-
Προσπαθω να καταλαβω σε ποιο σινεμπλοκ αναφερεστε αφου ο πισω αξονας στο corsa c δεν θυμαμαι να εχει κανενα σινεμπλοκ!
Τα ελατηρια καθονται στον αξονα σε εναν μεταλλικο δακτυλιο κ πανω παρεμβαλλεται λαστιχενια βαση μεταξυ ελατηριου κ αμαξωματος.Αν εννοειτε εκει που πιανει ο αξονας στο αμαξωμα(βλ φωτο) αυτο δε νομιζω οτι μπορει να κοπει...
-
Ναι πίσω ταμπούρα αλλά δεν νομιζω να είναι αυτά το πρόβλημα.Μάλλον στο κλείσιμο των αμορτισέρ γινέται το τρίξιμο.Η δέξια πλευρα όχι και τόσο έντονα....
-
Να το κάνω το γρασαρισμα ρε μαγκες...ελπίζω να μην θέλουν αλλαγή τα αμορτισέρ....Η σύμπεριφορα τους πάντως είναι κάλη...Αυτό το τρίξιμο ομως είναι σπαστίκο...
-
Ο χρήστης Corsadi έγραψε:
Προσπαθω να καταλαβω σε ποιο σινεμπλοκ αναφερεστε αφου ο πισω αξονας στο corsa c δεν θυμαμαι να εχει κανενα σινεμπλοκ!Τα ελατηρια καθονται στον αξονα σε εναν μεταλλικο δακτυλιο κ πανω παρεμβαλλεται λαστιχενια βαση μεταξυ ελατηριου κ αμαξωματος.Αν εννοειτε εκει που πιανει ο αξονας στο αμαξωμα(βλ φωτο) αυτο δε νομιζω οτι μπορει να κοπει...
Οπως κοιτας απο το πορτμπαγκαζ τον αξονα μετα τα ελατηρια προς την καμπινα δλδ, εχει σινεμπλοκ.
-
Αν εννοεις στην πανω μερια των ελατηριων πραγματι παρεμβαλλεται ενας ελαστικος συνδεσμος μεταξυ αυτων κ του αμαξωματος,οπως γραφω κ παραπανω.Αυτο δε θα το ελεγα σινεμπλοκ παντως.Ο αξονας ειναι ακριβως οπως φαινεται στην παραπανω φωτογραφια κ καποιο αλλο σινεμπλοκ δεν εχει...
-
Aν εισουνα αθηνα θα ερχομουνα να σου δειξω για να συνενοηθουμε
-
Καλησπερα σε ολους!
Μολις γραφτηκα στο φορουμ σας αλλα αν και χαωδες βρηκα την ενοτητα που με ενδιαφερει!
Ειμαι κατοχος Opel Corsa Sport 1,4 3d, 2 ετων, 43000 χλμ.
Εχω το εξης προβλημα...Διαγωνια απο μενα (δηλαδη πισω δεξια) ακουγεται ενας ενοχλητικοτατος θορυβος οποτε διασχισω οποιασδηποτε μορφης ανωμαλια, ακομα και τις πιο ηπιες... Μοιαζει πολυ με κατι που δεν ειναι καλα βιδωμενο και πηγαινοερχεται...δεν μπορω να το προσδιορισω καλυτερα
Ενα φιλαρακι μου ειπε για αυτα τα περιφημα σινεμπλοκ αλλα εγω δεν γνωριζω και πολλα...
Καποιος που να ξερει?
Ευχαριστω πολυ!
-
AKΡΙΒΩΣ ΤΟ ΙΔΙΟ προβλημα εχω και εγω!!!
Μου ειχαν πει διαφορα: σινεμπλοκ, αμορτισερ, βασεις εξατμισης...
Αλλαξα προχθες αμορτισερ και ο θορυβος ελλατωθηκε αλλα δεν εξαφανιστηκεΑΛΛΑ εμενα το κανει οταν ειναι κρυο το αμαξι στα πρωτα μετρα, μετα εξαφανιζεται ο θορυβος...
-
Συνεμπλόκ ( ο σωστός όρος είναι silent block ) άρα ? Το ελαστικό κομμάτι Νο 5 είναι συνεμπλόκ, απομονώνει τους θορύβους της ανάρτησης και βελτιώνει την ποιότητα κύλισης του οχήματος.
Αν όμως είναι κακοσχεδιασμένο δημιουργεί τα προβλήματα που έχετε.
Δεν γνωρίζω τον λόγο αλλά η OPEL πάντα είχε προβλήματα θορύβων με τα silent block ακόμα και από τα Record της 10ετίας του ΄60 στα μπροστινά ψαλίδια.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
ΑΛΛΑ εμενα το κανει οταν ειναι κρυο το αμαξι στα πρωτα μετρα, μετα εξαφανιζεται ο θορυβος...Εμενα παλι μπορει να το κανει και συνεχεια, οσο δηλαδη διαρκεσει μια τυπικη διαδρομη που κανω απο σπιτι σε σχολη και το αντιστροφο (αποσταση περιπου 3,5 χιλιομετρα)...
Δεν γνωρίζω τον λόγο αλλά η OPEL πάντα είχε προβλήματα θορύβων με τα silent block ακόμα και από τα Record της 10ετίας του ΄60 στα μπροστινά ψαλίδια.
Αν παω στην αντιπροσωπεια και ζητησω ελεγχο των συνεμπλοκ?
-
Κατα 99 τα εκατο ειναι το σαιλεντ μπλοκ που ειπωθηκε και πιο πανω ,με μια πιθανοτητα το λαστιχο που ειναι αναμεσα στο ελατηριο και τη βαση του πανω και κατω να θελει αλλαγη η γρασαρισμα.
-
Στο δικό μου Corsa C (που είχα κάποτε) έτριζε κάτι πίσω. Εφαγα το μισό αμάξι να το βρω και τελικά ήταν η βάση του πίσω καθίσματος.... Δεν ξέρω αν είναι κάτι τέτοιο αλλά ψάξε το να το δείς και αυτό.
-
Ο χρήστης ditmichael έγραψε:
Καλησπερα σε ολους!Μολις γραφτηκα στο φορουμ σας αλλα αν και χαωδες βρηκα την ενοτητα που με ενδιαφερει!
Ειμαι κατοχος Opel Corsa Sport 1,4 3d, 2 ετων, 43000 χλμ.
Εχω το εξης προβλημα...Διαγωνια απο μενα (δηλαδη πισω δεξια) ακουγεται ενας ενοχλητικοτατος θορυβος οποτε διασχισω οποιασδηποτε μορφης ανωμαλια, ακομα και τις πιο ηπιες... Μοιαζει πολυ με κατι που δεν ειναι καλα βιδωμενο και πηγαινοερχεται...δεν μπορω να το προσδιορισω καλυτερα
Ενα φιλαρακι μου ειπε για αυτα τα περιφημα σινεμπλοκ αλλα εγω δεν γνωριζω και πολλα...
Καποιος που να ξερει?
Ευχαριστω πολυ!
Tελικα λυθηκε το προβλημα μου...
Μια λαμαρινα πηγαινοερχοταν μεσα στο δεξι φτερο
Βεβαια η ελλειψη κολλας σε εκεινο το σημειο δεν θα μαθω ποτε σε ποιον ευθυνεται...
-
τι λαμαρίνα???
εννοείς τμήμα του θόλου; -
Ο χρήστης thymios έγραψε:
τι λαμαρίνα???
εννοείς τμήμα του θόλου;ετσι μου ειπαν...
φυσικα δεν μου επετρεψαν να εισελθω στο συνεργειο και να δω (αυτο το καθηστε στην αιθουσα αναμονης και θα σας φωναξουμε ειναι το πλεον σπαστικο πραγμα...)
Περίεργος ήχος.....από ανάρτηση...???