-
Με τύφλωνε κάποιος με ξεχασμένα φώτα στην Κηφισίας και όπως έκανα το κλακ για να γυρίσω τον καθρέφτη αυτός ξεκόλλησε από το παρμπρίζ και μου έμεινε στο χέρι...
Πάνω στο τζάμι έμεινε ένα περίγραμμα από το σημείο που ήταν κολλημένος ο καθρέφτης το οποίο μάλλον διαλύεται με διαλυτικό (δεν με νοιάζει να το βγάλω αφού αυτό θα χρησιμεύσει για να ξαναβάλω τον καθρέφτη στο ίδιο σημείο. Το εσωτερικό του μοιάζει εντελώς καθαρό (τζάμι) άρα ό,τι κόλλα υπήρχε είναι ή στο περίγραμμα ή στη βάση του καθρέφτη (που είναι εντελώς λεία και ομαλή).
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος επανασυγκόλλησης; Απλά με ταινία διπλής όψης ή αυτό δεν φτάνει και θέλει κάτι παραπάνω, κάποια ειδική ταινία ή κόλλα;
Κόλλα στιγμής τύπου logo ή κοινή UHU ή κάτι άλλο κάνει ή όπως υποθέτω δεν φτάνει;
Υπέθετα ότι το θέμα έχει ξανασυζητηθεί αλλά δεν το βρίσκω στην αναζήτηση.
Ευχαριστώ. -
Με τύφλωνε κάποιος με ξεχασμένα φώτα στην Κηφισίας και όπως έκανα το κλακ για να γυρίσω τον καθρέφτη αυτός ξεκόλλησε από το παρμπρίζ και μου έμεινε στο χέρι...
Πάνω στο τζάμι έμεινε ένα περίγραμμα από το σημείο που ήταν κολλημένος ο καθρέφτης το οποίο μάλλον διαλύεται με διαλυτικό (δεν με νοιάζει να το βγάλω αφού αυτό θα χρησιμεύσει για να ξαναβάλω τον καθρέφτη στο ίδιο σημείο. Το εσωτερικό του μοιάζει εντελώς καθαρό (τζάμι) άρα ό,τι κόλλα υπήρχε είναι ή στο περίγραμμα ή στη βάση του καθρέφτη (που είναι εντελώς λεία και ομαλή).
Ποιος είναι ο σωστός τρόπος επανασυγκόλλησης; Απλά με ταινία διπλής όψης ή αυτό δεν φτάνει και θέλει κάτι παραπάνω, κάποια ειδική ταινία ή κόλλα;
Κόλλα στιγμής τύπου logo ή κοινή UHU ή κάτι άλλο κάνει ή όπως υποθέτω δεν φτάνει;
Ευχαριστώ. -
Ευχαριστώ. -
Στον Νέο Κόσμο, στον δρόμο που σε βγάζει πλάι στην Πάντειο.
Ο μόνος που μπορεί να κάνει αξιοπρεπή δουλειά.Θα σου δώσω αύριο περισσότερες λεπτομέρειες. Λάμπρος νομίζω λέγεται.
-
Αν καθαριστούν τα υπολείμματα κόλλας από καθρέπτη και τζάμι, λογικά μια τύπου logo θα κάνει τη δουλειά, όχι;
-
Καλησπερα και χρονια πολλα,θα σε συμβουλευα να μην τον κολησειs με logo διοτι με την συστολη -διαστολη θα σου ραγισει (σπασει) ολο το τζαμι,νομιζω πωs υπαρχει ειδικη κολλα για αυτεs τιs περιπτωσειs!!!!!
-
νομιζω εχει ξαναγινει κουβεντα για το συγκεκριμενο θεμα και η λυση ή το 'μυστικο' ειναι οτι εκτος απο την κολλα, βαζουν και κατι σαν υφασμα (σαν 'γαζα') και γινεται δουλεια, αλλιως ξεκολλαει..
-
Τουλάχιστον στο 304 που είναι κολλητό και όχι κουμπωτό, βάζουν μια μαύρη ουσία, εξαιρετικά κολλώδη, που σιγά σιγά 'σφίγγει' και κολλάει πολύ δυνατό. Σαν ρητίνη ένα πράμα.
-
Έχω κολλήσει καθρέπτες… με το τσουβάλι…
Δεν είναι τίποτα το δύσκολο…
Πρώτα πρέπει να βγάλεις την παλιά κόλλα με μια φαλτσέτα (με προσοχή).
Έπειτα βάζεις εποξική κόλλα δύο στοιχείων, την αφήνεις να ¨στεγνώσει¨ λίγο πριν το τοποθετήσεις.
Αλλά πριν από όλα αυτά, σημαδεύεις με ένα μαρκαδοράκι, εξωτερικά του παρμπρίζ, σε ποια θέση βρισκόταν ο καθρέπτης.
Τον ακουμπάς στο σημάδι που έχεις βάλει και τον κρατάς λίγο για να κολλήσει… έπειτα είσαι έτοιμος να πάρεις και πάλι τους δρόμους.
Επίσης αν θες μπορώ να σε στείλω σε δικό μου άνθρωπο που είναι αυτή η δουλειά του, αλλά δεν ξέρω αν σου είναι μακριά… (ανατολική αττική).
Αυτά…
-
Το έπαθα κι εγώ...
Μάλιστα 'ηταν τόσο ισχυρή η εργοστασιακή κόλλα (ή η βλακεία μου ) που ξηλώθηκε μέρος της επιφάνειας του παρμπρίζ!!
Το πήγα σε ένα φανοποιό, μου έβαλε μια κόλλα σαν βερνίκι περίπου, σε μια κοντινή θέση (όχι την ίδια) και ΟΚ!!
Δε ξέρω για το δικό σου καθρέπτη, ο δικός μου έχει μια βάση περίπου 2Χ3 εκ και πάνω σ αυτή μπαίνει συρταροτά ο καθρέπτης,. Κόλλα τη βάση και μετά από 3 - 4 ώρες βάλε το καθρέπτη στη θέση του.
Όταν το παθα, έπρπεπε επειγόντως να ταξιδέψω...Ότν περνούσα από μπλόκα στην Εθνική, κρατούσα τον καθρέπτη με το χέρι μου, σα να τον έφτιαχνα, για να μη φανεί η απώλειά του
-
Το ειχαμε παθει στο ιμπιζα ('91) του θειου μου.Οσες κολες δοκιμασαμε (logo κλπ) δεν εκαναν τιποτα,μετα απο λιγες ξαναεπεφτε.Μονο μια που εγραφε ειδικα για καθρεπτη παρπριζ εκανε δουλεια.12 χρονια τωρα παραμενει αγέρωχος ο καθρεπτης στην θεση του.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Το ειχαμε παθει στο ιμπιζα ('91) του θειου μου.Οσες κολες δοκιμασαμε (logo κλπ) δεν εκαναν τιποτα,μετα απο λιγες ξαναεπεφτε.Μονο μια που εγραφε ειδικα για καθρεπτη παρπριζ εκανε δουλεια.12 χρονια τωρα παραμενει αγέρωχος ο καθρεπτης στην θεση του.+1
Εγώ είχα χρησιμοποιήσει μια ειδική για καθρέφτη παρπριζ πριν πάρα πολλά χρόνια και έμεινε για πάντα. Δεν θυμάμαι αν ήταν 2 συστατικών αλλά χρειαζόταν ηλιακό φως (ή λάμπες υπεριώδεις) για να στεγνώσει. -
'ΝΙΚΗΤΑΣ' στην Λαγουμιτζή. Πολύ καλή δουλειά. Είναι ακριβώς εκει που αρχίζει η υπόγεια διαβαση.
-
Προσοχή! όχι κλασσική κόλλα εμπορίου (LOGO, UHU, SUPER GLUE κλπ)! Εχουν μέσα οξύ και το σκίζουν το παρμπρίζ! Φίλος κόλλησε με LOGO τον εσωτερικό καθρέπτη και ράγισε όλο το παρμπρίζ μετά από δύο μήνες από πάνω μέχρι κάτω!
Αν θέλεις κόλλα πρέπει να πάς μέχρι το Praktiker να πάρεις μία που είναι ειδική για τζάμια και παρμπρίζ. Στην συσκευασία θα δεις ότι έχει και φωτό από εσωτερικό καθρέπτη αυτοκινήτου!
-
Ταινία διπλής όψεως (εννοείται καλής ποιότητος) δε θα κάνει γι αυτή τη δουλειά;
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ταινία διπλής όψεως (εννοείται καλής ποιότητος) δε θα κάνει γι αυτή τη δουλειά;Οχι Φράνκι. Σε καμία περίπτωση...
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ταινία διπλής όψεως (εννοείται καλής ποιότητος) δε θα κάνει γι αυτή τη δουλειά;Θα πεσει σαν ωριμο συκο!
-
ΤΙ ΛΕΤΕ;;;; Μια καλή διπλής όψεος (3M) μια χαρά θα κρατήσει. Έχω δει που κρεμάνε μαρσπιέ με αυτήν, με τον καθρέφτη δε θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης bit έγραψε:
ΤΙ ΛΕΤΕ;;;; Μια καλή διπλής όψεος (3M) μια χαρά θα κρατήσει. Έχω δει που κρεμάνε μαρσπιέ με αυτήν, με τον καθρέφτη δε θα υπάρξει απολύτως κανένα πρόβλημα.Το παρμπριζ ζεσταίνεται παρα πολυ απο τον ηλιο και απο το καλοριφερ.Η ταινια θα αναλιγώσει και θα πεσει ο καθρεπτης.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Ταινία διπλής όψεως (εννοείται καλής ποιότητος) δε θα κάνει γι αυτή τη δουλειά;Κάνει... Μην τους ακούς... Το χρησιμοποίησα προσωρινά και έπεφτε ανα τρεις ημέρες όταν είχε πολύ ήλιο. Αλλά μια μέρα που ήμουν με το ασετόν στο αυτοκίνητο για να ξεκολλήσω τα ξεχασμένα σηματάκια τελών κυκλοφορίας, λέω 'δεν ρίχνω και ένα καθάρισμα να φύγουν οι κόλλες;'. Καθάρισα λοιπόν και το σημείο του παρμπρίζ (τώρα έχει μείνει μόνο μια μαύρη επιφάνεια εκεί) αλλά και τη βάση του καθρέφτη που είναι πλέον αρκετά λεία και επανατοποθέτησα τον καθρέφτη στη θέση του με τη βοηθεια της ίδιας ταινίας που είχα πάρει σε ένα βιβλιοπωλείο.
Από τότε έχουν περάσει πολλοί μήνες και ο καθρέφτης μένει πεισματικά στη θέση του παρά το ότι κρέμμεται από εκεί ένα κουκλάκι.Βέβαια επειδή έγω είμαι ρεμάλι του κερατά και βαριέμαι να κάνω μια σωστή δουλειά δε σημαίνει ότι ο onyx πρέπει να με μιμηθεί, αλλά ότι η ταινία διπλής όψεως κρατάει το υπογράφω.
@νδρέας
Επανασυγκόλληση εσωτερικού καθρέφτη ;