-
Με την ιδιαίτερη τιμή της οποίας απολαμβάνω, να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι εκτιμήσεις και «υποδείξεις» μου (καλοπροαίρετες πάντα), επιτρέψτε μου να καταθέσω δημόσια τις σκέψεις μου στη λήξη του 54ου Ακρόπολις (μετά από ηθελημένη αποχή από τα τελευταία δύο 53ο και 54ο).
Ο κύριος λόγος που το κάνω είναι διότι μετά από 30+ χρόνια στο χώρο, πιστεύω ακράδαντα ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ να ξαναλάμψει το άστρο του Ακρόπολις στις καρδιές των ανθρώπων που το αγαπούν.
Τμήμα Α - Δεδομένα :
-
Να συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ μας ότι είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η «Τεχνικά Οργανωτική Ομάδα» του Ακρόπολις και τα πρόσωπα που «διευθύνουν» εμπορικά τον αγώνα.
-
Δεν είναι ούτε στο χέρι μας, ούτε ΚΑΝ στο χέρι της Τεχνικά Οργανωτικής Ομάδας του Ακρόπολις να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων όπως αυτή επιβάλλεται από την FIA ( η οποία με τη σειρά της είναι απλά ο θεσμικός εφαρμοστής των κελευσμάτων της Εμπορικής Εκμετάλλευσης του WRC).
-
Η κάμψη ενδιαφέροντος (έως και αδιαφορία) του κόσμου για τους αγώνες του WRC είναι παγκόσμιο φαινόμενο και όχι μόνο Ελληνικό φαινόμενο.
-
Οι «καλές» και «κακές» εποχές στο σπόρ εναλλάσσονται κυκλικά και θα πρέπει όταν διαβλέπουμε τη λήξη του τρέχοντος «κακού» κύκλου και την έλευση ενός νέου «καλού» κύκλου να προσπαθούμε να κάνουμε το καλό καλύτερο.
Τμήμα Β – Διαπιστώσεις :
-
Όλα τα Ακρόπολις (από το 1975 που εγώ τουλάχιστον είμαι μέσα στα πράγματα) ήταν ΟΛΑ ανεξαιρέτως ΑΨΟΓΑ στο Τεχνικο-αγωνιστικό τους κομμάτι.
-
Το φετεινό 54ο ήταν μακράν καλύτερο του περσινού στο ήδη άψογο Τεχνικό-αγωνιστικό του κομμάτι.
-
Οι γνώστες-θεατές του αγώνα (γιατί οι ευκαιριακοί κανίβαλοι με αφήνουν παντελώς αδιάφορο) επιμένουν να ενδιαφέρονται και να προσπαθούν να στηρίξουν τον αγώνα για όποιους λόγους (κύρια συναισθηματικούς, ιστορικούς, εκδρομικούς, θεάματος κλπ).
-
Το Ακρόπολις είτε μας αρέσει είτε όχι, ΔΕΝ μπορεί να φύγει από την περιοχή στην οποία διεξήχθη πέρυσι και φέτος τουλάχιστον για την επόμενη 2ετία ή 3ετία (ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ)!
-
Η Τεχνικά Οργανωτική Ομάδα πάντα ενδιαφέρεται για τις απόψεις των ανιδιοτελών και καλοπροαίρετων φίλων του σπόρ και στο πλαίσιο του εφικτού τις υλοποιεί.
Τμήμα Γ – Σκέψεις & Προτάσεις :
-
Υπερειδική : Αποδείχθηκε ότι οι κερκίδες απωθούν τους γνήσιους φίλους του αθλήματος. Όμως το εισιτήριο είναι ένα σοβαρό έσοδο για την οργάνωση.
Ας βρούμε λοιπόν τη χρυσή τομή. Υπερειδική σε ελεγχόμενης εισόδου χώρο (άρα εισιτήριο) ΧΩΡΙΣ κερκίδες (άρα πολύ κοντά στην φυσική έννοια της ειδικής διαδρομής) με χώρο για ασφαλή και σωστή τοποθέτηση των θεατών, χώρους στάθμευσης, ενδεχόμενη συγκοινωνιακή κάλυψη.
Κάτι που οι Αγγλοι ήδη με επιτυχία έχουν κάνει στο παρελθόν, κάτι που να μοιάζει με το πεδίο βολής Θήβας αλλά να είναι κοντά στο HQ του αγώνα…. (Δόξα το Θεό Δημόσιες περιφραγμένες εκτάσεις με πλαγιές απ όπου θα παρακολουθεί ο κόσμος έχει μπόλικες η Αθήνα… u know Mrs An.Pas.)
Αν μάλιστα στον ίδιο χώρο η διαδρομή της υπερειδικής αλλάζει στην κάθε της διέλευση, τι καλύτερο κίνητρο να την παρακολουθήσει ο κόσμος και τις 2 ή 3 φορές που θα γίνει αφού είναι κάτι το διαφορετικό κάθε φορά από πλευράς θεάματος….
Και αν θέλουμε και έξτρα πόντους σε σχέση με τους άλλους αγώνες WRC, ας είναι μία από τις επαναλήψεις νυκτερινή !!! Για όλους νυκτερινή, με φαναριέρες από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο συμμετέχοντα. (Μη μου πεί κανείς για θέμα ασφάλειας τη στιγμή που είναι κλειστός ελεγχόμενος χώρος…) SOLD OUT έξι μήνες πρίν θα είναι η νυκτερινή !!! -
Γιατί λιγόστεψαν τραγικά οι θεατές από πέρυσι που ο αγώνας κατέβηκε στην Αθήνα; Ο κύριος λόγος (κατά την άποψή μου) είναι ότι οι περισσότεροι (και ειδικά οι μακράν Αθηνών κατοικούντες) δεν θέλησαν να μπούν στη διαδικασία της κατευθείαν μετάβασης στις ειδικές τις ημέρες του αγώνα, αφού η συνήθεια όλων επί δεκαετίες ήταν να γίνονται «ατυπες αναγωρίσεις» των ειδικών ένα μήνα πρίν, ώστε όλοι να ξέρουν που θα παν και τι θα δούν από πρίν και να μη ψάχνονται ανήμερα στον αγώνα. Ας δοθεί στη δημοσιότητα 3 μήνες πρίν το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα, ώστε όλοι να έχουν περιθώριο να κάνουν την «εκδρομική τους εξόρμηση» αρκούντως νωρίς και μετά ας κλείσουν οι ειδικές για διαμόρφωση και απαγόρευση δοκιμών. Βέβαια θα μου πείτε τι θα γίνει με τις δοκιμές των Ελλήνων συμμετεχόντων που τυπικά απαγορεύονται. Θα απαντήσω : ως πότε θα είμαστε τα «καλά παιδιά» της FIA; Ποια χώρα στον κόσμο δεν κάνει τα στραβά μάτια για τους δικούς της (με σύννομο τρόπο πάντα!);
-
Ας αναμορφωθεί επιτέλους επί το πληρέστερο, αναλυτικότερο και ευανάγνωστο (από πλευράς μεγέθους κειμένου και χαρτών) το έντυπο – οδηγός του αγώνα. Και ας είναι διαθέσιμο ΠΑΝΤΟΥ και από ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ !
-
Ας δημιουργηθεί μία HOTLINE ( 801-11 η αντίστοιχη, επί πληρωμή) που να μπορεί κάποιος να πάρει σωστές και αναλυτικές πληροφορίες για ότι έχει σχέση με τις προσβάσεις αλλά και τα αποτελέσματα του αγώνα.
Υπάρχουν περιθώρια να φέρουμε πίσω στις ειδικές τον γνήσιο κόσμο του Ακρόπολις.
Θέμα σωστών κινήσεων είναι. Από ΝΩΡΙΣ !!!Ευχαριστώ
CDL -
-
Με την ιδιαίτερη τιμή της οποίας απολαμβάνω, να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη οι εκτιμήσεις και «υποδείξεις» μου (καλοπροαίρετες πάντα), επιτρέψτε μου να καταθέσω δημόσια τις σκέψεις μου στη λήξη του 54ου Ακρόπολις (μετά από ηθελημένη αποχή από τα τελευταία δύο 53ο και 54ο).
Ο κύριος λόγος που το κάνω είναι διότι μετά από 30+ χρόνια στο χώρο, πιστεύω ακράδαντα ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ να ξαναλάμψει το άστρο του Ακρόπολις στις καρδιές των ανθρώπων που το αγαπούν.
Τμήμα Α - Δεδομένα :
-
Να συνειδητοποιήσουμε ΟΛΟΙ μας ότι είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η «Τεχνικά Οργανωτική Ομάδα» του Ακρόπολις και τα πρόσωπα που «διευθύνουν» εμπορικά τον αγώνα.
-
Δεν είναι ούτε στο χέρι μας, ούτε ΚΑΝ στο χέρι της Τεχνικά Οργανωτικής Ομάδας του Ακρόπολις να αλλάξουμε την πορεία των πραγμάτων όπως αυτή επιβάλλεται από την FIA ( η οποία με τη σειρά της είναι απλά ο θεσμικός εφαρμοστής των κελευσμάτων της Εμπορικής Εκμετάλλευσης του WRC).
-
Η κάμψη ενδιαφέροντος (έως και αδιαφορία) του κόσμου για τους αγώνες του WRC είναι παγκόσμιο φαινόμενο και όχι μόνο Ελληνικό φαινόμενο.
-
Οι «καλές» και «κακές» εποχές στο σπόρ εναλλάσσονται κυκλικά και θα πρέπει όταν διαβλέπουμε τη λήξη του τρέχοντος «κακού» κύκλου και την έλευση ενός νέου «καλού» κύκλου να προσπαθούμε να κάνουμε το καλό καλύτερο.
Τμήμα Β – Διαπιστώσεις :
-
Όλα τα Ακρόπολις (από το 1975 που εγώ τουλάχιστον είμαι μέσα στα πράγματα) ήταν ΟΛΑ ανεξαιρέτως ΑΨΟΓΑ στο Τεχνικο-αγωνιστικό τους κομμάτι.
-
Το φετεινό 54ο ήταν μακράν καλύτερο του περσινού στο ήδη άψογο Τεχνικό-αγωνιστικό του κομμάτι.
-
Οι γνώστες-θεατές του αγώνα (γιατί οι ευκαιριακοί κανίβαλοι με αφήνουν παντελώς αδιάφορο) επιμένουν να ενδιαφέρονται και να προσπαθούν να στηρίξουν τον αγώνα για όποιους λόγους (κύρια συναισθηματικούς, ιστορικούς, εκδρομικούς, θεάματος κλπ).
-
Το Ακρόπολις είτε μας αρέσει είτε όχι, ΔΕΝ μπορεί να φύγει από την περιοχή στην οποία διεξήχθη πέρυσι και φέτος τουλάχιστον για την επόμενη 2ετία ή 3ετία (ΔΕΔΟΜΕΝΟ ΑΥΤΟ)!
-
Η Τεχνικά Οργανωτική Ομάδα πάντα ενδιαφέρεται για τις απόψεις των ανιδιοτελών και καλοπροαίρετων φίλων του σπόρ και στο πλαίσιο του εφικτού τις υλοποιεί.
-
Υπερειδική : Αποδείχθηκε ότι οι κερκίδες απωθούν τους γνήσιους φίλους του αθλήματος. Όμως το εισιτήριο είναι ένα σοβαρό έσοδο για την οργάνωση.
Ας βρούμε λοιπόν τη χρυσή τομή. Υπερειδική σε ελεγχόμενης εισόδου χώρο (άρα εισιτήριο) ΧΩΡΙΣ κερκίδες (άρα πολύ κοντά στην φυσική έννοια της ειδικής διαδρομής) με χώρο για ασφαλή και σωστή τοποθέτηση των θεατών, χώρους στάθμευσης, ενδεχόμενη συγκοινωνιακή κάλυψη.
Κάτι που οι Αγγλοι ήδη με επιτυχία έχουν κάνει στο παρελθόν, κάτι που να μοιάζει με το πεδίο βολής Θήβας αλλά να είναι κοντά στο HQ του αγώνα…. (Δόξα το Θεό Δημόσιες περιφραγμένες εκτάσεις με πλαγιές απ όπου θα παρακολουθεί ο κόσμος έχει μπόλικες η Αθήνα… u know Mrs An.Pas.)
Αν μάλιστα στον ίδιο χώρο η διαδρομή της υπερειδικής αλλάζει στην κάθε της διέλευση, τι καλύτερο κίνητρο να την παρακολουθήσει ο κόσμος και τις 2 ή 3 φορές που θα γίνει αφού είναι κάτι το διαφορετικό κάθε φορά από πλευράς θεάματος….
Και αν θέλουμε και έξτρα πόντους σε σχέση με τους άλλους αγώνες WRC, ας είναι μία από τις επαναλήψεις νυκτερινή !!! Για όλους νυκτερινή, με φαναριέρες από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο συμμετέχοντα. (Μη μου πεί κανείς για θέμα ασφάλειας τη στιγμή που είναι κλειστός ελεγχόμενος χώρος…) SOLD OUT έξι μήνες πρίν θα είναι η νυκτερινή !!! -
Γιατί λιγόστεψαν τραγικά οι θεατές από πέρυσι που ο αγώνας κατέβηκε στην Αθήνα; Ο κύριος λόγος (κατά την άποψή μου) είναι ότι οι περισσότεροι (και ειδικά οι μακράν Αθηνών κατοικούντες) δεν θέλησαν να μπούν στη διαδικασία της κατευθείαν μετάβασης στις ειδικές τις ημέρες του αγώνα, αφού η συνήθεια όλων επί δεκαετίες ήταν να γίνονται «ατυπες αναγωρίσεις» των ειδικών ένα μήνα πρίν, ώστε όλοι να ξέρουν που θα παν και τι θα δούν από πρίν και να μη ψάχνονται ανήμερα στον αγώνα. Ας δοθεί στη δημοσιότητα 3 μήνες πρίν το αναλυτικό πρόγραμμα του αγώνα, ώστε όλοι να έχουν περιθώριο να κάνουν την «εκδρομική τους εξόρμηση» αρκούντως νωρίς και μετά ας κλείσουν οι ειδικές για διαμόρφωση και απαγόρευση δοκιμών. Βέβαια θα μου πείτε τι θα γίνει με τις δοκιμές των Ελλήνων συμμετεχόντων που τυπικά απαγορεύονται. Θα απαντήσω : ως πότε θα είμαστε τα «καλά παιδιά» της FIA; Ποια χώρα στον κόσμο δεν κάνει τα στραβά μάτια για τους δικούς της (με σύννομο τρόπο πάντα!);
-
Ας αναμορφωθεί επιτέλους επί το πληρέστερο, αναλυτικότερο και ευανάγνωστο (από πλευράς μεγέθους κειμένου και χαρτών) το έντυπο – οδηγός του αγώνα. Και ας είναι διαθέσιμο ΠΑΝΤΟΥ και από ΠΟΛΥ ΝΩΡΙΣ !
-
Ας δημιουργηθεί μία HOTLINE ( 801-11 η αντίστοιχη, επί πληρωμή) που να μπορεί κάποιος να πάρει σωστές και αναλυτικές πληροφορίες για ότι έχει σχέση με τις προσβάσεις αλλά και τα αποτελέσματα του αγώνα.
CDL -
-
Τμήμα Α - Δεδομένα :
-
-
-
-
Τμήμα Β – Διαπιστώσεις :
-
-
-
-
-
-
-
-
CDL -
-
Νυχτερινή; ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ;;;
_
-
Κάτσε ρε φιλε γιατι να θεωρουμε δεδομενο οτι πρεπει να μεινει ο αγωνας τα επομενα τρια χρονια στην κατσαβραχα της Αττικής? Λιγες οι καλες ειδικες μες στην αττικη τα πιο πολλα ειναι σπαστιρια. Η Θηβα, η Ασωπια και σε καποια σημεια η Αυλωνα και οι Αγιοι Θεοδωροι ειναι αυτες που αξιζουν να παρακολουθησεις. Και ο αγωνας μετα πρεπει να συμπληρωθει με σπαστηρια σαν την Αγια Τριαδα, το Λουτρακι και τον Υμηττο και το καλο σε χωμα αλλα αδιαφορο οδηγικα σχηματαρι. Δηλαδη σαν θεατης δεν εχεις μια ποικιλια να διαλεξεις και πας στα ιδια. Δυο χρονια και ηδη τις βαρεθηκα τις ειδικες. μη μας ξεγελαει το γεγονος οτι οι οδηγοι δεν παρουσιασαν οσα προβληματα πιστευαμε οτι θα παρουσιασουν. Αφου ο αγωνας και μικρος ηταν απο χιλιομετρα αλλα και το ρεμοτε σερβις στο Λουτρακι τους εσωσε αφου μπορει μεν να εκαναν μια ειδικη 50Km αλλα μετα εβαζαν καινουργια λαστιχα για να μπουν μεν σε σπαστιρια αλλα συνολικου μηκους και τα δυο 19km. Λοιπον. Οχι οτι βεβαια εβγαιναν ολοι αλωβητοι αφου τελικα προβληματα αντιμετωπισαν ολοι πλην του Gronholm.
-
Ο χρήστης onthelimit έγραψε:
Κάτσε ρε φιλε γιατι να θεωρουμε δεδομενο οτι πρεπει να μεινει ο αγωνας τα επομενα τρια χρονια στην κατσαβραχα της Αττικής? ...Προσπερνώντας το 'κάτσε ρε φίλε' το οποίο δέν συμβαδίζει με τη σοβαρότητα του συγκεκριμένου thread (προσωπικά δε με πειράζει καθόλου, αλλά ας μήν ισοπεδώνουμε τα πάντα), θα μου επιτρέψεις να επισημάνω οτι δέν θεωρούμε ΕΜΕΙΣ δεδομένο οτι ΠΡΕΠΕΙ να μείνει ο αγώνας στην Αττική.
Η FIA το θεωρεί ΔΕΔΟΜΕΝΟ με βάση τους ΛΟΓΟΥΣ για τους οποίους μετακινήθηκε ο αγώνας πρόπερσι.
Το κλείνω εδώ αυτό, είτε μας αρέσει είτε οχι, ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ οτι αίτηση μετακίνησης του αγώνα για αλλού, αυτομάτως τον πετάει ΕΚΤΟΣ WRC !
Λεπτομέρειες δεσμεύομαι και δέν μπορώ να κοινοποιήσω, είναι όμως ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΣΤΟ ΛΕΩ !!!Και μία γενικότερη παρατήρηση που ΔΕΝ αφορά εσένα.
Το thread το άνοιξα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ: Τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις για το 55ο Ακρόπολις.Με ΔΕΔΟΜΕΝΗ την γεωγραφική του θέση.
Οσοι έχουν να εισφέρουν χρήσιμες τεκμηριωμένες και υλοποιήσιμες προτάσεις ας το κάνουν εδώ.
Κριτική για τα κακώς κείμενα γενική και χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις μπορούμε όλοι μας να κάνουμε σε άλλα threads που ήδη υπάρχουν.Ευχαριστώ
-
Και κάτι που αφορά το επίσημο site του αγώνα και ειδικότερα το τμήμα 'ONLINE RESULTS'.
-
Δέν υπάρχει δυνατότητα εκτύπωσης των αποτελεσμάτων της κάθε ειδικής ούτε των αποτελεσμάτων του κάθε LEG.
-
Πλέον του ανωτέρω, θα πρέπει τόσο για τα αποτελέσματα της κάθε ειδικής (όταν αυτή γίνει COMPLETE), όσο και για τα αποτελέσματα του κάθε LEG, να υπάρχουν σε μορφή Adobe PDF με εικονίδιο (όπως ακριβώς γίνεται και για τις Starting Lists).
Ας φροντίσουν οι έχοντες την ευθύνη λειτουργίας της εφαρμογής να το δούν απο τώρα για να μήν τρέχουν τελευταία στιγμή του χρόνου.
(Σχολιάστηκε αρνητικά σε ξένο forum μεγάλης αποδοχής)
Ευχαριστώ
-
-
Ε.Δ.ΑΣΩΠΙΑ. Το πρώτο πράγμα που ήρθε στο μυαλό μου ήταν τι θα γίνει αν ξεσπάσει μια φωτιά από οποιοδήπολτε λόγο εκεί (τσιγάρο, ατύχημα....). Τα χωράφια με σιτάρια λίγες μέρες πριν τον αλωνισμό..... Σε συνδυασμό με λίγο αεράκι είναι οι τέλειες συνθήκες για μια ανεξέλκτη πυρκαγιά. Αντε μετά πάνε και πες τους αγρότες να περάσουν τα ράλια απ τα χωράφια τους.
-
Η FIA το θεωρεί ΔΕΔΟΜΕΝΟ με βάση τους ΛΟΓΟΥΣ για τους οποίους μετακινήθηκε ο αγώνας πρόπερσι??????????????????????????????????????????????????????
Ειναι μεγάλο ερωτημα?
Ευτυχώς που βρέχει σήμερα και δεν έβρεξε το πσκ!!!!
Θα πω και εγω μια βελτίωση
Τηλεοπτική μετάδοση όπως έκανε το τοπικό κανάλι της Λαμίας(ΣΤΑΡ)......Τώρα έχουμε και το σπορ+ αλλά μόνο ΝΒΑ έβλεπα. -
Φετος ο 'οδηγός του ραλλυ Ακρόπολις' που πουλιώτανε στα περίπτερα για 3 ευρω,δεν υπήρχε ούτε καν στη Θεσσαλονίκη.Το μόνο που κρατούσα στα χερια μου ξεκινώντας για να κατεβω,ήταν ένα μικρο φυλλάδιο απο το DRIVE (καλά που το εντόπισε κάποιος φορουμας και μας το σφύριξε) και εκτυπωμένοι χαρτες απο την σελίδα του 'xwmatinos'
Κάποτε είχα ζητησει να υπάρξουνε κάποια στιγμη και διαφημιστικές αφίσες στη Θεσσαλονίκη,αλλά,απ'ότι είδα,δεν...
Εγω αναρωτιέμαι άν ανηκει στα 'δεδομένα' η θέληση για την ύπαρξη θεατων στον αγώνα.
Δεύτερον.Κάτι που ανάφερα και σε άλλο θρέντ.Υπήρχε σημείο με πολύ κόσμο την τελευταία μερα,που δεν φυλλασώτανε απο κριτη/φρουρο/αστυνομία
Αυτο δείχνει έλλειψη μετρων ασφαλείας κατα τη γνώμη μου.Κάτι τετοιο μάλλον φανηκε και στην Ε.Δ. Αγ.Θεόδωροι,που απ'ότι μαθαμε δωθήκανε οι μισοι κριτές απο όσους αρχικά ζητηθήκανε.Σε μία ειδική τών 49 χιλιομετρων που τρεχουνε ταυτόχρονα 30 αυτοκίνητα μεσα της,είναι τρομερο ρίσκο.Αν συμβεί ατύχημα σε σημείο χωρίς ορατότητα και χωρίς κριτη (και με σκόνη που δεν πρόλαβε να πέσει) θα γίνουμε διεθνώς ρεζίλι.
Οργανωτικά.Στο τελευταίο 'Ακρόπολις' που έγινε στην περιοχη της Λαμίας,θυμάμαι να υπάρχουνε σε κάθε στροφη,διασταυρωση,'ταφ' χαρτιά της οργάνωσης που κατατόπιζαν τους θεατες για τις προσβάσεις.Φετος υπήρχαν μεν,αλλά σαφως λιγότερα και λιγότερο εύκολο στο να τα εντοπίσεις οδηγώντας.Κατι άθλιες σελίδες χαρτι,γραμένες με στυλό.
Επίσεις,είδαμε φύλακες που να μην έχουνε ούτε καν VHF.Μου φανηκε πολύ αστείο
-
Να είναι όλος ο αγώνας δίλεπτος, με τόσο λίγες συμμετοχές δεν υπάρχει λόγος να ρισκάρουμε ατυχήματα λόγω σκόνης.
Να υπάρξει ένα σκέλος προς κλασσικές ειδικές του Ακρόπολις, όπως Στείρι, Ευαγγελίστρια και Ελάτεια, με χρήση remote service (πχ. loop Θήβα - Ευαγγελίστρια, remote service, Ελάτεια, πίσω). Εστω και αν πρέπει να ξεκινήσουν από το service park στις 05:00.
Σχετικά με την πρόταση του CDL: να φτιαχτεί πεζογέφυρα και να επιτρέπεται η παρακολούθηση της SSS στον Ιππόδρομο μέσα από την αρένα, σε κατάλληλα διαμορφωμένα ασφαλή σημεία (πχ. στο εσωτερικό των παρατεταμένων στροφών). Ομως το 'νυχτερινό' δε βλέπω τι προσθέτει στον αγώνα εκτός από τεράστιο κόστος για φωτισμό του χώρου. Καλύτερα το 1/5 των χρημάτων αυτών να δοθεί για γιγαντοοθόνες και καλύτερη ηχητική κάλυψη (μικρόφωνα κοντά στο στίβο και αντίστοιχα ηχεία κοντά στις κερκίδες). Επίσης το να αλλάζει η SSS κάθε μέρα είναι τελείως μη πρακτικό.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
... Ομως το 'νυχτερινό' δε βλέπω τι προσθέτει στον αγώνα εκτός από τεράστιο κόστος για φωτισμό του χώρου. ...Επίσης το να αλλάζει η SSS κάθε μέρα είναι τελείως μη πρακτικό.
Αγαπητέ Νάσσο,
Να απαντήσω και στα δύο γιατι απο ελλειπή ανάλυση δική μου δέν έγιναν καταννοητά.
Η πρότασή μου αφορά SSS που δέν θα έχει κερκίδες, αλλά θα είναι μία ειδική μέσα σε περιφραγμένο δημόσιο χώρο στην οποία θα διαμορφωθούν κατάλληλοι χώροι ΜΟΝΟ για ΟΡΘΙΟΥΣ θεατές.
Ακριβώς όπως σε μία ειδική στο βουνό.
Κάτι σαν το πεδίο βολης Θήβας, κάτι σαν ανάλογες SSS που έκαναν παλιότερα οι Αγγλοι στο RAC.Ο στόχος είναι να υπάρχει εισιτήριο (άρα έσοδα για την οργάνωση), να χωράει πολύς κόσμος, να μήν υπάρχουν έξοδα για κερκίδες κλπ, να διαμορφωθεί σε φυσικό χώμα (και όχι φερτό) ειδική με τέτοιο τρόπο που να μπορεί να βλέπει μεγάλο της τμήμα απ όπου κι άν σταθεί κάποιος.
Αρα:
-
Δεν χρειάζεται φωτισμός, γιατί απλά εννοώ καθαρόαιμη νυκτερινή ειδική. Μοναδικό φώς οι φαναριέρες των αγωνιστικών και οι φακοί στα κοντρόλ.
-
Δεν εννοούσα ολοκληρωτική αλλαγή της ειδικής. Εννοούσα οτι μπορεί ανάμεσα σε δύο στροφές της SSS1 να διαμορφωθεί ένα S για την SSS2, ή δύο φουρκέττες για την SSS3.
Οτιδήποτε που θά δίνει κίνητρο (λόγω διαφορετικότητας) να θέλει ο κόσμος να την παρακολουθήσει και τις 2 ή και τις 3 φορές.
Πάντως η εμπειρία σου και η πάντα καλοπροαίρετη γνώμη σου είναι περισσότερο απο πολύτιμες εδώ και σε παρακαλώ να συνεχίσεις να εισφέρεις στο thread αυτό όποτε και με ότι σου έρθει στο νού.
Νάσαι καλά!CDL
-
-
Ησουν σαφής εξ' αρχής φίλε CDL. Απλά προσάρμοσα την πρότασή σου στο να γίνει μέσα στο χώρο του Ιπποδρόμου, όπου είναι πρακτικότερο, χώρια που μπορούν να μπουν και κερκίδες στο εσωτερικό της αρένας σε κάποια σημεία (ενδεχομένως και με αλλαγή της χάραξης, που φέτος ήταν κάπως 'σφικτή', ΜΩΤ κάπου στα 65 χλμ/ώρα)
Το να γίνει έξω είναι δύσκολότερο από πολλές πλευρές, πχ. το να βάλεις εισιτήριο στη Θήβα είναι και πρακτικά ανέφικτο και θα ξεσηκωθεί ο κόσμος, χώρια το πως θα κάνεις αναγνωρίσεις (δύο μέρες όλες και όλες...).
-
Νάσσο,
Αυτό που με χαλάει είναι οι 'κερκίδες'.
Παραπέμπουν σε 'ντρίφτ' και είναι μακράν της θεσμικής θεώρησης ενός ραλλύ.Σαφώς και δέν υποννοούσα αυτή καθαυτή τη Θήβα, πήγε ο νούς μου κάπου πρός Ολυμπιακά Ακίνητα, κάπου πρός Τατόι, (κάπου πρός Ελληνικό???), γενικά κάπου που να υπάρχει δυνατότητα να συνυπάρχουν περίφραξη, κτήριο για HQ, φυσική υπερειδική σε περιβάλλον που να μή θυμίζει οτι έγινε για 'αρπαχτή'...
Με κάθε καλή προαίρεση,
CDL -
Εχω ανοιχτα εκφρασθει υπερ της επιστροφης στη Λαμια. Αν ομως δεχθουμε το ...'καλη κι η Παναγιωταινα' ,παμε σε προτασεις:
- Απολυτη συμφωνια με τον Νασο για βορειοτερες ειδικες, που κακα τα ψεματα, ειναι παραδεισενιες.
- Ωραια η SSS, αλλα μονο για μας τους οδηγους. Οι θεατες δεν ευχαριστηθηκαν, ηταν πολυ απομακροι απο τα γεγονοτα.
- Service Park. Ακουσα στελεχη των ξενων ομαδων σε ιδιωτικες τους συζητησεις να το χαρακτηριζουν απροσωπο και 'λιγο' και συμφωνω απολυτα μαζι τους. Μαλιστα ενας εξ αυτων (Citroen) ειπε οτι μπροστα στην τελειοτητα του ΟΑΚΑ, προτιμουσε το 'συμμαζεμενο' στη Λαμια.
4.Service Park Ελληνων. Αν μεινει Ιπποδρομο, ας παει τουλαχιστον στο απεναντι απο τα WRC παρκινγκ, κι οχι εκει κατω που ηταν αποκομμενο φετος, οπου δεν ειδαμε ανθρωπο. - Υπερειδικη: Επιμενω σε παληοτερη προταση μου για συμμετοχη περισσοτερων πληρωματων απο τους Ελληνικους αγωνες ,χωρις παραβολα και με χαρακτηρα γιορτης.
- Το διλεπτο ηταν σωτηριο (μπραβο σε οποιον το εισηγηθηκε) και ειμαι σιγουρος πως απετρεψε ατυχηματα.
- Το προτεινα και περυσι. Διαγωνισμο αποτελεσματων υπερειδικης μεσω SMS , για μεγαλυτερη συμμετοχη των φιλαθλων. Σημαινει και εσοδα και απαιτει δωρα, αλλα εχει κι ενδιαφερον.
- Καλυτερη εξυπηρετηση στη Γραμματεια. Ας το παρουν αποφαση οτι δεν ειναι δυνατον μια Φερτακη μονη της (την λυπηθηκα καποιες στιγμες, κι αυτην και οσους περιμεναν στην ουρα) να βγαζει ολο το Ακροπολις. Χρειαζονται ατομα με αρμοδιοτητες κι υπευθυνοτητα.
- 'Τι ωρα θ ανοιξει το Παρκ Φερμε?' Ερωτηση απ ολους. Απαντηση: 'Παρτε την Αννιτα να μαθετε'. Η Αλυταρχις δεν ειναι για ν απανταει σε τετοια...
- Τεχνικος ελεγχος: Τα ωραρια παιδια! !!
- Απολυτη συμφωνια για αλλαγη της φορας στην υπερειδικη, αν απο αποψη κανονισμων ειναι εφικτο θα πολλαπλασιασει το ενδιαφερον. Και μαλιστα το αναποδα prima vista.
Μεσα στη βιασυνη της δουλειας αυτα θυμαμαι τωρα. Θα τα ξαναπουμε.
-
Μπήκαμε σε καλό δρόμο...
Αποδίδει το thead...Ευχαριστίες !
-
Μη βιαζεσαι!!! Ειναι σοβαρο θεμα και θα δεις που ξαφνικα θα κοπει λογω ελλειψης ενδιαφεροντος. Η γκρινια ειναι ευκολη, η παραθεση σκεψεων και προτασεων θελει .....δια, κι εχει παρατηρηθει ελλειψη τελευταια .
Αλλωστε ποιος μας ακουει? -
[quote='platis']Μη βιαζεσαι!!! Ειναι σοβαρο θεμα και θα δεις που ξαφνικα θα κοπει λογω ελλειψης ενδιαφεροντος. Η γκρινια ειναι ευκολη, η παραθεση σκεψεων και προτασεων θελει .....δια, κι εχει παρατηρηθει ελλειψη τελευταια .
Αλλωστε ποιος μας ακουει?quote]...ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΠΙΤΣΙ, ΠΟΥ ΛΕΓΑΜΕ ΠΕΙΡΑΖΟΝΤΑΣ Ο ΕΝΑΣ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΟΤΙ
''...Η Μ@Λ@ΚΙΑ ΚΟΥΦΑΙΝΕΙΕΙΕΙ !!!!!!!! ''ΚΑΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ !
ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΝΑΝ Ω.Ρ.Λ ΦΙΛΟ ,ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ ???
ΜΟΝΟ ΝΑ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΗ .....
...ΔΑΚΤΥΛΟΣΚΟΠΗΣΗ !!!ΦΙΛΙΚΑ
Μ.Τ -
Απλά αναφέρω 2-3 σημεία που μου είχαν κάνει εντύπωση στο Rac 96 97 kai 98.......
1.Διαφημιστικά φυλάδια στα parking (και σε αυτά που δεν πλήρωνες) με εύκολες προσβάσεις στις SS's και περιγραφή (αναλυτική) των στροφών και γενικά των σημείων παρακολούθησης σε απόσταση 1 μιλίου μακριά απο το πρόσβαση στην SS....Έξοδα χορηγών και τοπικών ξενοδοχείων και επιχειρήσεων, ενέργεια και οργάνωση απο διργανωτές...
2.Βαθμονόμιση με βαθμό δυσκολιας στις ταμπέλες στην αρχή των προσβάσων όπως αναφέρονται στο official site (Πολυ καλη, μετρια, μονο για 4χ4 κ.ο.καθεξίς)
-
Κατι άσχετο που δεν έχει να κάνει άμεσα με την διοργανώτρια αρχλη αλλα με την αστυνομία...Έλεγχος στις καντίνες και στους ψύστες της μίας ημέρας που έβγαζαν το ΒΒ στην αυλη τους και πουλούσαν προιόντα αμφιβόλου κατάστασης και προέλευσης (βλ. Ασωπία ασφάλτινο κομάτι)
-
Τοποθέτηση πλεγμάτων τουλάχιστον κοντά στις προσβάσεις σε όλο το μήκος των επικίνδυνων σημείων έτσι ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο του να φωνάζουν απο το ελικόπτερο 'Εσυ με το πορτοκαλι 15 βήματα πίσω, όχι εσύ, ο άλλος'
-
Επειδή κυκλοφορεί πολύ GPS και Google Earth πλέον, να δίνονται οι συντεταγμένες των προσβάσεων στο Road Book
-
-
Ο χρήστης face έγραψε:
Απλά αναφέρω 2-3 σημεία που μου είχαν κάνει εντύπωση στο Rac 96 97 kai 98.......1.Διαφημιστικά φυλάδια στα parking (και σε αυτά που δεν πλήρωνες) με εύκολες προσβάσεις στις SS's και περιγραφή (αναλυτική) των στροφών και γενικά των σημείων παρακολούθησης σε απόσταση 1 μιλίου μακριά απο το πρόσβαση στην SS...
- Επειδή κυκλοφορεί πολύ GPS και Google Earth πλέον, να δίνονται οι συντεταγμένες των προσβάσεων στο Road Book
To κάναμε εμείς για την ειδική Σχηματάρι και άν ξαναγίνει του χρόνου θα το αναλάβει η Δημαρχία μας σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα.
Τεκμηριωμένες και Υλοποιήσιμες Προτάσεις για το 55 Ακρόπολις