-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Παιδια βινεο με καταληξη .flv με τι το ανοιγω? πρεπει να κατεβασω player ή μπορω να κατεβασω τπτ κοντεκς για τον wmp και να παιζουν απο εκει?εγώ τα ανοίγω με το K-Lite Codec Pack 3.xx (έχει μέσα και τον Media Player Classic-τον καλύτερο player IMO)
-
Θέλω να βάλω, στο χωριό, ένα PC, στο οποίο να συνδέσω δύο κάμερες, ένα σύστημα για έλεγχο των θερμοπομπών και ένα σύστημα ελέγχου ποτίσματος.
Λέω να βρω ένα μεταχειρισμένο PC, αφού κυρίως θα το ελέγχω από την Αθήνα (αντί να είμαι στο χωριό το ζώον! ).
Κάμερες? Ασύρματες? Που να αντέχουν σε εξωτερικό χώρο?
Σύστημα για έλεγχο θερμοπομπών?Καμιά ιδέα?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Θέλω να βάλω, στο χωριό, ένα PC, στο οποίο να συνδέσω δύο κάμερες, ένα σύστημα για έλεγχο των θερμοπομπών και ένα σύστημα ελέγχου ποτίσματος.Λέω να βρω ένα μεταχειρισμένο PC, αφού κυρίως θα το ελέγχω από την Αθήνα (αντί να είμαι στο χωριό το ζώον! ).
Κάμερες? Ασύρματες? Που να αντέχουν σε εξωτερικό χώρο?
Σύστημα για έλεγχο θερμοπομπών?Καμιά ιδέα?
Ιδέες πολλές το μόνο πρόβλημα είναι πως ασυρματες και weatherproof είναι λιγάκι ακριβές.
στα πόσα είναι το budget??Τώρα για το σύστημα ποτίσματος και θερμοπομπών παίζει ανάλογα με το τι θες.
Πλήρες αυτόματο και να κάνεις εσύ επίβλεψη η να του λες μέσο υπολογιστή πότε να πάρει μπρος?? -
Θερμαντικά σώματα που δουλεύουν με ρεύμα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Θερμαντικά σώματα που δουλεύουν με ρεύμα.Το διόρθωσα πριν δω την απάντηση σου. Βιάστηκα να ρωτήσω πριν βάλω το μυαλό να δουλέψει
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ναι
Ενώ πάντού στο Office (και γενικότερα αλλάζει)Παράξενο αυτό, μου κάνει εντύπωσή να επηρεάστηκε από το language pack. Κάνα repair στα office??
-
Με τις ενδύρματες θα πρέπει να περάσω καλώδια και μιλάμε για πέτρινο τοίχο πάχους 80cm!!!
Σκεφτόμουν να πάρω ασύρματες και να τις βάλω μέσα σε κώδωνα γυάλινο από 'χελώνα' φωτιστική.
Ο προγραμματισμός του ποτιστικού και των θερμαντικών θα γίνεται remote.
Για το ποτιστικό επειδή θέλω να ποτίζει όταν υπάρχει λόγος (στο χωριό βρέχει πάρα πολύ!) και τα σώματα για να σπάει λίγο η υγρασία όταν έχουμε να πάμε πολύ καιρό.
Budget: ~
-
Μου εδωσε ο aserf το κlite κατι και παιζει!
-
Mr kouk πως θα μπαίνεις στο pc?
-
Nίκο dsl έχεις στο χωρίο;
-
DSL θα βάλω. Είναι εύκολο. Υπάρχει η δυνατότητα ακόμα κι εκεί πια!
Στο PC θέλω να μπαίνω από το σπίτι μου στην Αθήνα.
-
Έχω μια παρόμοια απορία με του προέδρου:
Θέλω να τοποθετήσω κάμερα στο σπίτι μου, την οποία να μπορώ να παρακολουθώ από το γραφείο. Ο υπολογιστής του σπιτιού είναι ανοικτός 24/7. Με ποιο πρόγραμμα μπορώ να κάνω κάτι τέτοιο;
-
Το λιγότερο είναι αυτό. Dsl να υπάρχει, και όλα γίνονται. Όταν λες για πότισμα-βροχή, θέλεις μόνο του να μην ποτίζει όταν βρέχει;
-
Οχι, Ντίνε. Θέλω να ποτίζει όταν δίνω εγώ εντολή.
-
Α ωραία, ακόμα πιο απλό. Υπάρχει πάντως και αισθητήρας βροχής με αρκετά χαμηλό κόστος που το κάνει αυτό.
-
Το ξέρω. Αλλά δεν θέλω να γίνεται αυτόματα. Ο λόγος είναι ότι βρέχει τόσο πολύ, που μπορεί μέν να 'πρεπει', με βάση τον χρόνο, να ποτιστούν τα φυτά, αλλά η βροχή να έχει σταματήσει πριν μισή ώρα!
-
Ο αισθητήρας δεν δίνει εντολή ανάλογα με τον χρόνο, αλλά ανάλογα με την ποσότητα που έχει ρίξει.
Δες εδώ.
Φυσικά ο τρόπος που λες είναι μάλλον καλύτερος, από την άποψη ότι the simpler the better.
-
Έτσι φαντάζομαι.
Κοίτα. Αυτό που θέλω να πετύχω είναι να μπορώ να έχω μια εικόνα του τι γίνεται στο χωριό, και να μπορώ να σώσω τα φυτά που δεν ποτίζονται, επειδή εγώ δεν προλαβαίνω να πάω.
Με τις κάμερες θα μπορώ
α) να βλέπω τι γίνεται στο κτήμα και στο σπίτι
β) να χαλβαδιάζω με τις ώρες την απίστευτη θέα!Αλήθεια, μπορώ να βάλω και αισθητήρες θερμοκρασίας ε?
-
με DSL και ένα VNC είναι σαν να είσαι εκεί οπότε βρες κάποιο σύστημα ποτισμού ή controller και ηλεκτροβάνας που να μπορείς να συνδέσεις με το pc είτε με serial /usb είτε με dedicated pci κάρτα (δεν ξέρω καθόλου απο τέτοια συγκεκριμένα)
Για ασύρματη κάμερα μπορείς να πάρεις IP και να στήσεις ασύρματο δίκτυο με ένα wireless dsl router, αν και αυτή η λύση είναι κάπως ακριβή λόγω καμερών, είτε με κοινές ασύρματες κάμερες (έχω βρει μέχρι και με 50 ευρώ η καθεμία) που ο δέκτης βγάζει composite και απο εκεί στο pc είτε με κάρτα/ες τηλεόρασης με TV in είτε απο κάρτα γραφικών με TV in είτε με κάρτες για CCTV υπάρχουν σχετικά φτηνές με 150-200 ευρώ με το καλό οτι έχουν και προγραμματάκι σχετικό μαζί. Προφανώς προτιμάς τα προγράμματα που έχουν και ενσωματωμένο video server για να μην τρέχεις.
αν έχει κάποιος ένα καλό τέτοιο προγραμματάκι να προτείνει για usb web camera με ενδιαφέρει
-
Κε πρόεδρε, σου λέω να μην κάνεις τίποτα πριν μιλήσουμε....
Περί Η/Υ (+ ηλεκτρ. gadgets και νέας τεχνολογίας) [#13]