-
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
θελω τη γνωμη σας..
ηρθε η ωρα της αλλαγης ιμαντα και μιας και εχω ξεπερασει τα 60,000 που λεει το manual αλλα και τα 5 χρονια επισης,πρεπει να γινει για να μη παρω κανα μοτερ στο χερι..
αυτο που θελω να ρωτησω αφορα στην επιλογη του ιμαντα..
βρισκω σε παρομοια τιμη
*4χ ρουλεμαν ΙΝΑ+2 ιμαντες GATES
*set χρονισμου contitech (το οποιο πληροφορηθηκα οτι ηταν το εργοστασιακο)
κινητηρας ΒΒΖ
ευχαριστω
Μάρκα μοντέλο χρονολογία, και ολόκληρο τον αριθμό της μηχανής….. η καφετζού μου είναι ακόμη διακοπές!!!!!!.......
Α.Seat cordoba 2003 BBZ
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
εχω την εντυπωση πως απο τοτε που αλλαξα εξατμιση το αμαξι καιει πολυ περισσοτερο και παει πολυ χειροτερα.
καπου που ρωτησα μου πε οτι εχασε συμπιεση πιθανοτατα.τι σκατα?Όταν λες εξάτμιση εννοείς το τελικό ετσι?
Sent from my U20i using Tapatalk 2
ο εξατμισας μου αλλαξε το τελικο και μου βγαλε το μεσαιο!
και κανει τρελλο θορυβο τωρα μου παιρνει τα αυτια και αναγκαστικα εβαλα τον σιγαστηρα στο τελικο.σκατα δηλαδη
Μαλιστα η ζημια πρεπει να εγινε επειδη σου εβγαλε το μεσαιο γιατι το τελικο δεν εχει καμια σχεση. Ακομα και φ90 να βαλεις δεν θα χασεις. Για αυτο σε ρωτησα κιολας τι εννοεις με την λεξη εξατμιση. Το μεσσαιο γιατι στο εβγαλε;
-
ιδεα δεν εχω.
το μεσαιο εκτος απο θορυβο που κοβει,τι αλλο κανει? -
Βγάζοντας το μεσαίο καζανάκι συνήθως κερδίζεις κάτι ψιλά στις υψηλές στροφές αλλά χάνεις στις μεσοχαμηλές.
-
πφ εγω εχασα παντου
χαχα
παω να ξαναβαλω τη μαμα μαλλον. -
Πες μας και το ονομα του εξατμισα που ειχε αυτη τη φαεινη ιδεα και την εκανε και πραξη πανω στο αμαξακι σου
-
Ο χρήστης heras έγραψε:
Πες μας και το ονομα του εξατμισα που ειχε αυτη τη φαεινη ιδεα και την εκανε και πραξη πανω στο αμαξακι σου+1
-
το μεσαιο εκτος απο το να μειωνει το θορυβο δημιουργει και συμπιεση. Εσυ αφαιρωντας το εχασες τη συμπιεση και για αυτο το αμαξι σερνεται. Αν θελεις θορυβο χωρις να χασεις βαλε ενα πιο ελευθερο. Αν τυχον λεω ανακριβειες παρακαλω διορθωστε με γιατι δεν γνωριζω και παρα πολυ καλα το θεμα
-
καλα,παω να βαλω τη μαμα να τελειωνω
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
πφ εγω εχασα παντου
χαχα
παω να ξαναβαλω τη μαμα μαλλον.
Και θα σου απαντήσω για να με καταλάβεις όπως μου έγραψες σε άλλη ενότητα!!!!!. Το να κάνεις κλύσμα σε μια εργοστασιακή μελέτη, και να μην είσαι βελτιωτής, απλά θα τρέξεις στην τουαλέτα!.
Σίγουρα κάποια απελευθέρωση των καυσαερίων, βοηθάει ψιλά. (εννοώ σε ψιλές στροφές). Άκουγες το πρα πρα, φτιάχτηκες (αυτό δεν στο εξηγώ!….), και πλάκωσες τα γκάζια για να κάνεις αλβανική φιγούρα, (εγώ είμαι και κανένας άλλος….) εξ ου και η κατανάλωση!.
Μα δεν κατάλαβα, γιατί την έβγαλες την εξάτμιση?. Είχε χαλάσει?. Για πήρες κανένα πριμ από την δουλειά σου και είπες……. Τα υπόλοιπα τα βρήκες μόνος σου!. κάνε τα….
Μα πάντα φιλικά!
Α. -
Ο χρήστης black92s έγραψε:
το μεσαιο εκτος απο το να μειωνει το θορυβο δημιουργει και συμπιεση. Εσυ αφαιρωντας το εχασες τη συμπιεση και για αυτο το αμαξι σερνεται. Αν θελεις θορυβο χωρις να χασεις βαλε ενα πιο ελευθερο. Αν τυχον λεω ανακριβειες παρακαλω διορθωστε με γιατι δεν γνωριζω και παρα πολυ καλα το θεμα
Το μεσαίο είναι καθαρά για να αλλάζει ιδιοσυχνότητα ο θόρυβος. Να φεύγει από την ακουστικές που ενοχλούν και να κατεβαίνει χαμηλότερα. Πολλές φορές είναι εντελώς άδεια, μα κάνουν την δουλειά τους.
Α. -
Ο χρήστης iceman_n έγραψε:
πολυ φοβαμε οτι δεν την γλυτωσαμε τη φλαντζα...εβγαλα τα μπουζι και ειχαν σταλες απο νερα επανω τους
αν περασαν οντως νερα μεσα η φλαντζα χαιρετισε να υποθεσω
Τα έβγαλες κρύα?. Είχαν όλα στάλες?. Πρεσάρισε το ψυγείο. Άνοιξε την τάπα, βάλτο εμπρός και βαλε κάποιον να το σβήσει. Εάν δεις έναν παφλασμό, την έκατσες……
Α.ναι τα εβγαλα κρυα...σταλες ειχαν το 1ο και το 4ο ( εντωπωση ομως μου εκανε το το πρωτο ηταν καταμαυρο και τα αλλα 3 ασπρα, γιατι να εχει ανομοια καυση ?? )
περιμενω θερμοστατη τη δευτερα να πρεσαρω το ψυγειο να το βαλω προς να δω τι θα κανει...με βλεπω παλι για πλανισμα και ελεγχο για ριγμα αυτη τη φορα...
Τα άσπρα σημαίνει νερό. Το μαύρο λαδί ή και τροφοδοσία ή και τίποτα.
Πλάνισμα πάλη?. Πόσα χιλιόμετρα συνολικά, και πόσα από το προηγούμενο πλάνισμα?. Και τα ξανά λέμε…..
Α.δεν ειναι ασπρα επειδη ξεπλύθηκαν ειναι ασπρα απο θεμα μειγματος...παντα ασπρα ηταν τοσα χρονια για αυτο το ενα το μαυρο με παραξενεψε...
110.000 χιλιομετρα και 5000 χιλιομετρα απο το προηγουμενο πλανισμα
Πριν 5000κμ δεν δώσατε 60ε για να ψάξει ο καπακάς για ρήγμα που συνήθως βγάζει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Εάν το καπάκι έχει ρήγμα που κωλύετε, μετά το πλάνισμα θα χρειαστεί over size φλάντζα, αφού μετρηθεί το ύψος του καπακιού που απέμεινε.
Τα μπουζί δεν ξεβγάζονται με το νερό!. Απλά η καύση παρουσία υγρασίας είναι ποιο απόλυτη, και δεν γκριζάρουν τόσο.
Για χρονισμό προτείνετε το BOSCH 1987 948 863 μαζί με αντλία νερού.
Το σφίξιμο του καπακιού, γίνετε μια φορά με μοίρες.
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
πολυ φοβαμε οτι δεν την γλυτωσαμε τη φλαντζα...εβγαλα τα μπουζι και ειχαν σταλες απο νερα επανω τους
Τα έβγαλες κρύα?. Είχαν όλα στάλες?. Πρεσάρισε το ψυγείο. Άνοιξε την τάπα, βάλτο εμπρός και βαλε κάποιον να το σβήσει. Εάν δεις έναν παφλασμό, την έκατσες……
Α.ναι τα εβγαλα κρυα...σταλες ειχαν το 1ο και το 4ο ( εντωπωση ομως μου εκανε το το πρωτο ηταν καταμαυρο και τα αλλα 3 ασπρα, γιατι να εχει ανομοια καυση ?? )
περιμενω θερμοστατη τη δευτερα να πρεσαρω το ψυγειο να το βαλω προς να δω τι θα κανει...με βλεπω παλι για πλανισμα και ελεγχο για ριγμα αυτη τη φορα...
Πλάνισμα πάλη?. Πόσα χιλιόμετρα συνολικά, και πόσα από το προηγούμενο πλάνισμα?. Και τα ξανά λέμε…..
Α.δεν ειναι ασπρα επειδη ξεπλύθηκαν ειναι ασπρα απο θεμα μειγματος...παντα ασπρα ηταν τοσα χρονια για αυτο το ενα το μαυρο με παραξενεψε...
Πριν 5000κμ δεν δώσατε 60ε για να ψάξει ο καπακάς για ρήγμα που συνήθως βγάζει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο. Εάν το καπάκι έχει ρήγμα που κωλύετε, μετά το πλάνισμα θα χρειαστεί over size φλάντζα, αφού μετρηθεί το ύψος του καπακιού που απέμεινε.
Τα μπουζί δεν ξεβγάζονται με το νερό!. Απλά η καύση παρουσία υγρασίας είναι ποιο απόλυτη, και δεν γκριζάρουν τόσο.
Α.Βγαζει ρηγματα ο VFD ?Πρωτα φορα το ακουω
-
και γω πρωτη φορα το ακουω μαστορα...και ο ρεκτιφιατζης μετα το ρεκτιφιε στην κεφαλη μου ειπε το ιδιο δεν βγαζει ρηγματα το συγκεκριμενο...και για αυτο δεν το κοιταξαμε.βλακεια μου τελικα
τεσπα απο δευτερα βαζω το νεο θερμοστατη και βλεπουμε
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Α.Βγαζει ρηγματα ο VFD ?Πρωτα φορα το ακουω
Ο BBZ.
A. -
Σαλατα τα εχεις κανεις.
-
παρατηρησα οτι μετα απο 1500 χιλιομετρα τα λαδια εχουν μαυρισει...
μολις τα σκουπιζω με χαρτοπετα, στη χαρτοπετσετα φαινονται πεντακαθαρα(χρυσα)..
ειναι λογικο? -
Ο χρήστης Giorgos20 έγραψε:
ειναι λογικο?Τι μάρκα είναι η χαρτοπετσέτα;
-
Ναι τα λάδια μαυρίζουν και μάλιστα γρήγορα, αυτή είναι η δουλειά τους. Απλά όσο πιο καλά είναι τόσο πιο πολύ αντέχουν αλλά όλα μαυρίζουν. Θα μαυρίσουν περισσότερο αν έχεις έναν βρώμικο κινητήρα ή άμα πας από ορυκτέλαιο σε συνθετικό που έχει πιο καλές καθαριστικές ιδιότητες ή άμα έχεις ανοχές στα ελατήρια και αυξημένο fuel dilution (καύσιμο καταλήγει στο λάδι). Εκτός αν έχεις υγραέριο που δεν μαυρίζουν χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει ότι αντέχουν περισσότερο.
Και της αδελφής μου (206 1.4) το μπουζί το ένα στον κύλινδρο που είχε χαλάσει η φλάντζα είχε μαυρίσει, τα άλλα ήταν κανονικά. Ίσως λόγω νερού βραχυκυκλώνει, δεν γίνεται καλή καύση και τελικά μαζεύεται άκαυστη και μαυρίζει.
Με την εξάτμιση έφτασες στο σημείο να φοβάσαι να το πατήσεις λόγω θορύβου. Επειδή άλλαξες τρόπο οδήγησης και επειδή χαμηλά έχασες απόδοση αυξήθηκε η κατανάλωση.
Το σύστημα εξάτμισης είναι υπολογισμένο μαθηματικά (δεν είναι μυστήριο, αρκεί να αποφασίσεις σε ποιες στροφές θέλεις να λειτουργεί σωστά) και έχει σαν σκοπό να δημιουργεί backpressure (βασικά αντίσταση στη ροή των καυσαερίων) που είναι κάτι πολύ χρήσιμο ώστε να μην αδειάζουν οι κύλινδροι στις χαμηλές στροφές αυξάνοντας έτσι τη δυναμική συμπίεση (η στατική φυσικά δεν αλλάζει έτσι). Στις υψηλές στροφές όμως αυτό δημιουργεί περιορισμό και μείωση της απόδοσης και για αυτό σε πιο αγωνιστικές εφαρμογές το αφιαρείς. Αν ήσουν σπάστης και το δούλευες ψηλά ίσως να έβλεπες κάποια βελτίωση αλλά όπως καταλαβαίνεις ο συμβιβασμός αυτός ήταν λάθος επιλογή για τις ανάγκες σου (και αυτές των περισσοτέρων). Άρα πατάτα του εξατμισά.
Σε αυτοκίνητα με υπερσυμπιεστή γενικά υποπίεση δεν χρειάζεσαι επειδή έχεις τη φτερωτή να φρενάρει τα καυσαέρια οπότε μπορείς να την κάνεις πιο ελεύθερη με όριο τον θόρυβο. -
Ο χρήστης Dodger έγραψε:
ειναι λογικο?Τι μάρκα είναι η χαρτοπετσέτα;
softex
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........