-
Αγαπητοι φιλοι.
Δεν θελω να πω οτι ανακαλυψα τον τροχο αλλα απο την θεση του παρολιγο παθοντος θα ηθελα να σας υπενθυμισω οτι:
Οταν τα λαστιχα σας παλιωσουν θα πρεπει να επανεκτιμησετε τις διαδρομες που κανετε αραια, με πολυ προσοχη.
Πηγα να την πατησω πολυ ασχημα, οταν σε γνωστο δρομο και συγκεκριμενες στροφες εστριψα οπως ηξερα οταν τα λαστιχα ηταν καινουργια, ενω τα ειχα ηδη πανω περιπου τρια χρονια.ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
Το οτι ειμαι εδω μαζι σας και γραφω ,απλα θεωρηστε το καθαρα θεμα τυχης!!!
(υποψη οτι ΟΠΤΙΚΑ τα λαστιχα ηταν σε αριστη κατασταση και ειχαν κανει 20.000 χλμ.)
-
Αγαπητοι φιλοι.
Δεν θελω να πω οτι ανακαλυψα τον τροχο αλλα απο την θεση του παρολιγο παθοντος θα ηθελα να σας υπενθυμισω οτι:
Οταν τα λαστιχα σας παλιωσουν θα πρεπει να επανεκτιμησετε τις διαδρομες που κανετε αραια, με πολυ προσοχη.
Πηγα να την πατησω πολυ ασχημα, οταν σε γνωστο δρομο και συγκεκριμενες στροφες εστριψα οπως ηξερα οταν τα λαστιχα ηταν καινουργια, ενω τα ειχα ηδη πανω περιπου τρια χρονια.ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ
(υποψη οτι ΟΠΤΙΚΑ τα λαστιχα ηταν σε αριστη κατασταση και ειχαν κανει 20.000 χλμ.)
-
Αγαπητοι φιλοι.
-
Ωχ!...Όλα καλά?...ή έχουμε υλικές ζημιές ρε συ?!
Έχεις δίκηο πάντως!....Κόκκαλο γίνονται!!!...Το είδα κι εγω στο 206 της στεφάνοσον!!!
-
Έχεις απόλυτο δίκιο χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Έχω ένα δεύτερο αυτοκίνητο για μικρές μετακινήσεις εντός πόλης με το οποίο κάνω 2000 χμ. το χρόνο. Τα λάστιχά του μετά τον δεύτερο χρόνο παρότι έχουν μόλις 4000 χμ. και φαίνονται καινούρια, σκληραίνουν, γλυστράνε και σπινιάρουν. Τα αλλάζω κάθε 4 χρόνια με μόλις 8.000 χμ, αλλά μόλις μπαίνω στον τρίτο χρόνο προσέχω πολύ.
-
Τα επωνυμα λαστιχα αντεχουν 5ετια πολυ ανετα οπως αποφανθηκε προσφατη σχετικη ερευνα της ΕΕ,αλλα εξαρταται και απο ημερομηνια παραγωγης,τροπο αποθηκευσης τους κτλ
3ετια αφορα μαλλον ενα λαστιχο που εχει τραβηξει τα πανδεινα.
Πιθανοτατα δεν εφταιγαν τα λαστιχα σου. -
Ποιά θεωρείς 'επώνυμα'; Τα Michelin πχ. είναι επώνυμα;
Τι εννοείς έχουν τραβήξει τα πάνδεινα; Λάστιχα 4 ετών με 8000 χμ. οπτικά άριστα, μόνο ήλιο μπορώ να φανταστώ ότι έχουν τραβήξει.Γνώμη μου είναι ότι τα λάστιχα μετά την διετία αρχίζουν να σκληραίνουν και πρέπει να αντικαθίστανται.
-
Όντως η διετία είναι το χρονικό σημείο στο οποίο αρχίζουν τα μηνύματα. Σπινάρισμα σε βρεγμένο, συχνή παρουσία του ABS, ξεκόλλημα του πίσω μέρους ακόμα και με 20 χλμ σε λεία/βρεγμένη άσφαλτο κλπ.
Στα 3-3,5 χρόνια πρέπει ν' αλλάζονται τα λάστιχα, άσχετα από την εμφάνισή τους. -
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Τα επωνυμα λαστιχα αντεχουν 5ετια πολυ ανετα οπως αποφανθηκε προσφατη σχετικη ερευνα της ΕΕ,αλλα εξαρταται και απο ημερομηνια παραγωγης,τροπο αποθηκευσης τους κτλ
3ετια αφορα μαλλον ενα λαστιχο που εχει τραβηξει τα πανδεινα.
Πιθανοτατα δεν εφταιγαν τα λαστιχα σου.Φιλε Tiger δεν ξερω τι λεει η ΕΕ, ξερω τι λεει η εμπειρια μου.
Πιστεψε με, ετσι νομιζα και γω οτι ηταν οδηγικο λαθος,το τσεκαρισα και μετα, οταν πηγα στην Κρητη ,και δεν μπορουσα να κρατηθω στο δρομο σε ΑΠΟΛΥΤΑ γνωστη διαδρομη.
Τα λαστιχα ειχαν γινει ΜΕΤΑΛΛΟ οχι απλα ξυλοΓιαυτο ΠΡΟΣΟΧΗ φιλοι μου!!!
(Νικο οχι δεν εγινε απολυτως τιποτα ,εκτος απο μια μυρωδια που ειχε το αμαξι για καμμια δεκαρια μερες ...φανταζεσε απο τι προηρθε!!!!)
-
Καλά, γι' αυτό υπάρχουν και τα αποσμητικά!
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
(Νικο οχι δεν εγινε απολυτως τιποτα ,εκτος απο μια μυρωδια που ειχε το αμαξι για καμμια δεκαρια μερες ...φανταζεσε απο τι προηρθε!!!!)
... ωστε γι αυτο ρε Μιχαλη έχει ακομα μυγες???
-
Ο χρήστης tm έγραψε:
-
2 χρονάκια και με τα καλύτερα ελαστικά... Από τα 2 έως τα 3 χρονάκια με σέβας και με προσοχή. Και από κει και πάνω θεωρείται απόπειρα αυτοκτονίας... Υπάρχουν και χειρότερα πχ 6μήνες ή 1 χρονο στις υποδεέστερες ποιότητες που παράγονται και από γνωστές μάρκες. Η 5ετία (και βάλε) υφίσταται μόνο για τα καλοαποθηκευμένα ελαστικά!
-
Ο χρήστης MDVQ έγραψε:
Ελαστικά 3 ετών, με 20Κ χλμ και να φαίνονται και άψογα ΔΕΝ μπορώ να το καταλάβω εγώ τουλάστιχον... Μου φαίνεται αδιανόητο. Εκτός κι αν τα έριξες μια φευγαλέα ματιά ενώ έμπαινες στο αμάξι.
Οπως και να 'χει ναι όντως θέλει προσοχή και γενικά όταν πηγαίνετε να αγοράσετε ελαστικά να τονίζετε ότι θέλετε να είναι 'φρέσκα'.
Εχει τύχει να κοιτάξω ελαστικό που προοριζόταν για καινούριο (το οποίο ήταν απλά αφόρετο, όχι φρέσκο) και ήταν πάνω από 2 ετών. δυστυχώς αυτά δεν τα προσέχει ένας μέσος αγοραστής και μετά για όλα φταίει η ταχύτητα...........)
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Ελαστικά 3 ετών, με 20Κ χλμ και να φαίνονται και άψογα ΔΕΝ μπορώ να το καταλάβω εγώ τουλάστιχον... Μου φαίνεται αδιανόητο. Εκτός κι αν τα έριξες μια φευγαλέα ματιά ενώ έμπαινες στο αμάξι.
Αμα δεν μπορεις ελα μια βολτιτσα απο τον Πειραια να σου δειξω τα λαστιχα που φορανε τα αυτοκινητα της δουλειας και ειναι ταξιδεμενα στην επαρχια.
Σαν καινουργια ειναι αγαπητε φιλε και ομως για γρηγορη οδηγηση ειναι για πεταμα!!!!!
Διευκρινιζω (λαθος μου που δεν το εκανα) οτι αυτο ισχυει για γρηγορη οδηγηση.
Για χαλαρες βολτες ουτε που το παιρνεις ειδηση!!!!(ετσι την πατησα και γω!!) -
Ο χρήστης tm έγραψε:
Δεν ξερω ρε Τριανταφυλλε...το πουλησα...(με αλλαγμενα λαστιχα!!)
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Εχει τύχει να κοιτάξω ελαστικό που προοριζόταν για καινούριο (το οποίο ήταν απλά αφόρετο, όχι φρέσκο) και ήταν πάνω από 2 ετών. δυστυχώς αυτά δεν τα προσέχει ένας μέσος αγοραστής και μετά για όλα φταίει η ταχύτητα...........)
Εάν είναι σωστά αποθηκευμένα τα περισσότερα γνωστά εργοστάσια δίνουν εγγύηση άριστης απόδοσης στους πελάτες τους για 6 χρόνια. Πριν δύο μήνες αγόρασα κοψοχρονιά κάτι καλοαποθηκευμένα AVS Sport 4ετίας... Απόδοση εξαιρετική. Αντιθέτως πρέπει να προσέχουμε όταν τα ελαστικά είναι υπερβολικά φρέσκα (έχουν βελούδινη υφή) δηλ. 2-3 μηνών γιατί αν τα πλακώσουμε στα γκάζια κινδυνεύει η γόμα να 'ψηθεί' χωρίς να έχει ωριμάσει. Για σιγουριά κοιτάτε να είναι πάνω από 6 μηνών (να μην έχει βελούδινη υφή το πέλμα). Αν πάραυτα δεν μπορέσετε να βρείτε 6μηνίτικα+ (είναι ευκολότερο να βρείτε πιο φρέσκα) φροντίστε την πρώτη βδομάδα να τα ζεσταίνετε χωρίς να τα 'καίτε'. Ο Χειμώνας είναι πολύ καλή περίοδος για να στρώσετε φρέσκα λάστιχα. Τα κατά καιρούς φαινόμενα ελαστικών που αποδίδουν φοβερά το 1ο εξάμηνο και μετά είναι για πέταμα οφείλονται σε φρέσκα ελαστικά που δεν έκαναν ομαλούς κύκλους προθέρμανσης. Εδώ συνήθως την πατάνε οι πλέον εμπορικές φίρμες (πχ Bridgestone που χώρια τις απανταχού παραεισαγωγές έχουν να αντιμετωπίσουν και το φαινόμενο του 'φρέσκου ελαστικού').
Η λανθασμένη αυτή φήμη βοηθάει τα εργοστάσια να ξεστοκάρουν γρήγορα την παραγωγή τους (ρευστοποιώντας την αμέσως σε χρήματα) και να μην έχουν πελάτες να ζητάνε τις παλιές παρτίδες.Από την άλλη μεριά δώστε βάση και στο καλοαποθηκευμένα (αυτό αφορά κυρίως τα ελαστικά άνω των 2 ετών). Η πλήρης απουσία υγρασίας και υπερβολικής σκόνης σε περιβάλλον που κρατάει καλή θερμοκρασία (πάνω από το 0C και κάτω από τους 30C - δεν είμαι απόλυτος στα νούμερα) είναι ενδείξεις καλής αποθήκευσης.
-
ego ta teleftaia ta eiha 4 hronia kai 40K prin ta alaxo.
Den eihan idiaiteri diafora mono i mouri efevge arketa, mexri to teleftaio therino trimino...
to kalokairi glistrouse PANTOU kai PANTA!!!! mia fora akothousa fortigo stin lavriou ligo prin to markopoulo kai ithele anapoda gia na meinei stin poreia tou!!
Telika pistevo oti to kalokairi einai i pio glisteri epohi...
xana mana sorry gia ta greeklish...
Ελαστικα 3τιας.Προσοχη φιλοι!!!!!