-
λογικά θα σου έρθει μέσω εφορίας κάποια στιγμή, τώρα πότε; ένας θεός ξέρει.
κρίμα να ζορίζεται ο κοσμάκης οικονομικά κ να έχει κ κερατιάτικα.
-
Ο χρήστης vonzuchter έγραψε:
. εχω μιλησει και με το περιπτερα και με ενα ψιλκατζιδικο και με εχουν διαβεβαιωσει οτι εκει δε γραφουν ποτε.Η ιστορία μας είναι αδιάφορη.
btw το λαμόγιο ο έλληνας με το που θα πάρει κλήση θα ψαχτεί πως θα αποφύγει την πληρωμή και δε θέλει και συνέπειες. -
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
. εχω μιλησει και με το περιπτερα και με ενα ψιλκατζιδικο και με εχουν διαβεβαιωσει οτι εκει δε γραφουν ποτε.
Η ιστορία μας είναι αδιάφορη.
btw το λαμόγιο ο έλληνας με το που θα πάρει κλήση θα ψαχτεί πως θα αποφύγει την πληρωμή και δε θέλει και συνέπειες.οχι φιλε δεν ειναι ετσι. οταν δεν υπαρχει κανενας ουσιαστικος λογος για κληση παρα μονο εισπρακτικος ασφαλως και δεν ισχυουν αυτα που λες. οταν ουτε την κυκλοφορια εμποδιζεις ουτε πεζοδρομιο ανεβαινεις ουτε μπαρα κλεινεις ουτε κιτρινη γραμμη ή πεζοδρομιο υπαρχει ουτε πινακιδα σε αποσταση 20 μετρων (εχει μια μονο στην αρχη του στενου μαζι με φυτε μενους στο οδοστρωμα κωνους γιατι εκει το παρκαρισμα εμποδιζει το λεωφορειο) ,οταν σε αυτο το δρομο και στη παραλληλη του 3ης σεπτεμβριου γινεται της κακομοιρας καθε μερα απο διπλοπαρκαρισμενα και η τροχαια ειναι απουσα οταν επι χρονια παρκαρεις σε αυτο το σημειο και η τροχαια δε γραφει ποτε και κανεναν και ξαφνικα αποφασιζουν οτι θελουν να γραψουν για να εισπραξουν ασφαλως και θα σε πνιξει το δικιο. και παρακαλω τετοια ειρωνικα σχολια να λειπουν. απλα θελω να ξερω τι κυρωσεις θα εχω επειδη αδυνατω να πληρωσω το προστιμο και δε προκειται ασφαλως να κοψω το φαγητο στο σπιτι μου επειδη ο δημος αθηναιων εχει αναγκες για εσοδα. οταν προσπαθεις να ζησεις οικογενεια με τα λεφτα που τη ζω εγω δε μπορεις να πληρωνεις λεφτα για τετοιους γελοιους λογους. και αφου με ΑΝΑΓΚΑΖΟΥΝ να πηγαινω στη δουλεια με ιχ μετα τις ληστρικες αυξησεις στα εισητηρια των ΜΜΜ πρεπει να φροντισουν να μη κοβουν τετοιες γελοιες κλησεις.
α και Y.Γ. ΒΤW οπως ειπες και εσυ , λαμογιο εισαι εσυ και ολο σου το σοι... θα με πεις και λαμογιο.
-
Και εμένα ποτέ δε με έχουν γράψει όταν περνάω με κόκκινο τα φανάρια.
Όταν με πιάσει ο τροχονόμος θα του απαντήσω οτι αφού δε με έπιασαν τόσες φορές γιατί να με γράψουν τώρα; -
Αυτο που λεει ο ανθρωπας ειναι οτι τον εγραψαν για κατι το οποιο δεν ενοχλουσε, κ επειδη εχει αντικειμενικη αδυναμια να πληρωσει, ψαχνει να βρει πως γινεται να μην την πληρωσει*****. Πραγμα το οποιο δεν εχει καμμια σχεση με την χαριτωμενια περι κοκκινου φαναριου που πεταξες...
Λοιπον
Κλησεις που δεν εχουν το ονομα του οδηγου πανω, επειδη εχουν αφεθει στο παρμπριζ οταν ο οδηγος ειναι απων (οπως πχ για παρκαρισμα), εχουν δυο πιθανες καταληξεις:
α) Δεν εμφανιζονται ποτε κ εισαι τυχερος. Μου εχει συμβει, αλλα μιλαμε για κληση του 99 κ του 2000 που πιθανως η μηχανοργανωση του ΥΜΕ ή της τοπικης τροχαιας ή δημοτικης αρχης να ηταν για κλαμματα κ για αυτο να μην εφτασε.
β) Εμφανιζονται με συστημενη επιστολη στην δηλωμενη κατοικια του ιδιοκτητη, οπου τον καλουν να πληρωσει το ΙΔΙΟ ποσο με αυτο της κλησης. Η λογικη ειναι οτι μπορει να μην εφτασε ποτε στα χερια σου η κληση που αφεθηκε στο παρμπριζ. ΑΦΟΥ φτασει η συστημενη επιστολη κ δεν πληρωθει ουτε κ τοτε η κληση, ΤΟΤΕ αρχιζει να τρεχει η διαδικασια περι εισπραξης δημοσιων εσοδων, μεσω της εφοριας, με προσαυξησεις κλπ κλπ.
Το θεμα ειναι το εξης. Αν την πληρωσεις τωρα, εντος 10ημερου, πληρωνεις το μισο (40ε). Αν το αγνοησεις κ παιξει το σεναριο β απο πανω, τοτε οταν σου ερθει η ειδοποιηση μπορει να κληθεις να πληρωσεις ολοκληρο το 80αρι. Αυτο κατ'εμε ειναι λαθος, αφου η λογικη του 'σε ειδοποιω πρωτα γιατι δεχομαι οτι μπορει να πηρε την κληση ο αερας' προφανως πρεπει να ισχυσει κ εδω δινοντας σου το δικαιωμα να πληρωσεις μονο το μισο ποσο ΟΤΑΝ πια ελαβες γνωση της καταστασης.
*****Κ πρωτο απ΄ολα το ιδιο το κρατος μας εχει μαθει να σκεφτομαστε ετσι ('δεν με νοιαζει το παρανομο, το να μην ενοχλω με νοιαζει 'αν ειμαι σοβαρος. Να σου θυμισω ποσοι δρομοι στην Αθηνα οπου το παρκαρισμα ηταν παρανομο - γιατι υποτιθεται οτι ενοχλει - ξαφνικα εγιναν δρομοι νομιμης ΕΠΙ ΠΛΗΡΩΜΗΣ σταθμευσης?).
-
ουτε κιτρινες γραμμες ουτε ραμπες ουτε τιποτα. εχει ομως μια πινακιδα στην αρχη του τετραγωνουΤι πινακίδα;
-
Δηλαδή αν πάω και παρκάρω σε επί πληρωμή θέση και δεν πληρώσω, δικαιούμαι να πάρω κλήση αφού δεν ενοχλώ;
-
ευχαριστω φιλε kacey. αυτο ρωτησα και πηρα την απαντηση που ηθελα. εξυπναδες σα το φιλο παραπανω εχουμε χορτασει. δε ζηταω να μη πληρωσω. αν ηθελα αυτο θα πηγαινα στη τροχαια να κανω ενσταση κτλπ. ξερω ομως οτι δεν υπαρχει περιπτωση να δικαιωθω γιατι ετσι ειναι το συστημα. και δε ρωτησα τι μπορω να κανω για να μη πληρωσω. ρωτησα τι κυρωσεις θα εχω επειδη απλα ΑΔΥΝΑΤΩ να πληρωσω. Δημοσιος υπαλληλος ειμαι και ξερω το συστημα. λεφτα απο το κρατος ΔΕ ΤΑ ΓΛΥΤΩΝΕΙΣ. οσο για τις κλησεις παραγραφονται μετα απο 20 χρονια. απλα δεν ηξερα τη διαδικασια για αυτο ρωταω. το a) φιλε kacye δεν υπαρχει περιπτωση να συμβει σε διαβεβαιω. ειδικα τωρα επι κρισης. και εσενα θα σου ερθει το χαρατσι. θεμα χρονου ειναι. αν τελικα φτασουμε στο b) kai αν ισχυουν αυτα που λες περι διαδικασιας εισπραξης δημοσιοων εσοδων κτλπ τοτε θεωρητικα μπορουν να κανουν μεχρι και κατασχεση ακινητης και κινητης περιουσιας μετα τα 300ευρω ακομα και φυλακιση.... χμμμμμ τεσπα. να τη πληρωσω τωρα δεν υπαρχει περιπτωση γιατι απλα δεν εχω. θα το αφησω και οσο παει. ισως στο μελλον βελτιωθουν και τα οικονομικα μου. αν βρει δουλεια η γυναικα μου με το πρωτο μισθο θα παω να τα πληρωσω να ησυχασω. μην ελπιζετε για διαγραφη. δε σβηνουν με τιποτα.
Re: κληση για σταθμευση
από avel » 11/07/11 21:06vonzuchter έγραψε:
ουτε κιτρινες γραμμες ουτε ραμπες ουτε τιποτα. εχει ομως μια πινακιδα στην αρχη του τετραγωνουΤι πινακίδα;
εχει μια πινακιδα που λεει οτι απαγορευτεται το παρκαρισμα και εχει και κωνους βιδωμενους στο οδοστρωμα επειδη εκει στριβει λεωφορειο. ειναι ηπειρου και αριστοτελους. εγω παρκαρω αριστοτελους λιγο πιο πριν απο ενα δημοτικο σχολειο. θεωρητικα αν παρουμε κατα γραμμα το νομο η πινακιδα ισχυει για ολο το στενο συμφωνα με τον ΚΟΚ. οποτε δεν εχω ελπιδα δικαιωσης. το οτι γραφουν κλησεις καθε μερα μονο στη γωνια που στριβει το λεωφορειο και αφηνουν τους κατοικους και τους εργαζομενους να παρκαρουν στον υπολοιπο δρομο οφειλεται προφανως στο γεγονος οτι υπαρχει προβλημα στη περιοχη και δειχνουν κατανοηση. ομως φαινεται ειχαν εντολη για να εισπραξουν και ετσι την πατησα.
-
Δηλαδή αν πάω και παρκάρω σε επί πληρωμή θέση και δεν πληρώσω, δικαιούμαι να πάρω κλήση αφού δεν ενοχλώ;γινεσαι κουραστικος...
-
Η έλλειψη επιχειρημάτων γίνεται όλο και πιο εμφανής.
-
Δεν ειναι επιχειρημα το οτι ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ δρομοι που μεχρι προτινος απαγορευοταν η σταθμευση με το προσχημα της προκλησης δυσχερειας στην κινηση οχηματων, τωρα επιτρεπεται αρκει να τα σκασεις? Αυτο δεν σου δειχνει το πως δουλευει το κρατος, κ το πως κρινει που θα απαγορευσει την σταθμευση?
Ψιτ, ακου αλλο ενα μυστικο: υπαρχουν τροχαιοι που στην ΕΟ κρυβονται πισω απο πινακιδες, κ αντι να σε αποτρεψουν απο το να τρεχεις, σε αφηνουν να τρεχεις ωστε μετα να σου κοψουν κληση για να τσακωσει το κρατος λεφτα. Ακου με που σου λεω, γινεται σε ολη την Ελλαδα αυτο...Μα πως δεν το ηξερες?
Δηλαδή αν πάω και παρκάρω σε επί πληρωμή θέση και δεν πληρώσω, δικαιούμαι να πάρω κλήση αφού δεν ενοχλώ;Ενοχλεις. Τους αλλους που πληρωνουν. Κ οχι δεν δικαιουσαι γιατι το θεμα εδω δεν ειναι αυτο. Στην συγκεκριμενη περιπτωση, το κρατος σου λεει
'επιτρεπεται να παρκαρεις, αρκει να πληρωσεις κ αρκει να μην ξεπερασεις τις 3 ωρες'. ΒΑΣΙΚΟΣ σκοπος του συγκεκριμενου μετρου ηταν να μην χρησιμοποιουν τις θεσεις αυτες εργαζομενοι της περιοχης οι οποιοι πηγαιναν στην περιοχη νωριτερα απο ολους τους αλλους (πριν ανοιξουν τα μαγαζια, την ωρα δηλαδη που προσερχονται στην εργασια τους), παρκαραν στις λιγες διαθεσιμες θεσεις, κ αφηναν το αυτοκινητο τους εκει για 8-10 ωρες, αποκλειοντας οποιονδηποτε αλλο 'επισκεπτη' της περιοχης απο την σταθμευση (οπως εγινε πχ στο Κολονακι οπου τωρα πας πρωι κ παρκαρεις ΑΝΕΤΑ). Κ φυσικα να μαζευτει χρημα. Οποτε με το να μην πληρωσεις, καταργεις κ τους δυο σκοπους του νομοθετηματος αυτου.
Βασικος σκοπος της πινακιδας 'απαγορευεται η σταθμευση' ειναι να μην παρκαρεις σε σημειο που ενοχλεις την διελευση των αλλων οχηματων. Ειδικα στο συγκεκριμενο σημειο ειναι προφανες οτι η πινακιδα εχει μπει για την στροφη των λεωφορειων. Για αυτο τον λογο κ αφου δεν ενοχλει την διελευση των οχηματων, καλα κανει κ ψαχνει πως να την γλυτωσει.
Αν βεβαια εσυ εισαι της αποψης 'αφου ειναι νομος, αυτο ειναι το σωστο', τοτε
-
Επειδή βλέπω ότι εσείς είστε της άποψης 'νόμος είναι το δίκιο του εργάτη' και επειδή μου προκαλεί εμετό, θα απέχω από τη συζήτηση και θα εύχομαι οι αστυνομικοί να συνεχίσουν να κάνουν καλά τη δουλειά τους, όπως ξεκίνησαν με τον τύπο παραπάνω. Θα τον γράψουν 2-5-10 φορές, που θα πάει θα αρχίσει να παίρνει ΜΜΜ.
-
Ουτε καν. Εμετο προκαλει το 'νομος ειναι το ταμειο του κρατους', που εσυ δεν μπορεις να καταλαβεις ουτε απο το
Ο χρήστης kacey έγραψε:
...ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΟΙ δρομοι οπου μεχρι προτινος απαγορευοταν η σταθμευση με το προσχημα της προκλησης δυσχερειας στην κινηση οχηματων, τωρα επιτρεπεται αρκει να τα σκασεις. Αυτο δεν σου δειχνει το πως δουλευει το κρατος, κ το πως κρινει που θα απαγορευσει την σταθμευση?Εξ'ου κ η φωτογραφια με το κοπαδι προβατα...
-
Ωραία για την ευκολία της συζήτησης θεωρούμε οτι το κράτος είναι κλέφτης.
Λαμβάνοντας αυτό σαν δεδομένο ο κάθε οδηγός εφαρμόζει και τροποποιεί τους νόμους κατά την κρίση του;
Δηλαδή γιατί να μην περάσουμε και το κόκκινο όταν κανένας δεν έρχεται από τα άλλα ρεύματα;
Γιατί να πιούμε ένα ποτηράκι παραπάνω αφού το σηκώνουμε;
Γιατί να μην πηγαίνουμε με 180 στην εθνική; Αφού έχουμε καλό δρόμο και καλό αυτοκίνητο.
Γιατί δεν κόβετε τα ναρκωτικά; -
Κατ'αρχας δεν θεωρουμε, εννοειται οτι το κρατος ειναι κλεφτης. Για την ακριβεια, δεν ειναι κλεψια, ειναι 'κοιταω να τα παρω απο οπου/οσο πιο ευκολα/οσο πιο γρηρορα/οσα περισσοτερα μπορω, αγνοωντας την ουσια ή χρησιμοποιωντας την ως προφαση'. Αυτο ειναι δεδομενο κ αποδεικνυεται καθημερινα. Απο εκει κ περα,εχω πολλακις πει οτι
α) υπαρχουν καποιοι ελαχιστοι δρομοι οπου το να περασεις με κοκκινο ειναι σαν να μην υπαρχει καν φαναρι εκει. Ελαχιστοι = εγω σε ολο το Λεκανοπεδιο γνωριζω ΜΙΑ τετοια διασταυρωση.
β) Γιατι κανεις δεν ξερει ποσο ποτο σηκωνει, σε σχεση με την οδηγηση.
γ) Πηγαινω παντα με 180 στην εθνικη, οταν εχω καλο δρομο κ καλο αυτοκινητο.
δ) Οταν βγαλεις τις παρωπιδες, θα κοψω τα ναρκωτικα.
Σε καθε περιπτωση, εγω δεν προκρινω την κριση του εκαστοτε οδηγου για τα παραπανω (ή για την σταθμευση), προκρινω την κριση του αστυνομικου στην εκαστοτε βεβαιωση παραβασης. Οταν αυτος υποτιθεται οτι ΔΕΝ κοιταει το ταμειο ή τους 'στοχους' της Τροχαιας.
-
Και επειδή δεν βγαίνει άκρη, μην πληρώνετε τίποτε παιδιά.
Ούτε τα διόδια, ούτε τις κλήσεις, ούτε το ενοίκιο, ούτε την εφορία, ούτε τη δόση, κλπ, κλπ.
Οι κατασκευαστικές, ο Δήμος, ο ιδιοκτήτης, το κράτος, η τράπεζα, κλπ , είναι κλέφτες!Και μην μου ανησυχείτε. Ετσι και αλλιώς, την ώρα που θα πίνετε καφεδιά, θα πληρώνει ο Φον Φούφουτος !
-
θεωρητικα αν παρουμε κατα γραμμα το νομο η πινακιδα ισχυει για ολο το στενο συμφωνα με τον ΚΟΚ. οποτε δεν εχω ελπιδα δικαιωσης.Εδώ ειναι και η ουσία. Δυστυχώς είσαι άτυχος... Τυπικά 'παράνομος', αλλά πιο πολύ άτυχος.
Η μεγάλη αδικία και απογοήτευση, πέρα από το ότι δε γράφουν αυτούς που πραγματικά ενοχλούν και κάνουν τις σημαντικές παρανομίες: την επόμενη μέρα θα παρκάρει εκεί όλος ο κόσμος πάλι, και υπάρχει πιθανότητα να μην ξαναγράψουν κανέναν για τα επόμενα ένα-δυο χρόνια!
Ελλάδα!
-
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Και επειδή δεν βγαίνει άκρη, μην πληρώνετε τίποτε παιδιά.Ούτε τα διόδια, ούτε τις κλήσεις, ούτε το ενοίκιο, ούτε την εφορία, ούτε τη δόση, κλπ, κλπ.
Οι κατασκευαστικές, ο Δήμος, ο ιδιοκτήτης, το κράτος, η τράπεζα, κλπ , είναι κλέφτες!Και μην μου ανησυχείτε. Ετσι και αλλιώς, την ώρα που θα πίνετε καφεδιά, θα πληρώνει ο Φον Φούφουτος !
Αυτο καταλαβες οτι λεμε? Κοιτα ρε πστ μου, με απλα ελληνικα κ μερικοι δεν καταλαβαινουν απλα πραγματα. Βεβαια, πρεπει να θελεις να καταλαβεις, για να βγαλεις ενα απλο συμπερασμα.
-
Είναι γνωστό ότι αρπάζεσαι εύκολα.
Λοιπόν, εννοώ ότι η κάθε είδους παρανομία, έχει ένα τίμημα.
Αν ορίσθηκε ορθά ή εσφαλμένα ως παρανομία, εγώ δεν γνωρίζω, αλλά οφείλω να την αναγνωρίζω.
Το 'λογύδριο¨ λοιπόν, ήταν ένα ξέσπασμα για τα όσα διαβάζω στο φόρουμ, αλλά και ζώ.
Γενικά, λόγω βέβαια και της οικονομικής συγκυρίας, πολλοί δεν έχουν να πληρώσουν, αλλά την παρανομία την κάνουν.
Και ειδικότερα , έχω δεί (και το έγραψα) τελευταία πολλά οχήματα με κλήσεις, σε σημεία ειδικά ελεγχόμενης στάθμευσης. Δεν το ξέραν ότι θα τις 'αρπάξουν' ???
Το ήξεραν , όπως ξέρουν ότι δεν έχουν σκοπό να τις πληρώσουν, αλλιώς θα το απέφευγαν.
Αυτά ! -
Ξαφνικά ανακαλύπτω ότι η 'συζήτηση' με τον kacey είναι το πιο ανούσιο πράγμα που μπορείς να κάνεις στο forum.
Δείτε και αυτό:
Κ.Ο.Κ.-Παραβασεις και προστιμα.