-
Μπορει καποιος να μου εξηγησει για ποιο ακριβως λογο καποιες φορες γινεται δυσκολη η εκκινηση ενος μοτερ ενω ειναι ηδη ζεστο?
-
αισθητηρα στροφων η μια βρωμικη πεταλουδα γκαζιου
-
Ο χρήστης p_george έγραψε:
Tα πλαινα στα radial λαστιχα ειναι ιδιαιτερα λεπτα και ευπαθη, ειναι σχεδον αδυνατο οποιοδηποτε σκισιμο (οχι τρυπουλα) να μην εχει κανει ζημια στο σκελετο, το πελμα εχει πολυ παραπανω στρωσεις και σε λινα και σε γομα οποτε ειναι φυσικο να εχει πολλες δυνατοτητες επισκευης οχι ομως και τα πλαινα.
Κανενας σοβαρος λαστιχας δεν επισκευαζει τρυπα στο πελμα μεγαλυτερη απο 5-6χιλ και ποτε στο πλαινοΚάνεις λάθος φίλε μου. Ο πατέρας μου βρήκε με το μπροστινό ελαστικό σε κοφτερή γωνία κ κόπικε το πλαϊνό σχεδόν μέχρι τα λινά. Δεν βρήκε λινά όμως! Πήγε το κόλλησε με ειδικό τρόπο με ζέσταμα κτλ όχι άρπα κόλλα κ κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα. Το σκίσιμο το έπαθε με σχεδόν καινούργια έλαστικα κ σήμερα έχουν περίπου 40000 χλμ κ ξαναλέω χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Αυτο που περιγραφεις μου δινει να καταλαβω οτι ειναι μια εξωτερικη γρατζουνια, αντε κοψιμο,
αφου δεν εφτασε μεχρι λινα δεν εχασε ουτε αερα το λαστιχο, αρα δεν μιλαμε για το ιδιο πραγμα.Αυτο που εγραψα παραπανω ειναι οδηγια απο τους κατασκευαστες των ελαστικων,
δεν ειναι καποια δικη μου επινοηση ουτε φυσικα ζηταω τα ευσημα γι' αυτην,
απλη ενημερωση για οσους φιλους χρειαζονται να εχουν μια επιπλεων αποψη
ωστε να κανουν την επιλογη τους οταν τους τυχει κατι παρομοιο.Στο πελμα δεν υπαρχει προβλημα εκτος και αν ειναι μεγαλο το σκισιμο ή η τρυπα οποτε παλι θα χανει αερα.
Στο πλαινο τα πραματα ειναι δυσκολα,εξαρταται σε ποιο σημειο εχει τρυπησει.Αν η τρυπα ειναι στο κεντρο του πλαινου τοτε ειναι ακομα πιο δυσκολο καθως εκει δεχεται το περισσοτερο φορτιο.
Το σχισιμο συνοδευεται και απο κομενα λινα ,αρα καρουμπαλο ,το λαστιχο ειναι για πεταμα.
Το σωστο ειναι να μην επισκευαζονται καθολου στο πλαι .
Τα 5 χιλιοστα ειναι το οριο για επισκευη στο πλαι,παραπανω απαγορευεται.
Απο δικη μου εμπειρια ,τα μπαλωματα στο πλαι ειτε δεν πιανουν ειτε χανουν μετα απο λιγο καιρο.
Ειναι τετοιο το σημειο και τετοιες οι παραμορφωσεις του ελαστικο σε αυτο το σημειο που δεν αντεχουν και σε συνδιασμο με τα νερα που παιρνανε μεσα απο την τρυπα ή το σχισιμο .
Οσον αφορα το κολημα με ζεσταμα ,προτιμω την ψυχρη κολληση.Αυτη η 'λαστιχογλιτσα' που ειχε πανω το λαστιχο το μτχ, λετε να ειναι κατι κακο? Υπενθυμιζω οτι η ηλικια του ελαστικου ειναι παρομοια σεεπιπεδο μερικων εβδομαδων με τα δικα μου.
Καμια φορα τα βαφουν για να φαινονται πιο καλα σε εμφανιση.
Δεν επιμενω ομως . -
Ο χρήστης HatmanMotorsport έγραψε:
Μπορει καποιος να μου εξηγησει για ποιο ακριβως λογο καποιες φορες γινεται δυσκολη η εκκινηση ενος μοτερ ενω ειναι ηδη ζεστο?αυτο ακριβως παθαινα σε ενα 13αρι Rallye που ειχα παλια....ζεστο δυσκολευοταν να παρει ενω κρυο επαιρνε τσακμακι...τα χαμε αλλαξει ολα και αυτο παρεμενε. τελικα το πουλησα χωρις ποτε να μαθω τι εφταιγε
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Μπορει καποιος να μου εξηγησει για ποιο ακριβως λογο καποιες φορες γινεται δυσκολη η εκκινηση ενος μοτερ ενω ειναι ηδη ζεστο?
αυτο ακριβως παθαινα σε ενα 13αρι Rallye που ειχα παλια....ζεστο δυσκολευοταν να παρει ενω κρυο επαιρνε τσακμακι...τα χαμε αλλαξει ολα και αυτο παρεμενε. τελικα το πουλησα χωρις ποτε να μαθω τι εφταιγε
O Κορεατης κανει το αναποδο, με το που αγγιζεις τη μιζα οταν ειναι ζεστο, κανει ενα βρουμ και παιρνει. για 1 δευτερολεπτο κανει σαν να πατας το γκαζι τερμα και μετα ηρεμει.
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
αυτο ακριβως παθαινα σε ενα 13αρι Rallye που ειχα παλια....ζεστο δυσκολευοταν να παρει ενω κρυο επαιρνε τσακμακι...τα χαμε αλλαξει ολα και αυτο παρεμενε. τελικα το πουλησα χωρις ποτε να μαθω τι εφταιγε
Με καρμπιρατέρ ήταν?.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Με καρμπιρατέρ ήταν?.
Α.Oxι injection
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Με καρμπιρατέρ ήταν?.
Α.Oxι injection
Υπήρχαν περιπτώσεις άμεσου ψεκασμού, που τα μπεκ μετά το σβήσιμο ζεσταινόντουσαν πολύ. Τότε όταν στέλνεται βενζίνη, τοπικά εξαερώνονταν, και δεν άφηνε να περάσει η υγρά μορφή που χρειάζεται. Τοποθετούσαμε μια βάση από αντιθερμικό δαχτυλίδι, και είχαμε επιτυχία 90%.
Στα αγωνιστικά αυτό ήταν ένα μικρό πρόβλημα.
Α -
συγκεκριμενα οι κινητηρες ga14de & ga16de που εμπαιναν σε nissan sunny-almera-primera μετα απο 100.000χλμ, δεν επαιρναν 1 στις 3 φορες μπρος επειδη βρωμιζαν η πεταλουδα γκαζιου & η iacv, με το που καθαριστουν δεν υπαρχει περιπτωση αν μην παρει μπρος με την πρωτη!
-
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Tα πλαινα στα radial λαστιχα ειναι ιδιαιτερα λεπτα και ευπαθη, ειναι σχεδον αδυνατο οποιοδηποτε σκισιμο (οχι τρυπουλα) να μην εχει κανει ζημια στο σκελετο, το πελμα εχει πολυ παραπανω στρωσεις και σε λινα και σε γομα οποτε ειναι φυσικο να εχει πολλες δυνατοτητες επισκευης οχι ομως και τα πλαινα.
Κανενας σοβαρος λαστιχας δεν επισκευαζει τρυπα στο πελμα μεγαλυτερη απο 5-6χιλ και ποτε στο πλαινοΚάνεις λάθος φίλε μου. Ο πατέρας μου βρήκε με το μπροστινό ελαστικό σε κοφτερή γωνία κ κόπικε το πλαϊνό σχεδόν μέχρι τα λινά. Δεν βρήκε λινά όμως! Πήγε το κόλλησε με ειδικό τρόπο με ζέσταμα κτλ όχι άρπα κόλλα κ κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα. Το σκίσιμο το έπαθε με σχεδόν καινούργια έλαστικα κ σήμερα έχουν περίπου 40000 χλμ κ ξαναλέω χωρίς το παραμικρό πρόβλημα.
Αυτο που περιγραφεις μου δινει να καταλαβω οτι ειναι μια εξωτερικη γρατζουνια, αντε κοψιμο,
αφου δεν εφτασε μεχρι λινα δεν εχασε ουτε αερα το λαστιχο, αρα δεν μιλαμε για το ιδιο πραγμα.Αυτο που εγραψα παραπανω ειναι οδηγια απο τους κατασκευαστες των ελαστικων,
δεν ειναι καποια δικη μου επινοηση ουτε φυσικα ζηταω τα ευσημα γι' αυτην,
απλη ενημερωση για οσους φιλους χρειαζονται να εχουν μια επιπλεων αποψη
ωστε να κανουν την επιλογη τους οταν τους τυχει κατι παρομοιο.Στο πελμα δεν υπαρχει προβλημα εκτος και αν ειναι μεγαλο το σκισιμο ή η τρυπα οποτε παλι θα χανει αερα.
Στο πλαινο τα πραματα ειναι δυσκολα,εξαρταται σε ποιο σημειο εχει τρυπησει.Αν η τρυπα ειναι στο κεντρο του πλαινου τοτε ειναι ακομα πιο δυσκολο καθως εκει δεχεται το περισσοτερο φορτιο.
Το σχισιμο συνοδευεται και απο κομενα λινα ,αρα καρουμπαλο ,το λαστιχο ειναι για πεταμα.
Το σωστο ειναι να μην επισκευαζονται καθολου στο πλαι .
Τα 5 χιλιοστα ειναι το οριο για επισκευη στο πλαι,παραπανω απαγορευεται.
Απο δικη μου εμπειρια ,τα μπαλωματα στο πλαι ειτε δεν πιανουν ειτε χανουν μετα απο λιγο καιρο.
Ειναι τετοιο το σημειο και τετοιες οι παραμορφωσεις του ελαστικο σε αυτο το σημειο που δεν αντεχουν και σε συνδιασμο με τα νερα που παιρνανε μεσα απο την τρυπα ή το σχισιμο .
Οσον αφορα το κολημα με ζεσταμα ,προτιμω την ψυχρη κολληση.Αυτη η 'λαστιχογλιτσα' που ειχε πανω το λαστιχο το μτχ, λετε να ειναι κατι κακο? Υπενθυμιζω οτι η ηλικια του ελαστικου ειναι παρομοια σεεπιπεδο μερικων εβδομαδων με τα δικα μου.
Καμια φορα τα βαφουν για να φαινονται πιο καλα σε εμφανιση.
Δεν επιμενω ομως .με προβληματιζεις ωρες-ωρες..........ειναι δυνατον το βροχινο-λιμναζοντα νερα να υπερνικησουν την πιεση του αερα ωστε να μπουν μεσα στο λαστιχο;;;;;; αυτο ισως συμβει οταν ειναι τελειως πιτα ........
-
Αν καταλαβα καλα ,η απορια σου εχει να κανει με το μπαλωμα.
Ναι,ετσι γινεται.
Οταν μπαλωσουμε μια τρυπα με ενα μπαλωμα ,σταματαει πλεον να βγαινει αερας απο την τρυπα.Το νερο περναει μεσα στην τρυπα και σιγα σιγα αλλιωνει την κολλα.Μου εχουν τυχει περιστατικα με λαστιχα να χανουν απο παλιο μπαλωμα ,το οποιο το εβγαζα με το χερι.( πιστευω τωρα να σου ελυσα τον προβληματισμο)
Τονιζω οτι στο πελμα δυσκολα συμβαινει αυτο και πιο πολυ εχει να κανει με το ποσο σωστα εγινε η κοληση.Στο πλαινο ομως οπου υπαρχουν πολλες παραμορφωσεις ,δυσκολα να συγκρατησεις τον αερα.
Ειναι πολυ μεγαλη η πιεση που δεχεται το λαστιχο στο πλαι και το θεωρω βλακεια να κανεις τετοια επισκευη, οταν ανα πασα στιγμη μπορει να χασει αερα, με κινδυνο κλαταρισματος .
Πεταμα και αλλο λαστιχο,μεταχειρισμενο ή καινουριο. -
[...]
Υπήρχαν περιπτώσεις άμεσου ψεκασμού, που τα μπεκ μετά το σβήσιμο ζεσταινόντουσαν πολύ. Τότε όταν στέλνεται βενζίνη, τοπικά εξαερώνονταν, και δεν άφηνε να περάσει η υγρά μορφή που χρειάζεται. Τοποθετούσαμε μια βάση από αντιθερμικό δαχτυλίδι, και είχαμε επιτυχία 90%.
Στα αγωνιστικά αυτό ήταν ένα μικρό πρόβλημα.
ΑΣτα περισσότερα συστήματα ψεκασμού, και κυρίως στα παλαιότερα, η θερμή εκκίνηση είναι από τις πιο δύσκολες καταστάσεις λειτουργίας, για το λόγο που περιγράφηκε παραπάνω: οταν σταματά η ροή του καυσίμου, όπως αυτό έρχεται σε επαφή με τα θερμά τμήματα του συστήματος ψεκασμού ατμοποιείται και ο ατμός φράσσει το σωληνάκι. Το φαινόμενο ονομάζεται vapor lock, μια αναζήτηση στο google δίνει πολλά αποτελέσματα. Υπάρχει κι ένας σχετικός αστικός μύθος, με κάποιον που όποτε αγοράζει παγωτό βανίλια δεν παίρνει μπροστά το αμάξι του, επειδή παθαίνει vapor lock: http://www.snopes.com/autos/techno/icecream.asp.
-
Ναι,ετσι γινεται.
Οταν μπαλωσουμε μια τρυπα με ενα μπαλωμα ,σταματαει πλεον να βγαινει αερας απο την τρυπα.Το νερο περναει μεσα στην τρυπα και σιγα σιγα αλλιωνει την κολλα.Μου εχουν τυχει περιστατικα με λαστιχα να χανουν απο παλιο μπαλωμα ,το οποιο το εβγαζα με το χερι.( πιστευω τωρα να σου ελυσα τον προβληματισμο)
Τονιζω οτι στο πελμα δυσκολα συμβαινει αυτο και πιο πολυ εχει να κανει με το ποσο σωστα εγινε η κοληση.Στο πλαινο ομως οπου υπαρχουν πολλες παραμορφωσεις ,δυσκολα να συγκρατησεις τον αερα.
Ειναι πολυ μεγαλη η πιεση που δεχεται το λαστιχο στο πλαι και το θεωρω βλακεια να κανεις τετοια επισκευη, οταν ανα πασα στιγμη μπορει να χασει αερα, με κινδυνο κλαταρισματος .
Πεταμα και αλλο λαστιχο,μεταχειρισμενο ή καινουριο.
Καλέ μου φίλε και όταν βάζουμε ομπρέλα?.
Α -
Όσον αφορά το λάστιχο και το γλίτσιασμα. Αν ήταν αρκετό καιρό στην αποθήκη μάλλον η εξωτερική πλευρά έχει βουλκανιστεί και μέχρι να το δουλεψεις θα γλιστράει οπότε θέλει λίγο προσοχή. Όσο θα το δουλευεις και θα τρώγεται η εξωτερική στοιβάδα θα πιάνει καλύτερα.
-
Ναι,ετσι γινεται.
ΑH ομπρελα(εγω το λεω μανιταρι) ειναι οτι καλυτερο σε επισκευη,,σταματαει τον αερα και συγρονως κλεινει την τρυπα,αλλα .
1.Ειναι ακριβο
2.Δεν μπαινει σε ολες τις περιπτωσεις. -
Ναι,ετσι γινεται.
ΑH ομπρελα(εγω το λεω μανιταρι) ειναι οτι καλυτερο σε επισκευη,,σταματαει τον αερα και συγρονως κλεινει την τρυπα,αλλα .
1.Ειναι ακριβο
2.Δεν μπαινει σε ολες τις περιπτωσεις.
η ένεση δεν μου αρέσει, αν και κατά απαίτηση του πελάτη, την βάζω κατά κόρο. Μάλιστα ανάβω τα ‘αυτιά’ της να λιώσουν και την πιέζω με ένα κατσαβίδι εξωτερικά!. Πενία τέχνας απεργάζεται….
Α. -
Αντωνη ,δεν καταλαβα τιποτα.
-
Για το μακαρόνι μιλάει μάλλον.
-
Αλλο ομως το κορδονι και αλλο το μανιταρι.
-
Αλλο ομως το κορδονι και αλλο το μανιταρι.
Για το ίδιο σκοπό με διαφορετική απόδοση. Άλλο 5ε και άλλο 20ε.
Τώρα F1……..
Α.
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........