-
Επαιξα λιγο με τα στατιστικα στο επισημο site.
Ο Σπανουλης δεν ειναι τοσο κακος οσο φαινεται στο ματι...
Ο Μπουρουσης μπορει να βελτιωθει, ειναι πολυ πεσμενος. Μηπως εχει κουραστει;;;
Ο Ταπαδοπουλος (οπως εγραψε για προχθες μια εφημεριδα της Θεσσαλονικης) ειναι τελειως Φυσας (=τραγικος).Η ομαδα συνολικα (επι των 16 χωρων):
% 2Π ---> 14η
% 3Π ---> 9η
% εντος παιδιας ---> 13η
% βολες ---> 13η
Απο ευστοχια δηλαδη ειμαστε γαμησε τα. Επισης, εντυπωσιακο ειναι οτι τα τριποντα μας ειναι πιο αποδοτικα απο τα διποντα...προσπαθειες 2Π ---> 15η
προσπαθειες 3Π ---> 8η
προσπαθειες εντος παιδιας ---> 14η
Αυτο ειναι το χειροτερο απο ολα. Εξαντλουμε το χρονο, πουλαμε τη μπαλα και δεν εχουμε επιθετικο ριμπαουντ με αποτελεσμα να εκτελουμε ελαχιστες προσπαθειες και σε συνδυασμο με την αστοχια να εχουμε στο 40' σκορ τριτης περιοδου.επιθετικα ριμπαουντ ---> 16η
λαθη ---> 11η
Βλ. παραπανω σχολιο. Στα λαθη, που ειμασταν παντα καλοι, φαινεται η κακη αυτοσυγκεντρωση και η ενδεια λυσεων (δεν βγαινει καμια κομπινα). Βεβαια αυτο οφειλεται κυριως στο χτεσινο ματς, το οποιο ομως ειναι το πιο σοβαρο κριτηριο.ασσιστ ---> 13η
κλεψιματα ---> 1η
Τα κλεψιματα σταθερη αξια. Για τις ασιστ το χαλι μας φαινεται και δια γυμνου οφθαλμου.Ξερω οτι η στατιστικη δεν λεει παντα την αληθεια κτλ κτλ, αλλα στο μπασκετ λεει αρκετα, ιδιως οταν συμβαδιζει και επιβεβαιωνει απολυτα την κλινικη εικονα του ασθενους.
Ας ελπισουμε να μπορει να αλλαξει κατι ο Γιαννακης (ή ο Κακιουσης ), αν και πολυ αμφιβαλλω. Παντως το προγραμμα του ομιλου (παιχνιδι μερα-παραμερα) θα μας βοηθησει. Οχι για ξεκουραση (ολοι το ιδιο κουρασμενοι ειναι) αλλα για μπορεσουν να πουν-κανουν 5 πραγματα στο γηπεδο.
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Οχι με τοση ενεργεια. Κι αν θες, οση του εχει μεινει, την καταναλωνει στην αμυνα και στην επιθεση θολωνει.
Ενας μηνας για ενα παικτη που παιζει 5 χρονια συνεχομενα χωρις να εχει χασει ΟΥΤΕ ΕΝΑ (!!!!) παιχνιδι σε συλλογο και εθνικη (που σημαινει περιπου 100 το χρονο...) δεν ειναι τιποτα. Συνηθως χρειαζεται ενα ολοκληρο καλοκαιρι και αν...Το ότι ο τύπος είναι φαινόμενο αντοχής και διάρκειας είναι δεδομένο, αλλά δε νομίζω(χωρίς βέβαια να είμαι απόλυτος) ότι ντε και καλά χρειάζεται ολόκληρο καλοκαίρι.
Εξαλλου τα πρωτα δειγματα κουρασης φανηκαν στους τελικους του πρωταθληματος. Σπαω το κεφαλι μου να δω τι θα κανει φετος ο Ομπραντοβιτς με του λογου του και με τον Σπανουλη, ο οποιος ειναι σα να επεσε απο τον πλανητη Αρη...
Ελπίζω να μη γράφει πάνω από 20 λεπτά στα ματς πρωταθλήματος και εύκολα ματς Ευρωλίγκα, τουλάχιστον στην αρχή.
-
Aπο αυτα που μας εστειλες kantoniou αφαιρεσε αυτα και θα εχεις καλυτερα συμπερασματα. Καλοι χρυσοι οι οβριοι, περασανε και στην επομενη φαση, αλλα ακομα και η ΑμπαλοΣερβια ειναι καλυτερη ομαδα. Αρα τα 2 σοβαρα τεστ ειναι τα επομενα 2 παιχνιδια.
Ετσι ο Σπανουλης παει απο το 8/18 στο 2/10. Στις βολες ειναι ουτως ή αλλως απαραδεκτος και η στατιστικη δεν μπορει να αναφερει ποσα κλεψιματα ΔΕΝ ολοκληρωσε, ποσους αιφνιδιασμους ΔΕΝ εβγαλε και ποσες επιθεσεις τις μετετρεψε χωρις λογο σε αυτοκτονιας.
Η στατιστικη οντως δε λεει την αληθεια και ειδικα σε ομαδες που εχουν κακη λειτουργια. Δηλαδη, αν σε καποιον του μεινει η μπαλα στα χερια στα 24' χωρις καποιος να κανει κινηση να την παρει, θα μετρησει ειτε λαθος ειτε αστοχο σουτ
-
Γιατί όμως τόση πτώση ο Σπανούλης?
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Γιατί όμως τόση πτώση ο Σπανούλης?Γιατι εχει ενα χρονο να παιξει μπασκετ.
-
Ο Γεωργατος του μπασκετ. Τι περιμενες;
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Και να παω τωρα, θα πρεπει να ξεπαραδιαστω αφου δε θα εχω που να μεινω....Μόλις προσγειωθείς στο Borispol θα πάρεις ένα vanάκι για το Κίεβο με προορισμό το σιδηροδρομικό σταθμό. Εκεί θα βρεις γιαγιάδες που νοικιάζουν δωμάτιο στο σπίτι τους σχεδόν τζάμπα
κι αμα δώσεις στη γιαγιά και κάτι παραπάνω...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Στις βολες ειναι ουτως ή αλλως απαραδεκτος και η στατιστικη δεν μπορει να αναφερει ποσα κλεψιματα ΔΕΝ ολοκληρωσε, ποσους αιφνιδιασμους ΔΕΝ εβγαλε και ποσες επιθεσεις τις μετετρεψε χωρις λογο σε αυτοκτονιας.Σ' αυτα συμφωνω με 1000. Οχι ομως να βγαλω εξω ενα ματς. Δεν παιζαμε και με την Κυπρο και ζοριστηκαμε αρκετα να τους νικησουμε. Επισης, σε μια ομαδα που κανεις δεν μπορει να σουταρει-διεισδυσει, αυτος που σουταρει 8/18 2π και 5/12 3π ειναι κατι ---> μεταξυ τυφλων ο μονοφθαλμος. Θα προτιμουσα φυσικα κι εγω πιο ορθολογικες επιλογες, προιον συστηματων, οπως εγραψες, αλλα τι να κανουμε...
Η στατιστικη οντως δε λεει την αληθεια και ειδικα σε ομαδες που εχουν κακη λειτουργια. Δηλαδη, αν σε καποιον του μεινει η μπαλα στα χερια στα 24' χωρις καποιος να κανει κινηση να την παρει, θα μετρησει ειτε λαθος ειτε αστοχο σουτ
Αυτο ειναι σωστο. Σου δειχνει ομως εμμεσα το προβλημα απο τον αριθμο των σουτ που εκδηλωσες, στον οποιο ειμαστε πατος και επικεντρωσα το σχολιο μου και παραπανω και χθες, οπως και εσυ αλλωστε.
-
Εσυ μιλας για τα ομαδικα, εγω για τα ατομικα σε ομαδες που δε λειτουργουν.
Για το Ισραηλ διαφωνουμε (τι να γινει; )
-
-
Πάντως πέρα από την εθνική, χθες έγινε της ανωμαλίας
Πολύ πιο αμφίρροπο, από ότι περιμέναμε το Ευρωμπάσκετ.
Ο δικός μας όμιλος έχει πολύ ενδιαφέρον.
Παρότι είμαστε τραγικοί μέχρι τώρα, εξακολουθώ να είμαι αισιόδοξος.
Και τέταρτοι να βγούμε, δεν υπάρχει αντίπαλός που τρομάζει από την άλλη μεριά (δεν θέλω Λιθουανούς).
Μου αρέσει που παίζουμε με τους Ισπανούς, τώρα.Ετεροχρονισμένα, για την κόντρα Μίλισιτς-Παπαδόπουλου μια ερώτηση:
Παρακολουθήσατε την αντίστοιχη κόντρα στις χαμηλότερες ηλικίες;
Οι δύο πρώτοι μου προκαλούσαν τον οίκτο, οι Κουφός-Μάτσφαν τον θαυμασμό.
Ο Παπαδόπουλος στα φιλικά πάντα πετάει, στα επίσημα είναι τραγικός.
Το γιατί επιμένει τόσο πολύ σ, αυτόν ο Γιαννάκης δεν καταλαβαίνω. -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Και να παω τωρα, θα πρεπει να ξεπαραδιαστω αφου δε θα εχω που να μεινω....
Μόλις προσγειωθείς στο Borispol θα πάρεις ένα vanάκι για το Κίεβο με προορισμό το σιδηροδρομικό σταθμό. Εκεί θα βρεις γιαγιάδες που νοικιάζουν δωμάτιο στο σπίτι τους σχεδόν τζάμπα
κι αμα δώσεις στη γιαγιά και κάτι παραπάνω...
-
Ο χρήστης ripper έγραψε:
οι Κουφός-Μάτσφαν τον θαυμασμό.Ομως ο Κουφος ειναι προϊον αλλης σχολης
Και που να πας σε νεους που αυτοι εχουν τον Μαριανοβιτς ή σε παιδες που εχουν τον Μουσλι κι εμεις εχουμε κατι δευτεροτριτοκλασατουςΠανε να τα διαλυσουν ολα ο Σωληνας και οι συν αυτω
-
Ρε παιδες τι προβληματιζεστε ?
Σταθερα απο το 87 κ μετα δινουμε το παρον σε ολες τις μεγαλες διοργανωσεις,σταθερα βγαζουμε νεα ταλεντα.....
Τιποτα δεν προκειται να διαλυθει.......
-
Ο χρήστης Bagus έγραψε:
Ρε παιδες τι προβληματιζεστε ?Σταθερα απο το 87 κ μετα δινουμε το παρον σε ολες τις μεγαλες διοργανωσεις,σταθερα βγαζουμε νεα ταλεντα.....
Τιποτα δεν προκειται να διαλυθει.......
Ποια ταλέντα ρε Βάγγο? Αυτά που ή μένουν ανεκμετάλλευτα ή καβαλάνε το καλάμι και χάνονται στα 20φεύγα?
Για δες από τη γενιά που κέρδισε το παγκόσμιο εφήβων περπατώντας σχεδόν. Πόσοι από αυτούς έκαναν μετά αξιοπρεπή καριέρα?
-
Ο Ρετζιάς, ο Παπανικολαου, ο Μπαρλας κι ο Καραγκουτης
Η παραγωγικη διαδικασια σταματησε χρονια τωρα. Απλα, που και που, βγαινει απο κανα ταλεντο γιατι στην Ελλαδα το αθλημα εχει παραδοση και υπαρχουν καποιοι μερακληδες προπονητες με καλο ματι στο σκαουτινγκ και γνωσεις στην ατομικη βελτιωση. Μιλαμε για μια μειοψηφια, φυσικα. Οι περισσοτεροι προεδροι συλλογων κοιτανε απλα να παρουν καμιά επιχορηγηση και να την τσεπωσουν
Διαβαζα μια συνεντευξη του υπευθυνου των κλιμακιων της Σερβιας (ανεξαρτητα απο το τι εγινε στους αντρες, πηρανε φετος το ευρωπαϊκο σε παιδες, εφηβους και νεους ), που ελεγε μεσες ακρες πως η διαφορα δεν ειναι στο οτι οι Σερβοι εχουν περισσοτερο ταλεντο απο τους υπολοιπους προηγμενους μπασκετικα ευρωπαιους, αλλα στο οτι το συστημα δουλευει με τετοιον τροπο ωστε ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΑΛΕΝΤΟ να μην παει χαμενο
-
Πάλι καλά που έβαλες το , γιατί μετά εγώ θα έβαζα το !
-
Και που να εβλεπες τον Ρετζια να μπεκρουλιαζει ξημερωματα σε τρεντι μπαρακι των Τρικαλων, τι γνωμη θα ειχες
-
Ξεπεσμός μιλάμε...
-
Μπασκετικα ναι, αλλα αν σκεφτεις οτι ο τυπος εβγαλε απο το μπασκετ (που δεν επαιξε) πανω απο 10 μυρια συνολικα, ο ξεπεσμος εχει πολυ σχετικη εννοια.....
EUROBASKET Ισπανία 2007!