-
Δεν έχω κάνει κάποιον αναλυτικό λογαριασμό, αλλά χοντρικά:
-Σπίτι: νοίκι, λογαριασμοί, τα λεγόμενα πάγια έξοδα, είμαστε κοντά στα 600€, άντε λίγο παρακάτω
-Βενζίνη, πλέον λίγο κάτω από 100€
-Φαγητό έξω,καφέδες, έξοδοι γενικότερα, 100-150€, αναλόγως τον μήνα
-Ψώνια για το σπίτι, προμήθειες φαγητού, κλπ κλπ, 200€ περίπου, ανάλογα και τον μήνα, αν και συνήθως λίγο παρακάτω
-Ετήσια κόστη αυτοκινήτου:
1.πάγια (ασφάλειες-τέλη)=440€ /12 -->20€
2.Σέρβις-συντήρηση περίπου 700€ (παλιό αμάξι, όλο και κάτι θ'αλλάξει εκτός τυπικής συντήρης) , άρα άλλο ένα 60άρι το μήνα
-Τα υπόλοιπα, ψώνια ρούχων , gadgets, ταξίδια, διακοπές, σούξου μούξου δεν τα υπολογίζω, γιατί συνήθως είναι στα λεγόμενα έκτατα, κοινώς, ό,τι περισσεύει, κινούμαι αναλόγως
Γενικόν σύνολον μηνιαίας δαπάνης:
600+100+150+200+20+60 =~ 1120€ , άντε για να το στρογγυλοποιήσουμε, 1100, ευρουλίνια... Αυτά θα φύγουν από την τσέπη μου κάθε μήνα, βρέξει χιονίσει!
Καλό ε;Αν βάλεις και ένα κόστος ετήσιο για διακοπές ταξίδια τουλάχιστον 1000€, αν βάλεις να πάρεις και κάνα ρούχο, οπότε βάλε τουλάχιστον 300€, πάμε τουλάχιστον στα 1250€ ΚΑΘΕ μήνα, για να έχεις ένα καλό επίπεδο διαβίωσης.
Και όλα αυτά αφορούν ΕΝΑ άτομο!
Αν αρχίσεις να πληρώνεις και για άλλους, τότε...
Δηλαδή, ένας άνθρωπος που παίρνει το χρόνο καθαρά 1000χ14 (ένας μέσος μισθός ενός νέου ανθρώπου σήμερα που έχει μια απλώς καλή δουλειά...), βγαίνεις ΕΝΤΕΛΩΣ ΟΡΙΑΚΑ!
Δεν συζητώ για άλλα έξοδα, όπως δόσεις για σπίτι ή αμάξι, καθώς στην πρώτη περίπτωση, στα έξοδα του ενοικίου μου θα πρόσθετες τουλάχιστον ένα 100% πάνω, ένω για αμάξι, θα είχες μια δόση περίπου 250€ για 4-5 χρόνια...
ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ!
Μόνον αν τσοντάρουν εισοδήματα οι γονείς, τα πεθερικά, το ΠάμεΣτοιχημα, ο Αγιος Βασίλης ή ο στρατηγός Μάρσαλ θα έβγαινες! -
Αυτοκινητο -αντικατασταση , βενζινη κτλ. (πολλα χιλιομετρα )
Δανειο για το κωλοσπιτο
Ταξιδια
Φαγητο- διασκεδαση-ποτα
Ντυσιμο
Δωρακια στηνΜε πολυ σφιχτη διαχειριση , οσον αφορα αλλα εξοδα , καταφερα να εχω ελαχιστα ευρω στην ακρη κ καθε φορα που παιρνω το εκκαθαριστο ετησιων αποδοχων , δεν μπορω να πιστεψω που διαολο πηγαν τοσα χρηματα . -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
'μέχρι και μουστάκι θα σε βάλει να ξυρίσεις'
Το μουστακι καλα θα 'ναι.....
Σοβαρα τωρα, υπαρχει αντρας που να μην ξοδευει τα περισσοτερα για γυναικες; Ή μηπως τ' ακριβα αυτοκινητα, ρουχα, κινητα τ' αγοραζουν (η πλειοψηφια, εστω) γιατι εχουν αναγκη τ' αλογα, το στυλ και την τελευταια λεξη της τεχνολογιας; Ρε ποιον δουλευετε;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Σοβαρα τωρα, υπαρχει αντρας που να μην ξοδευει τα περισσοτερα για γυναικες; Ή μηπως τ' ακριβα αυτοκινητα, ρουχα, κινητα τ' αγοραζουν (η πλειοψηφια, εστω) γιατι εχουν αναγκη τ' αλογα, το στυλ και την τελευταια λεξη της τεχνολογιας; Ρε ποιον δουλευετε;
Aν και ακομα μικρος σε ηλικια(οποτε δεν ξερω τι θα κανω στο μελλον)
δεν μπορω να πω οτι εχω ξοδεψει πολλα πισω απο μια γυναικα
Δωρακια αξιας μεχρι και 200 Ε εχω κανει αρκερες φορες,αλλα παντα απο μια καβαντζα που εχω στην ακρη για τετοιες περιπτωσεις
Ποτε δεν εμεινα ταπι για να δειξω σε μια γυναικα οτι εχω χρημα,ουτε εριξα 20 ντουζινες λουλουδια στα μπουζουκια για παρτι της -
πεστα Asimov
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Αυτο δεν το ειχα σκεφτει με προβληματισες
-
Στα απαυτ@μένα τα 'χόμπια' μας...
Γενικά δεν πίνω, δεν καπνίζω, δεν ξενυχτώ (τότε γιατί ζω, θα μου πεις... ), βενζίνες έχω max 20-30ευρώ το μήνα, δε μου αρέουν τα ακριβά ρούχα και σε γενικές γραμμές τα έξοδά μου μπορούν ΧΑΛΑΡΑ να περιοριστούν στα 200-300 ευρώ το μήνα.
Ε, μόνο που με πιάνει η βλακεία ώρες ώρες (1-2 φορές/έτος-το έχω παρατηρήσει!!!!) και πάω και τα ακουμπάω κανονικά...
6Κ σε μια παλια ΜΒ πριν 1.5 χρόνο... ταξιδάκια στο εξωτερικό (1.5Κ έκαστο), θα σκάσω άλλα 8Κ (έτσι το βλέπω) για άχρηστο-κλασσικό μηχανάκι... 2Κ για φωτογραφικά συστήματα κ.ο.κ.
Τελικά, φυσικά, δε μένει τίποτα!!!Γενικά, δεν τα παω καλά με τα λεφτά και όποια γυναίκα αντέξει να με παντρευτεί θα καταλάβει πόσο τυχερή είναι γιατί πήρε βλάκα σύζυγο που θα μπορεί εύκολα να αλλάζει τις τιμές και να του τα τρώει χωρίς αυτός να παίρνει χαμπαρι!
-
200
-
Πιο πολλές πιθανότητες έχεις να σε παρατήσει το punto λόγω ιταλίας παρά η γυναίκα
-
Τα αυτοκινητα και οι γυναιικες 'ρουφανε' την τσεπη. Γι'αυτο οπως λέει ένας γνωστός μου μακριά απο αυτοκίνητα και γυναίκες που έχουν πολλά χιλιόμετρα.
-
Τελικά όλα είναι θέμα προσφοράς και ζήτησης.
Το πρόβλημα είναι ότι Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ βάσει όσων διαβάζω ή με άλλα λόγια:
ΧΑΛΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΠΙΑΤΣΑ ΡΕ!!!
@@#$@#$%$%^$ -
Asimov εγω ναι το αμαξι το πηρα για την καβλα μου....εκτος αν νομιζεις οτι οι γκομενες γουσταρουν να μπαινουν σε rallye με bucket αναρτηση κλπ Απο την αλλη φευγουν πολλα λεφτα σε εξοδους φαι κλπ τσιγαρα και καφεδες....καμαι 300 € το μηνα.
Τα ρουχα δεν τα υπολογιζω γιατι μεχρι φετος πληρωνε ο father (μαζι με ασφαλειες τελη κυκλοφοριας κλπ)
Απο φετος (1/1/08) τα αναλαμβανω εγω, απορω τι σκατα σκεφτομουνα οτα ντου ειπα τερμα τα διφραγκα, οτι κανω θα το κανω μονος μου. Πρεπει να ειχα πυρετο -
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Πιο πολλές πιθανότητες έχεις να σε παρατήσει το punto λόγω ιταλίας παρά η γυναίκαAxaxaxaxaxaxa Να το βαλουμε στα ανεκδοτα....
-
Τα πιο πολλα φευγουνε για το pc και για το rallye.Ενα απο τα δυο πρεπει να φυγει.Ενοικιο δοξα το θεο δεν υπαρχει,αλλα εχω ζησει με αυτο το βασανο και ξερω πως ειναι.
-
Τα λεφτά μου τα χαλάω στο αυτοκίνητό μου!
-
...διορθωση... το αυτοκινητο σου, χαλαει τα χρηματα σου!
-
Το αυτοκινητάκι μου δεν ζητάει τίποτα! Εγώ κάθομαι και αλλάζω συνέχεια τα πάντα!!!
-
Ο χρήστης pasxos έγραψε:
Πιο πολλές πιθανότητες έχεις να σε παρατήσει το punto λόγω ιταλίας παρά η γυναίκα
Axaxaxaxaxaxa Να το βαλουμε στα ανεκδοτα....
Τι εννοεις λογω ιταλιας??
-
Ο χρήστης jim 78 έγραψε:
Τα πιο πολλα φευγουνε για το pc και για το rallye.Ενα απο τα δυο πρεπει να φυγει.Ενοικιο δοξα το θεο δεν υπαρχει,αλλα εχω ζησει με αυτο το βασανο και ξερω πως ειναι.Ε ναι, και φυσικα το 106 ΔΕΝ φευγει
-
Ο χρήστης jim 78 έγραψε:
Τα πιο πολλα φευγουνε για το pc και για το rallye.Ενα απο τα δυο πρεπει να φυγει.Ενοικιο δοξα το θεο δεν υπαρχει,αλλα εχω ζησει με αυτο το βασανο και ξερω πως ειναι.Εγώ δεν το βλέπω έτσι...
Το ενοίκιο δεν είναι βάσανο, είναι το τίμημα να έχω τον ΔΙΚΟ ΜΟΥ χώρο, όπου θα κάνω Ο,ΤΙ ΘΕΛΩ!
Κάποιοι προτιμούν να τα βάζουν στην άκρη, να μένουν με τους γονείς τους και να κάνουν παραχωρήσεις.
Ο χώρος ΜΟΥ όμως είναι απαραίτητος! Ας μείνω για πάντα με το Υ , δεν με πειράζει. Αλλά δεν θέλω άλλους πάνω από το κεφάλι μου...
Που ξοδευουμε τα χρηματα μας