-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
Θέμα προς συζήτηση: Κοιλιά. Τι είναι πιο αποτελεσματικό στην καταπολέμηση της; Τρέξιμο, κοιλιακοί, διατροφή; Χαίρω πολύ θα πει κάποιος και τα 3. Εγώ ρωτάω για το ποιό είναι το πιο αποτελεσματικό συγκριτικά. Η σάουνα βοηθά καθόλου;
περπάτημα έντονο ή τρέξιμο, με ΜΕΓΑΛΟ ΔΙΑΣΚΕΛΙΣΜΟ και αρκετή ώρα 45+ λεπτά. θέλει συγκέντρωση και επιμονή αλλά καρά δουλεύει και έχεις μπόνους και στο κωλαράκι.
Επισης εχεις επιβαρυνση στην φτερνα,στην σπονδυλικη στηλη και στο γονατο
Ολα εχουν τα ορια τους,ετσι και ο διασκελισμος πρεπει να ειναι φυσικος,και να ειναι μεχρι εκει που επιτρεπει ζωηρο βηματισμό αλλα χωρις περιττες καταπονησεις. -
τρεξιμο **πάντα **στις μύτες
-
στο γόνατο το σώνεις με λίγο τετρακέφαλο, που ούτως ή άλλως πρέπει να κάνεις γιατί βοηθάει πολύ.
για τα άλλα ισχύει αλλά με υπερβολή.
τόνισα το μεγάλο διασκελισμό γιατί πολλοί λένε τρέξιμο και εννοούν τζόγκιν 7-8 χλμ/ώρα που δεν κάνει τίποτα.
καλύτερα έντονο περπάτημα
οι παρατηρήσεις είναι ορθές ωστόσο. -
για να τρεξεις στις μυτες πρεπει να τρεχεις γρηγορα ,με αργο τρεξιμο δεν γινεται.
-
το δοκίμασες ποτές;
χρειάζεται καλο τζεσταμα πρωτα γιατί την ακουν οι μυωνες ευκολα και βουρ για μυτες.
και βεβαια τα γονατα ποτέ να μην τεντώνουν.
ο JBT μίλησε
-
και βεβαια το χω δοκιμασει .
αυτο που εχω καταλαβει εινα ιοτι οσο αυξανεις ταχυτητα αρχιζει και μειωνεται το πατημα της φτερνας μεχρι να φτασει σε σημειο να μην παταει καθολου. -
italakia πρέπει να είσαι τρελή γαζέλα
just kidding -
Ο χρήστης italakias έγραψε:
αυτο που εχω καταλαβει εινα ιοτι οσο αυξανεις ταχυτητα αρχιζει και μειωνεται το πατημα της φτερνας μεχρι να φτασει σε σημειο να μην παταει καθολου.
Απολυτως ορθο.
-
πολλοί λένε τρέξιμο και εννοούν τζόγκιν 7-8 χλμ/ώρα που δεν κάνει τίποτα..Φυσικα και κανει,δεν ειναι μικρη η ταχυτητα που εγραψες...αλλα το joggin' εχει αυξημενους κραδασμους..ειδικα σε ασφαλτο-πεζοδρομια, μπορει να ειναι καταστροφικο για υπερβαρους.
-
italakia πρέπει να είσαι τρελή γαζέλα
just kiddingγιαυτο με λενε ιταλακια
σοβαρα τωρα,μικροτερος ημουν πολυ γρηγορος αλλα οταν γυρισα απο στρατο ημουν 95 κιλα απο 75 οταν μπηκα.
τωρα ειμαι 105 κιλα,βουβαλος δλδ. -
Μιας και ειναι στο προγραμμα μου τρεξιματακι
και πραγματα που κανω τα ειδα στα dont's πιο πανω,
να ρωτησω :
Εγω που κανω μισαωρο τρεξιματακι σε χαλαρο ρυθμο πρεπει να αλλαξω κατι ; (γι' αυτα που ειπε ο eddie)
Αν αυξησω ταχυτητα, κουραζομαι γρηγορα και φευγω μια ωρα αρχυτερα.Τι να προτιμω στο εξης ;
-
απο την στιγμη που μπορεις να τρεχεις πανω απο 30 λεπτα σε αργο ρυθμο παντα,μπορεις σιγα σιγα να αυξανεις τον ρυθμο.
ξεκινας με αργο τρεξιμο κανα 10 λεπτο και μετα αυξανεις - ανοιγεις βημα .
μετα απο κατι μερες αρχιζεις να τρεχεις και πολυ γρηγορα αλλα οχι συνεχομενα.50 μετρα σπριντάρισμα , 50 αργα συνεχεια το ιδιο.
αυτα με την προυποθεση οτι εχεις πνευμονια ,εισαι ελαφρυς και εχει αποκτησει ΡΥΘΜΟ στο τζοκινγκ.
-
7-8 χλμ/ώρα είναι ΤΙΠΟΤΑ
αν θέλεις να έχεις αποτελέσματα σε αυτή τη ζωή.επίσης 1/2 ώρα είναι ΤΙΠΟΤΑ.
θα πας και θα περπατάς τουλάχιστον 3/4 ιδανικά 1 1/2 ώρα.
το γιατί θα περπατάς και δεν θα τρέχεις το διαπίστωσες μόνος σου. αν αρχίσεις και νιώθεις οτι το έχεις βάλε 5λεπτα 10 λεπτα τρεξίματος και κλιμάκωσε το. -
Μιση ωρα τρεξιματακι < 1 ωρα περπατημα ;
-
Υπάρχει και η άποψη ότι η καλύτερη καύση του λίπους γίνεται επιτυγχάνοντας αριθμό σφύξεων στο 60-80% του μέγιστου καρδιακού ρυθμού (220 - την ηλικία σας) και ότι παραπάνω τζάμπα ταλαιπωρείστε και καίτε μυική μάζα.
-
επίσης οτι περίπου τη πρώτη 1/2 ώρα καις υδρογονάθρακες (που κυκλοφορούν ήδη στο αίμα, doc διόρθωσε αν κάτι μπερδεύω) και μετά περνάς στο λίπος.
-
η καυση του λιπους γινεται καλυτερα με αεροβιες ασκησεις.
τα βαρη ειναι αναεροβια ασκηση και γιαυτο το λογο καιει υδατανθρακες. -
επίσης οτι περίπου τη πρώτη 1/2 ώρα καις ...ανεξαρτητως ρυθμου ;
-
επίσης οτι περίπου τη πρώτη 1/2 ώρα καις υδρογονάθρακες (που κυκλοφορούν ήδη στο αίμα, doc διόρθωσε αν κάτι μπερδεύω) και μετά περνάς στο λίπος.δεν μου φαίνεται ιδιαίτερα σωστό αυτό που λες και ούτε τα μαθαίνουμε στην ιατρική
-
επίσης οτι περίπου τη πρώτη 1/2 ώρα καις υδρογονάθρακες (που κυκλοφορούν ήδη στο αίμα, doc διόρθωσε αν κάτι μπερδεύω) και μετά περνάς στο λίπος.διορθωση-**υδατανθρακες **καις το πρωτο 20λεπτο.
βεβαια ο οργανισμος μολις καταλαβει οτι οι υδατανθρακες(ενεργεια)τελειωσαν αρχιζει και απορροφα λιπος για ενεργεια.
αρα παλι χανεις λιπος στην ουσια.επισης το πολυ κρυο κανει τον οργανισμο να απορροφα λιπος,οποτε αυτα που λενε για τα σκανδιναβικα κρατη ,για διαιτες με 5 γευματα ,ισως και να μην εχουν βαση στην ελλαδα των υψηλων θερμοκρασιων.
Γυμναστήρια και άλλα