-
sorry Double post....
-
Ο χρήστης dinosm έγραψε:
Η οικογένεια έχει στη κατοχή της αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες από το 2003 στο όνομα της γυναίκας μου (Γερμανίδα) το οποίο το 2005 αλλάχτηκε με άλλο στο όνομά μου (πράσινη κάρτα στη Γερμανία). Τυπικά το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μείνει στην Ελλάδα πάνω από έξι μήνες το χρόνο και στην είσοδο του στην χώρα πρέπει να δηλώσεις και τον δικαιούχο αν θέλεις να οδηγάει και άλλος το αυτοκίνητο (συγγενής 1ου βαθμού) οπότε από αυτό το έγγραφο φαίνεται πότε μπήκε το αυτοκίνητο στην χώρα).
Πρακτικά το αυτοκίνητο μένει περίπου 9 μήνες εδώ. Εμένα δεν με έχουν σταματήσει ούτε μία φορά για έλεγχο ενώ τη γυναίκα μου 3 φορές με το αυτοκίνητο που είναι στο όνομά μου. Και τις 3 της ζήτησαν το χαρτί από το τελωνείο ότι έχει δικαίωμα να οδηγάει το αυτοκίνητο και όταν τους το έδειξε την άφησαν να φύγει . Εννοείται ότι όταν περάσει το εξάμηνο οδηγάει το δεύτερο αυτοκίνητο με ελληνικά νούμερα γιατί δεν είμαστε για τρεχάματα…ενώ και εγώ το οδηγάω με την ψυχή στο στόμα και μόνο όταν είναι απαραίτητο. Υπ ΄όψη ότι για να αγοράσεις αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες αν δεν είσαι Γερμανός πρέπει να έχεις πράσινη κάρτα και να έχεις μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στη Γερμανία.
Eπίσης το εξάμηνο ισχύει και για τη Γερμανία γαι αυτοκίνητα με ξένα νούμερα.Η επιβεβαιωση αυτων που εγραψα. Οπως επισης και απο τον onyx .
.
Κυκλοφορία με ξένες πινακίδες