-
Κυριοι καλησπερα
Μολις παντρευτικα και ψαχνω δια αυτοκινητο ασφαλες,να μεταφερει εμενα και τη συζυγο μου,η οποια ειναι εγγυος στον 7ο μηνα,οποτε σε λιγο καιρο θα χοθμε και το πρωτο κουτσουβλελο.
Ο κοθνιαδος μου προτεινει ΤΟΥΟΤΑ ΑΒΕΝΣΙΣ,γιατι ειναι ποιοτικο,εχει εξοπλισμο,εχει 4 πορτες,και εγγυηση τουοτα.
Εχετε να προτεινετε κατι αλλο?
Υποψην οτι θελω να ειναι ασφαλες,γρηγορο γιατι η γυναικα μου ζαλιζεται αμα πηγαινω αργα,και ανετο στις αναρτησεις.Ειμαι 58 ετων,ελ.επαγγελματιας και κανω ταξιδια συχνα,οποτε θελω να ταξιδευω ανετα και γρηγορα,και μελλοντικα να μην ταλαιπωρηται και το παιδι με εμετους και ζαλαδες,αρα το αμαξι να ειναι σταθερο.
Εχω βαλει για οριο 30 χιλιαδες ευρω.
Το ΑVENCIS για να ειμαι ειλικρηνης δεν μου αρεσει παρα πολυ στο σχημα γιατι δειχνει να ειναι για μεγαλυτερους στην ηλικια ανθρωπους.Θα ηθελα λοιπον κατι πιο νεανικο.Απαραιτητα να εχει 4 πορτες,να ειναι γρηγορο,ανετο και σταθερο.
Επισης να και νεανικο γιατι τα βραδυα βγαινουμε τσαρκες με τους φιλους,και καταλαβενετε να κανουμε και καμια καλη εντυπωση!!σας ευχαιριστω ολους προκαταβολικα για τις απαντησεις
-
Κυριοι καλησπερα
Μολις παντρευτικα και ψαχνω δια αυτοκινητο ασφαλες,να μεταφερει εμενα και τη συζυγο μου,η οποια ειναι εγγυος στον 7ο μηνα,οποτε σε λιγο καιρο θα χοθμε και το πρωτο κουτσουβλελο.
Ο κοθνιαδος μου προτεινει ΤΟΥΟΤΑ ΑΒΕΝΣΙΣ,γιατι ειναι ποιοτικο,εχει εξοπλισμο,εχει 4 πορτες,και εγγυηση τουοτα.
Υποψην οτι θελω να ειναι ασφαλες,γρηγορο γιατι η γυναικα μου ζαλιζεται αμα πηγαινω αργα,και ανετο στις αναρτησεις.Ειμαι 58 ετων,ελ.επαγγελματιας και κανω ταξιδια συχνα,οποτε θελω να ταξιδευω ανετα και γρηγορα,και μελλοντικα να μην ταλαιπωρηται και το παιδι με εμετους και ζαλαδες,αρα το αμαξι να ειναι σταθερο.
Το ΑVENCIS για να ειμαι ειλικρηνης δεν μου αρεσει παρα πολυ στο σχημα γιατι δειχνει να ειναι για μεγαλυτερους στην ηλικια ανθρωπους.Θα ηθελα λοιπον κατι πιο νεανικο.Απαραιτητα να εχει 4 πορτες,να ειναι γρηγορο,ανετο και σταθερο.
Επισης να και νεανικο γιατι τα βραδυα βγαινουμε τσαρκες με τους φιλους,και καταλαβενετε να κανουμε και καμια καλη εντυπωση!!σας ευχαιριστω ολους προκαταβολικα για τις απαντησεις
-
Κυριοι καλησπερα
-
Passat, καινούριο μοντέο, 407.
Το αβένσις είναι λίγο βαρκούλα στον δρόμο...
-
φιλε drdino τι εννοεις λεγοντασ 'βαρκουλα'?
-
Εννοώ ότι σε σχέση με τα άλλα 3, αλλά και γενικότερα, το στήσιμό του είναι κάπως πλαδαρό. Μπορεί να έχει την αξιοπιστία και το όνομα της Τογιότα, αλλά σε θέμα οδικής συμπεριφοράς δεν συγκρίνεται με τα άλλα. Άποψή μου πάντα, και με βάση την εμπειρία με ένα 16αρι που είχα για μια βδομάδα.
-
Ο χρήστης ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ έγραψε:
φιλε drdino τι εννοεις λεγοντασ 'βαρκουλα'?κουνάει πολύ δλδ πέρνεις μεγάλες κλίσεις.
Βλέπω επιμένεις πολύ στο θέμα να είναι γρήγορο. Τι εννοείς γρήγορο? Οποιοιδήποτε 2λιτρο μεσαίο οικογενειακό θα πιάνει εύκολα 180-200 και θα έχει μια τελική κοντά στα 210+. Ένα κλικ κάτω θα είναι τα 1800άρια.
Αν η αξιοπιστία είναι το Α και το Ω τότε με κλειστά τα μάτια avensis/6 άρι. Ενδιαφέρουσα επιλογή civic 1.8 sedan! Είναι μια κατηγορία κάτω, αλλά όπως έχουν μεγαλώσει οι διαστάσεις όλων των κατηγοριών θα είναι μια χαρά.
Αν θέλεις εμφάνιση τότε η 159 1.9 , το 6άρι 2.0, και το passat είναι ενδιφέροντα με τα 2 πρώτα να είναι πιο σπορτίφ στο δρόμο!
Αν θέλεις γκάζια ένα octavia 5 rs είναι ότι πρέπει.
-
Οταν λες 'στησιμο' εννοεις το πως στριβει?
Οι στροφες δεν με νοιαζουν και παρα πολυ,στην ευθεια θελω να ειναι σταθερο,δηλαδη να αφηνεις τιμονι και να πηγαινει ευθεια να μην κανει ζικ ζαγκ.Επισης θελω να εχει βαρυ τιμονι στην ευθεια να μη στριβει με το παραμκικρο.
Ειναι σταθερο το ΑΒΕΝΣΙΣ στην ευθεια?Επισης τα αλλα που ειπες,ττο μοντεο,το 407 και το πασσατ απο επιδοσεις πως ειναι?Ειναι πιο γρηγορα απο το ΑΒΕΝΣΙΣ?Το μοντεο το φοβαμαι λιγο να σου πω την αληθεια,γιατι ενας συναιτερος που ειχε το παλιο του εβγαλε μερικεσ ζημιες,οχι κατι σοβαρο,αλλα τον ταλαιπωρησε.Τα καινουρια τα χουνε βελτιωσει?Η ΦΟΡΝΤ εχει καλο σερβις?
Το ΠΕΖΟ 407 το ειδα τις προαλλες και μου αρεσε στο σχημα αλλα απο επιδοσεις μου φανηκε αργο.Βγαινει και σε τουρμπο μηπως? -
Όλα τα αυτοκίνητα αν είναι σωστά ευθυγραμμισμένα στην ευθεία πάνε ευθεία.
Τώρα το πόσο 'αναίσθητα' θα είναι εξαρτάται. Σίγουρα η 159 θα είναι πιο ευαίσθητη, καθώς αν θυμάμαι καλά έχει αρκετά κοντή κρεμαγιέρα, άρα και περισσότερο ευαίσθητη στις όποιες μικροκινήσεις. Υπό την προϋπόθεση βέβαια, πως έχω καταλάβει τι ακριβώς εννοείς.
Το προτελευταίο Μοντέο δεν είχε κανένα σοβαρό πρόβλημα αξιοπιστίας. ΤΟ καινούριο δεν μπορούμε να ξέρουμε, καθώς μόλις παρουσιάστηκε.
Όσον αφορά το 407 τώρα, το 18αρι με τους 125 ίππους είναι όντως απλά αξιοπρεπές. Το δίλιτρο είναι πολύ καλύτερο. Σε τούρμπο όχι, (ακόμα) δεν βγαίνει.
-
φιλε μπαμπη οταν λεω γρηγορο εννοω να πιανει ευκολα τα 200.Εχω μπει σε παρα πολυ γρηγορα αυτοκινητα,βλεπε χιουνται κουπε τουρμπο του ανηψιου μου,που μου ελεγε οτι κανει 0-100 σε 4,9 και πραγματικα σου κοβοτανε η αναπνοη!!
Εγω δε θελω κατι τοσο γρηγορο,επιπεδου πορσε δηλαδη γιατι δεν ξερω αν θα μπορω να το αντεξω κιολας!!
Θελω να κανει 0-100 γυρω στο 8 δευτερολεπτα και να εχει δυναμη η μηχανη να ανεβασει μεχρι τα 200.Με ενδιαφερει πιοτερο ωστωσο η τελικη ταχυτητα,που θελω να ειναι γυρω στα 240,μια φορα πηγα τοσο με ενα μερσεντες ταξι και ηταν πολυ γρηγορα.
οποτε εχουμε και λεμε-επιδοσεις 0-100 σε 8 δευτερα
-τελικη 240
-νεανικη εμφανιση
-αξιοπιστια
-ανεση
-σταθερο στην ευθειαΕπισης κατι που μου αρεσει στο ταμπλω ειναι να εχει ξυλο καρυδιας,οποτε αν γινεται να μου προτινετε κατι σχετικο.Και παλι χιλια ευχαριστω
-
Και όλα αυτά με 30k;
Octavia 5 RS, Passat TFSI αν είναι εντός του ορίου σου. Το καινούριο μοντέο με τον 2,5αρη τούρμπο δεν θυμάμαι στα πόσα το κοστολογούν.
-
Πολλά δεν είναι τα 240 τελική πολύ λίγα τα 8sec για το 0-100, όταν μιλάμε για οικογενειακό που κοστίζει μέχρι 30.000;
Μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστείς κάπως.Δεν βρίσκω κανένα πλεονέκτημα στο Αβένσις, πέρα απ' το όνομα/εγγύσηση της τουότα. Έχει παλιώσει αρκτετά. Το νέο Mondeo φαίνεται καλή περίπτωση, αλλά καθώς είναι νέο μοντέλο, δεν ξέρουμε αν τυχόν θα υπάρξουν προβλήματα νεότητας κλπ. Επίσης, η Ford συνηθίζει να κάνει εκπτώσεις μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, οπότε θα υποστείς και την απαξίωση του αυτοκινήτου.
Το Passat μου φαίνεται καλό για τα γούστα σου.
Δεν ξέρω αν έχουν ξεμείνει τίποτα mercedes c-class και τις δίνουν με τρελή έκπτωση για να τις ξεφορτωθούν. Αλλά και πάλι, μάλλον θα κοστίζουν πάνω από 30.000.
dino, done!
-
Έχει δίκιο ο charmak...
Χάρη, άλλαξε λίγο το τουότα σε τογιότα.
-
φιλε μπαμπη οταν λεω γρηγορο εννοω να πιανει ευκολα τα 200.Εχω μπει σε παρα πολυ γρηγορα αυτοκινητα,βλεπε χιουνται κουπε τουρμπο του ανηψιου μου,που μου ελεγε οτι κανει 0-100 σε 4,9 και πραγματικα σου κοβοτανε η αναπνοη!!
Εγω δε θελω κατι τοσο γρηγορο,επιπεδου πορσε δηλαδη γιατι δεν ξερω αν θα μπορω να το αντεξω κιολας!!
Θελω να κανει 0-100 γυρω στο 8 δευτερολεπτα και να εχει δυναμη η μηχανη να ανεβασει μεχρι τα 200.Με ενδιαφερει πιοτερο ωστωσο η τελικη ταχυτητα,που θελω να ειναι γυρω στα 240,μια φορα πηγα τοσο με ενα μερσεντες ταξι και ηταν πολυ γρηγορα.
οποτε εχουμε και λεμε-επιδοσεις 0-100 σε 8 δευτερα
-τελικη 240
-νεανικη εμφανιση
-αξιοπιστια
-ανεση
-σταθερο στην ευθειαΕπισης κατι που μου αρεσει στο ταμπλω ειναι να εχει ξυλο καρυδιας,οποτε αν γινεται να μου προτινετε κατι σχετικο.Και παλι χιλια ευχαριστω
Tελική 240 σημαίνει αυτοκίνητο 230-250 ίππων δλδ 3λιτρο ή μεγάλο τούρμπο (saab 93 aero, mazda 6 mps) δλδ άνω των 40χιλιάδω ευρώ. Μάλιστα τέοια αυτοκίνητα βρίσκεις κυρίως σε premium μάρκες (mercedes-bmw-audi-alfa-saab) οπότε πας πάνω από τα 50χιλιάρικα.
Όπως τα λες, εφόσον θέλεις γκάζι σε ευθεία το passat tfsi είναι γύρω στα 30, έχει 0-100 γύρω στα 8 δευτ και τελική 220-230.
-
κυριοι,το σκεφτηκα κι εγω το πασσατ αλλα δεν αρεσει στη γυναικα μου οποτε το ξεχναμε.
Να κανω δυο ερωτησεις,επειδη μου αρεσει το πεζο 407.
Μπορω να βαλω αργοτερα τη μηχανη απο το 207 GT που ειναι τουρμπο?
Εχω επιστηθειο φιλο μηχανικο και δεν θα μου παρει εργατικα.
Το 407 βγαινει με ξυλο καρυδιας στο ταμπλω;
Γενικα βγαζουν ζημιες τα 407?
Το ΑΒΕΝΣΙΣ αν ηταν πιο νεανικο στο σχημα θα το σκεφτομουν παραπολυ σοβαρα γιατι δινω μεγαλη σημασια στην αξιοπιστια.
Αληθεια το νεο ΚΟΡΟΛΑ πως ειναι οδηγικα?Αξιζει να του ριξω κανα φλεφαρο απο ποιοτιτα η μηπως την εχουν υποβιβασει?
συγνωμη αν σας κουραζω αλλα εχω μπερδευτει παρα πολυ και δεν ξερω ποιον να πρωτακουσω. -
συγνωμη αν σας κουραζω αλλα εχω μπερδευτει παρα πολυ και δεν ξερω ποιον να πρωτακουσω.
Αυτό είναι σίγουρο! Από το 0-100 σε 8sec και τα 240 τελική πέσαμε στην corolla!
Καλό θα ναι να αποφασίσεις κατηγορία (αβενσις, μοντεο, 407 κλπ είναι σε άλλη κατηγορία από τα κορόλλα, τζέττα, φόκους) και να ιεραρχήσεις τις ανάγκες σου. Επίσης καλό θα ναι να μη πάρεις αυτοκίνητο με γνώμονα την αλλαγή κινητήρα, ειδικά αφού σε απασχολεί πολύ η αξιοπιστία. Καλύτερα δώσε τα χρήματα εξ αρχής και πάρε κάτι καλύτερο.
Ρίξε και μια ματιά στους πίνακες με τεχνικά χαρακτηριστικά που υπάρχουν στα περιοδικά και εδώ είμαστε!
-
Την μηχανή θεωρητικά μπορείς να την βάλεις. Από κει και πέρα, το πρόβλημα θα είναι να την κάνεις να συνεργαστεί με τα ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου, που σημαίνει $$$$. Προσωπικά, σου αποκλείω μια τέτοια κίνηση. Δεν συμφέρει. Καλύτερα να πάρεις το 2λιτρο και να μείνεις εκεί, ή να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις το 2,2 που είναι ακόμα καλύτερο. Από όσο θυμάμαι, η έκδοση Executive έχει φιλέτα ξύλου στο ταμπλό, ενώ οι Sport αλουμίνιο ή κάτι παρόμοιο.
Το 407 δεν έχει βγάλει τίποτα σημαντικό. Τα πρώτα μοντέλα είχαν παρουσιάσει ένα πρόβλημα με το κουμπί του ραδιοφώνου που έσπαγε, αλλά έχει διορθωθεί εδώ και αρκετό καιρό. Μηχανολογικά τπτ, βασίζεται σε δοκιμασμένες λύσεις.
Το κορόλλα το καινούριο είναι αρκετά καλό στον δρόμο, καλύτερο και από τον μεγάλο αδερφό το αβένσις, παρά την θεωρητικά υποδεέστερη ανάρτησή του. Ως ποιότητα, είναι κάπως καλύτερο από το auris, αλλά όχι τπτ το συγκλονιστικό. Ως ποιότητα αναφέρομαι στην απτή του εσωτερικού. Από κει και πέρα, το όνομα της τογιότα και η εγγύησή που δίνει αποτελούν...εγγύηση τρόπον τινά και για την γενικότερη ποιότητα.
-
Octavia 5 RS
Jetta 2.0TFSI
Και με τα ρεστα τα κανεις 250 αλογα.
Γιατι δεν κοιτας καποιο hatchback;
π.χ.
Ford Focus ST
Seat Leon Cupra
Mazda 3 MPS -
Κυριοι,σημερα τσακωθηκα με τη συζηγο για το αμαξι (γυναικες).
Της ειπα για το 407 2.2 αλλα μου το βρηκε αργο.
Πιστευω κι εγω οτι ειναι καπως αργο,αλλα ειναι πολυ ομορφο οποτε καπως πες μπορει να το παραβλεψεις.
Σκεφτομαι επισης και το νεο ΕΛΑΝΤΡΑ (εχω το παλιο),το ειδα στις φωτογραφειες και μου φανηκε ωραιο,καμπυλωτο και συχγρονο.Μηπως ξερετε αν θα βγει με καποιο δυνατο κινητηρα,τουρμπο η κατι αλλο?
Γενικα τη Χιουνται την εχω σε εκτιμιση γιατι εχω διαπιστωσει ιδιις ομασις και την αξιοπιστια τους και στο δικο μου που εβγαλε 250 χιλιαδες χιλιομετρα χωρις να κανει τσικ και στου ανηψιου μου που εχει το κουπε τουρμπο.
Πιστευω οτι και η συζηγος δε θα εχει προβλημα με το ΕΛΑΝΤΡΑ γιατι καλομαθε με χιουνται τοσο καιρο που πηγαιναμε βολτες πριν παντρευτουμε.Με το χιουνται τη γνωρισα αλλωστε,οποτε πιστευω οτι θα κανω και καλη εντυπωση στις γυναικεσ γενικα αν τυχει και γνωρισω καμια.
Ειμαι σε μεγαλη σκεψη,περιμενω τα φωτα σας.
Ειναι σταθερο στην ευθεια το νεο ΕΛΑΝΤΡΑ?
Απο το παλιο δεν ειχα μεγαλο παραπονο,αλλα οταν φυσαγε το επερνε λιγο ο αερας. -
Συγγνώμη, αλλά μην συγκρίνουμε τις π...ς με τις βούρτσες. Άλλο το elantra, και άλλο το 407, το passat, το mondeo κτλ.
Η γυνάικα σου αν επιτρέπεται, πώς βρήκε το 407 αργό;
τουοτα αβενσις η κατι αλλο?