-
Ο χρήστης dimman έγραψε:
Και κάτι ακόμα:
Καλό είναι να βουτάμε τη γλώσσα στο μυαλό πριν εκτοξεύσουμε κατηγορίες. Χαρακτηρίζοντας 'πονηρή' την δοκιμή διαρκείας των 4Τ, προσβάλλετε με το χειρότερο τρόπο δεκάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους συντάκτες των 4Τ, ανθρώπους της πίστας, υπευθύνους των εταιρειών, ομάδες σέρβις των εταιρειών, λαστιχάδες, φωτογράφους και χρονομέτρες. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι, οι οποίοι εκείνη την ημέρα δούλεψαν από νωρίς το πρωί ως τις 02:00 τα ξημερώματα της επομένης, έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό, έλιωσαν στην κούραση, στον ιδρώτα και στην αϋπνία, προκειμένου να προσφέρουν ένα πραγματικά χρήσιμο συμπέρασμα στην ερώτηση: 'Πώς συμπεριφερονται 4 γρήγορα χάτσμπακ σε παρατεταμένη οριακή χρήση;' Αυτή ήταν η ερώτηση και σε αυτήν δόθηκαν απαντήσεις.Εγω δέχομαι ότι ,αφού έτσι βγαίνει δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς.Πείτε μας όμως γιατί επιλέχθηκε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο για την συγκεκριμένη δοκιμή.
Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε ότι ένα αυτοκίνητο στην πίστα με μη απενεργοποιούμενο πλήρως ESP έχει συγκριτικό μειονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του;Και αυτό τί σημαίνει? Ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τα υπόλοιπα μοντέλα;
Σαφώς και έχει μειονέκτημα, αλλά από τη στιγμή που τo Megane GT** έτσι πωλείται, είναι επιλογή του εργοστασίου και έτσι θα συγκριθεί!!**:rtfm:Κατά αυτή τη λογική, σε κάθε συγκριτική δοκιμή επί πίστας,
τα απενεργοποιούμενα ESP μοντέλα, να περνούν στη δεξιά πλευρά,
τα μή απενεργοποιούμενα ESP μοντέλα, στην αριστερή πλευρά,
διχοτομόντας το ένα συγκριτικό σε 2.Κατ' ανάλογο τρόπο:
το ένα έχει 5αρι σαζμάν, το άλλο 6αρι
το ένα είναι τούρμπο, το άλλο ατμοσφαιρικό,
το ένα έχει ημιάκαμπο, το άλλο πολλαπλών συνδέσμων/2πλά ψαλίδια -
Αν όλα βγαινουνε ετσι απο το εργοστασιο,τοτε που ειναι το πρόβλημα χρησης του 'συγκεκριμενου' αυτοκινήτου;Να μην το βαζανε τελικα απέναντι στα αλλα τουρμπάκια;
-
συγνωμη,αλλα θα εισασταν ικανοποιημενοι αν το αγνοουσαν και δεν το ειχαν και αυτο στην πιστα?τοτε δεν θα λεγατε οτι το θαβουν και δεν το προτεινουν σαν επιλογη?
ή θα πρεπει να συμμετεχει μονο σε συγκριτικα που θα βγαινει πρωτο?δεν εχουμε μετοχες στις εταιρειες και δεν πρεπει να το αντιμετωπιζουμε οπαδικα.
ανοιχτα μυαλα!
ο καθενας κανει τις επιλογες του και απο την στιγμη που ειναι ευχαριστημενος ολα τα αλλα περισσευουν.
-
**dimman **και 'συνάδελφοι': μπορείτε να μας προτείνετε τρία αυτοκίνητα με τα οποία θα έπρεπε να συγκριθεί το GT σε μία δοκιμή, και σε τι είδους δοκιμή θα θέλατε να το δείτε;
-
εχω κανει μια ερωτηση στο 'προτασεις και σχολια για 4Τ' και θα θελα μια απαντηση λιγο να ξεδιαλυνουμε το τοπιο...
επισης να υπενθυμισω στους φιλους ρενακηδες οτι η εκτεταμενη αναφορα σε μηχανικες αλλαγες ειναι αχρηστη εδω μεσα...το θεμα ηταν να μας πει καποιος αν το gt γινεται να φτασει σε επιπεδα rs..και με ποσα φραγκα!
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε ότι ένα αυτοκίνητο στην πίστα με μη απενεργοποιούμενο πλήρως ESP έχει συγκριτικό μειονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του;
Και αυτό τί σημαίνει? Ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τα υπόλοιπα μοντέλα;
Σαφώς και έχει μειονέκτημα, αλλά από τη στιγμή που τo Megane GT** έτσι πωλείται, είναι επιλογή του εργοστασίου και έτσι θα συγκριθεί!!**:rtfm:Ωραία το σκέφτεσαι, το ερώτημά μου είναι ξανά το ίδιο: Βγήκε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα από την παρουσία του στο συγκριτικό; Ούτε για τον γύρο πίστας (και για το γύρο πίτας επίσης ) ούτε για την κατανάλωση ούτε για την αντοχή/αξιοπιστία.
Το 1000% ακριβές συμπέρασμα που εξήγαγα εγώ πάντως είναι, ότι με το Megane GT δεν θα πάω πίστα για δοκιμασία αντοχής και αν πάω, θα έχω πρόβλημα να γυρίσω σπίτι μετά!
Για τα λάστιχα όντως και εκεί υπάρχει 'θόλωμα' της διαδικασίας...αλλά σίγουρα δεν ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα του Megane. Και με αυτά τα λάστιχα ίσως μπορούσε να ολοκληρώσει το 6ωρο!
-
Γιατι οι κυριοι των 4Τ δεν πηραν ενα GT χωρις ESP το ζητησαν και δεν το εδωσαν?? η μηπως δεν ειχε η αντιπροσωπεια?? αν δεν ειχε να δωσει χωρις ESP πολυ απλα δεν το κατεβαζεις στην πιστα!!! και αν πια θελεις τοσο πολυ ενα GT στην πιστα περιμενε 4 μηνες να σου φερει η αντιπροσωπεια!!!
Και το ειχα πολυ ψηλα αυτο το περιοδικο... -
Υπενθυμίζω, στους 'νέους' χρήστες' οτι μιλάμε για λαμαρίνες!!!
-
Το megane gt βγαίνει χωρίς το esp; Μήπως είναι standard εξοπλισμός;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Το megane gt βγαίνει χωρίς το esp; Μήπως είναι standar εξοπλισμός;Το εχω το GT και ξερω καλα τι λεω!!
-
Ε για πες ντε.
-
εγω τι να πω??? τα ειπαν οι επιστημονες του τεστ!!!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Γνωρίζατε ή δεν γνωρίζατε ότι ένα αυτοκίνητο στην πίστα με μη απενεργοποιούμενο πλήρως ESP έχει συγκριτικό μειονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του;
Και αυτό τί σημαίνει? Ότι δεν μπορεί να συγκριθεί με τα υπόλοιπα μοντέλα;
Σαφώς και έχει μειονέκτημα, αλλά από τη στιγμή που τo Megane GT** έτσι πωλείται, είναι επιλογή του εργοστασίου και έτσι θα συγκριθεί!!**:rtfm:Ωραία το σκέφτεσαι, το ερώτημά μου είναι ξανά το ίδιο: Βγήκε κάποιο συγκεκριμένο συμπέρασμα από την παρουσία του στο συγκριτικό; Ούτε για τον γύρο πίστας (και για το γύρο πίτας επίσης ) ούτε για την κατανάλωση ούτε για την αντοχή/αξιοπιστία.
Το 1000% ακριβές συμπέρασμα που εξήγαγα εγώ πάντως είναι, ότι με το Megane GT δεν θα πάω πίστα για δοκιμασία αντοχής και αν πάω, θα έχω πρόβλημα να γυρίσω σπίτι μετά!
Για τα λάστιχα όντως και εκεί υπάρχει 'θόλωμα' της διαδικασίας...αλλά σίγουρα δεν ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα του Megane. Και με αυτά τα λάστιχα ίσως μπορούσε να ολοκληρώσει το 6ωρο!
Το βασικότερο: δεν έσπασε το TSI , (υπόψιν το συγκριτικό πρέπει να έγινε μέσα Αυγούστου-δύσκολες ώρες με την πανσέληνο να παραμονεύει ),
ούτε επίσης κάποιο άλλο 'πιεσμένο'Κατα τ'άλλα, το Astra έκαψε περισσότερο, το Golf έκανε τον ταχύτερο γύρο, το Leon νικητης της δοκιμής.
-
Εσύ έχεις megane gt χωρίς esp;
-
Ο χρήστης gchatz έγραψε:
Το megane gt βγαίνει χωρίς το esp; Μήπως είναι standar εξοπλισμός;
Το εχω το GT και ξερω καλα τι λεω!!
εσυ εχεις gt χωρις esp? εργοστασιακη εκδοση?
η αντιπροσωπεια χορηγησε μεγκαν με esp και μηχανικους για αυτο το τεστ...εφοσον ηξερε οτι το τεστ θα γινοταν με καποιο συγκεκριμενο τροπο κακως το εδωσε..
δε φταιει το περιοδικο αν η ρενω ξυνεται! αν η ρενω δε καταλαβαινει οτι εμπλεχτηκε σε ενα λιγο δυσφημιστικο τεστ για το μεγεθος της δε φταινει οι 4Τ...
βεβαια εγω περιμενω μια μικρη απαντηση στην ερωτηση που εκανα..
-
μηπως αλλαζει κανεις εδω μεσα τις ημερομηνιες εγγραφης καποιων μελων???
σαν πολλα κρουσματα δεν εχουμε τελευταια?
-
τι απαντηση οτι εχω χωρις esp?? οχι εμενα εχει esp αλλα υπαρχει εκδοση χωρις esp...μαλιστα η renault το χρεωνει 900 ευρω, εαν θες χωρις, απλα περιμενεις (τουλαχιστον οταν το πηρα εγω τον Απριλιο ηθελε 4 μηνες αναμονη) τωρα μπορει να υπαρχει και ετοιμοπαραδοτο, αυτο πια δεν το ξερω, αλλα αν θελεις το μαθαινω και αυτο.
Εγω το πηρα με ESP γιατι πολυ απλα δεν ειμαι μεσα στις πιστες... και αν ποτε το βαλω θα κανω 2-3 γυρυς και αυτο ειναι ολο.
Απο εκει και περα, πρεπει ολοι να μαθετε οτι τα καλυτερα αυτοκινητα που υπαρχουν επι Ελληνικου εδαφους (κατα τα περιοδικα) ειναι του Group VAG οτιδηποτε αλλο απεναντι τους ειναι απλα οδοντοβουρτσες!!! δεν λεω οτι δεν ειναι καλα τα αυτοκινητα, αλλα εδω πια κατανταει αηδια το θεμα... -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
μηπως αλλαζει κανεις εδω μεσα τις ημερομηνιες εγγραφης καποιων μελων???σαν πολλα κρουσματα δεν εχουμε τελευταια?
για μενα το ειπες αυτο??? ειμαι γραμμενος πολλους μηνες τωρα απλα δεν ποσταριζα!!! εαν σε χαλαει αυτο σορρυ τι να κανουμε!!!
-
Μήνες; Χρόνια φαίνεται.
-
Ο χρήστης gchatz έγραψε:
μηπως αλλαζει κανεις εδω μεσα τις ημερομηνιες εγγραφης καποιων μελων???
σαν πολλα κρουσματα δεν εχουμε τελευταια?
για μενα το ειπες αυτο??? ειμαι γραμμενος πολλους μηνες τωρα απλα δεν ποσταριζα!!! εαν σε χαλαει αυτο σορρυ τι να κανουμε!!!
για την ακριβεια, παρα πολλους μηνες... απο το 2003
τωρα για το αν χαλιεμαι, αμα παρακολουθεις το φορουμ θα το ηξερες...
Renault Megane GT [was: Επιλογή γρήγορου μικρομεσαίου]