-
Τις τελευταίες 2-3 μέρες παρατήρησα κάτι περίεργο.
Οταν η μηχανή ειναι κρύα και βάλω μπρός, ο κινητήρας παίρνει κανονικά με την πρώτη και κρατάει κανονικά ρελαντί αλλά:
Στις πρώτες 1-2 γκαζιές στροφάρει μέν αλλα ψιλορετάρει (μερικές φορές το ακούς, άλλες απλά το νιώθεις μιας και μεταφέρει κραδασμό, σαν να υπολειτουργεί πολλαπλασιαστής ενα πράγμα). Misfire, αγγλιστί.
Μετά απο τις πρώτες 1-2 ξερογκαζιές όλα κομπλέ. Στροφάρει κανονικά, τραβάει κανονικά, κατανάλωση κανονική... Τι μπορεί να παίζει??? Λέτε να ειναι βρώμικη βενζίνη? Η κάνα βουλωμένο μπέκ?
Κανένα καταγεγγραμένο σφάλμα στην ECU.
Μπουζί έχω Denso Iridium, πολλαπλασιαστές Beru (που υποτίθεται οτι ειναι αθάνατοι), είχα καθαρίσει πρόσφατα τη πεταλούδα γκαζιού...
Καλού κακού πήγα και φούλαρα απο άλλο πρατήριο και θα το δοκιμάσω το βράδυ να δω αν θα αλλάξει κάτι...
-
Τις τελευταίες 2-3 μέρες παρατήρησα κάτι περίεργο.
Οταν η μηχανή ειναι κρύα και βάλω μπρός, ο κινητήρας παίρνει κανονικά με την πρώτη και κρατάει κανονικά ρελαντί αλλά:
Στις πρώτες 1-2 γκαζιές στροφάρει μέν αλλα ψιλορετάρει (μερικές φορές το ακούς, άλλες απλά το νιώθεις μιας και μεταφέρει κραδασμό, σαν να υπολειτουργεί πολλαπλασιαστής ενα πράγμα). Misfire, αγγλιστί.
Μετά απο τις πρώτες 1-2 ξερογκαζιές όλα κομπλέ. Στροφάρει κανονικά, τραβάει κανονικά, κατανάλωση κανονική... Τι μπορεί να παίζει??? Λέτε να ειναι βρώμικη βενζίνη? Η κάνα βουλωμένο μπέκ?
Κανένα καταγεγγραμένο σφάλμα στην ECU.
Μπουζί έχω Denso Iridium, πολλαπλασιαστές Beru (που υποτίθεται οτι ειναι αθάνατοι), είχα καθαρίσει πρόσφατα τη πεταλούδα γκαζιού...
Καλού κακού πήγα και φούλαρα απο άλλο πρατήριο και θα το δοκιμάσω το βράδυ να δω αν θα αλλάξει κάτι...
-
μπορουμε να βαζουμε 95αρα αντι για 100αρα στους fsi (και συγκεκριμενα στον 1.6 fsi)?
στο βιβλιαρακι λεει οτι με την 95αρα θα μειωθει ελαχιστα η ισχυς και θα αυξηθει ελαχιστα ο θορυβος.
περα απο αυτα, υπαρχει καμια περιπτωση βλαβης ή τιποτα αλλο? -
Μεγάλη κουβέντα αυτή.
Πότε αγόρασες τον FSI (μοντέλο); Ως πρόσφατα υπήρχε πρόβλημα με προανάφλεξη, που σε βάθος χρόνου μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στον κινητήρα. Μετά, λένε, διόρθωσαν αυτό το πρόβλημα και πλέον οι FSI δουλεύουν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με απλή αμόλυβδη. -
αμαν..? μαρτιο του 2005.
-
Νομίζω ότι οι προ του 2006 'ζητάνε' σούπερ αμόλυβδη. Με αυτήν έχουν καλή λειτουργία, βγάζουν περισσότερους ίππους και καταναλώνουν λιγότερο (αν και ακριβότερο) καύσιμο.
-
αι σιχτιρ το εχω βαρεθει.. δεδομενου οτι η 100αρα ειναι 20λεπτα πιο ακριβη απο την 95αρα περιπου, και οτι κανω 2.000χλμ το μηνα, υπολογιζω οτι χανω περιπου 40 ευρω το μηνα μονο βαζοντας 100αρα αντι για απλη..
(περιπου 50 λιτρα το γεμισμα τα οποια δινουν μια αυτονομια 500χλμ κυριως μεσα στην πολη)
τωρα το σκεφτηκα: εχω κανει 3-4 γεμισματα με απλη και καμια φορα το πρωι οταν το βαζω μπρος ακουγεται ενας πολυ βαρβαρος ηχος απο τον κινητηρα. σαν τρακτερ. μετα το σβηνω και οταν το ξαναβαζω μπροστα δεν το κανει. λες να φταιει η απλη?
-
Ο χρήστης The Butcher έγραψε:
τωρα το σκεφτηκα: εχω κανει 3-4 γεμισματα με απλη και καμια φορα το πρωι οταν το βαζω μπρος ακουγεται ενας πολυ βαρβαρος ηχος απο τον κινητηρα. σαν τρακτερ. μετα το σβηνω και οταν το ξαναβαζω μπροστα δεν το κανει. λες να φταιει η απλη?
Λαδια εχεις κοιταξει?
-
Ο χρήστης The Butcher έγραψε:
μπορουμε να βαζουμε 95αρα αντι για 100αρα στους fsi (και συγκεκριμενα στον 1.6 fsi)?
στο βιβλιαρακι λεει οτι με την 95αρα θα μειωθει ελαχιστα η ισχυς και θα αυξηθει ελαχιστα ο θορυβος.
περα απο αυτα, υπαρχει καμια περιπτωση βλαβης ή τιποτα αλλο?Εχει συζητηθεί πολλές φορές το θέμα ,**Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ 95 Η 98 ΔΕΝ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΤΗ ΧΡΗΣΗ 100 αρας **,διάβασε το manual και αν θες κοιτα και εδώ που εχουν ξαναγραφεί αυτά και αλλού πολλές - πολλές φορές..
http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.php?t=10044&postdays=0&postorder=asc&start=15Αρκει η βεζίνη που βάζεις να μην είναι νοθευμένη
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Νομίζω ότι οι προ του 2006 'ζητάνε' σούπερ αμόλυβδη. Με αυτήν έχουν καλή λειτουργία, βγάζουν περισσότερους ίππους και καταναλώνουν λιγότερο (αν και ακριβότερο) καύσιμο.Δεν ισχύει αυτό σχετικά με τους fsi προ και μετα του 2006
-
Δηλαδή ισχύει μόνο για του 2006; Το χάλασαν και μετά το έφτιαξαν πάλι;
Πολλοί κάτοχοι fsi έχουν γράψει εδώ ότι έχουν προβλήματα με τα περίφημα 'πειράκια' χρησιμοποιώντας απλή αμόλυβδη - εξαιρούνται οι τουρμπίσιοι.
Ρε παιδιά, ας γράψει κανένας που γνωρίζει καλά το θέμα. Πότε ακριβώς διόρθωσε το πρόβλημα η VW με τροποποίηση του συγκεκριμένου ατμοσφαιρικού κινητήρα;
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Δηλαδή ισχύει μόνο για του 2006; Το χάλασαν και μετά το έφτιαξαν πάλι;Πολλοί κάτοχοι fsi έχουν γράψει εδώ ότι έχουν προβλήματα με τα περίφημα 'πειράκια' χρησιμοποιώντας απλή αμόλυβδη - εξαιρούνται οι τουρμπίσιοι.
Ρε παιδιά, ας γράψει κανένας που γνωρίζει καλά το θέμα. Πότε ακριβώς διόρθωσε το πρόβλημα η VW με τροποποίηση του συγκεκριμένου ατμοσφαιρικού κινητήρα;
Δεν έχει υπάρξει **καμμιά **τροποποίηση στους fsi για το θέμα που αναφέρεις απο τη μαμά ,την ημερομηνία αυτή εσύ την χρησιμοποιείς ,προβλήματα έχουν αναφερθει από χρήση νοθευμένης βενζίνης και όχι εξαιτίας προβλημάτων του κινητήρα ,τωρα να επαναλάβω ότι προτεινεται 95 ή 98 για μια ακόμη φορά απο τον κατασκευαστή δεν έχει καμμιά σημασία ,ανέτρεξε στο Forum και θα δεις πολλά θεματα γι άυτό
Αν δεν σου αρκούν ριξε μια ματια : -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Λαδια εχεις κοιταξει?
οχι τα λαδια καλα ηταν.
τι λετε να φταιει για αυτον τον ηχο?
δλδ να βαζω 95αρα αφοβα?
σημειωτεον οτι χρησιμοποιω δυο μονο βενζιναδικα που εχουν και τα δυο καλη βενζινη. -
Πολύ πιθανό να είναι από τα λάδια που έχουν πέσει, και μέχρι να ανέβουν πάλι έχεις ελλιπή λίπανση. Επίσης, μπορεί να είναι από τον τεντωτήρα του ιμάντα. Στο κάνει με κάθε είδους θερμοκρασία το πρωί;
-
εχει δροσια το πρωι. παντως τι να πω.. κωνσταντινε εχω βαρεθει να ασχολουμαι. μου φαινεται θα βαζω 95αρα, θα αγνοω τον οποιο ηχο και θα ασχοληθω αμα σταματησει να κινειται το αμαξι κι αμα η ζημια ειναι πολυ ακριβη θα το πουλησω.
εγω απο το αυτοκινητο θελω να το πηγαινω στην ωρα του για τα σερβις και να του βαζω βενζινη. τιποτα αλλο. με το vw θα γινω αρχιμηχανικος στο τελος..
Κακή βενζίνη ή κατι άλλο?