-
Kalhmera sas apo Down-Under!
To raporto apo edo einai oti shmera kuriakh, bghkane oloi oi mpaglamades istorikoi kai to kentro ths polhs sthn opoia briskomai gemise me poluxroma istorika amaxakia, apo egglezikes sakarakes 80 eton mexri lancia kai mersentares... ta perissotera me historic license plates, oxi aparaithta se kaluterh katastash apo ta dika mas kai opos mou eipane kai xoris na uparxei kapoia ekdhlosh...
to ka8estos edo einai oti an kineitai kaneis se 30 xlm aktina apo to spiti tou, de xreiazetai na dinei logariasmo se kanenan arkei na mhn koubalaei kamia ntoulapa kai na mhn pianei dhmosio parking, eno exei kai kapoio periorismo sta xiliometra (sunh8os eparkei gia na paixeis mia xara alla an peraseis to orio kai mporeis na to dikaiologhseis eukola an exeis parakoloy8hsei kapoia event - mia apo th Victoria na pas sto Queensland teleiose...)
Auta pros to paron... -
Την Κυριακή όντως πολλά ιστορικά...
Μια Stingray στην ηλιούπολη , Ε30 316 στο Ελληνικό και ένα WV στολισμένο για γαμο έξω απο εστιατόριο όπου τελούντα το τραπέζι στην Αργυρουπολη.
Α και ένας εξαιρετικός Σκαραβαίος στο Χαλανδρι το βράδυ αλλα μάλλον με συμβατικες πινακιδες.
-
Παιδια, να ρωτησω κ εγω κατι!
Cobra Replica (για παραδειγμα μια Cobra Pilgrim Sumo σαν κ αυτη-> http://www.target-cars.eu/cars/ac-cobra-pilgrim-sumo-4-6l-v8-04-81-11297mil-black.html) με ημερομηνια κατασκευης 1981 (αρα καλυπτει την 30ετια) μπορει να παρει ιστορικες πινακιδες?
Σας ευχαριστω!
-
Ο χρήστης Greek έγραψε:
Την Κυριακή όντως πολλά ιστορικά....
το κακό είναι ότι εγώ είδα και το .......Σάββατο βράδυ: ένα με πινακίδες ΕΛΠΑ (¨πολυτελές') να κατεβαίνει τη Βασιλίσσης Σοφίας στις 11.15.
-
Ο χρήστης johnchristoforou έγραψε:
Παιδια, να ρωτησω κ εγω κατι!Cobra Replica (για παραδειγμα μια Cobra Pilgrim Sumo σαν κ αυτη-> http://www.target-cars.eu/cars/ac-cobra-pilgrim-sumo-4-6l-v8-04-81-11297mil-black.html) με ημερομηνια κατασκευης 1981 (αρα καλυπτει την 30ετια) μπορει να παρει ιστορικες πινακιδες?
Σας ευχαριστω!
Nαι.
Υπαρχει ειδικη κατηγορια για ρεπλικες και πληρει τα 30 χρονια.
Πρεπει ομως να πληρωσεις τελωνειο (σαν ιστορικο). -
Σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου φιλε Μαικ. Τα χαρτια του για να παρει ιστορικες πινακιδες θα λενε Cobra Replica ή Pilgrim Sumo? Αναφερεις κοστος εκτελωνισμου, ο εκτελωνισμος του ομως ως ιστορικο δεν γινεται ατελως?
Σε ευχαριστω κ παλι
-
Ο χρήστης baltsiotis έγραψε:
.
το κακό είναι ότι εγώ είδα και το .......Σάββατο βράδυ: ένα με πινακίδες ΕΛΠΑ (¨πολυτελές') να κατεβαίνει τη Βασιλίσσης Σοφίας στις 11.15.
συνεργείο το πήγαινε ο άνθρωπος.
-
Ο χρήστης Α 110 ΑLPINE έγραψε:
.
συνεργείο το πήγαινε ο άνθρωπος.
Διανυκτερεύον;
-
Ε ναι.... Τι να μεινει στην μέση του δρόμου Δευτεριάτικα και να κάνει κυκλοφοριακό κομφουζιο?
-
Ο χρήστης johnchristoforou έγραψε:
Σε ευχαριστω για την γρηγορη απαντηση σου φιλε Μαικ. Τα χαρτια του για να παρει ιστορικες πινακιδες θα λενε Cobra Replica ή Pilgrim Sumo? Αναφερεις κοστος εκτελωνισμου, ο εκτελωνισμος του ομως ως ιστορικο δεν γινεται ατελως?Σε ευχαριστω κ παλι
Pilgrim Sumo!
(πιθανον να υπαρχει και μια παραπομπη που να λεει AC Cobra replica).Για τον εκτελωνισμο δεν γνωριζω λεπτομερειες και κοστος.
-
Σε ευχαριστω κ παλι!
Μηπως υπαρχει καποιο ΦΕΚ ή συνδεσμος για τον νομο που αφορα ιστορικες ρεπλικες? Το κοστος εκτελωνισμου ιστορικης ρεπλικας 30ετιας+, δεν θα υπαγεται στο ιδιο καθεστως με τα ιστορικα, δηλαδη ατελη εισαγωγη???
Οποιος γνωριζει ας δωσει τα φωτα του! Ευχαριστω!
-
Δεν νομιζω οτι υπαρχει διαφοροποιηση σε κανα ΦΕΚ ως προς της ρεπλικες.
Εσυ εισαγεις ενα αμαξι μαρκας Pilgrim Sumo 30ετιας σαν ιστορικο.
Απο κει και περα θα βγαλεις καρτα FIVA ή FIA οπου το αμαξι θα κατηγοριοποιηθει σαν ρεπλικα.
Και βασει αυτου του πιστοποιητικου καταχωρησης θα λαβεις πινακιδες.
πχ στην FIVA η σωστη κατηγορια ειναι 'C' - reproductions or replicas.
Απο κει και περα αν το αμαξι ειναι 'χαρτι' 'η ανακατασκευασμενο θα παρει C1, C2, C3 ή C4. -
Maik, thank you που αφιερωνεις τον χρονο για να απαντησεις στις χαζες ερωτησεις μου!
Το αν θα παρει C1, C2, C3 ή C4 απο την FIVA ή την FIA, επηρεαζει καθολου το αν θα βγαλει πινακιδες ιστορικου απο την ΦΙΛΠΑ ή απλα ειναι το τυπικο του τι θα γραφει πανω η αδεια?
-
Δεν ειναι χαζες ερωτησεις. Δεν επηρεαζει την εκδοση πινακιδων.
-
Η 'κυρα Φρωσυνη' κατα την βιβλιογραφία παραγόταν εως το 82 και μαλιστα η συγκεκριμενη ειναι το facelift που εγινε στο τελος ( 81-82)
Ομως η άδεια της λεει πρωτη αδεια στην Ελλαδα 9-8-1984 ( αγοραστηκε στο Βελγιο και οταν μετακόμησαν Ελλαδα ηρθε κι αυτη μαζι )
Δεν με ενδιαφερει, προς το παρόν η αποκτηση Ιστορικών πινακιδων.
Θα με ενδιεφερε ομως η καρτα γνησιοτητας καθοτι με τις ελαχιστες γνωσεις που εχω μπορει να ειναι 'ταλαιπωρημενη' λιγο εμφανισιακα, αλλά απολυτως γνησια ( τελικά... φοραει το δικό της μοτερ ή εχει αλλαχτει με ιδιο ομως - 2Α)
Επεισεις ειναι απολυτως λειτουργική ( αν βρουμε τρομπα βενζινας...)Βγαζει?
-
Βγαζει!
Αν το πλαισιο ειναι μεχρι 81 και ειναι τ αμαξι οπως τα λες.
Αν ειναι 1982 τοτε θα περιμενεις 2 μηνες.
Τι χρονολογια λεει η αδεια δεν μας ενδιαφερει. Ο αριθμος πλαισιου μετραει. -
Μπορουμε να ξερουμε οτι ο συγκεκριμενος κινητηρας ( κατα τα αλλα δηλωμενος κανονικά στην αδεια δεν ειναι εκει το θεμα μας ) ειναι ο αρχικός??
Πως βρισκουμε απο τον Αρ. πλαισιου ακριβως την χρονια?
-
Ψαξτο λιγο στο google με λεξεις κλειδια toyota tercel vin check, engine serial number .... Κλπ
Στην εοφιλπα εχουμε και βιβλια αλλα πολλες φορες και μεις καταφευγουμε στο ιντερνετ.
Αν εχεις και κανεναν σε καμια toyota θα μπορουσε να ψαξει στα βιβλια της αντιπροσωπιας. -
Μια ερώτηση: Θέλω να ξηλώσω από ένα αυτοκίνητο πόρτες, καπώ, πορτ παγκάζ, μετώπη, προφυλακτήρες, τζάμια. Μπορεί μετά αυτό το αυτοκίνητο να πάει για οριστική διαγραφή-καταστροφή χωρίς πρόβλημα; Δηλ. θα το δεχθούν οι σχετικές εταιρείες;
-
Απο οσο ξερω οχι. Πρεπει να ειναι 'πληρες'... τωρα αν 'ξεχασεις κατιτις' στο..... τασακι.... Δε ξερω..
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες