-
Ο χρήστης Spinos7 έγραψε:
Δώστε video sto λαόnai το adsl μου θα μεινει με το παραπωνο...ζηταει review του αγωνα
-
Λοιπόν μάγκες, ξεκάθαρα πράματα. O Gronholm τον Loeb στο χώμα τον είχε χαλαρά όταν πήγαιναν όλα ρολόι. Και θα τον έχει και φέτος. Θυμάμαι που ο Loeb είχε δηλώσειότι το C4 ειναι πολύ καλό στην άσφαλτο αλλά στο χώμα υστερεί λίγο Μακάρι να τον ανταγωνιστεί και ο Petter στο χώμα γιατι δεν τον χωνεύω καθόλου το Γαλλο.
ΥΓ: Δεν έχω μπει σε C4 αλλά από τα onboard που είδα στη τηλεόραση μου φάνηκε ότι η θέση του οδηγού βρίσκεται πολύ πίσω. Αυτό ειναι ένα μειονέκτημα. -
Ο χρήστης onthelimit έγραψε:
ΥΓ: Δεν έχω μπει σε C4 αλλά από τα onboard που είδα στη τηλεόραση μου φάνηκε ότι η θέση του οδηγού βρίσκεται πολύ πίσω. Αυτό ειναι ένα μειονέκτημα.Μήπως θέλεις να πεις πλεονέκτημα?? Η θέση είναι επίτηδες τόσο πίσω για καλύτερη κατανομή βάρους και δεν νομίζω να έχει καμία σχέση με την πολιτική C4 που μπορούμε να αγοράσουμε εγώ και εσύ.
Καλώς όρισες στο forum!
-
Από τα λίγα που ξέρω όμως είναι ότι η 'ραλλιάρικη' (sic) θέση οδήγησης απαιτεί να είσαι κοντά στο τιμόνι για να κάνουν τα χέρια σου πιο εύκολα μοχλό, καθώς οι κινήσεις είναι σαφώς πιο έντονες απ 'οτι σε μια πίστα, η οποία επιτρέπει να κάθεσαι πιο μακριά, καθώς οι κινήσεις σου είναι πιο 'μετρημένες'.
Τώρα, αν αυτό βολεύει έναν Λεμπ, εμένα μου περισσεύει...
-
Ο χρήστης taurus έγραψε:
Από τα λίγα που ξέρω όμως είναι ότι η 'ραλλιάρικη' (sic) θέση οδήγησης απαιτεί να είσαι κοντά στο τιμόνι για να κάνουν τα χέρια σου πιο εύκολα μοχλό, καθώς οι κινήσεις είναι σαφώς πιο έντονες απ 'οτι σε μια πίστα, η οποία επιτρέπει να κάθεσαι πιο μακριά, καθώς οι κινήσεις σου είναι πιο 'μετρημένες'.Τώρα, αν αυτό βολεύει έναν Λεμπ, εμένα μου περισσεύει...
Κώστα αν προσέξεις τον Loeb σε κάποιο video θα παρατηρήσεις ότι οι αγκώνες του κάνουν γωνία σχεδόν 90 μοιρών. Υπήρχε περίπτωση να είχε λάθος θέση οδήγησης ο Loeb? Aπλά είναι και το τιμόνι μετατοπισμένο πιο πίσω, κάτι που συμβαίνει σε όλα τα σύγχρονα wrc.
Φωτογραφίες του αγώνα.
http://www.rally-photo.net/
http://www.rallypics.nl/viewrpics.asp?event=mc07sat2 -
Ρε παιδιά γιατί μερδεύεστε;;;;
Όλο το κοκπιτ είναι κατασκευασμένο με σκοπό την απόλυτη ισορροπία του αυτοκινήτου...Το ότι κάθονται προς το κέντρο δε σημαίνει ότι είναι μακριά από τα χειριστήρια....Είναι και αυτά (τιμόνι,πεταλιέρα κλπ) μετατωπισμένα πρός τα πίσω....
-
Λοιπόν μάγκες, ξεκάθαρα πράματα. O Gronholm τον Loeb στο χώμα τον είχε χαλαρά όταν πήγαιναν όλα ρολόι. Και θα τον έχει και φέτος. Θυμάμαι που ο Loeb είχε δηλώσειότι το C4 ειναι πολύ καλό στην άσφαλτο αλλά στο χώμα υστερεί λίγο Μακάρι να τον ανταγωνιστεί και ο Petter στο χώμα γιατι δεν τον χωνεύω καθόλου το Γαλλο.
ΥΓ: Δεν έχω μπει σε C4 αλλά από τα onboard που είδα στη τηλεόραση μου φάνηκε ότι η θέση του οδηγού βρίσκεται πολύ πίσω. Αυτό ειναι ένα μειονέκτημα.μου αρέσει που το συζητάτε κιόλας για την θέση οδήγησης από την πολυθρόνα σας...
Κανείς δεν χωνεύει τον πρωταθλητή. Αλλά εντάξει ο Λεμπ δεν έχει δώσει αφορμή για κακό σχολιασμό όπως ο Σουμάχερ. Απλά 'ράβει' στον δρόμο...
*χιόνι έχει στην Σουηδία;
-
Είναι σίγουρα ακόμα νωρίς αλλά προσωπική μου γνώμη είναι ότι η μόνη αλλαγή από πέρυσι θα είναι ότι μάλλον θα βλέπουμε πιο συχνά τον SORDO να διεκδικεί rally που δεν γλιστράνε πολύ. Στα υπόλοιπα δε νομίζω ακόμα να μπορεί να μπει στην μύτη των LOEB-GRONHOLM και HIRVONEN.
Δηλαδή όπως και πέρυσι πρωτάθλημα για δύο.
Δεν ξέρω τι συμβαίνει με τον SOLBERG αλλά παγιώνεται μία όχι και τόσο καλή κατάσταση για αυτόν. Μακάρι για το καλό του σπορ να επανακάμψει στην κορυφή σύντομα.
Αυτό που είπε ο nass ότι χρειάζεται ένα ανακάτεμα της τράπουλας γιατί το πράγμα πάει να βαλτώσει, θέλει συζήτηση. Νομίζω ότι στον συναγωνισμό των οδηγών και πάλι δεν θα άλλαζε τίποτα. Πρωτάθλημα για δύο πάλι θα ήταν.
Δηλαδή αυτoμάτως συμφωνώ και με τον DAP.Εν κατακλείδι
Δεν νομίζω να το χάσει το πρωτάθλημα ο LOEB.
-
Αυτό που είπε ο nass ότι χρειάζεται ένα ανακάτεμα της τράπουλας γιατί το πράγμα πάει να βαλτώσει, θέλει συζήτηση
Mπορει να μην κερδισουμε απο διαφορα οδηγων,(παλι οι ιδιοι να κερδιζουν),αλλα να κερδισουμε σε τροπο οδηγησης που πλεον το ισια is the only way,or take the highway.....
Οπως και να εχει το 'ραλλυ' χαρακτηριζοταν απο την οδηγηση οφφ μπαλανς η απο την εξτριμ οδηγηση με εξτριμ χαρακτηριστικα(βλεπε εποχες γκρουπ Β),
Κοψαμε τα 'χαρακτηριστικα',τελευταια (5-6 χρονια...)ισοπεδωσαμε και τον 'γρηγορο' τροπο οδηγησης...Ισως με ΟΛΑ τα διαφορικα μηχανικα να επιστρεφαμε παλι στις χρυσες εποχες του 90-99.(βλεπε σημερα το παραδειγμα που δινουν τα S2000)τα οποια με αυτη τη διαταξη στη μεταδοση,ΔΕΝ πολυ πανε ισια,υποχρεωτικα!
Υγ Παντως (πιθανον επειδη δεν ειχε χιονι) ηταν απο τα χειροτερα Μοντε οσον αφορα το θεαμα-'αγωνια' το τελευταιο....
Φανταστειτε τους επομενους αγωνες..... -
ΥΓ: Δεν έχω μπει σε C4 αλλά από τα onboard που είδα στη τηλεόραση μου φάνηκε ότι η θέση του οδηγού βρίσκεται πολύ πίσω. Αυτό ειναι ένα μειονέκτημα.Αγαπητέ φίλε η μετατόπιση της θέσης οδηγού και συνοδηγού κατά πίσω αλλά και κατά κάτω (θυμίζω πόσο χαμηλά καθόταν ο Κριστ όταν συνοδηγούσε μα τον ΜακΡει) γίνεται για να υπάρχει καλή κατανομή βάρους με σκοπό τον σωστο καταμερισμό βάρους στους δύο άξονες και εν τέλει την καλύτερη οδική συμπεριφορά και το ευκολοδήγητο του πράγματος.
Οπότε μόνο πλεονέκτημα είναι και όχι μειονέκτημα.Τώρα αν εννοείς ότι ένα αυτοκίνητο πρέπει να διαθέτει τα χαρακτηριστικά αυτά από το αρχικό στήσιμο του πλαισίου και να μην χρειάζεται όλα αυτά τα τρύκ, έχεις δίκιο, αλλά μην ξεχνάμε ότι μιλάμε για αυτοκίνητα που είναι στημένα σε πλαίσια παραγωγής και όχι για αγωνιστικές κατασκευές από τον μηδέν πχ F1
Αλλά εκεί είναι και η ομορφιά των rally νομίζω.Δεν γνωρίζω την ηλικία σου αλλά θυμίζω στους παλιούς και νέους ότι το κόλπο την μετακίνησης της θέσης οδήγησης κατά πίσω κρατάει από την εποχή των Ιντεγκράλε όπου τα τελευταία αγωνιστικά κομμάτια του αυτοκινήτου είχαν ένα τεράστιο άξονα τιμονιού για τους παραπάνω λόγους.
Θυμάμαι ότι και Τζίγκερ και Ιαβέρης έτρεξαν με τέτοια αυτοκίνητα στην Ελλάδα. -
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Αυτό που είπε ο nass ότι χρειάζεται ένα ανακάτεμα της τράπουλας γιατί το πράγμα πάει να βαλτώσει, θέλει συζήτηση
Mπορει να μην κερδισουμε απο διαφορα οδηγων,(παλι οι ιδιοι να κερδιζουν),αλλα να κερδισουμε σε τροπο οδηγησης που πλεον το ισια is the only way,or take the highway.....
Οπως και να εχει το 'ραλλυ' χαρακτηριζοταν απο την οδηγηση οφφ μπαλανς η απο την εξτριμ οδηγηση με εξτριμ χαρακτηριστικα(βλεπε εποχες γκρουπ Β),
Κοψαμε τα 'χαρακτηριστικα',τελευταια (5-6 χρονια...)ισοπεδωσαμε και τον 'γρηγορο' τροπο οδηγησης...Ισως με ΟΛΑ τα διαφορικα μηχανικα να επιστρεφαμε παλι στις χρυσες εποχες του 90-99.(βλεπε σημερα το παραδειγμα που δινουν τα S2000)τα οποια με αυτη τη διαταξη στη μεταδοση,ΔΕΝ πολυ πανε ισια,υποχρεωτικα!
Υγ Παντως (πιθανον επειδη δεν ειχε χιονι) ηταν απο τα χειροτερα Μοντε οσον αφορα το θεαμα-'αγωνια' το τελευταιο....
Φανταστειτε τους επομενους αγωνες.....Εσένα Αμαξό σου μπήκαν στην καρδία τα PUNTO S2000 όπως μου μπηκανε και εμένα δηλαδή.
Εσένα μάλιστα που τα είδες και ζωντανά στην Ιταλία σε τρέλαναν μου φαίνεται!.Η γνώμη μου είναι ότι και πάλι σε επίπεδο οδηγών τα ίδια θα είχαμε.
Εγώ δεν νομίζω ότι πχ ο LOEB δεν μπορεί να κινηθεί σε μία κατάσταση διαρκούς αστάθειας αν του επιβάλεις ένα αυτοκίνητο που χρειάζεται αυτό το στυλ οδήγησης.Θυμήσου παλιά όταν άλλαξε ο κανονισμός των δοκιμών στο WRC μερικοί προεξοφλούσαν ότι θα έχουμε μία πλήρη επιστροφή στο καθεστώς των Σκανδιναβών γιατί αυτοί λόγω ότι ήταν ταλέντα φυσικά και όχι επίκτητα δεν χρειάζονταν να μάθουν το «ποίημα» νεράκι.
Τελικά τίποτα δεν έγινε. Οι καλοί ήταν πάλι μπροστά.Για να γίνει αυτό που λές θα πρέπει να φτάσουμε σε τρελές υποδυνάμεις τύπου Group B αλλά κάτι τέτοιο δεν νομίζω ότι θα γίνει
-
Ο χρήστης Vasilakis έγραψε:
Ο ΨΗΛΟΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΣΕ ΡΕΒΑΝΣ ΣΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗ C 4 ΣΤΗΝ ΛΑΘΟΣ ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΛΑΣΤΙΚΩΝ.
ΔΗΛΩΣΕ:
'EINAI ΓΡΗΓΟΡΗ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΗ'
ΕΙΔΙΚΕΣ :
LOEB 6
SORDO 3HIRVONEN 3
ATKINSON 2
Θυμαται κανεις πως ειναι ο κανονισμος για την επιλογη ελαστικων ενος ραλλυ, νομιζω 1 μηνα πριν επιλεγεις ολα και οποια σετ θα χρησιμοποιησεις;
nass;;
Παρών!
40 (αν θυμάμαι καλά) μέρες πριν τον αγώνα οι κατασκευαστές δηλώνουν τα bar-codes ενός αριθμού ελαστικών που είναι κάτι σαν Ν * 5 όπου Ν ο αριθμός των σημείων αλλαγής ελαστικών του αγώνα. Πχ. στο Ακρόπολις με 8 τέτοια σημεία δηλώνουν 40 ελαστικά. Μιλάμε για τα συγκεκριμένα ελαστικά, με bar-code για το καθένα, όχι μόνο τύπο ή γόμα.
Οπότε πρέπει οι κατασκευαστές να κάνουν μια πρόβλεψη για κάποιους βασικούς τύπους ελαστικών (πχ. 'θα πάμε με σκληρές ή μαλακές γόμες ? με φαρδιά ή στενά ελαστικά ?' κτλ.) και σχεδόν πάντα τους 'περισσεύουν' λάστιχα από προηγούμενα σκέλη (πλην Ακρόπολις ίσως, όπου συχνά γίνονται και τα 4 'φυτίλια' ), έχουν περιθώρια να 'παίξουν' με το να πάρουν πχ. (Ν - 3) 'βασικά' σετ συν 3 εναλλακτικά. Χώρια που συνήθως (λόγω mousse) τους περισσεύουν και οι ρεζέρβες και από 5 πλήρη σετ φτιάχνουν ένα έκτο...
Οπότε αν επιλέξουν ένα εναλλακτικό σετ σε μία πχ. 46άρα ειδική (όπως φέτος στο Μόντε) και 'τους βγει' να ταιριάζει ακριβώς στις συνθήκες και να είναι πχ. 0.5 sec/km ταχύτερο, να η διαφορά που κερδίζει τον αγώνα.
-
Ο χρήστης Amaxopoulos έγραψε:
Ενα αυτό.
Το άλλο είναι πως η κατάσταση έχει 'βαλτώσει' σε ό,τι αφορά νέους κατασκευαστές, διότι όταν η Citroen ή η Ford (το ίδιο έγινε το 2003) παρουσιάζουν ένα καινούργιο αυτοκίνητο που κερδίζει με το 'καλημέρα', εκμεταλλευόμενοι την τεράστια συσσωρευμένη γνώση και εμπειρία τους, ασχέτως των διαθέσιμων κεφαλαίων (που υπάρχουν και αυτά φυσικά), τότε πως θα μπει στο χώρο η οποιαδήποτε Fiat ? Ετσι έχουμε εδώ και χρόνια το φαινόμενο να 'παίζουν' 2.5 (Citroen, Ford, Subaru 0.5 ) ουσιαστικά κατασκευαστές, που αναγκαστικά, λόγω αυξημένου κόστους, σημαίνει 2.5 top οδηγούς συν 'καλοπληρωτές' δεύτερους στυλ Atkinson. -
Aπ'ότι φαίνεται θα δούμε ένα πρωτάθλημα ίδιο με το περσινό. Η απόδοση των C4 και του sordo με βάζει σε σκέψεις ότι θα είναι πιο μονότονο. Οι αλλαγές των αυτοκινήτων έχουν προταθεί για το 2012, οπότε τα πράγματα θα μείνουν ως έχουν και η τράπουλα θα εργήσει να ανακατευτεί. Μακάρι τα χιονισμένα και τα χωμάτινα να έχουν άλλη εικόνα με την Subaru ανεβασμένη και τους Henning, Stohl ψηλότερα.
-
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ:
http://pix.nofrag.com/2f/30/de4d785cdc8 ... bfadb.html -
Ο χρήστης PadWRC έγραψε:
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ:
http://pix.nofrag.com/2f/30/de4d785cdc8 ... bfadb.htmlH φωτο της χρονιάς!
-
Ο χρήστης msamaro έγραψε:
ΥΓ: Δεν έχω μπει σε C4 αλλά από τα onboard που είδα στη τηλεόραση μου φάνηκε ότι η θέση του οδηγού βρίσκεται πολύ πίσω. Αυτό ειναι ένα μειονέκτημα.
Μήπως θέλεις να πεις πλεονέκτημα?? Η θέση είναι επίτηδες τόσο πίσω για καλύτερη κατανομή βάρους και δεν νομίζω να έχει καμία σχέση με την πολιτική C4 που μπορούμε να αγοράσουμε εγώ και εσύ.
Καλώς όρισες στο forum!
Η κατανομή βάρους μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Δηλαδή δε σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα που βλέπεισ τη θέση του οδηγού πιο μποροστά ότι δεν έχουν τη σωστή κατανομή. Αυτό που εννουούσα ειναι ότι δεν σου δίνει καλή αίσθηση του αυτοκινήτου αυτή η θέση κάτι που μπορεί να φανεί στο χώμα και στο χιόνι και όχι στην άσφαλτο που το αυτοκίνητο πάει τρένο.
-
Ω ΤΙ ΚΟΣΜΟΣ ΜΠΑΜΠΑ.....!
http://www.forum-auto.com/sport-auto/th ... 5-3150.htm
ΚΑΙ ΠΟΥ ΚΑΘΟΝΤΑΙ!!!!
-
Ο χρήστης PadWRC έγραψε:
ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΟ:
http://pix.nofrag.com/2f/30/de4d785cdc8 ... bfadb.htmlΠω, Πω!!!!
-
ΥΓ: Δεν έχω μπει σε C4 αλλά από τα onboard που είδα στη τηλεόραση μου φάνηκε ότι η θέση του οδηγού βρίσκεται πολύ πίσω. Αυτό ειναι ένα μειονέκτημα.
Μήπως θέλεις να πεις πλεονέκτημα?? Η θέση είναι επίτηδες τόσο πίσω για καλύτερη κατανομή βάρους και δεν νομίζω να έχει καμία σχέση με την πολιτική C4 που μπορούμε να αγοράσουμε εγώ και εσύ.
Καλώς όρισες στο forum!
Η κατανομή βάρους μπορεί να επιτευχθεί με πολλούς τρόπους. Δηλαδή δε σημαίνει ότι τα αυτοκίνητα που βλέπεισ τη θέση του οδηγού πιο μποροστά ότι δεν έχουν τη σωστή κατανομή. Αυτό που εννουούσα ειναι ότι δεν σου δίνει καλή αίσθηση του αυτοκινήτου αυτή η θέση κάτι που μπορεί να φανεί στο χώμα και στο χιόνι και όχι στην άσφαλτο που το αυτοκίνητο πάει τρένο.
Κατ’ αρχή είσαι οδηγός αγώνων και το ξέρεις αυτό;
Εγώ δεν είμαι αλλά ο Ιαβέρης μου έλεγε ότι όταν οδηγούσε την DELTA με τον μακρύ άξονα τιμονιού και την πίσω θέση οδήγησης ότι είχε καλύτερη αίσθηση.
Η ουσία είναι onthelimit ότι αφού μιλάμε για ένα όχι από την αρχή κατασκευασμένο αγωνιστικό πλαίσιο και αφου σε δεσμεύουν καποιοι κανονισμοί πρέπει δυστυχώς ή ευτυχώς να προχωρήσεις σε τέτοια τρυκ.
Επίσης στην άσφαλτο και στο χιόνι που τα αυτοκίνητα παίρνουν μεγαλύτερες γωνίες (που λέει ο λόγος δηλαδή) σε βολεύει γιατί κοιτάς και από το παράθυρο
WRC 2007 - 1ος Γύρος Ράλλυ Monte Carlo