-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στέλιο, η ταχύτητα μου αρέσει πολύ (υπερβολικά θα έλεγα, και αυτό εκφράζεται και με πληθώρα άλλων αγαπημένων δραστηριοτήτων που επικεντρώνονται ακριβώς γύρω από αυτήν) και δυστυχώς υποκύπτω στα θέλγητρα της συνεχώς. Όμως ξέρω ότι είναι επικίνδυνη και προσπαθώ να θυμίζω συνεχώς στον εαυτό μου ότι τα περισσότερα δυστυχήματα γίνονται ακριβώς από ανθρώπους σαν εμένα.Φίλε Χρήστο, τα περισσότερα δυστυχήματα δεν γίνονται απο ανθρώπους σαν και σένα.
Εσύ είσαι υπεύθυνος, έχεις κατανόηση της κατάστασης και υποθέτω οτι έχεις το μυαλό ωστε να μπορείς να εκτιμήσεις αν η κατάσταση σηκώνει υψηλές ταχύτητες και 'επικίνδυνη οδήγηση'.
Αντίθετα, τα περισσότερα ατυχήματα θα γίνουν απο τα ζώα που κυκλοφορούν στο δρόμο και είναι ο εαυτούλης τους, δε νοιώθουν καμία ευθύνη πέραν της φάρας τους και έχουν έναν απίστευτο εγωισμό. -
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Στέλιο, η ταχύτητα μου αρέσει πολύ (υπερβολικά θα έλεγα, και αυτό εκφράζεται και με πληθώρα άλλων αγαπημένων δραστηριοτήτων που επικεντρώνονται ακριβώς γύρω από αυτήν) και δυστυχώς υποκύπτω στα θέλγητρα της συνεχώς. Όμως ξέρω ότι είναι επικίνδυνη και προσπαθώ να θυμίζω συνεχώς στον εαυτό μου ότι τα περισσότερα δυστυχήματα γίνονται ακριβώς από ανθρώπους σαν εμένα.
Φίλε Χρήστο, τα περισσότερα δυστυχήματα δεν γίνονται απο ανθρώπους σαν και σένα.
Εσύ είσαι υπεύθυνος, έχεις κατανόηση της κατάστασης και υποθέτω οτι έχεις το μυαλό ωστε να μπορείς να εκτιμήσεις αν η κατάσταση σηκώνει υψηλές ταχύτητες και 'επικίνδυνη οδήγηση'.
Αντίθετα, τα περισσότερα ατυχήματα θα γίνουν απο τα ζώα που κυκλοφορούν στο δρόμο και είναι ο εαυτούλης τους, δε νοιώθουν καμία ευθύνη πέραν της φάρας τους και έχουν έναν απίστευτο εγωισμό.ΝΟΜΙΖΩ, πως στις 2 τελευταίες σειρές, κρύβεται, το θηρίο ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΆΣΕΙ!
Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣ -
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
Στέλιο, η ταχύτητα μου αρέσει πολύ (υπερβολικά θα έλεγα, και αυτό εκφράζεται και με πληθώρα άλλων αγαπημένων δραστηριοτήτων που επικεντρώνονται ακριβώς γύρω από αυτήν) και δυστυχώς υποκύπτω στα θέλγητρα της συνεχώς. Όμως ξέρω ότι είναι επικίνδυνη και προσπαθώ να θυμίζω συνεχώς στον εαυτό μου ότι τα περισσότερα δυστυχήματα γίνονται ακριβώς από ανθρώπους σαν εμένα.
Φίλε Χρήστο, τα περισσότερα δυστυχήματα δεν γίνονται απο ανθρώπους σαν και σένα.
Αντίθετα, τα περισσότερα ατυχήματα θα γίνουν απο τα ζώα που κυκλοφορούν στο δρόμο και είναι ο εαυτούλης τους, δε νοιώθουν καμία ευθύνη πέραν της φάρας τους και έχουν έναν απίστευτο εγωισμό.ΝΟΜΙΖΩ, πως στις 2 τελευταίες σειρές, κρύβεται, το θηρίο ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΠΑΡΆΣΕΙ!
Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΕΓΩΙΣΜΟΣΚαι το γεγονος οτι αυτοι που αναφερετε 'νομιζουν' οτι ξερουν να οδηγουν και πρατουν το σωστο... Εχω μια ηλικια πλεον που οταν τυχει να ειμαι παρων σε συζητησεις που καποιος εκφραζει τετοιες αποψεις του λεω στα ισια την γνωμη μου, και αποχωρω χωρις να με νοιαζει καν η απαντηση του ουτε τι γνωμη θα σχηματισει για μενα......
-
Όλοι πιστεύουμε ότι έχουμε υπευθυνότητα, και σωστή εκτίμηση της κατάστασης, δεν νομίζω ότι υπάρχουν τόοοοσοι πολλοί οδηγοί που οδηγούν χωρίς αύριο έχοντας αποδεχτεί την προοπτική ότι με την οδήγηση τους θα πεθάνουν.
Για κάθε δυστύχημα, υπάρχει ένας οδηγός που νόμιζε ότι 'το είχε', ότι ήταν διαφορετικός, ένα κλικ ικανότερος από τους υπόλοιπους. Μέχρι την πρώτη του 'καλή στιγμή' ο τυπικός οδηγός έχει μια εκπληκτική έλλειψη φαντασίας για το τι μπορεί να πάει στραβά και κυρίως για το πόσο απότομη είναι η απώλεια ελέγχου που μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή.
Το θέμα είναι ότι και εγώ που τα γράφω... δεν τα τηρώ. Speed is the most potent drug και είμαστε εθισμένοι για τα καλά...
-
Εγω που ενω βιαζω συστηματικα τα ορια ταχυτητας, εχω κινδυνεψει ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορα στα 10 χρονια που οδηγω να εχω ατυχημα εξ'αιτιας της ταχυτητας, - κ αυτο οχι αποκλειστικα εξ'αιτιας της ταχυτητας γιατι ενω ειχα την δυνατοτητα να παρατηρησω κατι κ να προβλεψω, δεν το εκανα γιατι αφαιρεθηκα στο σημειο που δεν επρεπε - σε ποια κατηγορια οδηγων ανηκω? Ειμαι τοοοοοοοοοσο τυχερος? Ή απλα ξερω που κ ποσο να τρεξω?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Εγω που ενω βιαζω συστηματικα τα ορια ταχυτητας, εχω κινδυνεψει ΜΟΝΟ ΜΙΑ φορα στα 10 χρονια που οδηγω να εχω ατυχημα εξ'αιτιας της ταχυτητας, - κ αυτο οχι αποκλειστικα εξ'αιτιας της ταχυτητας γιατι ενω ειχα την δυνατοτητα να παρατηρησω κατι κ να προβλεψω, δεν το εκανα γιατι αφαιρεθηκα στο σημειο που δεν επρεπε - σε ποια κατηγορια οδηγων ανηκω? Ειμαι τοοοοοοοοοσο τυχερος? Ή απλα ξερω που κ ποσο να τρεξω?θα σου απαντήσω:
τράκαρα με νταλίκα που ξέφυγε -λογω ολισθηρότητας του δρόμου- στην παλαια΄εθνική Μάνδρας -θήβας .
το αυτοκίνητο διαλύθηκε, το εμπρος κολονάκι έφτασε πίσω απο τον οδηγό, η πόρτα τσάκισε και ήρθε προς το τιμόνι, και μου μάγκωσε το πόδι μου ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΚΟΛΩΝΑ ΤΟΥ ΤΙΜΟΝΙΟΥ.
το μόνο που έπαθα ήταν απο τα τζάμια που έπεσαν έπάνω μου, ετρεξε λιγο αιμα στο χερι μου....φορουσα ζωνη, μεσα σε φορτηγό!
αν σου λέει κατι, αυτό .........το 1997 !!
ειχα κλεισει 20 χρονια που οδηγούσα ..ήσουν τυχερος, παντως , όπως ήμουν και γω στο περιστατικό που σου ανέφερα......
το θέμα ειναι να μήν βρεθεις στο λάθος σημείο, ΤΗΝ ΛΆΘΟς ΩΡΑ!!! -
Kacey, αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να απαντήσεις μόνος σου.
Mind you, χιλιάδες συμπολίτες μας που σε κάποια στιγμή της οδηγικής τους καριέρας* ενεπλάκησαν σε δυστυχήματα... είχαν δώσει λάθος απάντηση.
*άλλοι νέοι και άπειροι, άλλοι με δεκαετίες πίσω από το τιμόνι
-
'PRESSONICE ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στο Αυτόφωρο κατέληξε ο αστυνομικός συντάκτης...!
Τι εστί εξουσία της αστυνομίας βίωσε το βράδυ της Τρίτης ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης του ΑΝΤ1 Βασίλης Χήτος. Ο έμπειρος δημοσιογράφος, οδηγούσε επί της οδού Γαλατσίου όταν είχε μια μικροπαρεξήγηση για άγνωστο λόγο με άλλον οδηγό. Ο άλλος οδηγός, όμως για κακή του τύχη, ήταν αστυνομικός, ο οποίος άρχισε να τον απειλεί και να τον βρίζει με χυδαίες εκφράσεις. Η μίνι-συμπλοκή τελείωσε γρήγορα και ο δημοσιογράφος έφυγε για το σπίτι του... Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθηκε (!) στο σπίτι του καθώς ο αστυνομικός του κατέθεσε μήνυση ότι τον απείλησε με όπλο(!) που νομίμως κατέχει! Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος έφριξε με αυτά που άκουσε. Του τα έλεγε ο δημοσιογράφος πως έμπλεξε και γέλαγε... Τελικά ορίστηκε ρητή δικάσιμος. Και εδώ θέτουμε ένα ερώτημα: Αν στη θέση του Χήτου ήταν οποισδήποτε ανώνυμος πολίτης ο οποίος έμπλεκε με το συγκεκριμένο όργανο, θα τραβιόταν ή δεν θα τραβιόταν άδικα;;;'
-
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
'PRESSONICE ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Στο Αυτόφωρο κατέληξε ο αστυνομικός συντάκτης...!Τι εστί εξουσία της αστυνομίας βίωσε το βράδυ της Τρίτης ο γνωστός αστυνομικός συντάκτης του ΑΝΤ1 Βασίλης Χήτος. Ο έμπειρος δημοσιογράφος, οδηγούσε επί της οδού Γαλατσίου όταν είχε μια μικροπαρεξήγηση για άγνωστο λόγο με άλλον οδηγό. Ο άλλος οδηγός, όμως για κακή του τύχη, ήταν αστυνομικός, ο οποίος άρχισε να τον απειλεί και να τον βρίζει με χυδαίες εκφράσεις. Η μίνι-συμπλοκή τελείωσε γρήγορα και ο δημοσιογράφος έφυγε για το σπίτι του... Λίγη ώρα αργότερα συνελήφθηκε (!) στο σπίτι του καθώς ο αστυνομικός του κατέθεσε μήνυση ότι τον απείλησε με όπλο(!) που νομίμως κατέχει! Ο δημοσιογράφος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα ο οποίος έφριξε με αυτά που άκουσε. Του τα έλεγε ο δημοσιογράφος πως έμπλεξε και γέλαγε... Τελικά ορίστηκε ρητή δικάσιμος. Και εδώ θέτουμε ένα ερώτημα: Αν στη θέση του Χήτου ήταν οποισδήποτε ανώνυμος πολίτης ο οποίος έμπλεκε με το συγκεκριμένο όργανο, θα τραβιόταν ή δεν θα τραβιόταν άδικα;;;'
Κάτι τέτοια σε βάζουν σε σκέψεις... βρε μπας και τελικά είχαν δίκιο ο Καρβέλλας με την Πάνια;
-
-
O αστυνομικος πως ηξερε οτι ο Χητος ειχε οπλο και εβαλε να τον συλαβουν γι αυτό ? Τα νυχια του μυρισε ?
Μηπως ο Χητος οντως εβγαλε οπλο πανω στα νευρα και τον φόβο του και μετα το εριξε στο τσαμικο ? -
Ο χρήστης delsol.vti έγραψε:
O αστυνομικος πως ηξερε οτι ο Χητος ειχε οπλο και εβαλε να τον συλαβουν γι αυτό ? Τα νυχια του μυρισε ?
Μηπως ο Χητος οντως εβγαλε οπλο πανω στα νευρα και τον φόβο του και μετα το εριξε στο τσαμικο ?ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΗΣ ,ΠΡΙΝ ΑΜΦΙ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ!:
ελεγαν καποιοι κάτοικοι αυτου του ταλαίπορου τόπου , πρίν 2000 χρόνια ! -
Ο χρήστης irou37 έγραψε:
Μηπως ο Χητος οντως εβγαλε οπλο πανω στα νευρα και τον φόβο του και μετα το εριξε στο τσαμικο ?ΜΗΔΕΝΙ ΔΙΚΗΝ ΔΙΚΑΣΗΣ ,ΠΡΙΝ ΑΜΦΙ ΜΥΘΟΝ ΑΚΟΥΣΕΙΣ!:
ελεγαν καποιοι κάτοικοι αυτου του ταλαίπορου τόπου , πρίν 2000 χρόνια !Ωραια ειναι όλα αυτα αλλα δεν βλέπω να τηρουνται .......
Τελικά ορίστηκε ρητή δικάσιμος. Και εδώ θέτουμε ένα ερώτημα: Αν στη θέση του Χήτου ήταν οποισδήποτε ανώνυμος πολίτης ο οποίος έμπλεκε με το συγκεκριμένο όργανο, θα τραβιόταν ή δεν θα τραβιόταν άδικα;;;'
..............οταν γινεται αναφορα στον αστυνομικο.
-
Όλοι πιστεύουμε ότι έχουμε υπευθυνότητα, και σωστή εκτίμηση της κατάστασης, δεν νομίζω ότι υπάρχουν τόοοοσοι πολλοί οδηγοί που οδηγούν χωρίς αύριο έχοντας αποδεχτεί την προοπτική ότι με την οδήγηση τους θα πεθάνουν.(εν γένει συμφωνώ με τη 2η παράγραφο σου)
Κι όμως, υπάρχουν και τέτοιοι! Αν σχολιάσεις τον τρόπο οδήγησης τους, σου απαντάνε με ένα μοιρολατρικό 'Δε βαριέσαι, αν έρθει η ώρα σου δεν σε σώζει τίποτα'
Μηπως ο Χητος οντως εβγαλε οπλο πανω στα νευρα και τον φόβο του και μετα το εριξε στο τσαμικο ?Μπορεί. Μπορεί επίσης, ο αστυνομικός να κράτησε την πινακίδα του, να έψαξε γι αυτόν και αφού είδε ότι είχε άδεια για όπλο, να σκαρφίστηκε τη λεπτομέρεια για να το χρησιμοποιήσει εις βάρος του.
-
εδω μέσα γίνονται ΣΟΔΟΜΑ ΚΑΙ ΓΟΜΟΡΑ !
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μηπως ο Χητος οντως εβγαλε οπλο πανω στα νευρα και τον φόβο του και μετα το εριξε στο τσαμικο ?Μπορεί. Μπορεί επίσης, ο αστυνομικός να κράτησε την πινακίδα του, να έψαξε γι αυτόν και αφού είδε ότι είχε άδεια για όπλο, να σκαρφίστηκε τη λεπτομέρεια για να το χρησιμοποιήσει εις βάρος του.
Ναι μπορει να εχει γινει και αυτό.
Θα μου επιτρεψεις ομως να ειμαι πολύ επιφυλακτικος γιατι ο αλλος εμπλεκομενος ειναι δημοσιογραφος σε τηλεοπτικο καναλι .... για οτι σημαινει αυτο για τον καθενα.
Για μενα σημαινει οτι εχει 90% πιθανοτητες να ειναι ενας συμφεροντολόγος ψευτης που εχει καβαλησει το καλάμι της λεγομενης τεταρτης εξουσιας και πανω που εκανε την μαγκια του βρηκε τον μπελα του. Τι καλυτερο γι αυτον απο το να δωσει στην δημοσιοτητα στο θέμα και να ελαφρυνει την θέση του παραπλανοντας την κοινη γνωμη χρεωνοντας τον αστυνομικο. Στα + υπολογιζεται οτι θα προβληθει περισοτερο η μουρη του(αλλο που δεν θέλει) που ξερεις πόσο μετραει στο συναφι τους . -
α) Αν οντως ειχε απειλησει μπατσο στον δρομο, δεν θα προλαβαινε να φτασει σπιτι του, κ να πανε να τον μαζεψουν μετα απο καποια ωρα...
β) Εγω που κατεχω νομιμα οπλο κ δικαιωμα οπλοφοριας, αν το εχω μαζι μου κ με αρχισει στα μπινελικια καποιος αγνωστος στον δρομο, να εισαι σιγουρος οτι θα του το δειξω. Για αυτο το εχω, για προστασια. Το οτι του το εδειξα δεν σημαινει απαραιτητα οτι τον απειλησα, κ να τον απειλησα ποτε αυτη η απειλη ειναι παρανομη?
Εγω σου λεω οτι απο την πινακιδα το μπατσακι ξεσκονισε το ποιος ηταν αυτος απεναντι του κ βρηκε ευκαιρια απο το οπλο να τον μαζεψουν...
@Χρήστος Λάππας
Οχι να μου απαντησεις εσυ που εχεις την αποψη οτι οσοι νομιζουν οτι ξερουν τι κανουν, κανουν λαθος. Δηλαδη κανεις μας δεν ξερει να οδηγα, δεν ξερει να εκτιμαει συνθηκες, δεν ξερει γενικα που κ ποτε μπορει να τρεξει. Ειμαστε ολοι ιδιοι, απλα μερικοι ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι ειμαστε καλυτεροι απο τους αλλους κ ολοι αυτοι κανουμε λαθος?
-
Δλδ οι μπατσοι δεν ξερουν πιιος εχει αδεια οπλοφοριας και ποιος οχι?
Αφου βρηκαν το σπιτι του, λογικα θα ηξεραν οτι εχει και αδεια οπλοφοριας άρα και όπλο. Τόσο απλά
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Οχι να μου απαντησεις εσυ που εχεις την αποψη οτι οσοι νομιζουν οτι ξερουν τι κανουν, κανουν λαθος. Δηλαδη κανεις μας δεν ξερει να οδηγα, δεν ξερει να εκτιμαει συνθηκες, δεν ξερει γενικα που κ ποτε μπορει να τρεξει. Ειμαστε ολοι ιδιοι, απλα μερικοι ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι ειμαστε καλυτεροι απο τους αλλους κ ολοι αυτοι κανουμε λαθος?Μονολεκτικά, όσον αφορά το αποτέλεσμα, ναι.
Πιο αναλυτικά: Σίγουρα δεν έχουν όλοι τις ίδιες οδηγικές ικανότητες, το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. Η έλλειψη ιδιαίτερης ικανότητας στην οδήγηση όμως δεν κάνει απαραίτητα ένα οδηγό πιο επικίνδυνο από ένα άλλο. Αντιθέτως, πολλές φορές ένας 'καλός/χεράς/τιμόνι οδηγός' παρασύρεται από την ίδια του την έπαρση και το δέλεαρ της ταχύτητας και παίρνει πολλά ρίσκα, κάνει πράγματα που φέρνουν τον ίδιο και το αυτοκίνητο πιο κοντά στα όρια τους. Αυτό που δημιουργεί τον πραγματικό κίνδυνο στην περίπτωση σου είναι η έλλειψη της επίγνωσης (ή η ασυναίσθητη άρνηση της) ότι σε κάποια στιγμή μπορεί να κάνεις λάθος, ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι πάντα 100% σωστές οι αντιδράσεις σου, ότι σε κάποια στιγμή μπορεί κάποιος παράγοντας, το αυτοκίνητο, τα λάστιχα, η άσφαλτος, οι άλλοι εποχούμενοι να σε πουλήσουν.
Και δεν χρειάζεται να κάνεις συνεχώς λάθος στην εκτίμηση σου (να είσαι δηλαδή ατζαμής/ζώο/κουλάδι, πες το όπως θέλεις), αρκεί μια και μοναδική φορά, για να μπεις στα ψιλά των εφημερίδων. Αυτό δεν θα σε χαρακτηρίσει κακό οδηγό, σε σχέση με μια ολόκληρη ζωή χωρίς ατυχήματα, αλλά δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία. Με την ίδια έννοια που ο καπετάνιος του Τιτανικού δεν ήταν κακός στην δουλειά του.
-
Οχι να μου απαντησεις εσυ που εχεις την αποψη οτι οσοι νομιζουν οτι ξερουν τι κανουν, κανουν λαθος. Δηλαδη κανεις μας δεν ξερει να οδηγα, δεν ξερει να εκτιμαει συνθηκες, δεν ξερει γενικα που κ ποτε μπορει να τρεξει. Ειμαστε ολοι ιδιοι, απλα μερικοι ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ οτι ειμαστε καλυτεροι απο τους αλλους κ ολοι αυτοι κανουμε λαθος?
Μονολεκτικά, όσον αφορά το αποτέλεσμα, ναι.
Πιο αναλυτικά: Σίγουρα δεν έχουν όλοι τις ίδιες οδηγικές ικανότητες, το βλέπουμε καθημερινά γύρω μας. Η έλλειψη ιδιαίτερης ικανότητας στην οδήγηση όμως δεν κάνει απαραίτητα ένα οδηγό πιο επικίνδυνο από ένα άλλο. Αντιθέτως, πολλές φορές ένας 'καλός/χεράς/τιμόνι οδηγός' παρασύρεται από την ίδια του την έπαρση και το δέλεαρ της ταχύτητας και παίρνει πολλά ρίσκα, κάνει πράγματα που φέρνουν τον ίδιο και το αυτοκίνητο πιο κοντά στα όρια τους. Αυτό που δημιουργεί τον πραγματικό κίνδυνο στην περίπτωση σου είναι η έλλειψη της επίγνωσης (ή η ασυναίσθητη άρνηση της) ότι σε κάποια στιγμή μπορεί να κάνεις λάθος, ότι υπάρχει η πιθανότητα να μην είναι πάντα 100% σωστές οι αντιδράσεις σου, ότι σε κάποια στιγμή μπορεί κάποιος παράγοντας, το αυτοκίνητο, τα λάστιχα, η άσφαλτος, οι άλλοι εποχούμενοι να σε πουλήσουν.
Και δεν χρειάζεται να κάνεις συνεχώς λάθος στην εκτίμηση σου (να είσαι δηλαδή ατζαμής/ζώο/κουλάδι, πες το όπως θέλεις), αρκεί μια και μοναδική φορά, για να μπεις στα ψιλά των εφημερίδων. Αυτό δεν θα σε χαρακτηρίσει κακό οδηγό, σε σχέση με μια ολόκληρη ζωή χωρίς ατυχήματα, αλλά δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία. Με την ίδια έννοια που ο καπετάνιος του Τιτανικού δεν ήταν κακός στην δουλειά του.
πολυ καλο ποστ,ουσιαστικο και περιεκτικο
συμφωνω με 1000
Συμπεριφορές Αστυνομικών--> Λάθη και Σωστά!