-
Τους επαγγελματίες ρώτα που τα έχουν και τα δουλεύουν (όπως και τα ταξί ),όχι εμένα και τα φόρουμ.
-
Μάκη, ξέρω 2 άτομα που είχαν Traffic (κι εγώ που το είχα στην εταιρεία μου) και δεν είχαν κανένα πρόβλημα.
Ξέρω άλλα 2 άτομα που έχουν Golf Και είναι στα συνεργεία.Αποδεικνύει κάτι αυτό?
Αλήθεια. Τα VW, κατ' εσε, είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο? Και, αν ναι, γιατί?
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Μάκη, ξέρω 2 άτομα που είχαν Traffic (κι εγώ που το είχα στην εταιρεία μου) και δεν είχαν κανένα πρόβλημα.
Ξέρω άλλα 2 άτομα που έχουν Golf Και είναι στα συνεργεία.Αποδεικνύει κάτι αυτό?
Αλήθεια. Τα VW, κατ' εσε, είναι τα καλύτερα αυτοκίνητα στον κόσμο? Και, αν ναι, γιατί?
Nίκο τα έχουμε πει ένα εκατομύριο φορές.
Το ότι δύο είναι ευχαριστημένοι με trafic δεν καθιστά το μοντέλλο δημοφιλές και γενικά αξιόπιστο σαν εργαλείο.
Ασε που κατασκευαστικά το αμάξι είναι για γέλια και δεν υπερβάλω καθόλου.
Το αμάξι το βλέπεις στο σύνολο των πωλήσεων και της κυκλοφορίας του.
Εκεί το βλέπεις πως συμπεριφέρετε.
Αν δηλ κάποιος έχει rover και μέχρι τα 200000km δεν έχει βγάλει την παραμικρή ζημιά (ούτε κυλινδροκεφαλή ή φλάντζα πχ που είναι ΔΕΔΟΜΕΝΟ για αυτά τα μοτερ) εμένα δεν μπορεί να με πείσει για την αξιοπιστία τους.
Τα 9 στα 1ο είναι ρημάδια αλλά απ την άλλη θα ακούσεις και τους υπρμαχους να λένε τα δικά τους περί αξιόπιστων rover κλπ.
Απ την άλλη σαφώς και πιστεύω ότι οι δύο που γνωρίζεις με golf ενδεχομένως να είναι δυσαρεστημένοι.Οι δύο όμως (10 ή 50 δεν έχει σημασία) δεν είναι η πλειοψηφική δυσαρεστημένη μερίδα των πωλήσεων του Golf.
Επίσης,αν και αυτό είναι ένα άλλο θέμα,καθοριστικό ρόλο στην αξιοπιστία παίζει και το συνεργείο στο οποίο απευθύνετε κανείς.
Οταν θέλει κάποιος service γενικό των 90000km πχ με ιμάντες κλπ με 250 ευρώ είναι προφανές ότι το golf θα έχει κουσούρια. -
Επειδή μιλάμε για αξιοπιστία, προφανώς, εσύ ξέρεις όλα τα προβλήματα που ΄βγαλαν όλα τα Traffic στους κατόχους τους και είσαι ΄'ετσι απολύτος ε?
Ενώ, αν κάποιος γράψει τα ίδια για τα VW, για σένα, είναι απλά άσχετος!
-
Κάτι σχετικό με το θέμα δεν βλέπω εγώ...
-
Σαν πρώην κάτοχος wv golf gti 2 μπορώ να καταθέσω τα εξής ………..το πήρα μεταχειρισμένο -από Γερμανία μεριά- και μπορώ να πω πως ποτέ δεν μ’ άφησε …….χωρίς προβλήματα (σασμάν ,εγκέφαλος, ψυγείο καλοριφέρ , ταπετσαρίες , ημιαξόνια , ρουλεμάν , ψυγείο νερού , ίσως και άλλα δεν θυμάμαι ) αυτό όμως που πραγματικά θα μου μείνει αξέχαστο είναι η μία και μοναδική ερώτηση του μηχανικού -αλλά συμφωνούσαν και άλλοι κάτοχοι golf- «τι μοντέλο είναι ;;;» και όταν του έλεγα «90» απαντούσε Ε! Τόσο πάνε αυτά !!!!!!!!!!!!!!! ούτε τι χιλιόμετρα έχει ; ούτε πως έχει οδηγηθεί ; τίπτα !! μόνο το πότε γεννήθηκε !!!!!!!
-
Mirage απ’ όσο βλέπω «αυτή η κολόνια πρέπει να κρατάει χρόνια» -το ………… «πότε γεννήθηκε» δλδ φαίνεται -και είναι κρίμα αυτό – πως ακόμη ταλαιπωρούνται εκεί ψηλά στη VW για να βρουν το ……..ελιξίριο της ζωής
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Επειδή μιλάμε για αξιοπιστία, προφανώς, εσύ ξέρεις όλα τα προβλήματα που ΄βγαλαν όλα τα Traffic στους κατόχους τους και είσαι ΄'ετσι απολύτος ε?Ενώ, αν κάποιος γράψει τα ίδια για τα VW, για σένα, είναι απλά άσχετος!
Ρε Νίκο καταλαβαίνεις τι λέμε?
Να στο πω αλλιώς.
Ξεβράκωσε σε έναν άσχετο που θέλει να πάρει επαγγελματικό ένα Transporter κι ένα Trafic και σκίστα για ένα εκατομύριο χλμ.
Ποιά είναι η πορεία του ενός και ποιά του άλλου αυτοκινήτου σε παγκόσμιο επίπεδο?
Κι αν πουλάνε μερικά κομμάτια οι Γάλλοι οι αγοραστές τους τα επιλέγουν για ένα και μόνο λόγο.
Είναι κατά πού φθηνότερα απ τα Transporter και τα Vito/sprinter, κι αυτό προσπαθούμε να το αναγάγουμε και να το φιλοσοφήσουμε σε τέχνη.
Τι να λέμε τώρα.
Σαφώς και ορισμένα vw/audi βγάζουν προβλήματα.
Ο άνθρωπος ποτέ δεν πρόκειτε να μηδενίσει το εργοστασιακό σφάλμα γιατί απλά δεν γίνετε.
Να το ελαχιστοποιήσεις όμως μπορείς.
Θα έχεις ακούσει για παραπονεμένους πελάτες με προβληματικά toyota.
Ε και?Τι θα πει αυτό,οτι είναι ολα αναξιόπιστα?
Αυτό προσπαθείς να μου πεις εσύ σε γενικές γραμμές.Η VW και η AUDI (καλά οι της audi έχουν ξεφύγει τελείως σε επίπεδο τεχνολογίας,βλ ανταγωνισμός όπως πχ βλέψεις ενσωμάτωσης bmw/mercedes για να χτυπήσουν τη λαίλαπα που λέγετε VAG,όπα ρε ) είναι μια εταιρία που τα τελευταία 30 χρόνια δε διαστάζει να εξελίσει και να ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ σε πρακτικο επίπεδο τεχνολογίες αιχμής όπως με τα quattro,tdi,fsi,dsg κλπ.
Αυτό έχει ένα αρνητικό αντίκτυπο σε μια εταιρία (και τα ωφέλη της φυσικά τα οποία υπερνικούν κατα πολύ τις αδυναμίες,βλέπεις παντού έχουμε + και -,ΠΑΝΤΑ,το θέμα είναι κατά πόσο το ένα υπερνικά το άλλο).
Η όποια νέα τεχνολογία σε όσες δοκιμές αρκτικής ή αφρικανικής ερήμου κι αν υποβληθεί δεν μπορεί να εκμηδενίσει τελείως τα σφάλματα που προκύπτουν απ την καθημερική οδήγηση.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα στα πρώτα κομμάτια να υπάρχουν κάποια προβλήματα.(οι γιαπωνέζοι κάτι ξέρουν που αντιγράφουν και τα εφαρμόζουν μετά από μια δεκαετία ) μέχρι να αντιληφθεί το εργοστάσιο στα πρώτα ένα με δύο χρόνια όλες τις ατέλεις και να τις διορθώσει.
Η FSi τεχνολογία για παράδειγμα έχει ήδη κλείσει έξι χρόνια μαζικής παραγωγής.
Ο ανταγωνισμός ακόμα τι περιμένει?
Τα πρώτα 2 χρόνια όντως ήταν δύσκολα.
Απ την άλλη ο ανταγωνισμός(και οι οπαδοί του) το μόνο που ξέρει (γιατί ουσιαστική εξέλιξη δε βλέπω από πολλούς κατασκευαστές) είναι να κατακρίνει κρυπτόμενος πίσω απ τις τεχνολογίες της περασμενης 20ετίας.
Το μέλλον των βενζινοκινητήρων είναι πλέον ο άμεσος ψεκασμός.
Να τους δω εγώ (μετά από καμια δεκαετία συνολικα παραγωγής κινητήρων άμεσου ψεκασμού της vw) όταν θα εμφανίσουν δειλά δειλά τέτοια μοτερ και θα σπάνε το ένα πίσω απ το άλλο τι θα λένε.Τα πράγματα είναι απλά.
Η θα βγάζεις τρακτερ αξιόπιστα αντιγράφοντας ή θα εξελίσεις με οποιοδήποτε κόστος και θα ανοίγεις νέους δρόμους σε επίπεδο τεχνολογίας.
Στη δευτερη περίπτωση χάνεις στην αξιοπιστία στα πρώτα στάδια κυκλοφορίας.
Αν κάποιοι δεν τολμούσαν σήμερα θα κυκλοφορούσαμε ακόμα με γαιδούρια.Με ρώτησες κάτι.
Θεωρώ ότι οι κορυφαίοι κατασκευαστές (μαζικής παραγωγής) σήμερα παγκοσμίως είναι το γκρουπ VAG και η Mercedes Benz.
Δυό εταιρίες που επενδύουν σε έρευνα/εξέλιξη και τεχνολογία και την θέτουν σε παραγωγή.
Για όλες τις υπόλοιπες δεν βλέπω το λόγο ύπαρξης. -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
...
Με ρώτησες κάτι.
Θεωρώ ότι οι κορυφαίοι κατασκευαστές (μαζικής παραγωγής) σήμερα παγκοσμίως είναι το γκρουπ VAG και η Mercedes Benz.
Δυό εταιρίες που επενδύουν σε έρευνα/εξέλιξη και τεχνολογία και την θέτουν σε παραγωγή.
Για όλες τις υπόλοιπες δεν βλέπω το λόγο ύπαρξης.Παρακαλούνται οι μηχανικοί των εταιρειών Honda & BMW* να αυτοκτονήσουν με τον παραδοσιακό τρόπο της χώρας τους.
Σεπούκου οι Ιάπωνες και κυάνιο ή σφαίρα οι Γερμανοί.*ΑΝ δε κάνω λάθος οι μοναδικές αυτόνομες αυτοκινητοβιομηχανίες.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
...
Με ρώτησες κάτι.
Για όλες τις υπόλοιπες δεν βλέπω το λόγο ύπαρξης.Παρακαλούνται οι μηχανικοί των εταιρειών Honda & BMW* να αυτοκτονήσουν με τον παραδοσιακό τρόπο της χώρας τους.
Σεπούκου οι Ιάπωνες και κυάνιο ή σφαίρα οι Γερμανοί.*ΑΝ δε κάνω λάθος οι μοναδικές αυτόνομες αυτοκινητοβιομηχανίες.
Να δω την ώρα που οι της honda θα τουρμπίσουν τα μοτόρια τους
Μετά μπορούν να αυτοκτονήσουν.
Πως γίνετε τον εξορκιστή της αυτοκινητοβιομηχανίας (λέγε με και VAG) να τον ακολουθούν όλοι κατά πόδας και απ την άλλη να το βρίζουν,ε αυτό δεν το κατάλαβα ποτέ.
Πχ honda=τα καλύτερα μοτερ στον κόσμο.
Ε καθιερώστε τα ρε μάγκες να σας ακολουθήσουν και οι άλλοι -
Για πόσο ακόμα θα είμαστε
-
Ο τίτλος λέει προβλήματα σε Golf TSI και οχι η ανωτερότητα της Άρειας φυλής της VW και σε όποιον αρέσει. Κάθε off topic θα διαγράφεται.&- [mod mirage]
-
edit [mod mirage]
-
Ο χρήστης LEONMARO έγραψε:
seat leon tsi 1.8 2008 μοντέλο.δυο φορες μου χτύπησε κινητήρα,μια στης 13000χλμ,τον αλλάζουν και κανω 350χλμ και χτυπάει ξανα.το εχω 6 μηνες και δυο μηνες ειναι στη seat,την προηγούμενη εβδομάδα πηγε και αλλος με το ιδιο προβλημα.(φεύγουν τα θροστ η φροστ η κατι τέτοιο).Oσο και αν ακούστεί παράξενο το πρόβλημα είναι αρκετά γνωστό στο γκρούπ VW.
Αφορά μία παρτίδα κινητήρων που μάλλον δεν είχαν τα συγκεκριμένα θρόστ καθόλου.Οι κινητήρες είχαν μείνει στα ράφια της VW αζήτητοι για καιρό αλλά μια έλλειψη κινητήρων στις άλλες εταιρείες οδήγησε αρκετούς απο αυτούς στην Seat και λίγους στην Skoda.Tο σκεπτικό ήταν ότι στατιστικά δεν θα παρουσιάσουν όλοι την ζημιά αλλά όσοι πιεστούν λίγο.
Δεν υπάρχει όμως κανένα θέμα, ο κινητήρας αλλάζεται αμέσως αν ο πελάτης παραπονεθεί.
-
Ο χρήστης GF έγραψε:
seat leon tsi 1.8 2008 μοντέλο.δυο φορες μου χτύπησε κινητήρα,μια στης 13000χλμ,τον αλλάζουν και κανω 350χλμ και χτυπάει ξανα.το εχω 6 μηνες και δυο μηνες ειναι στη seat,την προηγούμενη εβδομάδα πηγε και αλλος με το ιδιο προβλημα.(φεύγουν τα θροστ η φροστ η κατι τέτοιο).
Oσο και αν ακούστεί παράξενο το πρόβλημα είναι αρκετά γνωστό στο γκρούπ VW.
Αφορά μία παρτίδα κινητήρων που μάλλον δεν είχαν τα συγκεκριμένα θρόστ καθόλου.Οι κινητήρες είχαν μείνει στα ράφια της VW αζήτητοι για καιρό αλλά μια έλλειψη κινητήρων στις άλλες εταιρείες οδήγησε αρκετούς απο αυτούς στην Seat και λίγους στην Skoda.Tο σκεπτικό ήταν ότι στατιστικά δεν θα παρουσιάσουν όλοι την ζημιά αλλά όσοι πιεστούν λίγο.
Δεν υπάρχει όμως κανένα θέμα, ο κινητήρας αλλάζεται αμέσως αν ο πελάτης παραπονεθεί.
ξερουν το προβλημα και δεν κανουν ανακληση?
-
Μα δεν θα παρουσιαστεί σε όλα το πρόβλημα. Μόνον με προυποθέσεις θα βγεί.
-
Eσύ πώς το ξέρεις αυτό αν επιτρέπεται;
Και για να καταλάβω, έβαλαν εν γνώση τους κινητήρες που υπό προϋποθέσεις μπορεί να βγουν off;
-
ΜΕΧΡΙ τωρα ηξερα για γαλατα και λοιπα με ημερομηνια ληξεως...
αλλα αυτοκινητα με ημερομηνια ληξης επισης,παλι εδω τα ακουω..
κοινως οσοι VW group,μολις ληξει η εγγυηση δωστε τα..σασμαν,μοτερ και τουρμπινες δεν κοστιζουν φθηνα!!!
-
Αμάν πια με αυτές τις γενικεύσεις.
-
οχι και γενικευση..
πλεον δεν ακουω kia,huindai να εχουν τοσα προβληματα οσα τα vw...
ειναι αστειο το 2008 να δοκιμαζονται νεα πραγματα σε βαρος των καταναλωτων...για να δουνε τι αντοχες εχουν...ειχαμε τα fsi να καινε λαδια,να εχουν πρβλημα στα καπακια,αληθεια αυτος ο fsi γιατι αποσυερεται?
τωρα εχουμε και τα Tsi..ευτυχως τα διλιτρα ειναι ενταξει...αλλα τα 1.4...μακρυα..και μη βγουνε δυο και πουνε εγω δεν εχω προβλημα,απλα απο μια εταιρεια σαν την VW θα επρεπε να υπαρχουν πολυ λιγοτερα παραπονα...το golf III,IV περα απο τα παραθυρα δεν ειχαν αλλα προβληματα...
βεβαια υπαρχουν και οι κουλοι οδηγοι..για εμενα το 60% των βλαβων οφειλεται σε αυτους,και το υπολοιπο σε αστοχια.
Golf TSI/GT 1.4 - Προβλήματα...