-
Tα τελευταια αλλα και τα πρωτα :
-
Μετά από πολλή σκέψη, μια απόπειρα για τα καλύτερα του 09, χωρίς σειρά κατάταξης:
- Florence and the Machine - Lungs
- Doves - Kingdom of rust
- Wax Tailor - In the mood for life
- Broken records - Until the Earth Begins to Part
- Crippled Black Phoenix - 200 tons of bad luck
- BLK JKS - After Robots
- The Dead Weather - Horehound
- Mono - Hymns to the immortal wind
- Isis - Wavering Radiant
- Yeah Yeah Yeahs - Its Blitz
και τα tracks, πιο ευκολόπεπτα:
Doves - Kingdom of rust
Florence and the machine - Rabbit Heart (raise it up)
Editors - Papillon
La Roux - In for the kill
Lilly Allen - Not Fair
U2 - Magnificent
Bruce Springsteen - Wrestler
Kings of Leon - Use somebody
Yeah Yeah Yeahs - dull life
The Cribs - Cheat on me(ειδικά τα tracks με πολύ μεγάλη εποφύλαξη, εκτός του #2, 3)
Φυσικά υπάρχει άπειρημουσική που δεν πρόλαβα να της δώσω ιδιαίτερη σημασία, όπως πχ οι Animal collective, τους οποίους με 2-3 αυτιές δεν κατάλαβα (o j. marr πρέπει να χει σκάσει τώρα που γιναν mainstream ) ή πχ οι SUNN O))), των οποίων το album μου φάνηκε υπερμεγαλειώδης μπούρδα.
Ο αγαπημένος μου δίσκος για το 09 πάντως είναι το An end has a start των Editors, album του 2007. (αγαπημένος, όχι καλύτερος)
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
... πχ οι SUNN O))), των οποίων το album μου φάνηκε υπερμεγαλειώδης μπούρδα.... και ημουν ε΄τοιμος να θεσω προς συζητηση αυτο το αλμπουμ
Μεσα στα τοπ50 της χρονιας απο το avopolis - sonic - pitch - κτλ ... το κατεbασα και εγω ο ερμος και τι να ακουσω .... μια μπουρδα και μιση ( και για να σε προλάβω Αποστολη δεν ειναι 'γεραματα' )
Φυσικά υπάρχει άπειρημουσική που δεν πρόλαβα να της δώσω ιδιαίτερη σημασία, όπως πχ οι Animal collective, τους οποίους με 2-3 αυτιές δεν κατάλαβα
Αντιγραφω απο το mic ( με το οποιο συνηθως διαφωνω κατα 90 % ) ωστόσο εδω με καλύπτει
*
Λήμμα από μουσικό λεξικό του μέλλοντος: 'τo φαινόμενο Panda Bear' - συμβαίνει όταν ακούς ένα δίσκο που σου φαίνεται λίγο-πολύ αδιάφορος και προσπαθείς να πείσεις τον εαυτό σου ότι δε φταίει ο δίσκος, αλλά ότι φταις εσύ. Πήρε το όνομά του τότε που το Pitchfork ψήφισε το 'Person Pitch' ως καλύτερο album του 2007, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ακροατές σε όλο τον κόσμο να ακούνε το δίσκο στο repeat επαναλαμβάνοντας μονότονα 'πρέπει.να.μου.αρέσει.πρέπει.να.μου.αρέσει'.*Τεσπα ... ( περι όρεξεως παει ξανα η κουβέντα )
Τα τοπ5 μου σε μια πολύ μετρια χρονια
John Frusciante - The Empyrean
The Boy - Please make me dance
Sunset Rubdown - Dragonslayer
Dinosaur Jr - Farm
Mew - No more stories ...H μουσική χρονιά μου στιγματίστηκε από την ετεροχρονισμένη ανακάλυψη των Spoon και των Sunset Rubdown
-
top για το 2009
john frusciante - the empyrean
st. vincent - actor
grizly bear - vecatimest
fuck buttons - tarot sport
sunn o)) - monoliths & dimensions
bill calahan - sometimes i wish we were an eagle
fever ray - fever rayαυτά σε γενικές γραμμες με το album του frusciante να μην το πλησιάζει τίποτα απο τα υπόλοιπα σε μια χρονιά που θα τη χαρακτήριζα μέτρια
Δίσκος της δεκαετίας:
**
Joanna Newsom - Ys** -
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δίσκος της δεκαετίας:
**
Joanna Newsom - Ys**o χριστός κ η παναγία κ οι 12 αποστόλοι
-
Δίσκος της δεκαετίας:
**
Joanna Newsom - Ys**o χριστός κ η παναγία κ οι 12 αποστόλοι
τι θα ήθελες δηλ.
η παραμονή σου στο στράτευμα σε έχει καταστρέψει
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
Δίσκος της δεκαετίας:
[b]θα διάλεγα αναμεσα στους
STROKES - is this it
ARCADE FIRE - Funeral
MUSE - Black holes ...
INTERPOL - turn on the ...
QUEENS OF THE STONE AGE - songs of the deaf... και θα συμπλήρωνα ...
SPOON - Kill the moonlight
BLACK REBEL MOTORCYCLE CLUB - 1o album
THE WHITE STRIPES - Elephant
JUSTICE - Cross
TOOL - Lateralus -
Black Meteoric Star - Black Meteoric Star
Είχε πάρα - μά πάρα - πολύ καιρο να μ'αρέσει τόσο πολύ ένα CD ηλεκτρονικής μουσικής ...
=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-
William Onyeabor - atomic bomb
... Νιγηρια ...1978 ... afrobeat .... africaFunk ....
Μεγιστη ανακάλυψη ...
-
μέτριο το καινούριο των vampire weekend
-
Ακούω ένα-ένα τα κομμάτια που ξεπροβάλλουν από τον νέο δίσκο των Massive Attack κι έχω ζαλιστεί.
Τι δισκάρα είναι αυτη;
Έχω ενθουσιαστεί, άξιζε η αναμονή. Περιμένω να ακούσω όλο το άλμπουμ βεβαίως
(η παραγγελία έγινε, κυκλοφορεί 8 Φεβ), αλλά δεν νομίζω να αλλάξω γνώμη.Και για του λόγου το αληθές,
-
... δεν ξερω εάν ειναι πραγματικά τόσο καλός ή απλά ειχα καιρό να ακουσω Tindersticks
-
Το δανείστηκα από συνάδελφο.
nice
Δυνατότερα σημεία του όπως άκουσα το cd, τα Rabbit Heart, Drumming Song, Hurricane Drunk, You've Got The Love και καλύτερο όλων το Blinding. -
Ο χρήστης ast έγραψε:
Ακούω ένα-ένα τα κομμάτια που ξεπροβάλλουν από τον νέο δίσκο των Massive Attack κι έχω ζαλιστεί.Τι δισκάρα είναι αυτη;
Έχω ενθουσιαστεί, άξιζε η αναμονή. Περιμένω να ακούσω όλο το άλμπουμ βεβαίως
(η παραγγελία έγινε, κυκλοφορεί 8 Φεβ), αλλά δεν νομίζω να αλλάξω γνώμη.... πολύ καλύτερο από αυτο που περίμενα να ακούσω ...
( ... και αυτο που μου έκανε πιο πολύ εντύπωση ήταν ότι μου φάνηκε 'φρέσκος' ο ήχος τους )
υγ .... Atlas rain
-
δεν είναι κακό
απλά μεγαλύτερο σε διάρκεια απο οτι θα έπρεπε και σε κουράζει
-
Δισκάρα το τελευταίο των Rotting Christ, Aealo. Θα βγει επίσημα μέσα στον Φλεβάρη, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερο προς το παρόν.
Μεγάλη μαγκιά τα παραδοσιακά στοιχεία που δένουν με μεγάλη μαεστρία με τα black μέρη.
ρισπεκτ
-
καλό
-
Ο χρήστης j.marr έγραψε:
καλό
-
Ο χρήστης tazz έγραψε:
καλό
κατεβάζω ασαπ κ αναφέρω
(άκου εκεί το μικ.γρ! )
-
Tricky - Maxinquaye
Ναι, είναι album του 95 (15 ετών πλέον ), αλλά το ανακάλυψα πρόσφατα και έχω πάθει την πλάκα μου. Χρυσές εποχές του Bristol. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Εκτός από τις εκπληκτικές συνθέσεις του tricky υπάρχει και η φωνάρα της Martina Topley Bird.
ειδικά οι κιθάρες στο aftermath είναι βγαλμένες sthraight outta hell
-
Tricky - MaxinquayeΝαι, είναι album του 95 (15 ετών πλέον ), αλλά το ανακάλυψα πρόσφατα και έχω πάθει την πλάκα μου. Χρυσές εποχές του Bristol. Ό,τι και να πω είναι λίγο. Εκτός από τις εκπληκτικές συνθέσεις του tricky υπάρχει και η φωνάρα της Martina Topley Bird.
ειδικά οι κιθάρες στο aftermath είναι βγαλμένες sthraight outta hell
Χεστήκατε, το ξέρω, αλλά ήταν το πρώτο CD που αγόρασα.
Τα τελευταια CD (LP) που αγορασατε....[#2]