-
Καλημέρα,
Σε ένα ταξίδι και ενώ πέρασα με ταχύτητα περίπου 80-100 χλμ σε κακό δρόμο (ελευθέρα διόδια) αμέσως άρχισε ένα απίστευτο τρέμουλο στο αυτοκίνητο σε σημείο που σταμάτησα να δω αν έχει σκάση λάστιχο σαν πλυντήριο έκανε.
Το κάνει όταν επιταχύνω ή όταν ζορίζεται πχ ανηφόρα, και πιο έντονα μετά τα 50-60 χλμ/ώρα αν δεν επιταχύνω ή σε κατηφόρα και με 120-130 δεν το κάνει. Σταμάτησα στο δρόμο για ζυγοστάθμιση και μου είπαν ΟΚ, δεν επηρεάζεται από τα φρένα για να σκεφτώ δισκοπλακες. Μήπως έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι ?
Το αυτοκίνητο είναι Golf IV Gti
Ευχαριστώ -
Καλημέρα,
Σε ένα ταξίδι και ενώ πέρασα με ταχύτητα περίπου 80-100 χλμ σε κακό δρόμο (ελευθέρα διόδια) αμέσως άρχισε ένα απίστευτο τρέμουλο στο αυτοκίνητο σε σημείο που σταμάτησα να δω αν έχει σκάση λάστιχο σαν πλυντήριο έκανε.
Το κάνει όταν επιταχύνω ή όταν ζορίζεται πχ ανηφόρα, και πιο έντονα μετά τα 50-60 χλμ/ώρα αν δεν επιταχύνω ή σε κατηφόρα και με 120-130 δεν το κάνει. Σταμάτησα στο δρόμο για ζυγοστάθμιση και μου είπαν ΟΚ, δεν επηρεάζεται από τα φρένα για να σκεφτώ δισκοπλακες. Μήπως έχετε καμιά ιδέα τι μπορεί να είναι ?
Ευχαριστώ -
Καλημέρα,
Ευχαριστώ -
double post
-
στην επιτάχυνση είδες διαφορά?
(για πρόβλημα σε κάποιο κύλινδρο και την καύση του, μου 'ακούγεται' αυτό που λες, αλλά μη σε πανικοβάλω... )
-
Είναι ακριβός αυτά τα συμπτώματα, αλλά δεν είδα καμιά διαφορά σε επιτάχυνση.
-
Αν πατάς το γκάζι με νεκρά το κάνει?
Στο ρελαντί να υποθέσω δεν το κάνει, έτσι?
Επίσης όταν ανεβαίνουν οι στροφές, το τρέμουλο 'επιταχύνει' ή παραμένει σταθερό?Σκέψη:
Για πάτα τα μπουζοκαλώδια (ή βγάλτα και ξαναβάλτα).Ίσως κάποιο από τα 4 να μην κάνει σωστά επαφή και να μην 'δίνει' ρεύμα για σπινθήρα κι άρα να γίνει καύση -
Βάση μηχανής ίσως?
-
Mήπως μαζέψανε λάσπες οι ζάντες στο εσωτερικό τους?
Τωρα που το σκέφτομαι,παίζει να είναι κι απο διαφορικό
-
συμφωνω με τον καβουρα κοιτα τα μπουζοκαλωδια το εχω παθει και ηταν αυτα...
-
Μήπως είναι η πολύ συνηθισμένη ευαισθησία των 1.8Τ στους καμμένους πολλαπλασιαστές? Μάλλον πολλαπλασιαστής, πήγαινε σε συνεργείο γρήγορα
Ο κύλινδρος που δεν κάνει καλή ή καθόλου καύση 'φτύνει' άκαυστη στην εξαγωγή, οπότε κινδυνευεί και ο καταλύτης... -
Ρε παιδία γίνεται να είναι θέμα καύσης και να το κάνει μόνο στην επιτάχυνση, δηλαδή αν πάω χαλαρά με 120 και απλά διατηρώ ταχύτητα η στο ρελαντί δεν το κάνει είναι εντελώς νορμάλ.
Δεν ξέρω τι να σκεφτώ -
Παντο ρε φίλε στην αντιπροσωπεία να μην κουράζεσαι...
-
Αν τρέμει και ο λεβιές ταχυτήτων θα στοιχημάτιζα ότι είναι σαζμάν...
_
-
Ο λεβιές δεν τρέμει,
είναι τελείως τρελό αυτό που κάνει και δεν μπορώ να βγάλω άκρη. δεν μου δίνει κανένα άλλο σημάδι ούτε θόρυβο ούτε πτώση απόδοσης. -
Να το πας σε ένα συνεργείο να το δούν. Δύσκολο να γίνει τηλεδιάγνωση για κάτι τόσο περίεργο.
-
Εννοείται ότι θα πάω συνεργείο και θα σας ενημερώσω όταν βγάλω άκρη,απλά μέχρι το Σάββατο έχω περιέργεια.
-
Εννοείται ότι θα πάω συνεργείο και θα σας ενημερώσω όταν βγάλω άκρη, απλά μέχρι το Σάββατο έχω περιέργεια.
-
ΠΙάσε και κούνα τους εμπρός τροχούς έναν-έναν, μπορεί να έχει μπόσικα κανάνε μπαλάκι bull ή το μπαλάκια του άκρου της κρεμαγιέρας.
Μήπως σκίστηκε φούσκα και γέμισε χώματα μπιλιοφόρος και μαγκώνει ?
-
Τα μπαλάκια και γενικά οι αρθρώσεις δεν μεταδίδουν τρέμουλο και μάλιστα τόσο έντονο αλλά θορύβους/χτυπήματα σε ανωμαλίες του δρόμου.
Οι μπιλιοφόροι συνήθως (τουλάχιστον στο πρώτο στάδιο φθοράς) κάνουν έντονο θόρυβο όταν το τιμόνι είναι κομένο δεξιά ή αριστερά (κρακ κρακ κρακ).
Απίστευτο τρέμουλο !!!