-
Ε ναι, ασανσέρ το έκανε το καημένο το μοτέρ.
-
Αλλο ξεβιδώνω μια - δύο βάσεις της μηχανής κι άλλο κατεβάζω μοτέρ, ΔΕΝ είναι το ίδιο! Ο τύπος που έγραψε τον οδηγό, είπε ότι χρειάζεται μόνος του 6 ώρες, χρησιμοποιώντας γρύλους μόνον και απλά εργαλεία. Σε συνεργείο με ανυψωτήρα και άλλα εργαλεία, και με κάποιον βοηθό, θα ήταν ταχύτερη η αλλαγή.
-
BILL33
Αρα εχω δικιο?? -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το κουπέ ήταν και παραμένει μεγάλη αγάπη, αλλά δεν είναι αμάξι να το πάρεις μεταχειρισμένοΗ αληθεια οσο κι αν με ποναει ειναι αυτη.. Οταν βγηκε ομως το αμαξι αυτο δεν θα μπορουσε να ειχε καλυτερο κινητηρα απο αυτους που ηδη ειχε.Με μονη εξαιρεση τον 16βαλβιδο 1800αρη,ολα ηταν πααρα πολυ καλα μοτερ.
-
Ο χρήστης alkoolouxos έγραψε:
Ποιός το λέει ότι χρειάζεται κατέβασμα η μηχανή για να αλλάξει ιμάντα χρονισμού ??
Είναι πιό δύσκολο απ'ότι σε μια 4cyl αλλά όχι και η δυσκολότερη αλλαγή, υπάρχουν και χειρότερα.Ιδού και ένας οδηγός αλλαγής .....
http://www.fiatcoupe.net/howto.php?ID=1 ... 6#content2Πολύ παραπληροφόρηση υπάρχει και μετά σπεύδουμε όλοι να κάνουμε αφορισμούς
...............
Έχω την εντύπωση οτι ακριβώς αυτό λέει...(οτι κατεβάζει τη μηχανή)
Τέλος πάντων, για μια δουλειά μιας ώρας, σ' αυτο το αυτοκίνητο θέλεις 2 τεχνικούς και μια μέρα δουλειά, χωρίς να υπολογίσεις και τις τυχόν κακοτεχνίες
Σε πολλά αυτοκίνητα βγαίνει η μία βάση της μηχανής για να αλλαχθεί ο ιμάντας (όταν η βάση είναι στο πλάι), δεν είναι προνόμιο των 5κυλ.
Ο άνθρωπος που το έγραψε έκανε 6 ώρες μόνος του στο γκαραζ του χωρίς ανυψωτικό. Φαντάσου πόσο χρειάζεται ένα εξοπλισμένο συνεργείο με 2 τεχνικούς που έχουν ξανακάνει τη δουλειά. -
Δεν ήταν μόνο πολύ καλό το μοτέρ του, είχε ( έχει ) και απίστευτο traction και καταπληκτικά φρένα. Είναι αυτοκίνητο για τον πραγματικό οδηγό, σήμερα δεν βγαίνουν τέτοια αυτοκίνητα.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
BILL33
Αρα εχω δικιο?? -
Πάντως στη δικιά μας Lancia K 5cyl ο ιμάντας αλλάζεται στα πλαίσια του κανονικού σέρβις χωρίς ιδιαίτερη χρονοτριβή.
-
Την δευτερα ημουν στο σερβις και ειχαν ενα 20V turbo με ανοιχτο καπω.Πραγματικα απο την αριστερη μερια της μηχανης δεν περναει φιλερ! Και αυτο το σχεδιο να σηκωνεις το καπω και να βλεπεις τους θολους σαν σε σουπερκαρ!!
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Και αυτο το σχεδιο να σηκωνεις το καπω και να βλεπεις τους θολους σαν σε σουπερκαρ!!Μα τρόπον τινά ήταν σούπερκαρ. Όπως είχε γράψει ο Λακαφώσης (νομίζω) ήταν η 'Φεράρι του φτωχού'.
Fiat coupe 20V ιμάντας χρονισμού...