-
Πάνω που νόμισα ότι κάνουμε σοβαρή συζήτηση...
Ο χρήστης erou έγραψε:
...Και αν τρέχουμε είναι γιατί βιαζόμαστε να τα προλάβουμε όλα, στην κwλοκοινωνί@ που μα έχουν φτιάξει να ζούμε. Όχι να μας τιμωρούν κι από πάνω...(Ειλικρινά, θεωρείς ότι είναι σοβαρή δικαιολογία αυτό που έγραψες; )
-
Για το όριο ταχύτητας ίσως όχι πάντα, αλλά για το κόκκινο; Γιατί παραβιάζει κανείς το κόκκινο και δεν περιμένει υπομονετικά μέχρι να ανάψει; από βίτσιο;
-
Ο χρήστης erou έγραψε:
Για το όριο ταχύτητας ίσως όχι πάντα, αλλά για το κόκκινο; Γιατί παραβιάζει κανείς το κόκκινο και δεν περιμένει υπομονετικά μέχρι να ανάψει; από βίτσιο;Οχι...γιατι ειναι ΜΑΛΑΚΑΣ!!!
-
Δεν το έχεις κάνει ποτέ; Δεν έχεις βαρεθεί να περιμένεις μόνος σου στο φανάρι ποτέ;
Για τι παραβάσεις σε έχουν γράψει και γιατί τις έκανες?
-
Εγώ τουλάχιστον, ποτέ. Η μόνη παράβαση για την οποία έχω δεχτεί κλήση (επανειλημμένα, αλλά όχι αρκετά συχνά για να με πείσει ότι οι συνέπειες βαραίνουν περισσότερο από την απόλαυση της γρήγορης οδήγησης) είναι η υπερβολική ταχύτητα. Παρόλα αυτά, δεν έχω την ψευδαίσθηση ότι οδηγώ με απόλυτη ασφάλεια.
Επίσης, ορισμένες φορές παρκάρω σε σημεία που απαγορεύεται (εννοείται όχι πάνω σε πεζοδρόμια, ή σε σημεία που μπορεί να εμποδίζω).
Προσωπικά, θα ντρεπόμουν να γράψω στο forum ότι παραβιάζω ερυθρούς σηματοδότες.
-
Ο χρήστης erou έγραψε:
Δεν το έχεις κάνει ποτέ; Δεν έχεις βαρεθεί να περιμένεις μόνος σου στο φανάρι ποτέ;Για τι παραβάσεις σε έχουν γράψει και γιατί τις έκανες?
Δεν πιστευω να μας κανεις πλακα ε?
Να εχω περασει κοκκινο φαναρι??Γιατι????
Πας καλα??????Η μονη παραβαση που κανω ειναι αυτη της υπερβασης του οριου ταχυτητας.
-
Το να τρέχεις από χόμπι ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα, ίσως να είναι χειρότερο από το να παραβιάσεις κόκκινο σε σημείο που είσαι μόνος σου και έχεις ορατότητα.
Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Προφανώς ή τα δεχεσαι όλα ή δεν δέχεσαι κανένα. Γίνεται να υπακούει σε ότι νόμους/κανόνες θεωρεί ο καθένας σωστό; Προφανώς όχι.
Ξεφύγαμε όμως από το αρχικό, τι στόχο πετυχαίνουν τα νέα μέτρα, που δεν είναι νέα, απλώς ακριβότερα...
-
εδώ δε νομίζω ότι σηκώνει συζήτηση
μέσααααααααα
-
Ο χρήστης erou έγραψε:
Το να τρέχεις από χόμπι ανάμεσα σε άλλα αυτοκίνητα, ίσως να είναι χειρότερο από το να παραβιάσεις κόκκινο σε σημείο που είσαι μόνος σου και έχεις ορατότητα.Μήπως μπορείς να αποφασίσεις αν η υπερβολική ταχύτητα είναι επικίνδυνη και κατακριτέα (οπότε καλά κάνουν και γράφουν, άρα άκυρη η κριτική σου για τον ΚΟΚ), ή όχι, οπότε αυτό το τελευταίο που έγραψες δεν ευσταθεί και πολύ;
-
Φτάσαμε να συζητάμε αν η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη είναι 'παράλογη'.
Δεν υπάρχει ελπίς
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!!!!!!! -
Ο χρήστης erou έγραψε:
Ξεφύγαμε όμως από το αρχικό, τι στόχο πετυχαίνουν τα νέα μέτρα, που δεν είναι νέα, απλώς ακριβότερα...
Ας 'κόστιζαν' το κράνος και η ζώνη 10 ευρώ και θα βλέπαμε αν θα τα φόραγε πάνω από το 30% των οδηγών.
-
Παρόλα αυτά, Πέτρο, ο φίλος μας έχει ένα δίκιο. Κάποτε είχα γράψει σε αυτό το forum ότι δεν είναι δυνατό να έχουμε ένα ΚΟΚ ala cart, όπου ο καθένας διαλέγει τις παραβάσεις που θα κάνει και τις θεωρεί δικαιολογημένες, ενώ αυτές που δεν κάνει ο ίδιος τις καταδικάζει. It's a slippery slope, όταν αρχίζουμε με τέτοια νοοτροπία και εγώ και εσύ είμαστε εξίσου ένοχοι. Ή ίσως μόνο εγώ, αφού δεν θυμάμαι να έχεις γράψει κάπου ότι τρέχεις...
-
Ο χρήστης Petros έγραψε:
Φτάσαμε να συζητάμε αν η παραβίαση ερυθρού σηματοδότη είναι 'παράλογη'.Δεν υπάρχει ελπίς
ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ!!!!!!!αυτά είναι τα αποτελέσματα της παιδείας μας.
Να κι ο λόγος που αφανιζόμαστε.
Και μη μου κανείς ότι είναι περίπτωση γιατί ο μ@λάκας ο έλληνας έτσι λειτουργεί,τα ακούω καθημερινά και δε με σώνει ούτε χαρακίρι.
Να γίνει το πρόστιμο για στοπ,κατάσχεση αυτοκινήτου να σου πω εγώ αν θα σταματήσει η όχι.
Αφού δεν υπάρχει περίπτωση να συμορφωθούμε με το καλό ε ας πέσει ρόπαλο να φοβάται για αυτό αφού δε θέλει να καταλάβει ότι θα σκοτώσει άνθρωπο. -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Παρόλα αυτά, Πέτρο, ο φίλος μας έχει ένα δίκιο. Κάποτε είχα γράψει σε αυτό το forum ότι δεν είναι δυνατό να έχουμε ένα ΚΟΚ ala cart, όπου ο καθένας διαλέγει τις παραβάσεις που θα κάνει και τις θεωρεί δικαιολογημένες, ενώ αυτές που δεν κάνει ο ίδιος τις καταδικάζει. It's a slippery slope, όταν αρχίζουμε με τέτοια νοοτροπία και εγώ και εσύ είμαστε εξίσου ένοχοι. Ή ίσως μόνο εγώ, αφού δεν θυμάμαι να έχεις γράψει κάπου ότι τρέχεις...Συμφωνώ απόλυτα.
Τουλάχιστον -αν και δεν αποτελεί δικαιολογία- όταν με τσιμπάνε (ευτυχώς μόνο μία φορά) για ταχύτητα δεν αρχίζω τις παρλαπίπες. Απλά, καθαρά και ξάστερα: 'ναι, έτρεχα'.Σε κάθε περίπτωση πρόβλημα δεν είναι ο νόμος αλλά η εφαρμογή του. Ακόμη και σε ό,τι αφορά την 'αγαπημένη' παρανομία του forum, δηλαδή την παραβίαση του ορίου ταχύτητας και εδώ το πρόβλημα δεν είναι ο νόμος (πιστεύω ότι θα πρέπει να υπάρχουν όρια ταχύτητας για κάθε δρόμο), αλλά και εδώ η κακή εφαρμογή του νόμου. Η τοποθέτηση λάθος ορίων, συχνά για παγίδευση των ανυποψίαστων οδηγών, δεν αποτελεί σφάλμα του νόμου, αλλά της εφαρμογής του.
-
Πάντως και οι τροχαία έμεσα παραδέχεται ότι τα όρια ταχύτητας που δείχνουν οι πινακίδες είναι ξεπερασμένα.
Για παράδειγμα στην ευθεία της Βάρκιζας πριν τη στροφή της Βάρης δεν σε γράφουν αν πηγαίνεις κάτω από 100 αν και το όριο είναι 60.
Επίσης απέναντι από το Riba's το ίδιο. Ακόμα στον Αστέρα στη Βουλιαγμένη σε σταματούν για πάνω από 80 αν και τό όριο εκεί είναι 50. -
Επέλεξα την τρομοκράτηση των οδηγών.
Και το συνδυάζω και με τον εισπρακτικό χαρακτήρα.΄Το να τρομοκρατήσεις τον οδηγό με απόλυτα εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα είναι πολύ πιο εύκολο από τον να τον εκπαιδεύσεις να φέρεται σωστά ως οδηγός. Αυτή η πρακτική ξεκινά από την εκπαίδευση των νέων οδηγών (διαδικασία έκδοσης διπλώματος) και συνεχίζεται κατά την χρήση του αυτοκινήτου.
Όμως αν το σκεφτεί κανείς, μήπως τελικά έχει να κάνει με αυτό που λένε κάποιοι ''ο Έλληνας μόνο από βούρδουλα καταλαβαίνει'';
Επειδή τα νέα πρόστιμα του ΚΟΚ (και όχι ο νέος ΚΟΚ-απλά αναθεωρημένος) έχουν αυτό το χαρακτήρα τελικά. 700 ευρώ είναι ένας μισθός για κάποιους. 350 ευρώ είναι πολλά χρήματα, κακά τα ψέματα.
Μήπως τελικά έτσι συμμορφωθούμε και μάθουμε να μην περνάμε με κόκκινο επειδή βιαζόμαστε, ή να φοράμε κράνος ή ζώνη ακόμη και αν έχει 40 βαθμούς έξω;Και όσον αφορά το ότι ''τρέχουμε είναι γιατί βιαζόμαστε να τα προλάβουμε όλα, στην κwλοκοινωνί@ που μας έχουν φτιάξει να ζούμε''
μην ξεχνάμε ότι αξίζουμε την κwλοκοινωνί@ γιατί εμείς την φιάξαμε και εμείς την συντηρούμε και εμείς την απαρτίζουμε. -
Παιδιά, το point ήταν ακριβως αυτό. Όλες οι παραβάσεις είναι παράνομες πάντα αλλά επικίνδυνες όχι πάντα. Μήπως λοιπόν θα ήταν καλύτερα να τσιμπάγανε τις επικίνδυνες παραβάσεις; Ή έστω ΚΑΙ τις επικίνδυνες παραβάσεις.
Απο αυτό ξεκινησα να λεω, πως ό,τι προστιμα εχω πληρωσει τα εχω πληρωσει απο στημενη επιχειρηση σε γνωστα σημεια εισπραξης ή απο μια παραβαση που ηταν ανουσια. Όσο δε γι αυτο, σας πληροφορώ ότι ούτε τον έξυπνο έκανα ούτε πήγα να τη γλιτώσω. Ήμουν παραβάτης εν γνώσει μου και πλήρωσα το τίμημα. Δεν έθεσα σε κίνδυνο κανέναν και είχα τη συνείδησή μου ήσυχη (και την τσέπη μου ανήσυχη).
Όσο δε για τα όρια, στα σημεία που λέει 30, πηγαίνει κανένας με 30; Και αν ναι πως το καταφέρνει; Με πρώτη και ρελαντί;
-
Φιλοι και φιλες, απο ολες τις θεωρουμενες Θανατηφορες παραβασεις σχεδον ολοι συμφωνουμε οτι αυτο που μας ενοχλει περισσωτερο ειναι η παραβαση οριου ταχυτητος. Συμβαινει δε αυτο γιατι αυτη καθ'εαυτη η εννοια της επικυνδυνης ταχυτητας ειναι υποκειμενική. Οπως εχουμε συμφωνησει σε αλλες συζητησεις το επικυνδυνο οριο σε συγκεκριμενο δρομο εχει πολλες παραμετρους που αρχιζουν απο τον ιδιο τον οδηγο ( τι νοιωθει ως επικυνδυνη ταχυτητα) εως τις καιρικες συνθηκες συνθηκες φωτισμου εντος η εκτος κατοικημενης περιοχης κ.λ.π. Επισης και στατιστικα, θανατηφορα συμβαινουν εντος κατοικημενων περιοχων (80% λενε??? ισχυει??), Αυτο το τελευαιο σημαινει κατα την ταπεινη μου αποψη οτι αν ασχοληθουν με την αστυνομευση των υπολοιπων παραβασεων εντος πολεως και μονο οπου ο παραγων ταχυτητα δεν ειναι βασικος (οτι διακοσαρισε καποιος σε μια ευθεια δεν συμβαινει καθε 5 λεπτα και δυσκολα θα γινει θανατηφορο), τα θανατηφορα θα μειωνονταν σημαντικα. Για μενα ο παραγων αλκοολ ειναι το νουμερο ενα μαζυ με την παραβιαση του κοκκινου σηματος, στοπ κ.λ.π. Τελος η αγνοια του μεσου οδηγου οτι αυτο που κανει ειναι επικυνδυνο, για μενα ειναι το ποιο δυσκολο σημειο για να διωρθωθει και θελει προπαγανδα απο ολα τα μεσα σε βαθος χρονου. Η εισπαρξη χρηματων λοιπον ειναι ενας λογος για την αυξηση των προστιμων. επισης ειναι και αποτρεπτικο σε ενα βαθμο για παραβασεις πιο ρουτινας οπως: μιλαω στο τηλεφωνο, δεν σεβομαι τα αυτονοητα,π.χ. προτεραιοτητες κ.λ.π. Δυστυχως γυρο μας κυκλοφορουν ανθρωποι που δεν σεβονται πραγαματ που εμεις εδω μεσα πιστευω τα θεωρουμε αυτονοητα......
-
Ο χρήστης vaglan έγραψε:
...Ό,τι πρόστιμα και να βάλουν δεν θα αλλάξει δραματικά η κατάσταση. Eκτός και αν σε κάθε γωνία βάλουν και τροχονόμο...Στο Σουλτανάτο θέλει ο κάθε ένας από εμάς τον τροχονόμο του (για το που παρκάρει, για το αν θα φορά τη ζώνη/κράνος του, για το αν μιλάει στο κινητό του, για το αν θα κυκλοφορεί χωρίς πινακίδες, για το αν κυκλοφορεί ανασφάλιστος, για το αν οδηγεί χωρίς να υπολογίζει πινακίδες και λοιπούς εποχούμενους κλπ)...
_
-
Συμφωνω με τον 224.v, παραβάσεις ρουτινας όπως κινητο, ζωνη κλπ, θα διορθώνονταν με πρόστιμο, όχι μια φορά όμως και υπερογκο, αλλα τακτικα και μικρα ποσα. Αλλωστε ετσι γινεται και εξω, χρειαζεται να ξανανακαλυψουμε τον τροχο;
Όμως οι παραβασεις που στοιχιζουν ανθρωπινες ζωες, οπως αλκοολ κλπ θα πρεπει να ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ και οχι απλως να τιμωρουνται για να εισπραχθουν χρηματα. Και για να προληφθουν, χρειαζεται παιδεια στους οδηγους, χρειαζονται δρομοι, χρειαζεται σημανση, χρειαζεται εκπαιδευση κτλ. Έτσι επιφανειακα με 700 ευρω προστιμα δεν νομιζω οτι λυνεται κανενα προβλημα.
Εκτος και αν, ξαναλεω, πηγαινουμε μονιμως με 30 ως 50 οποτε κανενα ατυχημα δεν ειναι θανατηφορο. Τι ωραια!
Νέα Μέτρα