-
Δηλαδή αν οδηγείς οικονομικά, θεωρείς οτι το 1,4 καίει λιγότερο από το 1,6?
-
αν μιλας για το 1,4tsi ναι.
-
Επειδή τα χω ακόμα μπερδεμένα στο μυαλό μου, tsi και tfsi είναι το ίδιο πράγμα?
-
ουσιαστικα ναι.
τα tsi, tfsi ειναι τα 'turbo'
fsi ειναι τα ατμοσφαιρικα. -
Και τα ατμοσφαιρικά δεν αξίζουν καθόλου? Δεν το θέλω για κόντρες το αμάξι, για νορμάλ χρήση στη πόλη και κάποια ταξίδια το θέλω.
Τώρα που το κοίταξα, το 1,4 πρέπει να πρωτοβγήκε το 2008, και αυτό μου ανεβάζει το κόστος. Σαν δεύτερη επιλογή σε πιο παλιό μοντέλο τι προτείνεις με αυτά τα δεδομένα?
-
Ο χρήστης alphani81 έγραψε:
Και τα ατμοσφαιρικά δεν αξίζουν καθόλου? Δεν το θέλω για κόντρες το αμάξι, για νορμάλ χρήση στη πόλη και κάποια ταξίδια το θέλω.Τώρα που το κοίταξα, το 1,4 πρέπει να πρωτοβγήκε το 2008, και αυτό μου ανεβάζει το κόστος. Σαν δεύτερη επιλογή σε πιο παλιό μοντέλο τι προτείνεις με αυτά τα δεδομένα?
τα ατμοσφαιρικα οχι δεν αξιζουν. Εκτος αυτου, ισως να χρειαζονται μονο 100αρα βενζινη για να δουλευουν σωστα.
δε ξερω ποια δεδομενα λες.
εναλλακτικες ειναι πολλες, πρεπει να γινεις πιο συγκεκριμενος. -
Το τούρμπο έχει ροπή χαμηλά που δεν έχει το ατμοσφαιρικό. Με απλά λόγια δεν είναι ανάγκη να το σανιδώσεις για να ξεκολήσει. Μπορείς να οδηγείς με 'τσιμπήματα' του γκαζιού εκμεταλλευόμενος το τράβηγμα αυτό χαμηλά και έτσι να πετύχεις πολύ χαμηλή κατανάλωση. Ξέχνα τις κόντρες. Εγώ κάθε φορά που παίρνω το Clio (1,2T) του πατέρα μου το απολαμβάνω μέσα στην πόλη ή σε μικρές βόλτες ακριβώς γιατί είναι πολύ πιο εύκολο.
Το Astra πχ της δουλειάς που είναι 1,4 ατμοσφαιρικό μου βγάζει την παναγία.
Σου ξαναλέω πάντως ότι αν δεν έχεις κόλημα με το σήμα της Audi υπάρχουν πάρα πολλές επιλογές σε μεταχειρισμένα Golf V στο μπάτζετ που αναφέρεις.
Τώρα για συντήρηση κλπ να σου πουν οι κάτοχοι. -
Τα δεδομένα είναι το budget και η οικονομία στα καύσιμα, δεν αρκούν αυτά? Αναγκαστικά να κοιτάξω για 1,6 σωστά?
Αν δε βρω κάτι καλό θα πάω για Golf αναγκαστικά, αλλά μαρέσει περισσότερο το A3. Ακόμα και να μπορούσα δεν θα ανέβαζα το budget αφού νομίζω οτι με 20.000 αξίζει περισσότερο να πας για καινούριο αμάξι για να είσαι και σίγουρος.
-
Όχι.
Ψάξε για κάτι τέτοιο -
Γιατί όχι για κάτι τέτοιο?
http://www.autotriti.gr/usedcars/pelate ... &carid1=_1
Τα ambition είναι ατμοσφαιρικά κι αυτά?
-
Το ambition έχει να κάνει με έκδοση εξοπλισμού.
Ίσως το συγκεκριμένο με τον παλιό 1,6 να είναι αρκετά καλή επιλογή. Εγώ θα σου λεγα να οδηγήσεις και ένα 1,4 tsi για να δεις πως πάει το μοτέρ και κρίνεις. -
ειναι πολυ πισω σε επιδοσεις τα 1600αρια απο το 1.4 , επισης το 1.4 μπορει να ειναι παρα πολυ οικονομικο αν οδηγειται χαλαρα
-
Τι είναι το ατμοσφαιρικό ρε παιδιά?Φίλε QsisVTS με ενδιαφέρει κυρίως η οικονομία στη κατανάλωση και δέυτερων ο χώρος. Τα μοντέλα που αναφέρεις βγαίνουν και με 3 και με 5 θύρες? Το budget είναι 15.000, δεν διαθέτω περισσότερα.
Κάπου είχα ακούσει οτι το Α3 και το Golf δεν τραβάνε στα 1,4 και καίνε πολύ επειδή είναι βαριά αυτοκίνητα. Δεν ισχύει κάτι τέτοιο?
Το 1.4 tfsi ποιά χρονιά βγήκε?βγαινουν και 3θυρα και 5θυρα ΟΛΑ
οπως σου ειπαν το 1.4 ατμοσφαιρα δεν τραβαει με τα 90 αλογα, αυτο ειναι ταφος
δεν υπαρχει ομως στο Α3, μονο στο golf, το 1.4 turbo * τραβαει και παρατραβαει πολυ καλυτερα απο τα 1600 ειναι η μερα με τη νυκτα
- tfsi το λενε στην audi, tsi στη vw, seat κτλ.. εγω στο λεω τουρμπο για να καταλαβαινομαστε
οπωσδηποτε σε τουρμπο
-
Τα δεδομένα είναι το budget και η οικονομία στα καύσιμα, δεν αρκούν αυτά? Αναγκαστικά να κοιτάξω για 1,6 σωστά?Αν δε βρω κάτι καλό θα πάω για Golf αναγκαστικά, αλλά μαρέσει περισσότερο το A3. Ακόμα και να μπορούσα δεν θα ανέβαζα το budget αφού νομίζω οτι με 20.000 αξίζει περισσότερο να πας για καινούριο αμάξι για να είσαι και σίγουρος.
Δεν συμφωνώ με τους προγράφοντες... προτείνω το 1,6FSi για πολύ καλή οικονομία, αρκετή ροπή χαμηλά λόγο του ότι είναι οκταβάλβιδο και την καλύτερη δυνατή αξιοπιστία, πολύ καλύτερη από αυτή των 1,4TSi. Το 1,4TSi τελικά καίει σαφώς περισσότερο στην καθημερινότητα, έχω ακρετούς φίλους με εταιρικά που άλλαξαν από το ένα μοντέλο στο επόμενο και είδαν διαφορές... ενώ το 1,6FSi καταναλώνει έως και 6 λίτρα ανά 100χλμ, το 1,4TSi δεν πέφτει εύκολα κάτω από 8λίτρα ανά 100χλμ μέσο όρο. Αν δε βγεις εθνική ούτε το ένα ούτε το άλλο είναι αρκετά δυνατά για προσπεράσματα και τελικά το 1,4 θα σου κάψει και περισσότερο βενζίνη για μια πολύ κοντινή μέση ωριαία ταχύτητα ταξιδίου. Εν τω μεταξύ επειδή ακριβώς θα βρείς περισσότερα θα τα βρεις σε καλύτερη τιμή και αν ψάξεις λιγουλάκι θα μπορέσεις να βρεις ένα με πολύ καλό πακέτο εξοπλισμού... αυτό που σου δίνει στερεοφωνικό συγκρότημα, αυτόματο κλιματισμό, σπορ καθίσματα, άλλο διάκοσμο στον εσωτερικό και ζάντες αλουμινίου 17' και σπορ ανάρτηση, η οποία δεν είναι τόσο σπορ όσο να χαλάσει την άνεση, αντιθέτως, θα έλεγε κανείς ότι είναι ότι πρέπει για τους ελληνικούς δρόμους και τα επαρχιακά στροφιλίκια... κρατάει το αυτοκίνητο καλύτερα στον δρόμο.
ότι άλλο θελήσεις εδώ είμαστε...
-
1,6FSi, ε? Και με τη βενζίνη τι γίνεται? Δεν θέλει μόνο 100άρα όπως ειπώθηκε πιο πάνω?
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Δεν συμφωνώ με τους προγράφοντες... προτείνω το 1,6FSi για πολύ καλή οικονομία, αρκετή ροπή χαμηλά λόγο του ότι είναι οκταβάλβιδο και την καλύτερη δυνατή αξιοπιστία, πολύ καλύτερη από αυτή των 1,4TSi.
16βαλβιδο είναι και βγάζει τη (μικρότερη) ροπή του πολύ πιο ψηλά από τα tsi.
Για αξιοπιστία τα περισσότερα παράπονα έχουν ακουστεί για τον ατμοσφαιρικό. Έχεις κάποια στοιχεία για το αντίθετο;
-
ενώ το 1,6FSi καταναλώνει έως και 6 λίτρα ανά 100χλμ
Σε ποιό γαλαξία; Σημείωσε πάντως ότι μιλάς για τον mpi και όχι τον fsi γιατί θα τον μπερδέψουμε τελείως το φίλο.
Για τον mpi με τα 105 άλογα (το μοτέρ στην αγγελία που πόσταρε για να μην μπερδευόμαστε) και εγώ πιστεύω είναι ότι σχετικά καλή επιλογή. Σίγουρα καλύτερη από τον fsi. -
Τα τουρμπο από τα ατμοσφαιρικά από ποιό χαρακτηριστικό ξεχωρίζουν? Από τους ίππους?
Αυτά εδώ για παράδειγμα τι κατηγορία είναι?
http://www.xe.gr/pages/Details.aspx?cat ... ageSize=10
http://www.xe.gr/pages/Details.aspx?cat ... ageSize=10 -
Αποδίδουν λιγότερα άλογα για τον κυβισμό τους. Πιο απλά τα τούρμπο βγάζουν περισσότερους ίππους από λιγότερα κυβικά.
Τα δυο που παρέθεσες είναι ατμοσφαιρικά. Το μεν πρώτο (115) είναι FSI και το δεύτερο (105) είναι MPI. Το δεύτερο θα λεγα ότι είναι καλύτερη επιλογή γιατί απ όσο ξέρω δεν έχει θέμα με 95άρα βενζίνη και γιατί έχει καλύτερο τράβηγμα χαμηλά και πρέπει να είναι και πιο αξιόπιστο σε θέμα λαδιών κλπ.
Το 1,4 tsi είναι καλύτερο και από τα δυο σε όλους τους τομείς. -
Μάλιστα. Τελικά υπάρχει κάποια ασφαλής μέθοδος να τα ξεχωρίσει κανείς (τα τούρμπο από τα ατμοσφαιρικά) αν δεν το αναφέρουν ή μόνο εμπειρικά τα ξέρεις?
AUDI FORUM