-
Μηπως εχει καποιος κανενα νεο τι γινεται με τις αδειες και τις πινακιδες της ΦΙΛΠΑ ποσο χρονο κανουν για να βγουν?
Περιμενω απο Δεκεμβριο αλλα τιποτα.......
Ξεπερασαν και τους χρονους του Δημοσιου....
Στο προηγουμενο μου αυτοκινητο το 2007 εκαναν 7 μηνες.......... τωρα να υπολογιζω.......... τα Χριστουγεννα? -
Ο χρήστης GEORGIOS_XYNOS έγραψε:
Μηπως εχει καποιος κανενα νεο τι γινεται με τις αδειες και τις πινακιδες της ΦΙΛΠΑ ποσο χρονο κανουν για να βγουν?
Στο προηγουμενο μου αυτοκινητο το 2007 εκαναν 7 μηνες.......... τωρα να υπολογιζω.......... τα Χριστουγεννα?Πριν 1 ώρα μίλησα με μια 'στραβωμένη' γραμματεία και μου είπε οτι δεν εχουν ερθει ακόμη...
-
@ GeorgiosXynos: Ο συνηθης χρονος ειναι απο 1 μηνα (ιδανικα) εως 3 μηνες. Τον Δεκεμβριο ομως πλακωσαν ολα τα 83αρια λογω επικειμενης αλλαγης του κανονισμου και το συστημα υπερφορτωθηκε. Εχεις κανει την αιτηση σου απευθειας στην Εοφιλπα ή μεσω καποιας αλλης λεσχης?
-
Ο χρήστης COSMO MIKE έγραψε:
@ GeorgiosXynos: Ο συνηθης χρονος ειναι απο 1 μηνα (ιδανικα) εως 3 μηνες. Τον Δεκεμβριο ομως πλακωσαν ολα τα 83αρια λογω επικειμενης αλλαγης του κανονισμου και το συστημα υπερφορτωθηκε. Εχεις κανει την αιτηση σου απευθειας στην Εοφιλπα ή μεσω καποιας αλλης λεσχης?Μεσω καποιας Λεσχης παε στο Ηρακλειο. Και το 2007 που εκανα αιτηση, την εκανα παλι μεσω Λεσχης απο Θεσσαλονικη. Και οπως ανεφερθηκε σε προηγουμενο ποστ, οντως η γραμματεας δεν ηταν και πολυ εξυπηρετικη. Εχε χαρη που ειμαι ηλιθιος και θελω πινακιδες ΦΙΛΠΑ και οχι ΕΛΠΑ, λογω λοξας.......
-
@ GeorgiosXynos: Ο συνηθης χρονος ειναι απο 1 μηνα (ιδανικα) εως 3 μηνες. Τον Δεκεμβριο ομως πλακωσαν ολα τα 83αρια λογω επικειμενης αλλαγης του κανονισμου και το συστημα υπερφορτωθηκε. Εχεις κανει την αιτηση σου απευθειας στην Εοφιλπα ή μεσω καποιας αλλης λεσχης?
Μεσω καποιας Λεσχης παε στο Ηρακλειο. Και το 2007 που εκανα αιτηση, την εκανα παλι μεσω Λεσχης απο Θεσσαλονικη. Και οπως ανεφερθηκε σε προηγουμενο ποστ, οντως η γραμματεας δεν ηταν και πολυ εξυπηρετικη. Εχε χαρη που ειμαι ηλιθιος και θελω πινακιδες ΦΙΛΠΑ και οχι ΕΛΠΑ, λογω λοξας.......
επειδη ειμαι λιγο ασχετος κ συντομα θα με ενδιαφερει το θεμα, ποια η διαφορα των πινακιδων απο αυτες τις λεσχες??? ευχαριστω
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
Μεσω καποιας Λεσχης παε στο Ηρακλειο. Και το 2007 που εκανα αιτηση, την εκανα παλι μεσω Λεσχης απο Θεσσαλονικη. Και οπως ανεφερθηκε σε προηγουμενο ποστ, οντως η γραμματεας δεν ηταν και πολυ εξυπηρετικη. Εχε χαρη που ειμαι ηλιθιος και θελω πινακιδες ΦΙΛΠΑ και οχι ΕΛΠΑ, λογω λοξας.......
επειδη ειμαι λιγο ασχετος κ συντομα θα με ενδιαφερει το θεμα, ποια η διαφορα των πινακιδων απο αυτες τις λεσχες??? ευχαριστω
Οι ΕΛΠΑ είναι κίτρινες και μικρές, ενώ οι ΦΙΛΠΑ είναι κάπως μεγαλούτσικες και προς το καφετί/πορτοκαλί από τη μία άκρη. Αν κάποιος προτιμά τα χρώματα του αέρα ή του νερού υπάρχουν και οι ΕΟΟΕ...
Επειδή καταλαβαίνω ότι δεν είναι δυνατόν να κάτσεις να διαβάσεις 100 σελίδες, κοντολογίς κράτα το εξής:
Βγες έξω, δες τους και αποφάσισε να ψωνίσεις την πιο συμφέρουσα για εσένα επιλογή. -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Οι ΕΛΠΑ είναι κίτρινες και μικρές, ενώ οι ΦΙΛΠΑ είναι κάπως μεγαλούτσικες και προς το καφετί/πορτοκαλί από τη μία άκρη. Αν κάποιος προτιμά τα χρώματα του αέρα ή του νερού υπάρχουν και οι ΕΟΟΕ...
Επειδή καταλαβαίνω ότι δεν είναι δυνατόν να κάτσεις να διαβάσεις 100 σελίδες, κοντολογίς κράτα το εξής:
Βγες έξω, δες τους και αποφάσισε να ψωνίσεις την πιο συμφέρουσα για εσένα επιλογή.δικιο εχεις μη λετε συνεχεια τα ιδια πραγματα... θα προσπαθησω να διαβασω το θεμα κ φυσικα θα το ψαξω και.. offline πριν καταληξω. ειναι σημαντικο βεβαια να εχω μια ιδεα για το χωρο οποτε θα ειναι πολυ χρησιμο το thread -αν καταφερω να το βγαλω - να'στε καλα!
-
Στο προηγουμενο μου αυτοκινητο το 2007 εκαναν 7 μηνες.......... τωρα να υπολογιζω.......... τα Χριστουγεννα?Από το Δεκέμβριο ε; Εγώ δηλαδή που περιμένω από τα μέσα Φεβρουαρίου να μην παραπονιέμαι ε; Γιώργο αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι η απάντηση είναι ανάλογη με το ποιός σηκώνει το τηλέφωνο. Η κάρτα FIVA για την αμαζόνα εκδόθηκε την εβδομάδα της 25ης Μαρτίου αφού έγινα λίγο σπαστικός. Η τελευταία πληροφόρηση που έχω για τις πινακίδες είναι ότι σε λίγο καιρό περιμένουν από την Κίνα τα δείγματα βάση των οποίων μάλλον θα παραγγείλουν πινακίδες!!!
Υπάρχει όμως μία λύση που την αποκαλύπτουν σε όποιον τους καπνίσει: προσωρινές χάρτινες πλαστικοποιημένες πινακίδες με τον μόνιμο αριθμό που θα έχεις όταν έρθουν οι κανονικές!Σημειωτέον, τον Δεκέμβριο τις πινακίδες του Audi που είχε ήδη κάρτα FIVA τις πήρα αυθημερόν!
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Υπάρχει όμως μία λύση που την αποκαλύπτουν σε όποιον τους καπνίσει: προσωρινές χάρτινες πλαστικοποιημένες πινακίδες με τον μόνιμο αριθμό που θα έχεις όταν έρθουν οι κανονικές!
!Όταν είχα πάει απο την ΦΙΛΠΑ για να δω τι λύση υπάρχει για το αυτοκινητο που ηθελα να φέρω απο την επαρχια δεν μου είπαν αυτην την λύση αλλα το οτι μπορώ να νοικιασω πινακίδες (και αυτο έκανα), σημειωτέον οτι η καρτα FIVA για το αυτοκίνητο έχει βγει.
-
Ο χρήστης w115 έγραψε:
Όταν είχα πάει απο την ΦΙΛΠΑ για να δω τι λύση υπάρχει για το αυτοκινητο που ηθελα να φέρω απο την επαρχια δεν μου είπαν αυτην την λύση αλλα το οτι μπορώ να νοικιασω πινακίδες (και αυτο έκανα), σημειωτέον οτι η καρτα FIVA για το αυτοκίνητο έχει βγει.
Γι'αυτό λέω ότι η λύση ή η απάντηση είναι ανάλογη με το άτομο που θα σου απαντήσει!!! Αυτές τις πινακίδες τις επέστρεψες; Να υποθέσω ότι δεν σου έγραψαν τον αριθμό τους στην κάρτα FIVA και ότι το πεδίο με τον αριθμό πινακίδων παραμενει ακόμη κενό;
-
Οσο περισσοτερο διαβαζω τις απαντησεις σας και τα διαφορετικα σεναρια τοσο πιο πολυ εκνευριζομαι........
Εμενα δεν μου ειπανε τιποτα για κινεζικα ανεκδοτα σε σχεση με τις πινακιδες, μονο οτι ελεγχουν λεει τωρα του Δεκεμβριου τις αιτησει και οτι πανε κατα κατασκευαστη, οποτε εγω που ειμαι στο T (toyota) καληνυχτα.......
Ειμαι ηδη δυσαρεστημενος απο το 2007 οποτε μαλλον πρεπει να τα βαλω με τον εαυτο μου και με την εμμονη να ασχολουμαι ακομα με αυτους. -
Γιώργο το V (Volvo) είναι μετά το Τ ! Εκτός κι αν έπαιξε ρόλο το Α (Αmazon)!!!!
-
Όταν είχα πάει απο την ΦΙΛΠΑ για να δω τι λύση υπάρχει για το αυτοκινητο που ηθελα να φέρω απο την επαρχια δεν μου είπαν αυτην την λύση αλλα το οτι μπορώ να νοικιασω πινακίδες (και αυτο έκανα), σημειωτέον οτι η καρτα FIVA για το αυτοκίνητο έχει βγει.[/quote]
Aυτο δεν το ηξερα.Δηλαδη αν βρουμε ενα αμαξι χωρις πινακιδες μπορουμε να νοικιασουμε πινακιδες .Τι κοστος εχει αυτο και πως χρεωνεται (με την ημερα-βδομαδα?)
-
Το κόστος είναι πολύ μικρό (συμπεριλαμβανομένης της ασφάλειας), το ζήτημα έιναι ότι (αν δεν έχεις βύσμα;) περιμένεις όλο και περισσότερο διάστημα για να ρθει η σειρά σου.
-
Ο χρήστης NIGA έγραψε:
Όταν είχα πάει απο την ΦΙΛΠΑ για να δω τι λύση υπάρχει για το αυτοκινητο που ηθελα να φέρω απο την επαρχια δεν μου είπαν αυτην την λύση αλλα το οτι μπορώ να νοικιασω πινακίδες (και αυτο έκανα), σημειωτέον οτι η καρτα FIVA για το αυτοκίνητο έχει βγει.
Γι'αυτό λέω ότι η λύση ή η απάντηση είναι ανάλογη με το άτομο που θα σου απαντήσει!!! Αυτές τις πινακίδες τις επέστρεψες; Να υποθέσω ότι δεν σου έγραψαν τον αριθμό τους στην κάρτα FIVA και ότι το πεδίο με τον αριθμό πινακίδων παραμενει ακόμη κενό;
Tις πινακίδες τις χρέωνουν 3 euro την ημέρα και σου παρέχουν και ασφαλεια του οχηματος, απ΄οτι μου είπαν υπάρχουν 3 ζευγάρια τέτοιον πινακιδων και οτι ήμουν τυχερός που εκείνη την στιγμή υπήρχαν!
Την καρτα FIVA δεν μου την έδωσαν, απλά την ειδα! -
Λοιπον χρωσταω μια απαντηση σε θεμα που ειπα οτι θα ψαξω.
Ειχε ειπωθει οτι η ΦΙΛΠΑ δινει βεβαιωση για να παρει καποιος οριστικη διαγραφη χωρις να παει το οχημα του σε καποιο διαλυτηριο. ΙΣΧΥΕΙ!
Με επικοινωνια που καναμε με το ιδιο το Υπουργειο Μεταφορων στην Αθηνα για να ενημερωθουμε μας ειπαν οτι:
Ο τιτλος του Π.Δ. 116/04 ειναι:
'Μέτρα, όροι και πρόγραμμα για την εναλλακτική διαχείριση των οχημάτων στο τέλος του κύκλου ζωής τους, των χρησιμοποιημένων ανταλλακτικών τους και των απενεργοποιημένων καταλυτικών μετατροπέων σε συμμόρφωση με τις διατάξεις της Οδηγίας 2000/53/ ΕΚ 'για τα οχήματα στο τέλος του κύκλου ζωής τους' του Συμβουλίου της 18ης Σεπτεμβρίου 2000.'Αρα επρεπε σαν χωρα να συμμορφωθουμε με την οδηγια 2000/53/ΕΚ (Ευρωπαϊκο Κοινοβουλιο).
http://www.elinyae.gr/el/item_details.j ... tem_id=824
Σε αυτη την οδηγια, στην πρωτη σελιδουλα της στην παραγραφο (10) αναφερει:
Τα οχηματα αντικες, δηλαδή τα ιστορικά οχήματα ή τα οχήματα με συλλεκτική αξία ή τα προοριζόμενα για τα μουσεία , τα οποία διατηρούνται με άρτιο και περιβαλλοντικά ορθό τρόπο είτε έτοιμα προς χρήση είτε αποσυναρμολογημένα, δεν υπάγονται στον ορισμό των αποβλήτων ο οποίος περιέχεται στην οδηγία 75/442/ΕΟΚ και, ως εκ τούτου, δεν εμπίπτουν στο πεδίο εφαρμογής της παρούσας οδηγίας.
Πως ομως ενα οχημα μπορει να χαρακτηριστεί ιστορικό όχημα? Από τις αναγνωρισμένες από το Κράτος μας υπεύθυνες για αυτα λέσχες.
Οπότε τι πρέπει να προσκομιστεί στην Διευθύνσεις Μεταφορών για να μπορέσει να κάνει καποιος οριστική διαγραφή ένα όχημα και να το κρατήσει?
Πρέπει να προσκομίσει βεβάιωση από μία από τις παραπάνω Λέσχες ότι είναι ιστορικό + αντίγραφο της κάρτας FIVA ή FIA + να του έχουν χορηγηθεί απο τις ανωτέρω λέσχες πινακίδες + τις κρατικές του πινακίδες + την αδεια κυκλοφορίας του.Με τις Λεσχες δεν ειχα καμμία επικοινωνία για τα παραπάνω παρά μόνο με το Υπουργείο, προς αποφυγή παρεξηγήσεων.
-
Georgios, γνωμη μου ειναι οτι ναι μεν εκανες καλα και υπεβαλες την αιτηση σου μεσω της λεσχης που υποθετω οτι ανοικεις, αλλα θα σε συμβουλευα να παιρνεις στην ΕοΦιλπα κανα τηλεφων ωστε να παρακολουθεις την πορεια της αιτησης σου.
Οσον αφορα τις πινακιδες, απο τη στιγμη που εχει βγει η καρτα Fiva τοτε εφοσον ο ιδιοκτητης προσκομισει με γνησιο υπογραφης τη σχετικη δηλωση οτι θα κανει καλη χρηση πινακιδων και οτι θα ειναι ασφαλισμενο το αυτοκινητο, τοτε παιρνει ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ πινακιδες (πλαστικοποιημενες ή τσιγκινες) αρκει να καταβαλει τα 100 ή 120 ευρω (σορρυ δεν θυμαμαι το ακριβες ποσο).
-
Georgios, γνωμη μου ειναι οτι ναι μεν εκανες καλα και υπεβαλες την αιτηση σου μεσω της λεσχης που υποθετω οτι ανοικεις, αλλα θα σε συμβουλευα να παιρνεις στην ΕοΦιλπα κανα τηλεφων ωστε να παρακολουθεις την πορεια της αιτησης σου.Οσον αφορα τις πινακιδες, απο τη στιγμη που εχει βγει η καρτα Fiva τοτε εφοσον ο ιδιοκτητης προσκομισει με γνησιο υπογραφης τη σχετικη δηλωση οτι θα κανει καλη χρηση πινακιδων και οτι θα ειναι ασφαλισμενο το αυτοκινητο, τοτε παιρνει ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ πινακιδες (πλαστικοποιημενες ή τσιγκινες) αρκει να καταβαλει τα 100 ή 120 ευρω (σορρυ δεν θυμαμαι το ακριβες ποσο).
Ειμαι πολυ απογοητευμενος απο δαυτους, το μονο που θελει η γραμματεας τους ειναι να σου κλεισει το τηλεφωνο γρηγορα με το να σου πει οτι της ερθει στο κεφαλι.
Τι να κανω? να ζητησω τον ανωτερο της μπας και βγαλω ακρη? να βαλω βισμα?
Θα σιχαθω τον εαυτο μου αν το κανω. Δεν θελω να μου τις δωσουν σημερα αν προηγουνται αλλοι πριν απο μενα, θελω να τις παρω στην ωρα μου οποτε ειναι αυτη, αλλα γαμωτο θελω να με ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΜΟΥ!!
Θα ψαξω να δω παντως και απο ΕΛΠΑ πλεον διοτι ενα πραμμα που δεν ανεχομαι στη ζωη ειναι να με κοροιδευουν. -
Θες να μου στειλεις με ΠΜ το ονομα και το αυτοκινητο να προσπαθησω να μαθω σε το φαση βρισκεται η αιτηση σου?
-
Θες να μου στειλεις με ΠΜ το ονομα και το αυτοκινητο να προσπαθησω να μαθω σε το φαση βρισκεται η αιτηση σου?μιχαλη, επειδη αυτος ειναι ντροπαλος, θα στα στειλω εγω τα στοιχεια του
ΦΙΛΠΑ, πινακίδες, τέλη κυκλοφορίας κλπ για αντίκες