-
στο 106 μου με Ζ211 hard έκανα 15.000χλμ στις 10.000 μπρος πσίσω ...
και τα λάστιχα τελιώσαν από τακούνι κι όχι από πέτρωμα ...φαντάζομαι με τόσα αλόγα του civic δεν θα προλαβαίνουν και ξεραθούν .....
από τότε που έβαλα καλή ανάρτηση .... δεν σκέφτομαι ξαναβάλω πολιτικά ΠΟΤΕ ....
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
ΣΑΚΗΣ, αυτα που ρωτάς...θέλουν καφέ!johnkyr, δεν θες 2 λαστιχα ανα 15.000 χλμ τα semi, δεν ειναι σαν τα πολιτικα. Αν εχεις 5 μηνες και εχεις κανει Χ χιλιομετρα (κατω απο 10.000) το πιθανοτερο ειναι να εχεις κάνει όσα heat cycles εχει το λαστιχο, χοντρικα να το πουμε ειναι σα να εχεις πολιτικο λαστιχο 3-4 χρονια με τακουνι κλπ αλλα ειναι ξεραμενο.
Η περίπτωση μου...΄(τα άλλαξα)
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
και τα λάστιχα τελιώσαν από τακούνι κι όχι από πέτρωμα ...φαντάζομαι με τόσα αλόγα του civic δεν θα προλαβαίνουν και ξεραθούν .....
Τα αγωνιστικά λάστιχα έχουν ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ κύκλους ζέστης/κρύου πριν χαλάσουν. Οδηγίες κατασκευαστή - πόσους κύκλους αντέχουν (πάντως όχι πολλούς)
Τα σκληρά σλικς δεν επηρεάζονται τόσο από αυτό το φαινόμενο. Επίσης μετά το πρώτο κύκλο ζέστης/κρύου το λάστιχο φθείρεται πολύ πιο αργά.
Δε ξέρω πολλά για αγωνιστικά λάστιχα, περισσότερα από κάποιους που τα χρησιμοποιούν, στη πίστα φυσικά γιατί στο δρόμο έχουν πολλά μειονεκτήματα - δε ζεσταίνονται σχεδόν ποτέ (και δεν αποδίδουν), το χειμώνα είναι άθλια, κρατάνε περισσότερο αλλά δεν προειδοποιούν καθόλου κλπ.
-
Ο χρήστης ΣΑΚΗΣ έγραψε:
2)οι ζαντες μου ειναι ηδη πολυ ελαφριες αλλα θελω να 3 κιλα η καθε μια περιπου...οι kosei ειναι πιο ελαφριες?
Για να κρατηθεί JDM το αυτοκίνητο θα πρότεινα Spoon Sports SW388 που είναι 3.88kg. Προσωπικά μου φαίνεται ότι ταιριάζουν πολύ με το civic! Μια πιο φτηνή λύση είναι η Rota Slipstream (δε θυμάμαι πόσα κιλά είναι, πάντως είναι replica της SW388).
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
Στο 106 μου έχω δοκιμασει διαφορα semi, για every day use. χειμωνα καλοκαιρι βροχες παγους κλπ. Τα Hankook που λες είναι μια πολύ καλη λύση, δεν είναι το τρελο semi αλλα σαφεστατα ειναι πολύ καλητερο απο καθε πολιτικο. Και εγω ελεγα ότι δεν ξαναβαζω πολιτκο λαστιχο...ε απλα αναγκαστηκα, γιατι δεν υπηρχαν τα Α048 τοτε που χρειαζομουνα αμεσα λαστιχα, και τα υπολοιπα semi, ή δεν ηταν αξιοπιστα (Silverstone FTZ RR) ή ο λαστιχάς νομιζε οτι θέλω να αγοράσω το 49% της εταιριας (Kumho) και όχι απλα 4 λαστιχα, οποτε γυρισα σε πολιτικο...εντάξει ο πρώτος μηνας ειναι το ξενερωμα...μετα συνηθιζεις!
Αξιζει να εχεις καθημερινο λαστιχο semi, υπο προυποθεσεις.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Τα αγωνιστικά λάστιχα έχουν ΕΛΑΧΙΣΤΟΥΣ κύκλους ζέστης/κρύου πριν χαλάσουν. Οδηγίες κατασκευαστή - πόσους κύκλους αντέχουν (πάντως όχι πολλούς)
Τα σκληρά σλικς δεν επηρεάζονται τόσο από αυτό το φαινόμενο. Επίσης μετά το πρώτο κύκλο ζέστης/κρύου το λάστιχο φθείρεται πολύ πιο αργά.
Δε ξέρω πολλά για αγωνιστικά λάστιχα, περισσότερα από κάποιους που τα χρησιμοποιούν, στη πίστα φυσικά γιατί στο δρόμο έχουν πολλά μειονεκτήματα - δε ζεσταίνονται σχεδόν ποτέ (και δεν αποδίδουν), το χειμώνα είναι άθλια, κρατάνε περισσότερο αλλά δεν προειδοποιούν καθόλου κλπ.
τα πολιτικά λάστιχα ... μου φαίνονται πέτρινα .... οπότε επέλεζα τα πιο road semislick, τα hanhook z211 hard και εμεινα απόλυτα ευχαριστιμένος ακόμα και για καθημερινή χρήση στο 106 μου που δεν έχει όμως καθημερινή ανάρτηση ... επιμένω στον συνδιασμό ανάρτησης ///ελαστικου
-
Τι εγινε τελικα τελικα με τη μετατρωπη τσαγιαζει ακομα πολλα τουρμπακια?
-
Ο χρήστης ABUNAI888 έγραψε:
:sorry: Τι εγινε τελικα τελικα με τη μετατρωπη τσαγιαζει ακομα πολλα τουρμπακια?Για να μην έχει γράψει κάτι άλλο εδώ και 19 μήνες από τη τελευταία δημοσίευση, μάλλον θα συνεχίζει.
(Καλώς ήλθες στο φόρουμ. )
-
ευχαριστω φιλε
Η ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ {CIVIC ME INTEGRA MOTER} ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ!!!