-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ερωτήσεις: Για τη διεξαγωγή της ειδικής δεν έχει πάρει η οργάνωση άδεια από Υπ. Δημοσιας Τάξης, Αθλητισμού ή δεν ξέρω εγώ ποιο άλλο? Με ποιο δικαίωμα μπορεί να υπερισχύσει η φωνή ενός νεοπλουτο-βλαχο-λαμογιο-δήμαρχου? Τι σκατά ασφαλιστικά μέτρα μπορεί να πάρει? Θα υποβαθμιστεί η περιοχή του? Με ποιο τρόπο? Μήπως θα έπρεπε να γίνει τελικά η ειδική, έτσι για νταβατζιλίκι, και να έρθουν οι κύριοι λαμογιοάρχοντες να μας κλ@σουν μια μάντρα..?Μην ασχολείσαι με τον καραγκιόζη, αλκοολικό δήμαρχο Χολαργού...Οι άνθρωποι είναι για τα πανηγύρια...Ουστ από εδώ, διαπλεκόμενα λαμόγια πολιτικάντηδες.....
-
Ο χρήστης cmarin έγραψε:
Ακυρώθηκε ο Υμηττός λόγω των Τοπικών Νταβατζήδων
http://www.acropolisrally.gr/el/show.php?cat_id=17&page_id=881
Θα καλυφθούν από αλλού τα χλμ?
Οχι, έδωσε άδεια η FIA ο αγώνας να είναι 334 χλμ. ειδικών.
Κρίμα...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Ερωτήσεις: Για τη διεξαγωγή της ειδικής δεν έχει πάρει η οργάνωση άδεια από Υπ. Δημοσιας Τάξης, Αθλητισμού ή δεν ξέρω εγώ ποιο άλλο? Με ποιο δικαίωμα μπορεί να υπερισχύσει η φωνή ενός νεοπλουτο-βλαχο-λαμογιο-δήμαρχου? Τι σκατά ασφαλιστικά μέτρα μπορεί να πάρει? Θα υποβαθμιστεί η περιοχή του? Με ποιο τρόπο? Μήπως θα έπρεπε να γίνει τελικά η ειδική, έτσι για νταβατζιλίκι, και να έρθουν οι κύριοι λαμογιοάρχοντες να μας κλ@σουν μια μάντρα..?Δηλαδή αν έρθει ο κ. Δήμαρχος και σου βάλει κάθετα στο δρόμο 2 απορριματοφόρα (μαζί με καμιά 50αριά 'δημότες', που κόπτονται για την 'ποιότητα ζωής' και τον 'αέρα που αναπνέουν τα παιδάκια μας'), τι θα κάνει η οργάνωση, θα φέρει τα ΜΑΤ ? Ή αφού θα έχουμε γίνει παγκοσμίως ρεζίλι θα κάνει μήνυση στον κ. Δήμαρχο για διαφυγόντα κέρδη ?
Δυστυχώς το πρόβλημα αυτό υπάρχει παντού στην Ελλάδα: ο κάθε τοπικός άρχοντας νομίζει πως είναι τσιφλίκι του. Χαρακτηριστικά υπενθυμίζω το Λουτράκι, όπου για χρόνια δεν πέρναγε αγώνας διότι ο κ. Δήμαρχος διαφωνούσε, τα Αθίκια, όπου ο κ. Δήμαρχος εκβίαζε τη λέσχη 'ή θα κάνεις το service park του Μ. Ρόδου μέσα στο χωριό ή δεν θα περάσεις από την περιοχή', διάφορα 'αστέρια' στη Χαλκιδική κτλ.
Δεν έχει πάντως να κάνει με την Αττική, είναι γενικευμένο το φαινόμενο. Και, πέρα από τη μαλακία του κάθε δημάρχου, και τη διάθεσή του να πουλήσει εξουσία, έχει και δύο αιτίες που φταίνε οι αγώνες: (α) να μην επισκευάζονται οι δρόμοι μετά τον αγώνα (ηλίθιοι οργανωτές) (β) να κάνουν δοκιμές επί μήνες οι γνωστοί-άγνωστοι του χώρου (ηλίθιοι αγωνιζόμενοι). Βέβαια στην περίπτωση του Υμηττού δεν ισχύουν τα (α) και (β)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ακυρώθηκε ο Υμηττός λόγω των Τοπικών Νταβατζήδων
http://www.acropolisrally.gr/el/show.php?cat_id=17&page_id=881
Θα καλυφθούν από αλλού τα χλμ?
Οχι, έδωσε άδεια η FIA ο αγώνας να είναι 334 χλμ. ειδικών.
Κρίμα...
Tα 334 χλμ μας κατατάσουν στην πρώτη 10αδα με τα λιγότερα χιλιόμετρα στην ιστορία του WRC.....
-
Η μορφή εξουσίας που λέγεται τοπική αυτοδιοίκηση και ειδικά οι δήμαρχοι και τα δημοτικά συμβούλια, είναι η μεγαλύτερη γάγγραινα που αυτή την στιγμή βασανίζει το Ελληνικό κράτος. Μεγαλύτερο κακό και από τον καρκίνο της κεντρικής δημόσιας διοίκησης.
Και δεν το λέω εγώ, αλλά έτσι λένε τα αποτελέσματα από τις έρευνες που κάνουν τα αρμόδια όργανα. Διαφθορά, κατάχρηση δημοσίου και κοινοτικού χρήματος, ανικανότητα, αναξιοκρατία στο ψηλότερο σημείο. Οι εξουσίες που έχουν οι δήμαρχοι είναι ανάλογες ενός τοπικού πρωθυπουργού. Κάνουν ότι γουστάρουν και διαχειρίζονται τεράστια ποσά τις περισσότερες φορές σε όφελος ημετέρων, στο όνομα της κακώς εννοούμενης ανάπτυξης τη τοπικής αυτοδιοίκησης και άλλων τέτοιων μπουρδών λες και η χώρα έλυσε το πρόβλημα της κεντρικής διοίκησης!
Το αρχικό σχέδιο για την ανάπλαση της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς του 2004 δεν έγινε ποτέ πράξη γιατί τα τοπικά συμβούλια με τους δημάρχους ηγέτες σταμάτησαν με προσφυγές στην δικαιοσύνη πάμπολλα έργα.
Π.χ.
Δεν κοβόταν ένας θάμνος για να γίνει μια παράκαμψη γιατί ήταν ιστορικός.
Εκεί κατούρησε το άλογο του Καραϊσκάκη πριν από την μάχη του Φαλήρου!
Δεν κουνιόταν ένας βράχος γιατί η ιστορία έλεγε για αυτό ότι εκεί είχαν το πρώτο ραντεβού τους η Γκόλφω με τον Τάσο ή γιατί εκεί έσκυψε να δέσει τα κορδόνια του ο Λεωνίδας πηγαίνοντας για τις Θερμοπύλες και άλλες τέτοιες απίστευτες μπούρδες!
Όλα στον βωμό τις πελατειακών σχέσεων με τους ψηφοφόρους!Τώρα για την ματαίωση της ss Υμηττός, γνώμη μου είναι ότι κάποια «αντισταθμιστικά οφέλη» περιμένανε, δεν έκατσε, θύμωσαν και τώρα θα το παρουσιάσουν και σαν θυσία στην τοπική κοινωνία!
Υ.Γ. Για όσους δεν γνωρίζουν σας λέω ότι το Λονδίνο είχε διορισμένο και όχι εκλεγμένο δήμαρχο περίπου μέχρι το 2003 ή 2004 δεν θυμάμαι καλά.Τότε γίνανε για πρώτη φορά εκλογές για δήμαρχο!
Μέχρι τότε και από την ίδρυση της πόλης δεν υπήρχε ποτέ αιρετός δήμαρχος!
Αλλά θα μου πείτε τι ξέρουν αυτοί οι ξενέρωτοι οι Άγγλοι -
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ή αφού θα έχουμε γίνει παγκοσμίως ρεζίλι θα κάνει μήνυση στον κ. Δήμαρχο για** διαφυγόντα κέρδη **?...OΝΤΩΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ!!
ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΟ...
...ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ(..ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ Ο ΕΧΩΝ ΤΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ...!!) ΤΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΕΙΣΠΡΑΞΕΙ!!!!
..ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ....Η ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ????
ΦΙΛΙΚΑ
Μ.Τ -
Ολες οι παροιμίες μας είναι σοφές :
' Όποιος μπλέκει με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες'!!!
Δόξα στους αναίσχυντους!!!!!! -
Εκεί ψηλά στον Υμηττό υπάρχει κάποιο μυστικό
Και είναι, πώς να σάς το πω, πολύ μπλεγμένο ομολογώΑν και γω από παιδάκι είχα πάντα ένα μεράκι
Να ’χω μία κεραιούλα να τα παίρνω μές τη ζούλαΌμως, εκεί στον Υμηττό, δεν μου το βγάζετ’ απ’ το μυαλό
Υπάρχει κάποιο μυστικό, εκεί ψηλά στον ΥμηττόΡόδα που κύλησε, μη την εκρατήσεις
το ριζικό της είν’ κακό και θα μετανοήσεις
Τη συμβουλή μου αυτή μη την εξεχάσεις
γιατί ’ναι το λιγότερο τους φίλους σου να χάσειςΌμως, εκεί στον Υμηττό, υπάρχει κάποιο μυστικό
Να το ξεχάσω δεν μπορώ, ούτε τη λύση του να βρωΑν και γω από μικρός δεν μ’ αρέσανε τα ράδια
Ήμουνα προσεκτικός, ιδιαίτερα τα βράδιαΌμως, εκεί στον Υμηττό, δεν μου το βγάζετ’ απ’ το μυαλό
Υπάρχει κάποιο μυστικό, εκεί ψηλά στον Υμηττό
Εκεί ψηλά, εκεί ψηλά, εκεί ψηλά στον Υμηττό
Υπάρχει κά-, υπάρχει κά-, υπάρχει κάποιο μυστικό -
Τώρα που το σκέφτομαι το φετινό αλλά και το περυσινό Ακρόπολις αναπτύσσονται σε μία γεωγραφική επιφάνεια όση ένα Ελληνικό rally της δεκαετίας του 80.
Δηλαδή αν δείτε ένα χάρτη ενός rally Μαύρο Ρόδο της δεκαετίας του 80 θα δείτε ότι πάνω κάτω αναπτυσόταν σε ένα αναλόγου μεγέθους χώρο.
Και το ερώτημα μου είναι το εξής
Τόσο αυστηρή είναι η FIA στο συγκεκριμένο θέμα ή, η οργάνωση το παράκανε;Και μήπως η φετεινή συρίκνωση του γεωγραφικού χώρου αναπτύξεως του rally Μαύρο Ρόδο, σημαίνει ότι σε λίγα χρόνια το Ακρόπολις θα χωρέσει ακόμα σε πιο «στενά ρούχα»;
Ωραία η μείωση του κόστους αλλά υπάρχουν και όρια νομίζω για να λέγεται ένας αγώνας rally. -
Αίσχος!!! Μόνο αυτό έχω να πω.Αγώνας με 334 αγωνιστικά χλμ μόνο!Συγχαρητήρια σε όλους τους υπεύθυνους που έκαναν πραγματικά υπεράνθρωπες προσπάθειες και κατάφεραν μέσα σε 2 χρόνια να χαλάσουν τον αγώνα μας!Το μόνο θετικό είναι ότι δεν θα ξαναδούμε φέτος φωτογραφίες των αγωνιστικών με φόντο την τσιμεντούπολη!!
Αναρωτιέμαι:αν δεν χρησιμοποιούνται διαδρομές στην Πάρνηθα λόγω του δρυμού (πολύ σωστό βέβαια) και άλλες λόγω καπρίτσιων της τοπικής αυτοδιοίκησης ,πόσες εναλλακτικές μένουν στην οργάνωση για τα επόμενα χρόνια;
-
Ο χρήστης Rallyman11 έγραψε:
..........,πόσες εναλλακτικές μένουν στην οργάνωση για τα επόμενα χρόνια;ΠΟΛΛΕΣ!!!!!! ΠΑΥΛΙΑΝΗ...ΟΙΝΟΧΩΡΙ...ΚΑΡΡΟΥΤΕΣ...ΒΩΞΙΤΕΣ...ΠΡΟΣΗΛΙΟ...ΑΡΧΑΝΙ..ΑΣΒΣΣΤΗΣ..ΜΑΚΡΥΡΑΧΗ...ΕΛΕΥΘΕΡΩΧΩΡΙ...ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΕΣ ΑΛΛΕΣ
ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΧΩΜΑ..
-
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η πολύ δημοκρατία έχει βλάψει ανεπανόρθωτα και συνεχίζει να βλάπτει την Ελλάδα...
_
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Τώρα που το σκέφτομαι το φετινό αλλά και το περυσινό Ακρόπολις αναπτύσσονται σε μία γεωγραφική επιφάνεια όση ένα Ελληνικό rally της δεκαετίας του 80.Ενα τέτοιο ράλι είχε 200-250 χλμ. ειδικών (το Ακρόπολις της εποχής είχε 2000+). Οπότε είναι λογικό...
Τόσο αυστηρή είναι η FIA στο συγκεκριμένο θέμα ή, η οργάνωση το παράκανε;
H FIA, για τηλεοπτικούς λόγους, απαιτεί συγκεκριμένους χρόνους ολοκλήρωσης κάθε σκέλους, εκτός τυχόν SSS και του τελευταίου SP (αν θυμάμαι καλά είναι 18:00 για Παρασκευή-Σάββατο και 14:00 για Κυριακή). Οπότε, αν δε θέλεις (επιλογή της οργάνωσης) να ξεκινάνε στις 5 το πρωί κάθε μέρα και η πρώτη ειδική να είναι στις πχ. 6:30 αλλά σε πιο 'ανθρώπινες' ώρες, τότε αναγκαστικά δεν μπορείς να πας πολύ μακριά.
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι η πολύ δημοκρατία έχει βλάψει ανεπανόρθωτα και συνεχίζει να βλάπτει την Ελλάδα..._
Εγώ είμαι πιο μπροστά από σένα.
Είμαι πλέον σίγουρος για αυτό που εσύ έχεις αρχίσει να πιστεύεις -
Εγώ είμαι πιο μπροστά από σένα.
Είμαι πλέον σίγουρος για αυτό που εσύ έχεις αρχίσει να πιστεύειςΈχω δυστυχώς πιστέψει ότι η δημοκρατία είναι κάτι καλό για αυτό και δυσκολεύομαι...
_
-
Τιμη στο δημαρχο Χολαργου που απλα αναφερει σε οσους ακουνε οτι οσο και να κανει το θιγμενο ο βασιλιας ειναι γυμνος...
-
Ο χρήστης greo έγραψε:
Τιμη στο δημαρχο Χολαργου που απλα αναφερει σε οσους ακουνε οτι οσο και να κανει το θιγμενο ο βασιλιας ειναι γυμνος...Τι είπε ο δήμαρχος σε όσους ακούνε ?
-
Δηλαδή αν δείτε ένα χάρτη ενός rally Μαύρο Ρόδο της δεκαετίας του 80 θα δείτε ότι πάνω κάτω αναπτυσόταν σε ένα αναλόγου μεγέθους χώρο.
Και το ερώτημα μου είναι το εξής
Τόσο αυστηρή είναι η FIA στο συγκεκριμένο θέμα ή, η οργάνωση το παράκανε;Όχι φίλε thvarveris. Αντιθέτως η FIA από φέτος επέτρεψε στις διοργανώτριες χώρες την μεταφορά των σέρβις παρκ σε διαφορετικές περιοχές και όχι ένα σημείο όπως ίσχυε τα τελευταία 2 χρόνια. Και αυτό για να αποφευχθεί το φαινόμενο να βλέπουμε τις ίδιες ειδικές επαναλαμβανόμενες, όπως δηλαδή ειναι το τωρινό ακρόπολις. Η οργάνωση το παρακανε που λες. Αυτό που τους ενδιαφέρει ειναι το κέρδος απ' όλους τους άσχετους από ράλλυ που θα πάνε στις εξέδρες της σούπερ ειδικής και θα πληρώσουν και στο τέλος θα νομίζουν ότι είδαν θέαμα. Σούπες Ειδική εκτός Αττικής δε θα μάζευε τόσο πολύ κόσμο άρα λιγότερο κέρδος. Έτσι όμως καταστράφηκε ένας τόσο ιστρορικός και γεμάτος ένδοξο παρελθόν αγώνας.
-
Ο χρήστης onthelimit έγραψε:
Αντιθέτως η FIA από φέτος επέτρεψε στις διοργανώτριες χώρες την μεταφορά των σέρβις παρκ σε διαφορετικές περιοχές και όχι ένα σημείο όπως ίσχυε τα τελευταία 2 χρόνια.Λάθος. Επέτρεψε τα Remote Service, όχι το να είναι αλλού το Service Park. Δηλαδή είναι υποχρεωτικό ο αγώνας να ξεκινά το πρωί και να καταλήγει το βράδυ στο μοναδικό Service Park και στη διάρκεια της ημέρας επιτρέπεται να υπάρχουν Remote Service.
Η οργάνωση το παρακανε που λες. Αυτό που τους ενδιαφέρει ειναι το κέρδος απ' όλους τους άσχετους από ράλλυ που θα πάνε στις εξέδρες της σούπερ ειδικής και θα πληρώσουν και στο τέλος θα νομίζουν ότι είδαν θέαμα. Σούπες Ειδική εκτός Αττικής δε θα μάζευε τόσο πολύ κόσμο άρα λιγότερο κέρδος. Έτσι όμως καταστράφηκε ένας τόσο ιστρορικός και γεμάτος ένδοξο παρελθόν αγώνας.
Σχολιάζεις και τεκμηριώνεις απάντηση σε άλλο ερώτημα: το γιατί ο αγώνας πήγε στην Αθήνα.
Αλλά η ερώτηση του thvarveris ήταν γιατί ο αγώνας είναι τόσο κόμπακτ, μέσα δηλ. στην Αττική-Κορινθία και λίγο Βοιωτία. Ο λόγος είναι αυτός που ανέφερα προηγουμένως. Τι σχέση έχει η SSS με το αν ο αγώνας είναι συμπαγούς σχεδίασης ?
Γιατί, τα τελευταία Ακρόπολις στη Λαμία ήταν πιο 'απλωμένα' ? Φθιώτιδα αποκλειστικά πήγαιναν και ίσως λίγο προς Βοιωτία (Ελάτεια) και Φωκίδα (Καρούτες / Αμφισσα). Και αυτά μέσα σε ένα κύκλο ακτίνας 80-100 χλμ. από τη Λαμία ήταν.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Τιμη στο δημαρχο Χολαργου που απλα αναφερει σε οσους ακουνε οτι οσο και να κανει το θιγμενο ο βασιλιας ειναι γυμνος...
Τι είπε ο δήμαρχος σε όσους ακούνε ?
Oτι το ραλυ στην Αθηνα ειναι μια μαλακία. Οσο νωριτερα το καταλαβετε τοσο εχουμε ελπιδες να το σωσουμε (που δεν...)
54 RALLY ACROPOLIS 2007