-
Ο χρήστης r200 έγραψε:
Στη θεση σου δεν θα δεχομουν να πληρωσω 2η φορα επειδη δεν εκαναν καλα τη δουλεια τους
Παντως ειστε κατι τυποι που ενω εχει ληξει η εγγυηση του αυτοκινητου γουσταρεται να τα ακουμπατε χ2 & χ3 ακριβοτερα στις αντιπροσωπειες εχοντας την εντυπωση οτι η αντιπροσωπεια θα σας το κανει καλυτερο και απο οταν το πηρατε
Και στην τελικη τους σκατε ενα καρο χρηματα,τη χρυσοπληρωνετε τη δουλεια τους και η αντιμετωπιση τους συμφωνα με τα γραφομενα σου ειναι κατι λιγοτερο απο ελεεινη αφου δεν δεχονται να παραδεχτουνε οτι δεν κανανε καλη δουλεια χρεωνοντας παλι!
Δεν ειμαι μηχανικος ουτε θελω να διαφημισω καποιον,απλα κερδοφορουν καποιοι και η αντιμετωπιση τους ειναι σαν σε βλεπουν ΑΤΜ
Φιλικα παντα
Καλό είναι φίλε μου, να μην ορκίζεσαι για τα γραφόμενα σου.
Το κίνημα των «δεν πληρώνω» βάση των διεργασιών των επάρατων φορομπηχτών, θα γύρισα μπούμερανγκ εναντίων των αρνούμενων!. Μακάρι να φάω την γλώσσα μου…..
Τώρα όλοι γνωρίζετε ότι δεν είμαι ‘ομπρελίτσας’, κατά συνέπεια μάχομαι σαν ελεύθερος τους ομπρελάτους!. Μα είναι άδικο, συλλήβδην να τους βάζουμε όλους στο ίδιο καλάθι!. Ακαδημαϊκά σας αναφέρω, ότι με ορισμένους από πλευράς τιμών και ποιότητας εργασίας, συναγωνίζομαι σώμα με σώμα. Εάν ο πελάτης δεν είναι της σχολής ‘να χασάπη δώσε μου κρέας’ και ψάχνετε, και δεν έχει πέσει αλεξιπτωτιστής στο convertible αυτοκίνητο του, δεν πληρώνει Χ2 – Χ3 κλπ!!!!!.....
Πάντως σε ευχαριστώ που συνιστάς εμάς τους ‘ελεύθερους’, μα και σε εμάς ισχύει ‘το όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια’……
Κάλο είναι να είναι ο πελάτης ΑΤΜ…. Γιατί τότε λύνεις πάγιες ανάγκες της επιχείρησης!!!!.... μα το 98% σήμερα είναι της πίνας, και πρέπει να τον βαστήξεις…..
Α. -
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
«Κι άλλο ένα ξέρω παραμύθι.
Τα μαύρα χρόνια ο δύσμοιρος Ρωμιός
Πως εγελάσθη αμέτρητες φορές
Κι ωσότου να του λείψει το φαΐ
Εκοιμάτω.»
Μήπως για να μην γίνετε αυτό, θα πρέπει να είσαι ποιο ελληνιστής, στης εγγραφές σου?.
Α. -
Ο χρήστης taurus έγραψε:
«Κι άλλο ένα ξέρω παραμύθι.
Τα μαύρα χρόνια ο δύσμοιρος Ρωμιός
Πως εγελάσθη αμέτρητες φορές
Κι ωσότου να του λείψει το φαΐ
Εκοιμάτω.»
Μήπως για να μην γίνετε αυτό, θα πρέπει να είσαι ποιο ελληνιστής, στης εγγραφές σου?.
Α. -
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Γνωρίζει κανείς για πόσο θα πρέπει να παραμένει η υποπίεση του σερβόφρενου. Ή δεν είναι κάτι συγκεκριμένο και εξαρτάται από τον κατασκευαστή;;
Όταν σβήσει η μηχανή, περίπου για 2 – 3 πατήματα του φρένου για ΙΧ.
Εάν αυτό δεν γίνεται υπάρχει πρόβλημα του servo, που θα ενταθεί με την χρίση.
Α. -
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Παράδειγμα: Σβήνω μηχανή το βράδυ και ΔΕΝ πατάω καθόλου φρένο. Το επόμενο πρωί, ΠΡΙΝ βάλω μπρός τη μηχανή, αν πατήσω φρένο, θα πρέπει να πατιέται εύκολα(σαν να ήταν 5 λεπτά αφού έσβησα);;
Ναι.
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Γνωρίζει κανείς για πόσο θα πρέπει να παραμένει η υποπίεση του σερβόφρενου. Ή δεν είναι κάτι συγκεκριμένο και εξαρτάται από τον κατασκευαστή;;
Όταν σβήσει η μηχανή, περίπου για 2 – 3 πατήματα του φρένου για ΙΧ.
Εάν αυτό δεν γίνεται υπάρχει πρόβλημα του servo, που θα ενταθεί με την χρίση.
Α.Παράδειγμα: Σβήνω μηχανή το βράδυ και ΔΕΝ πατάω καθόλου φρένο. Το επόμενο πρωί, ΠΡΙΝ βάλω μπρός τη μηχανή, αν πατήσω φρένο, θα πρέπει να πατιέται εύκολα(σαν να ήταν 5 λεπτά αφού έσβησα);;
Με τίποτα!!!.... μα και σε 15 λεπτά η διεργασία vacuum, δεν υπάρχει…. Εξ’ ου, και δεν σβήνουμε το μοτέρ στης κατηφόρες….
Α. -
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Παράδειγμα: Σβήνω μηχανή το βράδυ και ΔΕΝ πατάω καθόλου φρένο. Το επόμενο πρωί, ΠΡΙΝ βάλω μπρός τη μηχανή, αν πατήσω φρένο, θα πρέπει να πατιέται εύκολα(σαν να ήταν 5 λεπτά αφού έσβησα);;
Ναι.
Ούτε όνειρο καλέ μου φιλέ…..
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Ούτε όνειρο καλέ μου φιλέ…..
Α.!! θα με κάνεις να πάω τώρα κάτω να το δοκιμάσω, έχω να κινήσω το αυτοκίνητο από ΠΡΟχθες!...
-
...και πήγα φίλε Αντώνη και το επιβεβαίωσα. Vacum (από προχθες), λες και λειτουργούσε το μοτέρ. Βέβαια, μετά από 2-3 πεταλιές έγινε 'πέτρα'...
-
Σε όλα τα αμάξια που είχα το σέρβο κρατούσε υποπίεση την επόμενη μέρα (τουλάχιστον).
-
Εεεεε όχι, τουλάχιστον στο καινούργιο μου…..
Μα κοντός ψαλμός αλληλούια. Αύριο το πρωί που θα γυρίσω από το εξοχικό, θα πάρω σβάρνα τα αυτοκίνητα στο συνεργείου!.
Θα τα ξαναπούμε φίλοι μου. Ο λόγος της αμφιβολίας μου είναι, ότι όλες οι βαλβίδες αντεπιστροφής κενού, εκτιμώ ότι είναι αστείες…
Α. -
ROVER 820ti 10 λεπτά 2/3 πεντάλ χλιαρά…
Opel Astra 2000 6 λεπτά 1 και ½ πεντάλ χαλαρά…
Mercedes c180 5 λεπτά ½ πεντάλ….
IQ 1 χρόνου 5 λεπτά ½ πεντάλ…..
Micra 1 χρόνου 5λεπτα 1πενταλ σκάρτα…
Micra του 94 5 λεπτά 1 πεντάλ καλό!!!.
Παραξενεύτηκα και άνοιξα καπό σε όλα!.
Μόνον το παλιό είχε βαλβίδα αντεπιστροφής στο λάστιχο της υποπίεσης!.
Λαμβάνοντας υπόψη της οδηγίες των κατασκευαστών, όταν υπάρχει servo, ότι το αυτοκίνητο φρενάρει μόνον με αναμμένη μηχανή, δεν έκανα αυτό το τεστ ΠΟΤΕ!!!!!...... 50+ χρόνια στο επάγγελμα…..
Μαααααα οι harlek & leonp χαίρουν εκτίμησης από εμένα και έτσι, έτρωγα την ώρα μου εποικοδομητικά…. μετρώντας!!!.....
Συμπέρασμα: οι κατασκευαστές έχουν δίκιο. Το servo θέλει την μηχανή αναμμένη……
Α. -
Ασφαλώς φίλε αντώνη θέλει αναμμένη μηχανή το σέρβο, αυτό δεν το αμφισβήτησε κανείς, το ερώτημα ήταν αν η υποπίεση διατηρείται μέχρι την επόμενη μέρα. Και η αλήθεια είναι ότι και στα τέσσερα αυτοκίνητα που κατά καιρούς οδηγούσα συστηματικά, η υποπίεση διατηρείτο όχι για μια μέρα, αλλά και για περισσότερο. Βέβαια, ήταν όλα αυτοκίνητα των 90s, ίσως τώρα στα καινούργια τα πράγματα να έχουν αλλάξει! Περικοπές και στις ανεπίστροφες βαλβίδες!
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Ασφαλώς φίλε αντώνη θέλει αναμμένη μηχανή το σέρβο, αυτό δεν το αμφισβήτησε κανείς, το ερώτημα ήταν αν η υποπίεση διατηρείται μέχρι την επόμενη μέρα. Και η αλήθεια είναι ότι και στα τέσσερα αυτοκίνητα που κατά καιρούς οδηγούσα συστηματικά, η υποπίεση διατηρείτο όχι για μια μέρα, αλλά και για περισσότερο. Βέβαια, ήταν όλα αυτοκίνητα των 90s, ίσως τώρα στα καινούργια τα πράγματα να έχουν αλλάξει! Περικοπές και στις ανεπίστροφες βαλβίδες!
…και θα σου πω μια περικοπή κραυγαλέα, που δημιουργεί πρόβλημα ζωής στον κινητήρα, το ντιστριπιτερ!. Στάνταρ ρυθμίσεις από το εργοστάσιο, χωρίς να λαμβάνετε υπόψη τι βενζίνη πουλάει κάθε χώρα, και πως θέλει να οδηγεί ο πελάτης. Κακής ποιότητας υποκατάστατα του πολλαπλασιαστή, και σημαντικά ακριβότερα.
Και σίγουρα στην εναλλαγή καυσίμου…. Αρχίζει το Βατερλό….
Φιλικά
Α. -
Θελω να ρωτησω το εξης :
Εχω διαβασει σε διαφορα φορουμ αλλα και εχω ακουσει σε συζητησεις και με μηχανικους αλλα και με ιδιοκτητες αυτοκινητων διαφορες αποψεις για τα σφυριλατα πιστονια.
Δηλαδη οτι πχ ενα αμαξι με συγκεκριμενο σεταπ εκκεντρα κτλ εβγαλε 160 αλογα με wossner το ιδιο αμαξι χωρις να αλλαχτει τιποτα με accralite η je εβγαλε 180 αλογα και με omega εβγαλε 190.Γνωριζουμε οτι καθε εταιρεια εχει τον δικο της σχεδιασμο στην κορωνα του πιστονιου ή στις τσεπες ή στις φουστες, ακομα καποια ειναι πιο ελαφρια καποια αλλα θελουν μεγαλυτερες ανοχες κτλ.Γενικα βλεπουμε οτι υπαρχουν διαφορες παρολο που προκειται για πιστονι για το ιδιο αμαξι.
Θελω να ρωτησω λοιπον ειναι λοιπον δυνατον μονο με αλλαγη πιστονιου και ολα τα αλλα να παραμενουν ιδια να παρατηρουνται τετοια αλλαγες στην υποδυναμη ? Καθως και η διαφορα στη συμπιεση να να ειναι μικρη πχ το ενα να εχει 12:1 το αλλο 12.5:1 κτλ
-
ΟΧΙ
μόνον με +άλλες βελτιώσεις, και σίγουρα με σφυρήλατα, που είναι ανθεκτικότερα, πιάνεις τα πολλά χόρσα!....
Φιλικά
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
ΟΧΙ
μόνον με +άλλες βελτιώσεις, και σίγουρα με σφυρήλατα, που είναι ανθεκτικότερα, πιάνεις τα πολλά χόρσα!....
Φιλικά
Α.+1 στον κυρ Αντωνη.
Η μαγικη λεξη που ανεφερε ειναι το ανθεκτικοτερα. -
μα αφου για σφυριλατα μιλαω παραπανω...να γινω λιγο πιο συγκεκριμενος.
Το σεταπ ειναι : εκκεντρα 290 μοιρες, βυθισμα 12,σφυριλατες μπιελες, ελαφρωμενος βολαν και στροφαλος καλο valvetrain και τελος σφυριλατα πιστονια wossner.Αποδοση 160 αλογα
Τωρα το ιδιο αμαζι με ακριβως τα ιδια πραγματα αλλα με σφυριλατα Accralite. Αποδοση 180 αλογα
Το ιδιο και με JE πιστονια.Και τελος το ιδιο αμαξι με τα ιδια πραγματα αλλα με Omega πιστονια.Αποδοση 190+ αλογα.
Ειναι λοιπον δυνατον να συμβει αυτη η διαφορα στην ιπποδυναμη αυτο απο εταιρεια σε εταιρεια λογο διαφορετικου σχεδιασμου κορωνας, φουστας του πιστονιου καθως και αλλων χαρακτηριστικων ??
Διοτι απο οτι διαβαζω/ακουω ο σχειδιασμος της κορωνας ειναι που κανει τη διαφορα.
Το παραπανω γεγονος ειναι πραγματικο...δεν ειναι ενα απλο παραδειγμα με τυχαια νουμερα.Απλα δεν το εχω δει με τα ματια μου να γινετε απλα το εχω ακουσεκ και το εχω διαβασει.
-
Πριν ~150km άλλαξα καρβουνάκια μίζας ( 45€ ).
Πριν από λίγο ενώ είχα παρκάρει εκτός σπιτιού και σε σημείο που θα με έγραφαν το πρωί: γυρνάω τη μίζα και γυρίζει μόνη της.
Το ξεπαρκάρα με φίλους και έβαλα μπροστά σπρώχνοντας, αλλά μίζαρε συνεχώς. Έπρεπε να το σβήσω αμέσως;
Σκέφτηκα να το πάω κατευθείαν σε ηλεκτρολόγο και να τ'αφήσω έξω, αλλά είπα να μην επιτείνω το μαρτύριο και το άφησα σπίτι κινούμενος με μέχρι 20km/h. Η μίζα συνεχίζει να γυρνάει μόνη της
Διάφορες Τεχνικές απορίες..........