-
Μέχρι πριν 8 χρόνια είχα και αμπελάκι. Σαββατιανό. Πάει αυτό! Πολύ δύσκολο να το συντηρήσεις όπως πρέπει! Και με τον διαθέσιμο χρόνο που έχω, αδύνατο!
Μέχρι πέρσι, έβαζα κρασί στο χωριό. Ένα βαρέλι κόκκινο και ένα άσπρο. Από τοπικά σταφύλια. Με ξύσιμο και στανιάρισμα των βαρελιών, επίσκεψη στον οινολόγο και επισκέψεις για έλεγχο τα Σ/Κ (τις καθημερινές παρακολούθουσε ένας φίλος τι γίνεται με τον βρασμό). Πολύ από το κρασί το εμφιάλωνα. Έχουν μείνει και 2-3 μπουκάλια του 1994!!!
Πάει κι αυτό. Στον βωμό της δουλειάς και των υποχρεώσεων!
Όσο το έκανα, προσπαθούσα να αποφεύγω τα πολλά χημικά! Προτιμούσα να το αφήνω όσο πιο 'γνήσιο' γινόταν! Ειδικά με το betamisulfid, που ήδη ρίχνουν στο πάτημα. Κάποια χημικά όμως τα έβαζα. Ειδικά για την διατήρηση του χρώματος και της γεύσης. Λίγα αλλά έβαζα.
Πίναμε νταμιτζάνες και δεν είχαμε πονοκέφαλο. Αυτό είναι αλήθεια. Όπως επίσης το κρασί χάλαγε πολύ εύκολα και δεν μπορούσες να το μεταφέρεις χωρίς να διαφοροποιηθεί.
Το κυριότερο, περίμενες να το ανοίξεις για να δεις τι έκανες! Μια-δυό φορές ήταν τέλειο. Τις υπόλοιπες, ανάλογα με τον καιρό, δεν ήταν και τίποτα τα φοβερό. Το πίναμε όμως, αφού ήταν δικό μας.Τώρα....στις κάβες κι εγώ!
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Τώρα....στις κάβες κι εγώ!
Nίκο,ποιά κρασιά του εμπορίου (μιας κι έχεις ηδη πείρα από 'δικό σου κρασί') πιστεύεις ότι έρχονται ποιό κοντά στο δικό σου που έφτιαχνες,άσπρο και μαύρο?
-
Κανένα. Είναι όλα πολύ καλύτερα από αυτό που έφτιαχνα εγώ.
Το πίναμε επειδή ήταν δικό μας αλλά δεν είμαι και κανένας οινοποιός της προκοπής! -
Ο χρήστης cpp έγραψε:
Πριν κανα δυο βδομάδες έκανα έφοδο στην Νεμέα στο Κτήμα Παλυβου και φόρτωσα καμμια 30αρία φιάλες!!!!!!
Εκανες διανα , εκει φορτωνω κ εγω συνηθως .Για λεγε τι φορτωσες κ τιμες .
Πήρα 3 κασελίτσες * 6 φιάλες = 18 φιάλες Αγιωργήτικο 2004 με 5 Euro έκαστη = 90 Euro
και
15 φιάλες Terra Leone για το χρονοντούλαπο * 15 εκάστη = 225 euro ... είναι στυφά ακόμα αλλά είναι επένδυση (ΑΜΟΣ, MERLOT και CABERNET SAUVIGNON)
και μεμικά Cava Παπαϊώανου και λίγο Ρεπάνη ...... μια 400άρα Euria τα ακουμπήσαμε!!!!!
......
Κάποια στιγμή έλεγα να βάλω ξανά αμπέλι στο χωριό... αλλά είπα δεν βαρίεσαι... καλύτερα να βάλω ένα budget το χρόνο και όπου βρώ οινοποιείο ανα την Ελλάδα σταματάω και φορτώνωΔεν πηρες το ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ (ΛΕΥΚΟ) Παλυβου εκπληκτικο κρασι .
Το terra leone επρεπε να το δοκιμασεις πρωτα , γιατι μπορει να μην ταιριαζει στον ουρανισκο σου . Του Ρεπανη πινεται καλυτερα .
Επισης επρεπε να παρεις κ 2-3 syrax Παλυβου , στα 15 ευρω , δεν μπορεις να φανταστεις τι εχασες . -
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
Πριν κανα δυο βδομάδες έκανα έφοδο στην Νεμέα στο Κτήμα Παλυβου και φόρτωσα καμμια 30αρία φιάλες!!!!!!
Εκανες διανα , εκει φορτωνω κ εγω συνηθως .Για λεγε τι φορτωσες κ τιμες .
Πήρα 3 κασελίτσες * 6 φιάλες = 18 φιάλες Αγιωργήτικο 2004 με 5 Euro έκαστη = 90 Euro
και
15 φιάλες Terra Leone για το χρονοντούλαπο * 15 εκάστη = 225 euro ... είναι στυφά ακόμα αλλά είναι επένδυση (ΑΜΟΣ, MERLOT και CABERNET SAUVIGNON)
και μεμικά Cava Παπαϊώανου και λίγο Ρεπάνη ...... μια 400άρα Euria τα ακουμπήσαμε!!!!!
......
Κάποια στιγμή έλεγα να βάλω ξανά αμπέλι στο χωριό... αλλά είπα δεν βαρίεσαι... καλύτερα να βάλω ένα budget το χρόνο και όπου βρώ οινοποιείο ανα την Ελλάδα σταματάω και φορτώνωΔεν πηρες το ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΠΛΑΓΙΕΣ (ΛΕΥΚΟ) Παλυβου εκπληκτικο κρασι .
Το terra leone επρεπε να το δοκιμασεις πρωτα , γιατι μπορει να μην ταιριαζει στον ουρανισκο σου . Του Ρεπανη πινεται καλυτερα .
Επισης επρεπε να παρεις κ 2-3 syrax Παλυβου , στα 15 ευρω , δεν μπορεις να φανταστεις τι εχασες .Είσαι καλά που θα πάρω κρασί χωρίς να το δοκιμάσω???
Το Surah δεν μου άρεσε!!!!!
Τα λευκά δεν τα γουστάρω..... προτιμώ τα κόκκινα -
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Κανένα. Είναι όλα πολύ καλύτερα από αυτό που έφτιαχνα εγώ.
Το πίναμε επειδή ήταν δικό μας αλλά δεν είμαι και κανένας οινοποιός της προκοπής!Γιατί ρε συ,τόσο χάλια κρασί βγάζατε?
Τουλάχιστον δε σουρώνατε -
Ήπιαμε μοσχοφίλερο Λαντίδη 2007. Είχε ενδιαφέρον χρώμα που κάπως ρόδιζε και πολύ ωραίο άρωμα και γεύση. Τελικά ήπιαμε πιο πολύ από όσο περιμέναμε... βγήκαμε κάπως χαρούμενοι μεσημεριάτικα....
Κόστος δεν ξέρω, πλήρωνε άλλος, το ήπιαμε στο Βυζαντινό του Hilton, Αθήνα.
Ίσως το πιο συμπαθές μοσχοφίλερο (βέβαια έχει σημασία και τι όρεξη είχες, με τι το ταίριαξες κλπ) Πάντως θα έχω το νου μου, αν το βρω θέλω να πάρω για το σπίτι. -
Δυναμικη ποικιλία που μας δινει εξαιρετικο λευκοκιτρινο κρασι ,αρωματικο αλλα με υψηλη οξυτητα . Εχει φανατικους φιλους κ ασπονδους εχθρους (κυριως γυναικες-υψηλη οξυτητα)
Η ποικιλια εχει την 'αραπια μεσα της' κ αν δεν προσεξει ο οινοποιος θα βγαλει ροζε κρασι (λεπτομερειες) δηλαδη ,βποιοτητας .Συνοδευει σχεδον τα παντα κ πινεται κ τον χειμωνα .
Κρασι με εντονη προσωπικοτητα . Τιμη 4,5-5 ευρω .
Ευδοκιμει σε οροπεδια γιατι θελει δροσερο κλιμα (οροπ.Ττιπολης) -
Μαντινεία Τσελέπου παίδες, το καλύτερο λευκό που έχω δοκιμάσει .
Φιλοξενούσα κόσμο την προηγούμενη εβδομάδα και με έβγαλε ασπροπρόσωπο. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Μαντινεία Τσελέπου παίδες, το καλύτερο λευκό που έχω δοκιμάσει .
Φιλοξενούσα κόσμο την προηγούμενη εβδομάδα και με έβγαλε ασπροπρόσωπο.Τα καλα κρασιά τα πίνεις μόνος σου!
-
5,6,7/8
kΑΙ τις τρεις ΜΕΓΑΛΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΝΕΜΕΑΣ τα οινοποιεια θα σας περιμενουν για να δοκιμασετε τα προιοντα τους ,να μιλησετε με τους δημιουργους κ να μαθετε τα παντα γυρω απο το κρασι .
32 οινοποιεια ,απο τα οποια 27 θα ειναι επισκεψιμα κ σε αυτα συγκαταλεγονται μερικα απο τα καλυτερα οινοποιεια της χωρας . -
Από εκεί και μετά, οι χρονιές μετρούν σαν σταθμοί ζωής: το '89 φυτεύει τα πρώτα αμπέλια του. Το '92 βγάζει το πρώτο κρασί. Το '94 φτιάχνει το Κτήμα. Το '96 έρχεται το πρώτο αφρώδες. Το '97 γεννιέται το Gewrztraminer. Το '98 είναι η σειρά των κόκκινων «Κοκκινόμυλος» και «Αμπελοτόπι». Και οι διακρίσεις αρχίζουν να πέφτουν βροχή: 75 χρυσά μετάλλια σε συμμετοχές, ενώ ο «Κοκκινόμυλος» ξεπερνάει όλες τις προσδοκίες όταν το 2001, η σοδειά του 2000, στο STAR WINE στη Φιλαδέλφεια, ανακηρύσσεται το καλύτερο Merlot του κόσμου.
Η κουβέντα με τον Γιάννη Τσέλεπο δεν είναι ποτέ ανιαρή, μια και διανθίζεται με εντάσεις, καθώς τα ξεστρατίσματα οδηγούν σε πολιτικά μονοπάτια, ξεφεύγοντας συχνά από το κυρίως θέμα που είναι το κρασί και το οινοποιείο.
http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_a ... 006_145942' target='_blank
-
Να πάρει, είχαμε τέτοιο θησαυρό δίπλα μας και δεν το ήξερα;
http://www.athinorama.gr/wine/vineyards ... 3&c=melina' target='_blank' target='_blank' target='_blank
http://www.kikones.gr' target='_blank' target='_blank' target='_blankΧρυσό μετάλλιο στο Decanter World Wine Awards 2007 μαζί με το κτήμα Γεροβασιλείου.
http://www.decanter.com/worldwineawards ... search.php' target='_blank' target='_blank' target='_blankAlpha Estate One 2004
Macedonia, Greece
(Red - Still)Oak, some brazil nuts, cinnamon and nutmeg. Attractive plummy fruit with ripe lemons. Lovely easy drinking, rich, fruit finish.
UK price: £40.00 VKB, NOVDomaine Gerovassiliou 2004
Macedonia, Greece
(Red - Still)Massive, rich, smoky, lovely flavour nose. Very complex. Big, seductive, amazing with lengthy complex.
UK price: £14.99 VKBKikones Syrah 2004
Macedonia, Greece
(Red - Still)Intensely smoky, with lots of fresh blackberries and pepper. Warm and spicy fruit, almost a touch of dry honey, mouthfilling. Very advanced and lovely, spicy fruit finish.
-
Πολύ καλή εντύπωση μου είχαν κάνει και τα κρασιά του Βουρβουκέλη από τα Άβδηρα που είχα δοκιμάσει κάποιες Απόκριες στην Ξάνθη.
http://www.domaine-vourvoukeli.gr/
Αν θέλεις ευχαρίστως να οργανώσουμε καμιά ομαδική βόλτα/ δοκιμή/ αγορά στα ουκ ολίγα οινοποιεία της περιοχής. -
Την χειροτερη εντυπωση αποκομισα κατα την προσφατη επισκεψη μου σε οινοποιειο της περιοχης σας ,κατα Χαλκιδικη μερια .Ηθελαν να μου πουλησουν το Μελισσανθη 11,8 το μπουκαλι στο πρατηριο που βρισκεται στο μεσαιο ποδι απαραδεκτοι
-
Μήπως εννοείς Μαλαγουζιά ;το πουλούσε ο Μασούτης 12,5e, εννοείται οτι το προσπέρασα. Τη Μελισσάνθη την είχε γύρω στα 7.5e το Carrefur.
Onyx, αυτή τη στιγμή έχω ανοιχτό τη Λαγάρα του Βουρβουκέλη από merlot και παμίτι . Είναι βιολογικής καλλιέργειας χωρίς συντηρητικά.
Παμίτι είναι ποικιλία της περιοχής μας και κινδυνεύει με εξαφάνιση. Είχαμε στο αμπέλι μας μερικά κλίματα , τα θυμάμαι με μικρές ροζ ρόγες.
Όσο για την κυρία , σκέφτομαι το Σάββατο να τους επισκεφτώ για αγορά 5-6 φιαλών αν έχουν. Έστειλα mail αλλά απάντηση γιοκ, θα πάρω τηλέφωνο. -
Από πού το πήρες, στα super market στην πόλη μας δεν το έχω δει.
Χθες και σήμερα ο πρώην Champion και νυν Μαρινόπουλος Αλεξανδρούπολης έχει 20% έκπτωση στα κρασιά. Θα επισκεφτώ και θα αγοράσω μερικά αλλά η αλήθεια είναι ότι υστερεί σε ποικιλία.
Για το Σάββατο αν θέλεις πάμε μαζί (παίρνουμε και τον charmak66 αν θέλει). -
Το πήρα την παρασκευή από τον Μασούτη που βρίσκεται τέρμα στο λοξό, κοντά στο Oscar. Είχε 2-3 φιάλες. Δε με εντυπωσίασε ιδιαίτερα αλλά φαίνεται αγνό κρασάκι , πονοκέφαλος 0.
Για Σάββατο είμαστε σύμφωνοι αρκεί να έχει κάτι να αγοράσουμε . Θα τους πάρω τηλ. αύριο. -
Ο χρήστης mousatos έγραψε:
Το πήρα την παρασκευή από τον Μασούτη που βρίσκεται τέρμα στο λοξό, κοντά στο Oscar. Είχε 2-3 φιάλες. Δε με εντυπωσίασε ιδιαίτερα αλλά φαίνεται αγνό κρασάκι , πονοκέφαλος 0.
Για Σάββατο είμαστε σύμφωνοι αρκεί να έχει κάτι να αγοράσουμε . Θα τους πάρω τηλ. αύριο.Τα καθαρα κρασια δεν δημιουργουν πονοκεφαλο, η, ειναι χημικα, η στην καλυτερη περιπτωση εχουν ζαχαρη ,δηλαδη μπομπα .
Στην Βορεια Ελλαδα η προσθηκη ζαχαρης για αυξηση του αλκοολ. βαθμου συνηθιζεται ,κυριως τις χρονιες που εχουμε πρωιμο χειμωνα . -
Μας περιμένουν Σάββατο πρωϊ για ξενάγηση στο οινοποιείο.
Κρασιά