μειονεκτηματα του μπορει να τα εξαλειψει με τη δουλεια (πχ ασταθες περιφερειακο σουτ), ενω τα πλεονεκτηματα του τα εχουν μονο οι καλυτεροι.ΥΓ. Επειδη λεμε για ψηλους: Μου λεγανε καλα λογια (και διαβαζα και στα περιοδικα ) για τον πιτσιρικα τον Δημακοπουλο (γιο του Δημητρη), αλλα οταν πηγα και τον ειδα σε κατι προπονησεις καταλαβα οτι καλο ειναι να κρατας μικρο καλαθι... Επειδη ειναι μολις 15 στα 16 εχω μια ελπιδα.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
........ Εκτος των αλλων, εχω μαθει τα χειροτερα για τον χαρακτηρα του, για τον οποιο εχει πολυ κακη ιδεα κι ο Νικ Καλαθης ......................Ε καλά, μόνο για τον Μπόγρη έχει να πει ; Εκτός και αν λες για συγκεγκριμένο περιστατικό; ΠΜ αν δε θες δημοσίευση;
-
Δε χρειαζεται PM ειναι γνωστο οτι παικτες και προπονητης δεν τον ηθελαν στην ομαδα και του το εδειχναν σε καθε ευκαιρια, αλλα ο Μπογρης ειναι αυτος που τον 'στριμωξε' στ' αποδυτηρια Να δουμε τι θα κανει τωρα που θα τον πετυχει στον ΠΑΟ
-
Στα γρήγορα γιατί κάνει ζέστη και πρέπει να βγούμε και καμια βολτούλα :
ΝΒΑ : Ναι παίζουν πολύ καλοί Ευρωπαίοι αλλά και πολλά μπάζα (Μίλισιτς, Πάβλοβιτς , Βούγιασιτς και δε συμμαζεύεται) . Όποιος θέλει να παίξει και έχει και καλό αντζέντη παίζει. Ως και ο Μπουρούσης είχε (από ότι γράφτηκε) πρόταση.
**Πέκοβιτς **: Ήδη κυριαρχεί. Πέρσι βγήκε καλύτερος ψηλός στην Ευρωλίγκα (με όση σημασία μπορεί να έχουν αυτές οι ....απονομές του Μπερτομέου) και φέτος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και σαφώς πιο βελτιωμένος από πέρσι. Ε, δεν τα έχουν κάνει και πολλοί αυτά στα 23 τους. Στο χέρι του είναι να πάει ακόμη πιο καλά.
Καλντερόν : Όχι. Στον πλανήτη Γη ο καλύτερος PG είναι ο Μήτσος.
**Παπανικολάου **: Είδα μόνο την 4η περίοδο σήμερα. Άρκετά κωλοπαιδάκι για να πάει μπροστά. Δε μου αρέσουν οι παίχτες που κάνουν τους καραγκιοζάκους αλλά δεν έχει να κάνει.Είναι απλώς προσωπική μου θέση.
Τι θα κάνουν ο Μπόγρης και ο Καλάθης φέτος που θα βρεθούν μαζί : Ότι έκαναν ο Γιασικεβίτσιους (που έμεινε παρακαλώντας) και ο Σπανούλης. Την πάπια. Αλλιώς για βρούβες.
Υ.Γ Αυτό το 'ένας ήταν ο Τομάσεβιτς και δεν πρόκειται να βγει άλλος' εάν είχε γραφτεί πριν 2-3 χρόνια θα το είχα βάλει να κάνει παρέα στο Σπανούλη. Μπέσα.
-
Αξια πρωταθλητρια η Εθνικη χτες με μεγαλο παθος και αγωνιστικοτητα,απεναντι σε ενα πολυ καλο αντιπαλο
Ισως καποια απο αυτα τα παιδια να τα ξαναδουμε,για τον Παπανικολαου εχουμε καθε λογο να ελπιζουμε,παντως αξιζουν συγχαρητηρια στον προπονητη τους μονο και μονο για το πνευμα νικητη που τους εχει εμφυσησει.
-
*'...Ο Παπανικολάου θα παίξει μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο έστω κι αν τυχοδιώκτες τύπου Ματζόν τους είχαν μόνιμα στην εξέδρα. Ο Μπόγρης, ο Παππάς, ο Σλούκας, ο Γιαννόπουλος είναι ένα σκαλί παρακάτω αλλά μπορούν. Τώρα όμως, που ζουν τις ωραιότερες στιγμές της ζωής τους ας κοιτάξουν να γίνουν και καλύτεροι άνθρωποι ή να τους κάνουν οι προπονητές τους. Δεν είναι σοβαρή εικόνα παιδιά 19 ετών να φτύνουν αντιπάλους τους όπως ο Παππάς. Να φωνάζουν στον αντίπαλο πάγκο «Εγώ σας γαμ...» όπως ο Κασελάκης. Να κάνει παρόμοιες προκλήσεις ο Παπανικολάου στους Ισπανούς. Θα τολμήσει ο Μπόγρης να κάνει κάτι, σαν τη χειρονομία που έκανε στον τελικό, με τον Ομπράντοβιτς στον πάγκο;
Στην συγκεκριμένη ηλικία ο πρωταθλητισμός δεν είναι το παν. Είναι σημαντικό να αποκτούν νοοτροπία νικητή αλλά τώρα που κτίζουν την προσωπικότητά τους πρέπει να αποκτήσουν και νοοτροπία σωστών αθλητών.'*
-
Το μπασκετ ειναι βρωμικο αθλημα με πολλες σωματικες επαφες,εκτος φασης χτυπηματα και...σεξουαλικους διαλογους.Σπανιο να υπαρχουν αθλητες που δεν υποπίπτουν σε τετοια σφαλματα.
-
**Πέκοβιτς **: Ήδη κυριαρχεί. Πέρσι βγήκε καλύτερος ψηλός στην Ευρωλίγκα (με όση σημασία μπορεί να έχουν αυτές οι ....απονομές του Μπερτομέου) και φέτος ήταν πρωταθλητής Ευρώπης και σαφώς πιο βελτιωμένος από πέρσι. Ε, δεν τα έχουν κάνει και πολλοί αυτά στα 23 τους. Στο χέρι του είναι να πάει ακόμη πιο καλά.Ο Πέκοβιτς βελτιώθηκε πολύ μέσα στη χρονιά, και προς το τέλος έδειξε ότι σιγά σιγά εντάσσει κι άλλες κινήσεις στο ρεπερτόριο. Περιμένω ακόμα καλύτερα πράγματα του χρόνου.
Ο Περπέρογλου επίσης έδειξε αξιοσημείωτη βελτίωση. Σίγουρα έχει 'ταβάνι', αλλά και πάλι έδειξε πρόοδο.
Όσο για το 'παρελθόν' των Μπόγρη-Καλάθη, εννοείται ότι στον Παναθηναϊκό δεν πρόκειται να υπάρξει το παραμικρό πρόβλημα
-
*H παρουσίαση του Δήμου Ντικούδη και του Νίκου Χατζηβρέττα δεν θα είναι το μοναδικό χαρμόσυνο γεγονός στην οικογένεια του Αρη την Τετάρτη. Και αυτό γιατί οι ιθύνοντες της ομάδας σκέφτονται να «τσιτώσουν» ακόμα περισσότερο τους οπαδούς τους ανακοινώνοντας την απόκτηση του Χρήστου Ταπούτου.
Ο Ελληνας φόργουορντ έχει συμφωνήσει σε όλα με τους κίτρινους και μετά από χρόνια αναμονής θα φορέσει τη φανέλα της αγαπημένης του ομάδας. Η επιλογή της χρονικής στιγμής της ανακοίνωσης έχει καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα και στοχεύει στην αύξηση του ενθουσιασμού.
Με την απόκτηση του Ταπούτου, ο Αρης συγκροτεί έναν αξιόλογο ελληνικό κορμό σε κάθε θέση της πεντάδας (Αργυρόπουλος, Χατζηβρέττας, Ταπούτος, Μπάρλος, Ντικούδης, Παπανικολάου) και ενισχύει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του με το ψυχισμό της εξέδρας. Από εκεί και πέρα δύσκολα θα παραμείνει στην ομάδα ο Ηλιάδης ενώ αναμένεται η απάντηση του Τσαλδάρη.*
-
Ακομα βγαζει λεφτά απο το μπασκετ ο Ταπούτος!!! Ποσο ασχετοι ανθρωποι υπαρχουν στις διοικησεις των σωματειων;
Oι εραστες της σπυριαρας part2 (ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ 2008-9)