-
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
καλα τα περισσοτερα θεματα απ αυτα που βαζεις, δεν αγκιζουν η θα αγγιξουν ποτε την πραγματικοτητα, με αλλα λογια να αγαπιομαστε.....που λενεαν ειχα αυτο...αν ειχα εκεινο...αν ειχε η γιαγια μου ρουλεμαν....
ειναι ωραιο το πληκτρολογιο λεμε...μερικοι το ερωτευονταιΕίπα, ο φουκαράς, τι σας αρέσει, όχι τι θα πάρετε... να δούμε τελοσπάντων τι πρεσβεύει η αλφα για εμάς...
όσο για τα ρουλεμάν της γιαγιάς μου, ήταν SKF και δε μάσαγε πουθενά!
(αν το πάρουμε στα σοβαρά, μάλλον πρέπει να αρχίσω να κοιτάζω έπιπλα και κουζίνες οπότε ούτε σκαθάρι από βούρκο δε μου φτάνουν να πάρω... ) -
Ωραία, το αναδιατυπώνω για να μη στεναχωρώ το φίλο μου τον Καπαπή:
Ποιές τρεις αφίσες από άλφα δρόμου θα κρεμούσατε στο γκαράζ σας με max κοστος 100 ευρω;
edit επειδή έχει φάει τον κ*λο του:
το γκαράζ σας έχει ένα τρισάθλιο σκαθάρι, ένα τρύπιο mercedes 123 και δεν πρόκειται να άλλαξει ποτέ των ποτών... Και ξεχάστε τις αφίσες... wallpapers που είναι και τζάμπα! -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Κακή ξεκακή, Άγγελε, δε βάζουν τα γέλια όταν τους ζητάς ένα φαναράκι...
Είναι σεβασμός όπωσδηποτε μεγαλύτερος (πες για την ακρίβεια οτι είναι μια αγορά που τους
συμφέρει να μην την εγκαταλείψουν στη μοίρα της) από την πλήρη αδιαφορία και κόψτε το λαιμό σας.
Προσωπικά προτιμώ 1000φορές το ΒΜΗ χαμηλής ποιότηταςΣορρυ που επεμβαίνω αλλα η BMH εχει πολυ καλη ποιοητα...
-
Λοιπόν από τη στιγμή που η Alfa Romeo (στις αρχές της δεκαετίας του 30)αποφάσισε να ασχοληθεί και με εκδόσεις δρόμου,δημιουργώντας και το πρώτο ρήγμα μεταξύ των φανατικών της,μερικοί εκ των οποίων την κατηγόρησαν για απομάκρυσνη από τις φιλοσοφικές της αρχές,παρουσίαζε διιστορικά (με μια συνεχή τάση έκπτωσης είναι αλήθεια),διακριτικά πολυτελή,υψηλής ποιότητας,ακριβά σπορ αυτοκίνητα.
Έτσι θα επέλεγα ως αντιπροσωπευτικότερα παραδείγματα αυτής της φιλοσοφίας τα εξής δυό μεταπολεμικά (και άρα οικονομικά προσεγγίσμα)μοντέλα της.
Την Tιpο 106 2600 Sprint Bertone (αν επρόκειτο και για την περιορισμένης παραγωγής 2600 Sprint Zagato ακόμα καλύτερα)
Kαι την Τipo 116 Alfetta GTV (το επαναστατικότερο αυτοκίνητο που παρουσίασε μεταπολεμικά).
Γενικά αυτή είναι η εικόνα που έχω εγώ για την Alfa Romeo και για το λόγο αυτό δεν καλοείδα ποτέ τις αξιόλογες είναι αλήθεια προσπάθειες ή απόπειρές της να εμπλακεί στον εσωτερικό ανταγωνισμό με την Fiat,κατεβαίνοντας κατηγορίες,με αποκορύφωμα τη Sud.
H Αlfa Romeo πάντως ουδέποτε φτιάχτηκαν για όσους θα ήθελαν να επιβάλλονται με την επιθετική οδική τους συμπεριφορά,αναπληρώνοντας προσωπικά τους ελλείμματα.
Αυτοκίνητα για μικροτσούτσουνους δεν έβγαζε το Portello και το Arese.ΥΓ.Διγέτιε σύγκρινε εμφανισιακά τον ιδοκτήτη της 2000 Touring που ξέρεις,με τον διαβόητο παρουσιαστή του TV Magic και θα καταλάβεις ποιός είναι ο συλλέκτης Τσουκαλάς.
-
Alba κανενα σχολιο για την επαγκελματικη σειρα της Alfa Romeo?
-
το κατ εξοχην οχημα για συμπλεγματικους-μικροτσουτσουνους(πολυ σοφος χαρακτηρισμος!) τυπους ειναι καποιο μερκ
-
Τώρα το΄πιασα! Την έχει απο καινούργια, σε πληροφορώ και ήταν λευκή!!!!
Την Tιpο 106 2600 Sprint Bertone (αν επρόκειτο και για την περιορισμένης παραγωγής 2600 Sprint Zagato ακόμα καλύτερα)
Kαι την Τipo 116 Alfetta GTV (το επαναστατικότερο αυτοκίνητο που παρουσίασε μεταπολεμικά).
Γενικά αυτή είναι η εικόνα που έχω εγώ για την Alfa Romeo και για το λόγο αυτό δεν καλοείδα ποτέ τις αξιόλογες είναι αλήθεια προσπάθειες ή απόπειρές της να εμπλακεί στον εσωτερικό ανταγωνισμό με την Fiat,κατεβαίνοντας κατηγορίες,με αποκορύφωμα τη Sud.Μάλιστα... η sprint ειναι αυτη με τη μάσκα μπροστα που μοιάζει πολύ καινούργια για την εποχή της;
Ακριβώς αυτό θέλω, να δούμε τι άποψη έχει ο καθένας τελικά για την Αλφα, διότι ποιο μπερδεμένη, από πλευράς κοινού, εταιρία δεν υπάρχει... τελικά όλοι παθιάζεστε μ'αυτήν αλλά ο καθένας για άλλους λόγους!
Άλλος κανείς; -
Ο χρήστης KP61 έγραψε:
το κατ εξοχην οχημα για συμπλεγματικους-μικροτσουτσουνους(πολυ σοφος χαρακτηρισμος!) τυπους ειναι καποιο μερκΗρέμησε...
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
το κατ εξοχην οχημα για συμπλεγματικους-μικροτσουτσουνους(πολυ σοφος χαρακτηρισμος!) τυπους ειναι καποιο μερκ
Ηρέμησε...
αμα δεν την καψω, ποτε! οταν νιωθω μαλακας το δηλωνω!
-
2600 Sprint (Bertone σχεδιασμένη από έναν άγνωστο νεαρούλη που άκουγε στο όνομα Giorgietto Giugiaro)
Πάντως το χαρακτηριστικό της φίρμας είναι ότι εγείρει συνεχώς τα πάθη.Τραβάει όπως το σκατό τη μύγα όλους εκείνους που θέλουν να την θάψουν,ενώ ενίοτε προκαλεί ιδεοληψίες μεγαλοϊδεατισμού και συμπεριφορές γαλλικού βαρωνισμού σε αρκετούς όψιμους ιδιοκτήτες της.Το κακό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία όλων αυτών την γνωρίζουν επιφανειακά,ενώ ελάχιστους έχω συναντήσει μέχρι σήμερα που την έχουν κατανοήσει σε βάθος.
-
Ο χρήστης Dimitris_ έγραψε:
Alba κανενα σχολιο για την επαγκελματικη σειρα της Alfa Romeo?Συγγνώμη......... μπορείς να γίνεις λίγο σαφέστερος;
-
και για εναλλακτικη λυση προτείνεται αυτο :
-
Αν ανοίξουμε συζήτηση για επαγγελματικά Alfa Romeo(autobus,fillobus,camioni,furgoncini)χρειαζόμαστε ειδική υποενότητα.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
[Tipo 33/2 Fleron (χωρίς το περισκόπιο απλά,γιατί είναι από φάση δοκιμών).Με τέτοιο ρολ έτρεχε.
Αλλά APR με τέτοιες ζέστες έχουμε αγρανάπαυση.Ούτε γράφουμε ιστορίες για αγρίους ούτε περισσότερο τις διαβάζουμε.Χαλαρώνουμε για να πάμε Chianti classico
Chianti classico τι ειναι αυτο παλι ?
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Αν ανοίξουμε συζήτηση για επαγγελματικά Alfa Romeo(autobus,fillobus,camioni,furgoncini)χρειαζόμαστε ειδική υποενότητα.Ok
-
Τα ανακατεύετε, ρε παιδιά και δε βγάζουμε άκρη...
Άλλος κανείς; -
Ο χρήστης scuderia monofaro έγραψε:
Γιαυτα τα εργα εχουμε στορυ ?
Τελικά APR,εσύ πρέπει να το κάνεις επίτηδες.Είναι δυνατόν να ανοίγεις θέματα δεκάδων σελίδων,καλοκαιριάτικα?Αλλά μιας και έχει δροσιά ακόμα λόγω της ώρας,ορίστε κάποια λίγα, εντελώς επιγραμματικά.
Alfa Romeo tipo 33 Competizione.
Το όλο σχέδιο ξεκίνησε το 1965 από το ίδιο το εργοστάσιο σαν εξέλιξη της TZ2.Το 1967 πέρασε οριστικά στα χέρια της Autodelta.Παρουσιάστηκε στην πίστα του Balloco στις 6 Μαρτίου 1967 σαν 33/2.Κινητήρας δύο λίτρων αρχικά V8 90 μοιρών,απόδοσης 270 ίππων στις 9600 στροφές.Ψεκασμός Lucas,δύο μπουζί στον κύλινδρο,ξηρό κάρτερ. Ανεξάρτητη ανά ρτηση παντού,πολλά τμήματά της από μαγνήσιο,αεριζόμενα δισκόφρενα και φυσικά από τα χαμηλότερα βάρη στην κατηγορία της.Ειναι λιγα ..οντως
Θαθελα κατι πιο προχω , οτι το για το διλιτρο v8 ενωσανε δυο χιλιαρια καλουπια πχ, το σωληνωτο πλαισιο ηταν φτιαγμενο απο 25αρι χρωμομολιβδενιο , στην πρωτη δοκιμη του 33 εκτοξευθηκαν τα πιστονια στο διαστημα .... δεν εχουμε ?
Παλι θα με βαλετε στην διαδικασια να διαβαζω για ινοτσεντι και αλλα εκλεκτα κονσερβοκουτια ?
Πλιζ ... ξεπεραστε εδω μεσα , τους ελληνες και τις συλλογες , δεν αντεχω αλλο ... θα παω να καψω εγω τωρα ενα GS που ειναι εδω πιο κατω .........
-
Ο χρήστης APR έγραψε:
Πλιζ ... ξεπεραστε εδω μεσα , τους ελληνες και τις συλλογες , δεν αντεχω αλλοΔεν μπορείς να φανταστείς για τι ακριβώς μιλά η Άλμπα!
APR, γιατί δε μας λες και εσύ ποια είναι τα αγαπημένα σου Αλφα (απο τα νορμαλ)... προσπαθούμε να φτιάξουμε το παζλ της εικόνας των φίλων της εταιρίας....Καταρχήν, αν είχες χρήματα για ένα μόνο αυτοκίνητο, θα μπορούσε να ήταν Αλφα αυτο; Ξεκινάμε απο εκεί...
-
Για αρχη που θελεις και τις προυποθεσεις που θετεις , δεν θα αγοραζα alfa .....
Το εχω ηδη γραψει , αρκετες Alfa μου αρεσαν , αλλα δεν με συγκινησε ποτε καμια τοσο , για να θελω να εχω , και να ζω καθημερινα μ'αυτην .
Η ιστορια της ομως , με συναρπαζει , και το οτι ειχε τομεα με αγωνες απ'τα γενοφασκια της αυτη η εταιρεια ... ηταν μεσα στην καρδια μου .
Αυτα , να μην σας κουραζω .
-
fair enough και φυσικά δε μας κουράζεις!!! Κάποια προτίμηση, τότε, από όλες αυτές που απλώς σου άρεσαν (γιατί μετράει περισσότερο η γνώμη του 'Παλιού', όπως και να το κάνουμε);
Για παράδειγμα και εμένα με συναρπάζει η ιστορία της και τα αυτοκίνητα αυτά αλλά επίσης αν είχα την επιλογή να έχω ένα και μόνο ιστορικό (όχι καθημερινό...καθημερινό σύγχρονο αλφα το αγόραζα χαλαρά έτσι χάλια που τα έχουν κάνει τα γερμανικά!) δε θα ήταν αλφα...και για την ακρίβεια δε θα ήταν καν ιταλικό. Αυτό όμως δε σημαίνει πως δεν την αγαπώ σαν εταιρία και δεν ξεχωρίζω κάποια μοντέλα της!
Για πες, λοιπόν!!!
classic Alfa Romeo