-
γνωριζει κανεις να μου πει,αν στην φορολογικη δηλωση πρεπει να γραψουμε το ποσο που δαπανησαμε για αγορα μοτοσυκλετας η οχι?
ο λογιστης μου σκιζει τα ρουχα του οτι δεν γραφουμε πλεον τις μοτοσυκλετες στην δηλωση,ουτε καν για την αγορα τους..
μελος του φορουμ που ειναι λογιστης σκιζει τα ρουχα του οτι ΠΡΕΠΕΙ να γραφουμε το ποσο που δαπανησαμε για αγορα μοτοσυκλετας,μιας και υπαρχει και σχετικο πεδιο στην φορολογικη δηλωση...
εσεις τι λετε? -
γνωριζει κανεις να μου πει,αν στην φορολογικη δηλωση πρεπει να γραψουμε το ποσο που δαπανησαμε για αγορα μοτοσυκλετας η οχι?
ο λογιστης μου σκιζει τα ρουχα του οτι δεν γραφουμε πλεον τις μοτοσυκλετες στην δηλωση,ουτε καν για την αγορα τους..
μελος του φορουμ που ειναι λογιστης σκιζει τα ρουχα του οτι ΠΡΕΠΕΙ να γραφουμε το ποσο που δαπανησαμε για αγορα μοτοσυκλετας,μιας και υπαρχει και σχετικο πεδιο στην φορολογικη δηλωση...
εσεις τι λετε? -
εσεις τι λετε? -
Aντιμετωπισα ακριβως το ιδιο 'θεμα', αλλα με αγορα αυτοκινητου.
Αν προσεξεις ομως, το Ε1 στον Πινακα 5 ,παραγραφο 2, κωδικο 719, αναφερει :
'απο τη δαπανη που καταβαλατε για την αγορα η χρηματοδοτικη μισθωση αυτοκινητων, διτρόχων κτλ οχηματων'
οπου και συμπληρωνεις το ποσο αγορας (αν αγοραστηκε μετρητοις,εντος του 2006).
Αυτο ειναι και το πιο λογικο αφου εχει προφανως εκδοθει τιμολογιο-δ.αποστολης απο την εταιρια που αγορασες τη μοτο, αρα η εταιρια σιγουρα θα δηλωσει το ποσο που εσυ κατεβαλες για την αγορα της ,σαν κερδος.
-
Την αγορά τη γράφουμε κανονικά, υπάγεται στο 'πόθεν έσχες'._
-
Την μηχανή μου την αγόρασα το 2005. Πέρσυ δήλωσα το ποσό της αγοράς της, και μάλιστα επειδή πήγα και παρέδωσα την δήλωση στην εφορία χέρι με χέρι, όντως έπρεπε να το γράψω, και μάλιστα κράτησαν την απόδειξη αγοράς.
Φέτος όμως δεν υπήρχε ανάγκη να την δηλώσω. Δηλώνεις μόνο το/τα αυτοκίνητα που έχεις στην κατοχή σου, όχι τις μοτοσικλέτες.Άρα λοιπόν, την αγορά την δηλώνεις (μια φορά μόνο), την κατοχή της μοτοσικλέτας τα επόμενα χρόνια, δεν την δηλώνεις.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Aντιμετωπισα ακριβως το ιδιο 'θεμα', αλλα με αγορα αυτοκινητου.Αν προσεξεις ομως, το Ε1 στον Πινακα 5 ,παραγραφο 2, κωδικο 719, αναφερει :
'απο τη δαπανη που καταβαλατε για την αγορα η χρηματοδοτικη μισθωση αυτοκινητων, διτρόχων κτλ οχηματων'
οπου και συμπληρωνεις το ποσο αγορας (αν αγοραστηκε μετρητοις,εντος του 2006).
Αυτο ειναι και το πιο λογικο αφου εχει προφανως εκδοθει τιμολογιο-δ.αποστολης απο την εταιρια που αγορασες τη μοτο, αρα η εταιρια σιγουρα θα δηλωσει το ποσο που εσυ κατεβαλες για την αγορα της ,σαν κερδος.
στα αυτοκινητα γνωριζω οτι ισχυει....
στις μηχανες γνωριζω επισης οτι υπαρχει τετοιο πεδιο,αλλα υπαρχει καποια ασαφεια αν γραφουμε την αγορα της η οχι... -
Γραφεις το ποσο κανονικα...
-
Γράψε την αγορά, αλλά θα πρέπει να βάλεις μέσα την πρωτότυπη απόδειξη αγοράς (το δελτίο λιανικής πώλησης) του έμπορου, αλλιώς είναι σαν να μην το έγραψες.
-
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
στις μηχανες γνωριζω επισης οτι υπαρχει τετοιο πεδιο,αλλα υπαρχει καποια ασαφεια αν γραφουμε την αγορα της η οχι...Καμία ασάφεια
Αρθρο 17
Τεκμήριο απόκτησης περιουσιακών στοιχείωνΩς ετήσια τεκμαρτή δαπάνη του φορολογουμένου, της συζύγου του και των προσώπων που τους βαρύνουν λογίζονται και τα χρηματικά ποσά που πραγματικά καταβάλλονται για:
α) **Αγορά **ή χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτων, **δίτροχων **ή τρίτροχων αυτοκινούμενων οχημάτων, πλοίων αναψυχής και λοιπών σκαφών αναψυχής, αεροσκαφών και κινητών πραγμάτων μεγάλης αξίας....... -
Ο χρήστης alfa 156 έγραψε:
στις μηχανες γνωριζω επισης οτι υπαρχει τετοιο πεδιο,αλλα υπαρχει καποια ασαφεια αν γραφουμε την αγορα της η οχι...Που την είδες την ασάφεια;
Οπως σου έγραψε παρακάτω ο hrdoukas, στον κώδικα φορολογίας εισοδήματος είναι σαφέστατο.
Για πες μας και τι αιτιολογία σου έδωσε ο δικός σου λογιστής. Ετσι, για να γελάσουμε!
-
Αυτος ο ανθρωπος που σου είπε να μην γραψεις στην δηλωση σου την αγορα μοτοσυκλέτας δεν πρεπει να ειναι λογιστης αλλα λαϊκος οργανοπαίχτης χαμηλών ζωτικών μερών του σώματος...
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Αυτος ο ανθρωπος που σου είπε να μην γραψεις στην δηλωση σου την αγορα μοτοσυκλέτας δεν πρεπει να ειναι λογιστης αλλα λαϊκος οργανοπαίχτης χαμηλών ζωτικών μερών του σώματος...Μια ερωτηση.
Στη πωληση μιας μοτο απο ιδιωτη μεσολαβει πουθενα η εφορια του πωλητου;
Αν ναι τοτε πρεπει να γραψης το ποσο της αγορας.
Ετσι στη πωληση της θα φανει η κατοχη της μιας και δεν τη δηλωνεις αλλο πια στο μελλον.
Αν οχι τοτε δεν ειναι αναγκη να το γραψεις,ετσι μεγαλωνει και το ποσο που μπορεις να δικαιολογησεις σε μια μελλοντικη αγορα ενος αγαθου που θα χρειαζεται το ποθεν εσχες.Ισως αυτο ειχε κατα νουν ο λογιστης σου. -
Οι αγοροπωλησίες είτε μεταξύ ιδιωτών είτε μεταξύ εμπόρων-ιδιωτών, γίνονται μέσω του υπουργείου μεταφορών. Η εφορία παίρνει τα στοιχεία της από το υπουργείο μεταφορών. Τα τέλη κυκλοφορίας σου έρχοντα ταχυδρομικά από την εφορία, μέσω του αρχείου της από το υπουργείο μεταφορών.
DAP, η εφορία ξέρει ανά πάσα στιγμή αν έχεις μοτοσυκλέτα (>50cc) στην κατοχή σου, είτε το δηλώσεις είτε όχι.
-
Ο χρήστης nasos έγραψε:
Οι αγοροπωλησίες είτε μεταξύ ιδιωτών είτε μεταξύ εμπόρων-ιδιωτών, γίνονται μέσω του υπουργείου μεταφορών. Η εφορία παίρνει τα στοιχεία της από το υπουργείο μεταφορών. Τα τέλη κυκλοφορίας σου έρχοντα ταχυδρομικά από την εφορία, μέσω του αρχείου της από το υπουργείο μεταφορών.DAP, η εφορία ξέρει ανά πάσα στιγμή αν έχεις μοτοσυκλέτα (>50cc) στην κατοχή σου, είτε το δηλώσεις είτε όχι.
Αλλο ηθελα να πω .Αν δια τη πωληση της μοτο πρεπει ο πωλητης να προσκομισει καποια βεβαιωση απο την εφορια του.
Αν ναι ,τοτε κλπ κλπ -
Πρόσφατα αγόρασα δίτροχο και ο έμπορος (Τσαντερίδης) μου είπε ότι κάτω από 500 κυβικά ΔΕΝ είσαι υποχρεωμένος να βάλεις την αγορά στη δηλωσή σου. Αν θέλεις το κάνεις.
Προσωπικά δεν θα το κάνω καθώς είμαι στα 250 κυβικά και δεν θέλω να 'δεσμεύσω' το πόσο.
Πάντως ο ερωτών πρέπει να είναι πάνω από 600 , να μη πω 1000 (αν κρίνω από το άβαταρ!)
Μια βόλτα σε κάποια εφορία θα λύσει τις όποιες απορίες ...
-
Νάσο, παλιότερα δεν ήταν και από κάποιο ποσό και πάνω;
-
Ο χρήστης ioannitis έγραψε:
Πρόσφατα αγόρασα δίτροχο και ο έμπορος (Τσαντερίδης) μου είπε ότι κάτω από 500 κυβικά ΔΕΝ είσαι υποχρεωμένος να βάλεις την αγορά στη δηλωσή σου. Αν θέλεις το κάνεις.Προσωπικά δεν θα το κάνω καθώς είμαι στα 250 κυβικά και δεν θέλω να 'δεσμεύσω' το πόσο.
Πάντως ο ερωτών πρέπει να είναι πάνω από 600 , να μη πω 1000 (αν κρίνω από το άβαταρ!)
Μια βόλτα σε κάποια εφορία θα λύσει τις όποιες απορίες ...
600 ειναι και αγορασμενο το 2003,οπου και φυσικα δεν το εχω δηλωσει ουτε σαν αγορα....ποσο που πληρωσα μετρητα στο καταστημα...
για αυτο και εκανα την ερωτηση μετα απο ψηλους στα αυτα που μου μπηκανε..εχουν περασει 3 χρονια απο τοτε και δεν με εχει ενοχλησει η εφορια ακομα..
γνωριζει κανεις τις συνεπειες σε ενδεχομενη διασταυρωση απο την εφορια?
λογιστικη ερωτησης