-
Γιατί τόση χολή;
Γενικά, το να αγοράσεις μια μετατροπή έχει πολλά ρίσκα, με πρώτο και σημαντικότερο το αυτοκίνητο να είναι παράνομο με τον Α' ή Β' τρόπο και να βρεθείς μπλεγμένος... από εκεί και πέρα:Ο χρήστης Giorgos78 έγραψε:
Εαν παρεις κακη μετατροπη, θα το παρεις φτηνα, και θα το πληρωνεις ακριβα, και θα το δωσεις για παλιοσιδερα
Εαν παρεις καλη μετατροπη, θα το παρεις λιγο φτηνοτερα απο το γνησιο, πιο γρηγορα-συντομα θα το βρεις στην αγορα, θα πληρωσεις συντηρηση οσο θα πληρωνες και για ενα γνησιο, και θα το πουλησεις ως μια καλη μετατροπη (πχ. καποια αυτοκινητα ειναι σπανια ακομα και ως μετατροπες.
Εαν παρεις γνησιο που θελει δουλεια, θα το παρεις φτηνα, θα το πληρωνεις ακριβα, και καποια στιγμη μπορει να παρεις καποια λεφτα (οπως παντα αναλογα το αυτοκινητο)
Εαν παρεις γνησιο σε καλη κατασταση πρεπει να εχεις υπομονη να βρεις καποιο σε λογικη τιμη αλλιως θα το χρυσοπληρωσεις, που απλα θα θελει να κανεις απλη συντηρηση , και στην περιπτωση που θελεις να το πουλησεις, και στη περιπτωση αμεσης αναγκης για ρευστοποιηση, οταν το βαλεις στη τιμη των 'μαιμου' θα πουλησεις πρωτος, εις γνωση σου πως δε θα παρεις τα λεφτα σου πισω. .Όλα αυτά σε ένα νορμάλ αυτοκίνητο, όχι σε ένα 'ειδικό'* ΜΒ όπου το κόστος υλικών+εργατικά για οποιαδήποτε επισκευή πέρα από την απλή συντήρηση δεν το καθιστούν επένδυση... Για εμένα, ΜΟΝΟ ένα αυθεντικό 2.3-16 σε άριστη κατάσταση είναι άξιο λόγου και δυστυχώς αυτό δεν προκειται να το βρεις ποτέ φτηνά. Από τη συζήτηση που είχαμε με το φίλο, η δική μου άποψη είναι ότι καλύτερα να κινηθεί σε κάποια εναλλακτική φτηνότερη και παλαιότερη (ισως ένα C123 αν θέλει σώνει και καλά ΜΒ ή ένα Ε21 εξακύλινδρο).
- όταν λέμε ειδικό, εννοούμε αυτοκίνητο που εξοπλιζεται με δικό του μοτέρ/σαζμαν/αναρτήσεις/αμάξωμα/αξεσουαρ. Και το 2.3-16 είναι ακριβώς τέτοιο. Στα ΜΒ, επειδή στις 'νορμάλ' σειρές υπήρχε πάντοτε συγγένεια στα λιμουζινάκια με τα πιο 'σπορ', υπάρχει η δυνατότητα να βρείς πολύ φτηνά ανταλλακτικά σε μτχ/ανακατασκευασμένα που ταιριάζουν από μοντέλο σε μοντέλο...
Όσο υπάρχει αυτή η συμβατότητα και μπορείς να βρείς μτχ ανταλλακτικά κάτι πάει και έρχεται με το θέμα 'ανακατασκευή'.
π.χ. ένα σπάνιο στη χώρα μας 123 280 CE μπορεί να δανειστεί ολόκληρα ή ανταλλακτικά από μοτέρ/σανζμάν και αρκετά μηχανικά από ένα 116 (76-79) που το βρίσκεις παντού στην Ελλάδα (και στο εξωτερικό ανακατασκευασμένα). Το ίδιο και ένα 115 250C από το αντίστοιχο λιμουζινάκι κλπ... Για παράδειγμα, ένα σανζμάν κομπλέ, μτχ σε καλή κατάσταση και με σέρβις για το δικό μου (107.022) έχει στη Γερμανία 1035ευρώ (γιατί ταιριάζει με τα περισσότερα αντίστοιχα λιμουζινάκια 123/116). Ένα σανζμαν κομπλέ (275 Getrag και όχι ZF ) για το 16V δεν έχω ιδέα που μπορεί κανείς να το βρεί αλλά από αγγελίες ιδιωτών που έχω δεί σίγουρα θα κοστίζει πολλά παραπάνω (τουλάχιστον χ2 ή χ3)...
Αν μιλάμε, λοιπόν, για επισκευές ή αντικαταστάσεις τέτοιου κόστους, οι επιλογές που έχεις είναι είτε να καθίσεις να φτιάξεις το δικό σου (και ο Θεός βοηθός) ή να απευθυνθείς σε ειδικό μερσεντάδικο του εξωτερικού οπότε και ετοιμάσου για γλέντι...υγ. παρε γνησιο...
γιατι απλα το γνησιο ειναι 'μαμα' και μαμα ειναι μονο μια, και καμια που να της μοιαζει δεν μπορει να την αντικαταστησει!!
χεχεχε.....Είναι και το θέμα τις κυκλοφορίας με τις ιστορικές πινακίδες που δυστυχώς χαντακώνει την 2.3-16 μέχρι στιγμής...
- όταν λέμε ειδικό, εννοούμε αυτοκίνητο που εξοπλιζεται με δικό του μοτέρ/σαζμαν/αναρτήσεις/αμάξωμα/αξεσουαρ. Και το 2.3-16 είναι ακριβώς τέτοιο. Στα ΜΒ, επειδή στις 'νορμάλ' σειρές υπήρχε πάντοτε συγγένεια στα λιμουζινάκια με τα πιο 'σπορ', υπάρχει η δυνατότητα να βρείς πολύ φτηνά ανταλλακτικά σε μτχ/ανακατασκευασμένα που ταιριάζουν από μοντέλο σε μοντέλο...
-
Ισως να ημουνα λιγο υπερβολικος.... ε? (συγνωμη για τη χολη... και εαν ηταν δυσαρεστη η παρεμβαση μου... ενταξει ξεφυγα λιγο χεχεχε... ε και τι εγινε....)
τωρα για το 190Ε, ο 206sx ειπε πως οι παλαιοτερες MB δεν ειναι οδηγικα ευχαριστες γιαυτο δεν κουβεντιασαμε για τις παλαιοτερες....
σωστο, συμφωνω ξεχασα να το πω και εγω, δεν ειναι επενδυση....
-
εγω παντως...αν μπορουσα αυτη τη στιγμη... με συμβατικες πινακιδες κυκλοφοριας παντοτε, θα επαιρνα μια 190C . δε βαριεσαι 300 ευρω σημα..μπρος στην ικανοποιηση...δεν ειναι τιποτα. η 190 2.3 16v ειναι απο τα αγαπημενα μου, αλλα δυστυχως σε ενα τετοιο κρατος πως να τη χαρω... που θα πρεπει καθε χρονο να αποδειξω στο καθε Στουρναρα οτι εχω φαει απλα πετριά με τα αυτοκινητα , και δεν ειμαι γιος του Ωναση?
-
Λοιπόν θα ήθελα να μάθω μια W126 ή αν μου κάτσει μια C126 τι χρειάζεται? Πόσο καίει, κόστος σέρβις, ανταλλακτικών και γενικά.
Έχω μπανίσει 3 W126 και τις βλέπω σαν ξερολούκουμαΕυχαριστώ εκ των προτέρων
-
Χρειαζεται προσοχη στην αγορα της. Αν και ειναι εξαιρετικα αξιοπιστο αυτοκινητο, δεν παυει να ειναι ιδιαιτερα περιπλοκο. Λιγοτερο στοιχιζουν στη χρηση τους, οπως ειναι αναμενομενο, τα 6κυλινδρα και περισσοτερο τα 8κυλινδρα. Οχι μονο λογω καταναλωσης και παγιων αλλα και γιατι τα κορυφαια εχουν π.χ. αεραναρτηση, ηλεκτρικα κουρτινακια,ABS,αεροσακους κλπ. (περισσοτερα πραγματα να χαλασουν).
Μη φοβαστε τα πολλα χιλιομετρα, περισσοτερη σημασια εχει η σωστη χρηση του αυτοκινητου. Καθως ηταν ταξιδιαρικα και αρκετα δυσχρηστα στην πολη, μπορει καποιο να χει μισο εκατομμυριο χιλιομετρα ταξιδιου και να ειναι τελειο.
Ενα κακο 126 μπορει να σας το χαρισουν και να χρειαστει να υποθηκευσετε το σπιτι σας για να το επαναφερετε οπως πρεπει. Ενα καλο θα ειναι ακριβο, μακροπροθεσμα ομως πολυ φτηνοτερο. Αυτο ισχυει για ολα τα αυτοκινητα, απλα εδω πολυ περισσοτερο.
Υπαρχει πληρης καλυψη ανταλλακτικων απο την αντιπροσωπεια ομως, χαρη στο ιντερνετ, υπαρχουν τα παντα μεταχειρισμενα στο 1/10 της τιμης. Καποτε αυτα τα αυτοκινητα εκαναν 50+ εκατομμυρια και τα καινουργια ανταλλακτικα ειναι αναλογα της τιμης αυτης, Ειμαι βεβαιος οτι δε θα χε μεινει κανενα αν δεν υπηρχε το ιντερνετ.Κατα τα αλλα εχουμε και την κορυφη:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3403891/και το 126 του τσιγγουνη, με το μικροτερο δυνατο κοστος χρησης:
http://suchen.mobile.de/auto-inserat/me ... 1_c01_4201διαλεξτε και παρτε!!!
-
Πώωω τι φωτιές άναψες με την 560 SEC . Είμαι Γενέυη για δουλειά και είδα σε μια μάντρα 3 W126 και 1 W123 η οποία είναι μικρή και δεν την θέλω . Αν ήμουν ελλάδα θα την κοίταζα . Αλλά γιατί να μην πάω για το κάτι παραπάνω?
-
Εισαι τυχερος που εισαι εκτος. Αν εβλεπες τη SEC δεν υπηρχε περιπτωση να φυγεις χωρις αυτη..
-
Ο χρήστης Aroulis έγραψε:
Εισαι τυχερος που εισαι εκτος. Αν εβλεπες τη SEC δεν υπηρχε περιπτωση να φυγεις χωρις αυτη..Χθές βράδυ σταμάτησε μια 560 SEC για να περάσω την διάβαση πεζών. Έπαθα κοκομπλόκο μεγάλο .
-
Ηταν οπωσδηποτε 2ο χερι. Οσες ειναι 1ο χερι σταματανε μονο διπλα στα πεζοδρομια για εισπραξη.
-
Ο χρήστης Aroulis έγραψε:
Ηταν οπωσδηποτε 2ο χερι. Οσες ειναι 1ο χερι σταματανε μονο διπλα στα πεζοδρομια για εισπραξη.Έχω λιώσει να βλέπω
Youtube Video -
Η επιλογή μου θα ήταν το 300ρι με τον Μ103 που είναι πολύ πιο σύγχρονος από τους Μ110 και αρκετά πιο χρηστικό σαν αυτοκίνητο (σημαντικά πιο ελαφρύ από τα 8κύλινδρα).
Και έυκολα ένα w126 300sel silberblau (930) είναι το ομορφότερο MB της δεκαετίας του '80 και το ένα και μοναδικό αυτοκίνητο που θα ήθελα να έχω (ή μάλλον θα παιζόταν μεταξύ αυτού και του W124 300E-24 SII σε Bornit Metallic (481).
-
D-jet συμφωνεις με τα παραπανω που εγραψα? τα σχολια σου θα ηταν πολυ χρησιμα! σε 930 silberblau εχουμε την 300sd που ποσταρισα παραπανω, και μια 124 300ce-24 199 black pearl
-
ευτυχως που υπαρχουν και τα ονειρα..
-
Ο χρήστης Τakis Beta έγραψε:
ευτυχως που υπαρχουν και τα ονειρα..To κακό είναι, κύριε Τάκη, ότι στην Ελλάδα μείναμε μόνο με τα όνειρα και επί της ουσίας, αν δεν είσαι μέλος μιας ¨εκλεκτής' κάστας, για μια σειρά από πράγματα (πολύ πιο σημαντικά από ένα αμάξι) μια ζωή θα υποφέρεις.
Για το συγκεκριμένο θέμα, ακόμα πιο εκνευριστικό είναι το γεγονός ότι αυτά τα 'όνειρα' για τα οποία συζητάμε, είναι τα χομπιστικά /φτηνά αυτοκίνητα στο εξωτερικό, τα οποία καθαρά για συμβατικούς λόγους (έτσι αποφάσισαν κάποιοι εγκέφαλοι) μας τα επιβάλλουν ως είδος πολυτέλειας.D-jet συμφωνεις με τα παραπανω που εγραψα? τα σχολια σου θα ηταν πολυ χρησιμα! σε 930 silberblau εχουμε την 300sd που ποσταρισα παραπανω, και μια 124 300ce-24 199 black pearl
Γενικά, ναι. Αλλά αυτο ισχύει στα περισσότερα αυτοκίνητα, μόνο που στα ΜΒ επειδή, όπως είπαμε υπάρχουν μεν τα πάντα αλλά δε θέλεις να ξέρεις πόσο στοιχίζουν, ακόμα περισσότερο. Το καλό, ξαναλέω, είναι ότι στις πιο συμβατικές εκδόσεις (6κύλινδρα) έχεις πολλές επιλογές σε ανταλλακτικά (πχ μόλις βρήκα μοτέρ+σανζμαν από 126 280se στην Ελλάδα με 600 ευρώ!!).
Το ζήτημα της πολυπλοκότητας στα μεγαλύτερα είναι κυρίως χωροταξικό (είναι πολύ πιο στριμωγμένα τα πράγματα) μιας και από πλευράς τεχνολογίας πάνε χέρι-χέρι με τα άλλα (απλά διαφέρουν οι ποσότητες και τα μεγέθη). Είναι όμως πιο βαριές και πολύ πιο βενζινοβόρες. Σε πραγματική χρήση δε, ειδικά σε λιμουζινάκι που δεν το πλαγιάζεις κιόλας, νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο και το χρήμα το 8κύλινδρο (εκτός από το 560 που είναι, ας το πούμε, το πιο συλλεκτικό της σειράς). Ειδικά το Μ103 της δεύτερης σειράς που είναι αρκετά πιο εξεληγμένο από το Μ110 είναι, νομίζω το ιδανικό.
Με τα ηλεκτρικά (εκτός από την self leveling ανάρτηση που έμπαινε μόνο στα 500/560) ήταν ζήτημα καθαρά του ιδιοκτήτη το που ήθελε να φτάσει. Απλά το λογικό ήταν κάποιος που παίρνει το πιο 'οικονομικό' μοντέλο να μην το φτάσει στην τιμή της 560. Θα δεχτώ, ωστόσο, ότι σε ένα αυτοκίνητο που προορίζεται για χρήση 'ιστορικού', όσο λιγότερους μπελάδες έχεις στο κεφάλι σου τόσο καλύτερα.Τα C126 που έβαλες είναι απίθανο (και με Ελληνικά νούμερα!!!) και, υποθέτοντας ότι το 126 είναι αυτό: http://suchen.mobile.de/auto-inserat/me ... res=EXPORT
(δε μου δουλεύει το λινκ σου) μ'αρέσει εξίσου. Δύσκολη επιλογή, ωστόσο και μάλλον για τον ψαγμένο 126άκια και όχι για το νέο (αν και τα diesel MB έχουν το δικό τους, φανατικό, κοινό)... είναι όμως στο σωστό το χρώμα και πραγματικά η SD μπορεί εύκολα να πέσει και κάτω από τα 10l/100km που είναι παλαβό νούμερο για το είδος του αυτοκινήτου. -
[quote='D-Jet' Σε πραγματική χρήση δε, ειδικά σε λιμουζινάκι που δεν το πλαγιάζεις κιόλας, νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο και το χρήμα το 8κύλινδρο ...[/quote]
Για τον ήχο;
-
Ο χρήστης P6B έγραψε:
[quote='D-Jet' Σε πραγματική χρήση δε, ειδικά σε λιμουζινάκι που δεν το πλαγιάζεις κιόλας, νομίζω ότι δεν αξίζει τον κόπο και το χρήμα το 8κύλινδρο ...Για τον ήχο; [/quote]
Για μερσεντές μιλάμε... Τα πιο σπορ (λέμε τώρα) μπορεί να ακούγονται λίγο παραπάνω αλλά στα λιμουζινάκια δεν ακούγεται και τίποτα μέσα!πχ:
http://www.youtube.com/watch?v=ilyDQ84BcEg (8cyl)
http://www.youtube.com/watch?v=LwnYEdSit5I (6cyl)
Bρείτε τις διαφορές (ξέρω, ο ένας μετράει στα ρώσικα και ο άλλος στα γερμανικά!) -
Ο χρήστης P6B έγραψε:
...Βέβαια, τώρα που το σκέφτομαι, μάλλον πρέπει να σου στείλω τον DeBenz στη Σαλονίκη μόνο και μόνο που έγραψες αυτό που έγραψες...
Youtube Video -
Έχεις δίκιο, δεν αξίζει...
Άσε που έχει και χαλασμένο οικονομόμετρο.Εγώ θα προτιμούσα να ακούγεται κάπως έτσι:
Youtube VideoΠάντως η 116 φαίνεται να ακούγεται πιο καλά (στο δεύτερο μισό του βίντεο ) αν και ίσως φταίει που έχει ανοιχτό παράθυρο...
Youtube VideoΔε μου λες, εσύ ο ΝτεΤζετ, τί σχέση έχεις με τον ΝτεΜπενζ, μπας και είστε σόϊ;
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
ευτυχως που υπαρχουν και τα ονειρα..
To κακό είναι, κύριε Τάκη, ότι στην Ελλάδα μείναμε μόνο με τα όνειρα και επί της ουσίας, αν δεν είσαι μέλος μιας ¨εκλεκτής' κάστας, για μια σειρά από πράγματα (πολύ πιο σημαντικά από ένα αμάξι) μια ζωή θα υποφέρεις.
Για το συγκεκριμένο θέμα, ακόμα πιο εκνευριστικό είναι το γεγονός ότι αυτά τα 'όνειρα' για τα οποία συζητάμε, είναι τα χομπιστικά /φτηνά αυτοκίνητα στο εξωτερικό, τα οποία καθαρά για συμβατικούς λόγους (έτσι αποφάσισαν κάποιοι εγκέφαλοι) μας τα επιβάλλουν ως είδος πολυτέλειας.ηταν απλα μια χιουμοριστικη επιβεβαιωση αν θες, των οσων ειπες εκ των υστερων. δεν ανηκουμε σε ιδιαιτερες καστες, και κεινα που εχουμε τα φτιαξαμε με κοπο και τα συντηρουμε με ακομη περισσοτερο. δυστυχως, οπως συνηθιζω να λεω, στην Ελλαδα ολοι μπορουν να κυκλοφορουν με μεγαλα κυβικα εκτος απο τους Ελληνες. χορτασε το ματι μου απο μεγαλα κυβικα με βαλκανικες πινακιδες, που ακομα περναν απο το μπλοκα της τροχαιας αζωγραφιστοι , κι εμεις για να κανουμε ενα ονειρο πραγματικοτητα, οπως την 190 2.3 16v πρεπει αφου πουλησουμε το σπιτι μας για να πληρωσουμε το τελωνειο, μετα να δωσουμε και εξηγησεις που βρηκαμε τα λεφτα, για τοσο 'ακριβο'αυτοκινητο..αστα τα τελη.. αλλη ιστορια.
-
Classic Mercedes-Benz Forum