-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Έ....τότε μίλα με έναν μηχανικό της VW να σε κατατοπίσει!!!!!
υγ.πάω να σε βοηθήσω και μόνο(εννοείτε πως δε τα ξέρω όλα....λίγα ακόμα θέλω )για να μη κάνεις μαλακία......Φίλε μου,ΣΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η MITSU ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ 16ΑΡΑ;;;;;;;ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ!!!!
ΥΓ2.Και το 245/50 έχει διάμετρο και πλαινό αντίστοιχο........ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΕΙΣ;;;;;;Μπορείς ή όχι να το καταλάβεις;Μη το παίρνεις στραβά(για άλλους δε ξέρω ).....Σου έδειξα τη φωτογραφία από το manual της Mitsubishi για τα 1,5L και 2,0L Lancer.
To παράδειγμα του Passat το έφερα ως απάντηση σε post που έλεγε πως για συγκεκριμένο μοντέλο μόνο μία διάσταση είναι κατάλληλη. Αν ίσχυε κάτι τέτοιο δε νομίζω εν γνώσει της η VW να το έβγαζε με 3 διαφορετικές διαστάσεις, αν αυτό σήμαινε ότι θα δημιουργούνταν φθορές στο αυτοκίνητο.
Όσο για το 245/50 δε βγαίνει καν για 16άρα ζάντα, αλλά και από άποψη πλάτους μπορεί να προσαρμοστεί σε ζάντες από 7,5 έως 9 ίντσες, άρα με τη ζάντα μου (16χ6,5 JJ) είναι και στις 2 διαστάσεις ασύμβατο!
Αλλά έστω χάριν της συζήτησης ότι μπορεί να τοποθετηθεί. Είναι άλλο πράγμα το είναι αχρείαστο και άλλο το θα καταστρέφεται το ίδιο ανομοιόμορφα ή θα έχει καταστροφικές συνέπειες για συστήματα του αυτοκινήτου όπως η κρεμαγιέρα λόγω της κακής γεωμετρίας. Σίγουρα αν βάλει κανείς λάστιχα πλάτους EVO στο 1,5 θα έχει υψηλότερη κατανάλωση και λίγο μειωμένη επιτάχυνση. Αλλά εγώ δεν είμαι σίγουρος ότι ισχύει το δεύτερο. Ότι θα δημιουργηθούν δηλαδή προβλήματα στη γεωμετρία του αυτοκινήτου . Πριν πάω σε μεγαλύτερη διάσταση διάβασα όσα περισσότερα άρθρα μπορούσα. Το μόνο που βρήκα είναι η οδηγία να μην αλλάζει η διάμετρος του τροχού πάνω από 3% γιατί αυτό μπορεί να αποβεί καταστροφικό για τα φρένα. Οδηγίες περί γεωμετρίας για plus sizing δε συνάντησα πουθενά.
Από το εργ. ήρθε με 205/55 ή με 205/60;
Από το εργοστάσιο έχει 205/60R16. Δε φαίνεται η φωτογραφία από το manual που ανέβασα;
-
Ο χρήστης Costas Athan έγραψε:
Το Lancer φόραγε 205/55R16. Δεν τα πλάτυνα φοβερά. Πήγα [b]στο αμέσως μεγαλύτερο μέγεθος που κρατάει σταθερή τη διάμετρο του τροχούΠοιό από τα δύο ισχύει;
-
Το Lancer φόραγε 205/55R16. Δεν τα πλάτυνα φοβερά. Πήγα [b]στο αμέσως μεγαλύτερο μέγεθος που κρατάει σταθερή τη διάμετρο του τροχού
Ποιό από τα δύο ισχύει;
Τυπογραφικό. Ευχαριστώ για την επισήμανση. Το διόρθωσα. Το έχω γράψει αρκετές φορές το 205/60R16 σε αυτό το θέμα. Μια φορά το έγραψα λάθος... Αν φόραγε 205/55R16 δεν υπήρχε πρόβλημα. Σχεδόν όλα τα καλά ελαστικά βγαίνουν σε αυτή τη διάσταση, επομένως δε θα άλλαζα σε άλλη μεγαλύτερη.
-
Ά γειά σου.....Πάμε λοιπόν.Το offset το γνωρίζουμε;
-
Ά γειά σου.....Πάμε λοιπόν.Το offset το γνωρίζουμε;Το ότι αναγκάστηκα να πάω σε μεγαλύτερη διάσταση σε καλό μου βγήκε. Η διαφορά των Maxx RT σε σχέση με τα Dunlop SP Sport 2050M που φόραγε πριν είναι η μέρα με τη νύχτα. Και αν συμβιβαζόμουν με κάποιο καλό touring και πάλι δε θα είχε την απόδοση του Maxx RT.
Τώρα το 1,5L φοράει 205/60R16 σε ζάντα 16x6,5 JJ.
Το 1,8L φοράει στις φθηνότερες εκδόσεις 205/60R16 σε ζάντα 16x6,5 JJ και στην ακριβότερη 215/45R18 σε ζάντα 18x7 JJ. Να ακόμη ένα παράδειγμα αυτοκινήτου που βγαίνει με διαφορετικά πλάτη ελαστικών και μέγεθος ζάντας από το εργοστάσιο.
Όλες οι ζάντες (και οι 16'' και οι 18'') έχουν όφσετ 46 mm.
-
Να ακόμη ένα παράδειγμα αυτοκινήτου που βγαίνει με διαφορετικά πλάτη ελαστικών και μέγεθος ζάντας από το εργοστάσιο.[/b]Τι αλλο ενα?
Σχεδον ολα τα γερμανικα βγαινουν με 3-4 διαφορετικα μεγεθη .
Εμενα ξεκιναει απο 225/50/17 μετα παει σε 245/45/17.
Και συνεχιζει με 245/40/18 και 255/35/19.
Μιλαω για Α5 2.0Τ SB. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Να ακόμη ένα παράδειγμα αυτοκινήτου που βγαίνει με διαφορετικά πλάτη ελαστικών και μέγεθος ζάντας από το εργοστάσιο.[/b]
Τι αλλο ενα?
Σχεδον ολα τα γερμανικα βγαινουν με 3-4 διαφορετικα μεγεθη .
Εμενα ξεκιναει απο 225/50/17 μετα παει σε 245/45/17.
Και συνεχιζει με 245/40/18 και 255/35/19.
Μιλαω για Α5 2.0Τ SB.Προς απάντηση του post που έλεγε πως η μόνη σωστή διάσταση είναι αυτή που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής έφερα τα παραδείγματα. Και σίγουρα δε συμβαίνει σε ένα - δύο μοντέλα. Ένα άλλο γερμανικό μοντέλο που ακολουθεί τον ίδιο δρόμο είναι το Astra.
-
Προς απάντηση του post που έλεγε πως η μόνη σωστή διάσταση είναι αυτή που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής έφερα τα παραδείγματα. Και σίγουρα δε συμβαίνει σε ένα - δύο μοντέλα.
Αυτες τις διαστασεις που γραφω παραπανω ο κατασκευαστης τις χρησιμοποιει.Ειναι γραμμενες ολες στο αυτοκολλητο με τις πιεσεις στη πορτα.
-
Προς απάντηση του post που έλεγε πως η μόνη σωστή διάσταση είναι αυτή που χρησιμοποιεί ο κατασκευαστής έφερα τα παραδείγματα. Και σίγουρα δε συμβαίνει σε ένα - δύο μοντέλα.
Αυτες τις διαστασεις που γραφω παραπανω ο κατασκευαστης τις χρησιμοποιει.Ειναι γραμμενες ολες στο αυτοκολλητο με τις πιεσεις στη πορτα.
Το ξέρω. Και όπως έγραψα και στο edit το ίδιο συμβαίνει και με το Astra και φυσικά και με άλλα μοντέλα. Συνήθως οι πιο ακριβές εκδόσεις έρχονται με μεγαλύτερες ζάντες και ελαστικά από το εργοστάσιο και με ορισμένες άλλες αισθητικές βελτιώσεις στην εμφάνιση του αυτοκινήτου.
-
Στο Α5 μπορεις να τις παραγγειλεις ολες.Οποια θελεις.
Γενικα ετσι λειτουργουν οι Γερμανοι. -
Γενικα ετσι λειτουργουν οι Γερμανοι.
Το Α5 έχει μια πολύ προσεγμένη σχεδίαση της ανάρτησης. Έτσι στην πόρτα λέει όλες της επιλογές. Διαστάσεις ελαστικών και ζαντών, καθώς και πιέσεις ανά περίπτωση. Σε μια τέτοια περίπτωση, κάθε διαφοροποίηση περάν των αναγραφομένων στην πόρτα, είναι παράτολμο και ασυμβίβαστο και αντιτεχνικό.
Σίγουρα διδάσκοντας από έδρας για την εν λόγο διεργασία, την πρώτη σχεδίαση ελληνική του εργαλείου, η ιδιότητα μου ως βελτιωτή αγωνιστικών αυτοκινήτων, και τα 50+ χρόνια εμπλοκής μου στα περί αυτοκινήτου, μπορεί στους μη ιδικούς να αφήνουν κενά.
Λείπαμε αλλά δεν είναι η ενότητα αίθουσα διδασκαλίας!. Πάντως σαφώς και πολλές φορές, σε σεμνούς ερωτητές γράφω σεντόνια!!!!!......
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
Το Α5 έχει μια πολύ προσεγμένη σχεδίαση της ανάρτησης. Έτσι στην πόρτα λέει όλες της επιλογές. Διαστάσεις ελαστικών και ζαντών, καθώς και πιέσεις ανά περίπτωση. Σε μια τέτοια περίπτωση, κάθε διαφοροποίηση περάν των αναγραφομένων στην πόρτα, είναι παράτολμο και ασυμβίβαστο και αντιτεχνικό.
Σίγουρα διδάσκοντας από έδρας για την εν λόγο διεργασία, την πρώτη σχεδίαση ελληνική του εργαλείου, η ιδιότητα μου ως βελτιωτή αγωνιστικών αυτοκινήτων, και τα 50+ χρόνια εμπλοκής μου στα περί αυτοκινήτου, μπορεί στους μη ιδικούς να αφήνουν κενά.
Λείπαμε αλλά δεν είναι η ενότητα αίθουσα διδασκαλίας!. Πάντως σαφώς και πολλές φορές, σε σεμνούς ερωτητές γράφω σεντόνια!!!!!......
Α.το ασχημο ειναι οτι επειδη αγορασαν ενα α5 και επειδη εψαξαν στα ιντερνετς ,νομιζουν οτι τα ξερουν ολα.Ειναι δυνατον να μην ξερει ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ?
-
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Α.το ασχημο ειναι οτι επειδη αγορασαν ενα α5 και επειδη εψαξαν στα ιντερνετς ,νομιζουν οτι τα ξερουν ολα.Ειναι δυνατον να μην ξερει ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ?
Η διαφορά φίλε μου ενός ΙΧ και ενός αγωνιζόμουν συναδέλφου είναι, ότι δεν έχουν homologation του αυτοκινήτου και το παίζουν FIA X 5!.
Α. -
Και τί σχέση έχει αυτό με την ευθυγράμμιση;
-
Η διαφορά φίλε μου ενός ΙΧ και ενός αγωνιζόμουν συναδέλφου είναι, ότι δεν έχουν homologation του αυτοκινήτου και το παίζουν FIA X 5!.
Α.Aντωνη θα ηθελα να ανοιγαμε ενα τοπικ,που θα μας λες για τις βελτιωσεις.Πιστευω οτι πολλοι θα ηθελαν να ακουσουν καποια πραγματα,ή να μας [εις για καποια δυνατα αυτοκινητα που εχεις φτιαξει.
Τι λες? -
Και τί σχέση έχει αυτό με την ευθυγράμμιση;
Προέκταση των γραφομένων φίλε μου.
Εάν μιλούσαμε μόνον για την ευθυγράμμιση και τίποτα άλλο συναφές και αλληλοεξαρτώμενο, τότε σε δύο σελίδες θα είχε εξαντληθεί το θέμα!.
Τότε θα έπρεπε να ανοίγουμε συνεχώς θέματα, για να συμπληρώνουμε τα κενά του προηγουμένου.
Α. -
Ο χρήστης dim8 έγραψε:
Α.Aντωνη θα ηθελα να ανοιγαμε ενα τοπικ,που θα μας λες για τις βελτιωσεις.Πιστευω οτι πολλοι θα ηθελαν να ακουσουν καποια πραγματα,ή να μας [εις για καποια δυνατα αυτοκινητα που εχεις φτιαξει.
Τι λες?
Όχι να σας λέω, μα να λένε και αυτοί που είναι συνάδελφοι, ή έχουν αγωνιστικό!. Γυράσκω αει διδασκόμενος!!!!...
Βέβαια κατά τον Οκτώβρη, οπού θα τελειώσουν οι εισαγωγές και θα περιοριστή η δουλειά, διότι θα χρειαστούν επισκέψεις!.
Εκεί δεν θα είναι «η γνώμη μου είναι»….. μα τι έφτιαξα και με τι αποτελέσματα!.
Α. -
κανε εσυ την αρχη με καποιο προτζεκτ και σιγουρα θα μπουν και αλλοι στο χορο.
-
Α.Αυτό δε συμβαίνει μόνο σε ακριβά μοντέλα με καλές αναρτήσεις! Για παράδειγμα το VW up! του 1.0L και των 75 PS που είναι ένα φθηνό αυτοκίνητο πόλεως βγαίνει από το εργοστάσιο στην έκδοση move up! με 165/70R14 ελαστικά, στην έκδοση high up! με 185/55R15 ελαστικά και στις εκδόσεις black up και white up με 185/50R16. Και για του λόγου το αληθές ορίστε το PDF από την αντιπροσωπεία: http://www.volkswagen.gr/media/country/gr/x/models/common/pdf.Par.0079.File.pdf/model_guide_up_.pdf
Όπως βλέπετε το up! των 75 ίππων βγαίνει με τρία διαφορετικά μεγέθη ζαντών και 3 διαφορετικά πλάτη ελαστικών. Μάλιστα το μεγαλύτερο είναι κατά 12% πιο πλατύ από το πιο μικρό. Αν υπήρχαν προβλήματα γεωμετρίας δε νομίζω πως η VW θα κυκλοφορούσε στην αγορά το μοντέλο με όλες αυτές τις διαφορετικές επιλογές ζαντών και ελαστικών. Από την άλλη δε νομίζω πως υπάρχει και μεγάλο όφελος για την οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Μάλλον για αισθητικούς λόγους γίνεται η διάθεση των μεγαλύτερων τροχών.
-
καταθέτω κι εγώ την περιπτωση της w211, για ότι σημαίνει αυτό κι ότι συνεισφέρει στη συζήτηση. Στην βασική έκδοση (classic) τα ελαστικά είναι 205 60 16R στις 16'' ζάντες (με offset 33) ενώ στην elegance και στην avantgarde τα ελαστικά είναι 225 55 16R στις 16'' ζάντες (με offset 42 στις ζάντες του avantgarde- για τις ζάντες του elegance δεν ξέρω το offset )
Περί Ευθυγραμμίσεων....