-
Για διαβάστε εδώ
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEn ... gDtrID=244
και η απόφαση
http://curia.europa.eu/jurisp/cgi-bin/f ... resmax=100
-
Για διαβάστε εδώ
και η απόφαση
-
Για διαβάστε εδώ
και η απόφαση
-
Δηλαδη;
Μπορουμε να κυκλοφορουμε αμαξι με ξενες πινακιδες και πρασινη καρτα; -
λογικα δεν θα ισχυει ισως η τριτοκοσμικη νομοθεσια που απαγορευει να βρισκονται αμαξια με ξενα νουμερα πανω απο 6 μηνες στην ελλαδα.
παλια το κυνηγουσαν πολυ,πλεον οχι μιας και δεν μπορουν να αποδειξουν ποσο καιρο ενα αμαξι βρισκεται οντως στην ελλαδα,αφου παλια βαζαν σφραγιδα στο διαβατηριο οταν εμπαινες στη χωρα ενω τωρα οχι.
αλλα για να εχει και καποιος αμαξι με ξενα νουμερα,στη συντριπτικη πλειοψηφεια γερμανικα νουμερα,πρεπει να ειναι δηλωμενος ΚΑΙ στο εξωτερικο. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
λογικα δεν θα ισχυει ισως η τριτοκοσμικη νομοθεσια που απαγορευει να βρισκονται αμαξια με ξενα νουμερα πανω απο 6 μηνες στην ελλαδα.
παλια το κυνηγουσαν πολυ,πλεον οχι μιας και δεν μπορουν να αποδειξουν ποσο καιρο ενα αμαξι βρισκεται οντως στην ελλαδα,αφου παλια βαζαν σφραγιδα στο διαβατηριο οταν εμπαινες στη χωρα ενω τωρα οχι.
αλλα για να εχει και καποιος αμαξι με ξενα νουμερα,στη συντριπτικη πλειοψηφεια γερμανικα νουμερα,πρεπει να ειναι δηλωμενος ΚΑΙ στο εξωτερικο.Δεν προκειται για τριτοκοσμικη νομοθεσια αλλα για αποφαση της ΕΕ.
**ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ
Εάν πρόκειται να εγκατασταθείτε σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, οφείλετε να εγγράψετε το όχημά σας στη χώρα εκείνη το ταχύτερο δυνατόν μετά από την άφιξή σας και, οπωσδήποτε, εντός εξαμήνου από τη μετεγκατάστασή σας. Η διαδικασία εγγραφής του οχήματός σας δεν προβλέπεται δύσκολη, εφόσον βέβαια ακολουθήσετε τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
**
(απο την σελιδα της ΕΕ)
http://ec.europa.eu/youreurope/nav/el/c ... ex_el.htmlΣε ολη την ευρωπαικη ενωση δεν μπορεις να κυκλοφορεις με αμαξι με πινακιδες αλλης χωρας γαι περισσοτερο απο 6 μηνες. Και ο Ελληνας που θα παει σε αλλη χωρα της ΕΕ με αυτοκινητο με Ελληνικες πινακιδες ειναι υποχρεωμενος να αλλαξει πινακιδες στο εξαμηνο με πινακιδες της χωρας.
Οσο για την αποφαση του Ευρωπακικου δικαστηριου που αναφρεται παραπανω για οποιον διαβασε το δημοσιευμα θα εβλεπε οτι αναφερεται σε κατασχεση αυτοκινητου για να πληρωθει καποιο προστιμο που εχει επιβληθει και οχι οτι επιτρεπει την κυκλοφορια με ξενες πινακιδες στην Ελλαδα .
. -
Ο χρήστης Palio_Acropolis έγραψε:
Σε ολη την ευρωπαικη ενωση δεν μπορεις να κυκλοφορεις με αμαξι με πινακιδες αλλης χωρας γαι περισσοτερο απο 6 μηνες. Και ο Ελληνας που θα παει σε αλλη χωρα της ΕΕ με αυτοκινητο με Ελληνικες πινακιδες ειναι υποχρεωμενος να αλλαξει πινακιδες στο εξαμηνο με πινακιδες της χωρας.
.Κάνεις τεράστιο λάθος...5 χρόνια φοιτητής στην Αγγλιά, δεν κατέβηκα ποτέ στην Ελλάδα και φυσικά δεν είχα καμιά υποχρέωση να εκτελωνίσω το αμάξι...
-
-μιας κ εχω ρωτησει πριν λιγους μηνες στην ασφαλεια μου (ιταλικη εννοοειτα)για το ποσο καιρο επιτρεπει η ιταλικη νομοθεσια να ειναι το αμαξι της εκτος ιταλιας,μου ειχαν πει κατηγοριματικα οτι μπορει να ειναι οσο καιρο θελει (φτανει να πληρωνα οτι ειναι να πληρωσω τελοςπαντων).τωρα τι γινεται με την ελληνικη νομοθεσια δεν ξερω.κατι ακουγα οτι πρεπει καθε 6 μηνες να μπαινει το αμαξι στη χωρα του (που λυνετε πολλυ ευκολα με την απλη αγορα εισητηριου απο το φερρυ)-
-
Συμφωνώ απόλυτα με τον teris3
Και οχι μονο Αγγλία...αλλά και στην γερμανία και Ιταλία δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός. Ξέρω περίπτωση έλληνα που ήταν Μόναχο 5 χρόνια με ελληνικές πινακίδες περασε από δεκάδους ελέγχους αλλά κανεις δεν ειπε τιποτε...και σκεφτείτε γερμανία όλα αυτα...σε μια αστυνομοκρατούμενη χώρα.
Σε οποιαδ[ηπτε ασφάλεια του εξωτερικού και αν ρωτήσεις το ίδιο θα σ πουν. Νο problem...πράσινη κάρτα, βιβλίο αυτοκινήτου, δίπλωμα !Palio_Acropolis αυτός είναι ο ελληνικός νόμος σταλμένος από το Νομικό τμήμα των Βρυξελλών ! και είναι τριτοκοσμικός γιατί είναι νομος του 1988 !!! Δεν νομίζεις ότι άλλαξαν πολλά πράματα από τότε ...μιλάμε για το 1988 .......
***Σύμφωνα με το α. 3 της Κοινοτικής Οδηγίας 83/182 υπάρχει δυνατότητα, προσωρινής χρήσης οχήματος με τις πινακίδες κυκλοφορίας του κράτους μέλους ταξινόμησης του (Γερμανία) σε άλλο κράτος μέλος (Ελλάδα), για συνεχή ή διακεκομμένη περίοδο που δεν υπερβαίνει τους έξι (6) μήνες για περίοδο 12 μηνών, χωρίς την υποχρέωση καταβολής τελών, με τον όρο ότι δεν είναι η Ελλάδα, η χώρα της «συνήθους κατοικία» σας. Τα παραπάνω ισχύουν ανεξάρτητα αν το όχημα έχει αγορασθεί ή ενοικιασθεί μέσω leasing.
«Συνήθης κατοικία» είναι ο τόπος στον οποίο ένα πρόσωπο διαμένει συνήθως, για τουλάχιστον 185 μέρες ανά έτος, λόγω προσωπικών ή επαγγελματικών δεσμών. Αν όμως «συνήθης κατοικία» σας είναι η Ελλάδα, τότε είστε υποχρεωμένος να ταξινομήσετε το όχημά σας, πληρώνοντας τα τέλη ταξινόμησης που του αντιστοιχούν. Διαφορετικά υπόκεισθε σε κυρώσεις σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο. Σε ανάλογες περιπτώσεις υπάρχει και η πιθανότητα ποινικών ευθυνών για το έγκλημα της λαθρεμπορίας.
Σχετικά με την εισαγωγή και κυκλοφορία σε ένα κράτος μέλος ενός οχήματος που είναι ταξινομημένο σε άλλο κράτος μέλος τίθενται δύο ζητήματα, αυτά των διαδικασιών ταξινόμησης του οχήματος και της φορολογίας στην οποία υποβάλλεται το όχημα.
Οι διαδικασίες και στους δύο αυτούς τομείς δεν είναι εναρμονισμένες σε κοινοτικό επίπεδο. Ισχύουν συνεπώς οι εθνικές ρυθμίσεις λαμβάνοντας υπόψη πάντα τις αρχές του κοινοτικού δικαίου στους αντίστοιχους τομείς.
Σε σχέση με τη φορολόγηση των οχημάτων αρμόδιες είναι οι Δ/νσεις του Υπουργείου Οικονομικών α)Τελών και Ειδικών φορολογιών τηλ: 210 3644781 και β) Γενική Διεύθυνση Τελωνείων και Ειδικών φόρων κατανάλωσης τηλ: 210 3313400 εσωτ. 176-177. ***που σκατά είμαστε ενωμένη ευρώπη θα ήθελα να μάθω.....
Στο ευρώ ?
**Ισχύουν συνεπώς οι εθνικές ρυθμίσεις λαμβάνοντας υπόψη πάντα τις αρχές του κοινοτικού δικαίου στους αντίστοιχους τομείς. **Ποιες εθνικές ρυθμίσεις??? Έχουμε ρυθμίσει τίποτε και δεν το πήρα χαμπάρι? σαφέστατα ενοούν τον νόμο του 1988! Ήμαρτοννννννννν.....
Η μάλλον καλύτερα...ποιές εθνικές ρυθμίσεις εφάπτονται με το κοινοτικό δίκαιο? Καμμία.......γι αυτό και μας τρέχουν στα Ε δικαστήρια μπας και αλλάξουν τίποτε !
Το 1988 ακόμη δεν είμασταν 100% στην ευρώπη !!! -
Ο χρήστης teris3 έγραψε:
Κάνεις τεράστιο λάθος...5 χρόνια φοιτητής στην Αγγλιά, δεν κατέβηκα ποτέ στην Ελλάδα και φυσικά δεν είχα καμιά υποχρέωση να εκτελωνίσω το αμάξι...
Δηλαδη στην Αγγλια κυκλοφορουσες με αυτοκινητο που ειχε Ελληνικες πινακιδες ???
Φυσικα κυκλοφορουσες με Αγγλικες πινακιδες . Εγω τι διαφορετικο γραφω ???'Και ο Ελληνας που θα παει σε αλλη χωρα της ΕΕ με αυτοκινητο με Ελληνικες πινακιδες ειναι υποχρεωμενος να αλλαξει πινακιδες στο εξαμηνο με πινακιδες της χωρας. '
.
-
Είχα ακούσει από συμφοιτητή στην Κοζάνη που είχε φέρει αυτοκίνητο από τη Γερμανία ότι για όσο διάστημα είσαι φοιτητής μπορείς να κυκλοφορείς κανονικά με αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα. Μήπως ισχύει αυτό και στην περίπτωση του teris3 στην Αγγλία;
-
Ο χρήστης kotetsi έγραψε:
Είχα ακούσει από συμφοιτητή στην Κοζάνη που είχε φέρει αυτοκίνητο από τη Γερμανία ότι για όσο διάστημα είσαι φοιτητής μπορείς να κυκλοφορείς κανονικά με αυτοκίνητο με ξένες πινακίδες στην Ελλάδα. Μήπως ισχύει αυτό και στην περίπτωση του teris3 στην Αγγλία;Για τους ξένους φοιτητες που σπουδαζουν στην Ελλαδα δεν ισχυει το 6 μηνο για οσο καιρο σπουδαζουν. Δεν ξερω αν υπαρχει σχετικη οδηγια απο την ΕΕ.
Ο teris3 απ οτι καταλαβα κυκλοφορουσε στην Αγγλια με πινακιδες Αγγλιας που ηταν λογικο να μην εχει προβλημα . -
Ο χρήστης Ăł& έγραψε:
-μιας κ εχω ρωτησει πριν λιγους μηνες στην ασφαλεια μου (ιταλικη εννοοειτα)για το ποσο καιρο επιτρεπει η ιταλικη νομοθεσια να ειναι το αμαξι της εκτος ιταλιας,μου ειχαν πει κατηγοριματικα οτι μπορει να ειναι οσο καιρο θελει (φτανει να πληρωνα οτι ειναι να πληρωσω τελοςπαντων).τωρα τι γινεται με την ελληνικη νομοθεσια δεν ξερω.κατι ακουγα οτι πρεπει καθε 6 μηνες να μπαινει το αμαξι στη χωρα του (που λυνετε πολλυ ευκολα με την απλη αγορα εισητηριου απο το φερρυ)-Το προβλημα δεν ειναι ειναι του κρατους που εχει πινακιδες το αυτοκινητο αλλα του κρατους που πηγαινει το αυτοκινητο γιατι χανει εσοδα.
Δεν ξεμπερδευεις μονο με το εισητηριο αλλα ζητανε και την λιστα αυτοκινητων που επιβιβαστηκαν στο πλοιο . -
Ο χρήστης moincat έγραψε:
Συμφωνώ απόλυτα με τον teris3
Και οχι μονο Αγγλία...αλλά και στην γερμανία και Ιταλία δεν υπάρχει χρονικός περιορισμός. Ξέρω περίπτωση έλληνα που ήταν Μόναχο 5 χρόνια με ελληνικές πινακίδες περασε από δεκάδους ελέγχους αλλά κανεις δεν ειπε τιποτε...και σκεφτείτε γερμανία όλα αυτα...σε μια αστυνομοκρατούμενη χώρα.
Σε οποιαδ[ηπτε ασφάλεια του εξωτερικού και αν ρωτήσεις το ίδιο θα σ πουν. Νο problem...πράσινη κάρτα, βιβλίο αυτοκινήτου, δίπλωμα !Αυτα που γραφω ειναι απο την **επισημη ιστοσελιδα της ΕΕ ** ( http://europa.eu/ )
http://ec.europa.eu/youreurope/nav/el/c ... ex_el.html
**ΕΑΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙΤΕ ΣΕ ΑΛΛΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ
Εάν πρόκειται να εγκατασταθείτε σε άλλο κράτος μέλος της ΕΕ, οφείλετε να εγγράψετε το όχημά σας στη χώρα εκείνη το ταχύτερο δυνατόν μετά από την άφιξή σας και, οπωσδήποτε, εντός εξαμήνου από τη μετεγκατάστασή σας. Η διαδικασία εγγραφής του οχήματός σας δεν προβλέπεται δύσκολη, εφόσον βέβαια ακολουθήσετε τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
**
Επισης και στα Αγγλικα
http://ec.europa.eu/youreurope/nav/en/c ... ex_en.html
**IF YOU ARE MOVING
If you are moving to a different Community Member State, you must register your vehicle in that country as soon as possible after arrival and, at any rate, within six months of moving. You should have no difficulty in getting your vehicle registered provided you follow the set procedures.**
το ιδιο γραφει και σε ολες τις γλωσσες της ΕΕ
Και δεν βλεπω πουθενα να γραφει οτι αυτο ισχυει μονο για καποιες χωρες και γαι τις αλλες δεν ισχυει.
. -
Ο χρήστης Ăł& έγραψε:
-μιας κ εχω ρωτησει πριν λιγους μηνες στην ασφαλεια μου (ιταλικη εννοοειτα)για το ποσο καιρο επιτρεπει η ιταλικη νομοθεσια να ειναι το αμαξι της εκτος ιταλιας,μου ειχαν πει κατηγοριματικα οτι μπορει να ειναι οσο καιρο θελει (φτανει να πληρωνα οτι ειναι να πληρωσω τελοςπαντων).τωρα τι γινεται με την ελληνικη νομοθεσια δεν ξερω.κατι ακουγα οτι πρεπει καθε 6 μηνες να μπαινει το αμαξι στη χωρα του (που λυνετε πολλυ ευκολα με την απλη αγορα εισητηριου απο το φερρυ)-ουτε εισιτηριο απο καραβι χρειαζεται.
αν ποτε σου πουνε κατι λες οτι ηρθες απο σερβια.η απο βουλγαρια. -
Το ότι δεν σε μπουζουριάζουνε δεν σημαίνει ότι δεν έπρεπε νομικά να το κάνεις....
Κανονικά στην Αγγλία οφείλεις να παραδώσεις πινακίδες και να βάλεις ντόπιες. Πρακτικά μπορείς να κυκλοφορείς με τις ελληνικές.... ακόμα καλύτερα αν σε σταματήσουν το παίζεις τουρίστας για λίγες μέρες στη χώρα (και δεν λες ότι μένεις εκεί όπως είπα εγώ ο κόπανος...).
Το ίδιο ισχύει και για το δίπλωμά σου. Στο εξάμηνο πρέπει να το ανταλλάξεις με αγγλικό. Το δικό σου μετά το στέλνουν πίσω στην Ελλάδα. Υποτίθεται ότι αν ξαναφύγεις από τη χώρα τo ξαναπαίρνεις πίσω. -
Η οικογένεια έχει στη κατοχή της αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες από το 2003 στο όνομα της γυναίκας μου (Γερμανίδα) το οποίο το 2005 αλλάχτηκε με άλλο στο όνομά μου (πράσινη κάρτα στη Γερμανία). Τυπικά το αυτοκίνητο δεν μπορεί να μείνει στην Ελλάδα πάνω από έξι μήνες το χρόνο και στην είσοδο του στην χώρα πρέπει να δηλώσεις και τον δικαιούχο αν θέλεις να οδηγάει και άλλος το αυτοκίνητο (συγγενής 1ου βαθμού) οπότε από αυτό το έγγραφο φαίνεται πότε μπήκε το αυτοκίνητο στην χώρα).
Πρακτικά το αυτοκίνητο μένει περίπου 9 μήνες εδώ. Εμένα δεν με έχουν σταματήσει ούτε μία φορά για έλεγχο ενώ τη γυναίκα μου 3 φορές με το αυτοκίνητο που είναι στο όνομά μου. Και τις 3 της ζήτησαν το χαρτί από το τελωνείο ότι έχει δικαίωμα να οδηγάει το αυτοκίνητο και όταν τους το έδειξε την άφησαν να φύγει . Εννοείται ότι όταν περάσει το εξάμηνο οδηγάει το δεύτερο αυτοκίνητο με ελληνικά νούμερα γιατί δεν είμαστε για τρεχάματα…ενώ και εγώ το οδηγάω με την ψυχή στο στόμα και μόνο όταν είναι απαραίτητο. Υπ ΄όψη ότι για να αγοράσεις αυτοκίνητο με γερμανικές πινακίδες αν δεν είσαι Γερμανός πρέπει να έχεις πράσινη κάρτα και να έχεις μόνιμη διεύθυνση κατοικίας στη Γερμανία.
Eπίσης το εξάμηνο ισχύει και για τη Γερμανία γαι αυτοκίνητα με ξένα νούμερα. -
το ιδιο γραφει και σε ολες τις γλωσσες της ΕΕ
Και δεν βλεπω πουθενα να γραφει οτι αυτο ισχυει μονο για καποιες χωρες και γαι τις αλλες δεν ισχυει.Εγω δεν ειπα οτι δεν ισχύει ο νόμος. Απλά λέω ότι ο ελληνικός νόμος είναι το 1988 και είναι τριτοκοσμικός γιατι προχωράει σε κατασχέσεις , αυστηρά πρόστιμα κλπ. Δεν εφάπτετε πλήρως με το κοινοτικό δίκαιο !
ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΤΟΚOΣΜΙΚΑ.Εγω όμως ερχομαι τωρα και κανω χρονομίσθωση απο γερμανία παραδειγμα...και έρχομαι ελλάδα.
Ο νομος αυτος δεν με καλύυπτει ουτε μπορει να εφαρμοστει, γιατι αφενος δεν αναγραφει τιποτε περι χρονομίσθωσης αφετερου το αυτοκινητο αυτο δεν ειναι δικο μ. Τι γινετε τοτε?
πηρα τηλεφωνο στο υπουργειο οικονομικων και τα ιδια μ ειπανε. Τιθετε νομικο θεμα μ λενε γιατι ο νομος του 88 δεν αναφερει για χρονομισθωσεις κλπ. και δεn μπορουν να προβουν σε κατασχεσεις κλπ.
Αρα ο νομος του 1988 εχει μεγαλα κενα!Μην ξεχναμε οτι οι χρονομισθωσεις φαινονται εκ πρωτης οψεως ιδιες σαν ενοιες αλλα εχουν νομικη διαφορα με το leasing !
Ti ginete tote? Θα μ πειτε ισχυει ο νομος του 1988...?
λαθος...δεν ισχυει.....απλα ουτε οι ιδιοι ξερουνε πανω σε αυτο το θεμα...και αυτο το διαπιστωσα μετα απο δεκαδες τηλεφωνηματα στο ΥΟ. -
αν το αμαξι ειναι στο ονομα σου με ξενα νουμερα,γερμανικα ας πουμε,
δεν μπορει να αποδειξει κανενας ποτε μπηκες με αυτο ελλαδα.
αν ποτε σε κανουν ελεγχο,κατι πολυ σπανιο,λες οτι ηρθες πριν μερικες μερες μεσω σερβιας.
και πλεον δεν κατασχεται,απλα σου λενε οτι πρεπει να το βγαλεις απο τη χωρα.
τριτοκοσμικη ειναι η νομοθεσια με το τελωνειο.
ευρωπαικη ενωση δεν εχουμε;γιατι να πρεπει να πληρωσω ενα σωρο λεφτα για 2 πινακιδες,οταν φερνω αμαξι απο χωρα της ΕE;
η μοναδικη χωρα στην ευρωπαικη ενωση με τετοιο συστημα ειμαστε εμεις.τρωμε βεβαια το προστιμο αλλα τα λεφτα που βγαζει το κρατος απο τα εισαγομενα ειναι παραπανω. -
Ο χρήστης kasel έγραψε:
αν το αμαξι ειναι στο ονομα σου με ξενα νουμερα,γερμανικα ας πουμε,
δεν μπορει να αποδειξει κανενας ποτε μπηκες με αυτο ελλαδα.
αν ποτε σε κανουν ελεγχο,κατι πολυ σπανιο,λες οτι ηρθες πριν μερικες μερες μεσω σερβιας.
και πλεον δεν κατασχεται,απλα σου λενε οτι πρεπει να το βγαλεις απο τη χωρα.
τριτοκοσμικη ειναι η νομοθεσια με το τελωνειο.
ευρωπαικη ενωση δεν εχουμε;γιατι να πρεπει να πληρωσω ενα σωρο λεφτα για 2 πινακιδες,οταν φερνω αμαξι απο χωρα της ΕE;
η μοναδικη χωρα στην ευρωπαικη ενωση με τετοιο συστημα ειμαστε εμεις.τρωμε βεβαια το προστιμο αλλα τα λεφτα που βγαζει το κρατος απο τα εισαγομενα ειναι παραπανω.Συμφωνώ και επαυξάνω ! Ετσι ....
Κυκλοφορία με ξένες πινακίδες