-
Αφού δε συμβαίνει σε όλες τις αντλίες πιο πιθανό είναι να ρίχνει η αντλία πιο πολύ καύσιμο από τις άλλες.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Θέλω να καθαρίσω το monopoint (ηλεκτρονικά ελεγχόμενο καρμπυρατέρ)...
Για δώστε τα φώτα σας!Κανένα σπρέι; κανένα συμπλήρωμα καθαριστικό στην βενζίνη;
με 10 ευρω θα βρεις τα σπρευ και τα καθαριστικα, με 40 ευρω βγαινει ολο το σωμα της πεταλουδας για πλυσιμο, το μπεκ μπαινει στους υπερηχους και ολα γινονται πενα. Εσυ αποφασιζεις.
Πήρα ενα καθοριστικό σπρέι της βουρθ μπας και κανει κατι και αργότερα το παω για κανονικό καθαρισμό
-
ΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΧΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΧΑΧΑΑΧΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ
Τωρα το ειδα ..... (κλαιω απο σπαστικο γελιο) -
Θέλω να παρεμβάλλω μία ροδέλα ανάμεσα σε δύο πλαστικά (το ένα κινείται, και από την τριβή δημιουργήθηκε μια μικρή ανοχή) που να έχει, όσο το δυνατόν, ελάχιστη τριβή.
Έχω βάλει πρόχειρα μια ροδέλα, αλλά φοβάμαι με την χρήση μήπως μεγαλώσει η ανοχή.Εκτός από σπρέυ, υπάρχει κάτι σε πιο μόνιμη κατάσταση;τεφλόν π.χ;
-
λαστιχο
-
Το λάστιχο δεν γλυστράει.
-
ρουλεμαν
-
Δεν γίνεται είναι μικρό το διάκενο.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Θέλω να παρεμβάλλω μία ροδέλα ανάμεσα σε δύο πλαστικά (το ένα κινείται, και από την τριβή δημιουργήθηκε μια μικρή ανοχή) που να έχει, όσο το δυνατόν, ελάχιστη τριβή.
Έχω βάλει πρόχειρα μια ροδέλα, αλλά φοβάμαι με την χρήση μήπως μεγαλώσει η ανοχή.Εκτός από σπρέυ, υπάρχει κάτι σε πιο μόνιμη κατάσταση;τεφλόν π.χ;
Τεφλόν ή άλλο ειδικό πλαστικό;Μπορείς να κόψεις στο μέγεθος που θες και να μην χρειαστείς ροδέλα.
Δεν ρωτάς τον 21Quadra? -
Aς βάλει μια φωτό του κομματιού στο σημείο εκείνο να καταλάβω τι θέλει ακριβώς.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Aς βάλει μια φωτό του κομματιού στο σημείο εκείνο να καταλάβω τι θέλει ακριβώς.Στις αρθρωσεις του μηχανισμού των υαλοκαθαριστήρων τι είδους 'πλαστικό' είναι τα κομμάτια ;Κινούνται χωρίς να φθείρονται.
-
Πολυαμίδιο, βιομηχανικό πλαστικό που όλοι το λένε από λάθος τεφλόν, η πιο κοινή ονομασία του πολυαμίδιου είναι το Ertalon.
Είναι πλαστικό αυτολιπαινόμενο, αντέχει στις τριβές στα νερά, λάδια και οξέα μέχρι 110c, απορροφά υγρασία 6%, αυτό το καθιστά ακατάλληλο για εξαρτήματα ακριβείας που βρέχονται γιατί αλλοιώνονται οι διαστάσεις του, για εξαρτήματα ακριβείας που βρέχονται κατάλληλο είναι το Ertacetal που απορροφά υγρασία 1%.
Θα τα βρείτε στον Μανουσαρίδη στη Ν. Ίωνία και στον Ρέντα στον Πειραιά στη Μαυρομιχάλη με αυτές τις ονομασίες, το τεφλόν είναι για άλλες δουλειές.
Το πολυαμίδιο είναι το κοινό νάϋλον
-
Πολυαμίδιο, βιομηχανικό πλαστικό που όλοι το λένε από λάθος τεφλόν, η πιο κοινή ονομασία του πολυαμίδιου είναι το Ertalon.Είναι πλαστικό αυτολιπαινόμενο, αντέχει στις τριβές στα νερά, λάδια και οξέα μέχρι 110c, απορροφά υγρασία 6%, αυτό το καθιστά ακατάλληλο για εξαρτήματα ακριβείας που βρέχονται γιατί αλλοιώνονται οι διαστάσεις του, για εξαρτήματα ακριβείας που βρέχονται κατάλληλο είναι το Ertacetal που απορροφά υγρασία 1%.
Θα τα βρείτε στον Μανουσαρίδη στη Ν. Ίωνία και στον Ρέντα στον Πειραιά στη Μαυρομιχάλη με αυτές τις ονομασίες, το τεφλόν είναι για άλλες δουλειές.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Πολυαμίδιο, βιομηχανικό πλαστικό που όλοι το λένε από λάθος τεφλόν, η πιο κοινή ονομασία του πολυαμίδιου είναι το Ertalon.
Είναι πλαστικό αυτολιπαινόμενο, αντέχει στις τριβές στα νερά, λάδια και οξέα μέχρι 110c, απορροφά υγρασία 6%, αυτό το καθιστά ακατάλληλο για εξαρτήματα ακριβείας που βρέχονται γιατί αλλοιώνονται οι διαστάσεις του, για εξαρτήματα ακριβείας που βρέχονται κατάλληλο είναι το Ertacetal που απορροφά υγρασία 1%.
Γιατί το λένε νάϋλον ?
Τα χρόνια του μεσοπόλεμου η Αμερική είχε μεγάλη διαρροή συναλλάγματος προς την Ιαπωνία γιατί αγόραζε από εκεί μεταξωτά υφάσματα και μεταξωτές κλωστές, ποσά πολύ σημαντικά, και έψαχνε εναγωνίως να βρεί μια ίνα για να αντικαταστήσει τις μεταξωτές ίνες.
Η DuPont έκανε τις δικές τις έρευνες για το θέμα, και κάποια στιγμή πέτυχαν να δημιουργήσουν μια ίνα παραπλήσια με τα χαρακτηριστικά της μεταξωτής ίνας, κατά τη διάρκεια των πειραμάτων όταν βγήκε η 1η ίνα και είδαν ότι πέτυχαν το σκοπό τους, ο επικεφαλής του τμήματος φώναξε,** Νοw Yoy Loose O**ld Nippons, έτσι τα αρχικά από αυτό το επιφώνημα έδωσαν το όνομα τους στην νέα ίνα, την ίνα Νάϋλον, τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
-
Το πολυαιθυλένιο δεν κάνει για γλυστερό πλαστικό (δεν ξέρω αν διατίθεται και σε τι μορφή). Νομίζω από τέτοιο είναι φτιαγμένα τα πλαστικά μέρη των τεχνητών αρθρώσεων.
-
Έβγαλα φωτογραφίες, μονταρισμένα, και μη τα κομμάτια (είναι servo saver για τηλ/νο).
Το μεταλικό κομμάτι είναι σαν οδηγός και για να βιδώνει η βίδα, δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο.
-
Πολυαμίδιο, υπάρχει και σε φύλλο από 1mm πάχος, και σε ράβδους και σε πλάκες.
Το πολυαιθυλένιο είναι μαλακό και δεν έχει τη μηχανική αντοχή του πολυαμίδιου.
-
Γιατί το λένε νάϋλον ?
Τα χρόνια του μεσοπόλεμου η Αμερική είχε μεγάλη διαρροή συναλλάγματος προς την Ιαπωνία γιατί αγόραζε από εκεί μεταξωτά υφάσματα και μεταξωτές κλωστές, ποσά πολύ σημαντικά, και έψαχνε εναγωνίως να βρεί μια ίνα για να αντικαταστήσει τις μεταξωτές ίνες.
Η DuPont έκανε τις δικές τις έρευνες για το θέμα, και κάποια στιγμή πέτυχαν να δημιουργήσουν μια ίνα παραπλήσια με τα χαρακτηριστικά της μεταξωτής ίνας, κατά τη διάρκεια των πειραμάτων όταν βγήκε η 1η ίνα και είδαν ότι πέτυχαν το σκοπό τους, ο επικεφαλής του τμήματος φώναξε,** Νοw Yoy Loose O**ld Nippons, έτσι τα αρχικά από αυτό το επιφώνημα έδωσαν το όνομα τους στην νέα ίνα, την ίνα Νάϋλον, τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Ε αυτό ακούγεται σαν αστικός μύθος, κυρίως επειδή οι Αμερικανοί αποκαλούν τους Ιάπωνες 'Japs' / 'Japanese' ενώ το 'Nippon' είναι η ονομασία που δίνουν η ίδιοι οι Ιάπωνες στη χώρα τους.
Να τι λέει η Wikipedia:
In 1940, John W. Eckelberry of DuPont stated that the letters 'nyl' were arbitrary and the 'on' was copied from the suffixes of other fibers such as cotton and rayon. A later publication by DuPont (Context, vol. 7, no. 2, 1978) explained that the name was originally intended to be 'No-Run' ('run' meaning 'unravel'), but was modified to avoid making such an unjustified claim. Since the products was not really run-proof, the vowels were swapped to produce 'nuron', which was changed to 'nilon' 'to make it sound less like a nerve tonic'. For clarity in pronunciation, the 'i' was changed to 'y'.[15]
Alternative but apocryphal explanations for the naming are:
-
it is a combination of the names of the two cities New York and London, NY-Lon;
-
it is an acronym from WWII, a challenging slogan by the allies to their enemy at that time: Now You Lazy Old Nippon, Nippon being an alternative name for Japan, which is the country known for the traditional culture of making silk from silkworms.
-
-
Αν μου ξαναπούν ότι ο μπιλιοφόρος μου πέταξε γράσα, χάλασε η φούσκα κλπ ενώ απ' έξω δεν φαίνεται απολύτως τίποτα εκτός από σκόνες θα γίνω θηρίο!!!
-
καλησπερα, εχω μια απορια αν και φανταζομαι δεν ειναι κατι το ανυσηχητικο.... οταν ειμαι σε παρατεταμενη στροφη συσγεκριμενα αριστεροστροφη 1 στις 10 φορες θα μου το κανει... συγκεκριμενα ενω ειμαι στη στροφη και ειμαι με χαμηλη ταχυτητα καταλαβαινω ενα ασθενες τακ στο τιμονι.... το κανει μια φορα και δεν ειναι παρατεταμενο....να ανυσηχω ή ειναι κατι φυσιολογικο?
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........