-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Mate, το ψάρι θέλει υπομονή και το Μ...ερσεντές κυνήγι! ( )
δεν τρώω ψάρι και η υπομονή είναι για τους υπομονετικούς.
Κάνε υπομονή και να είσαι τακτικός στις αγγελίες. Έχουν βγει ελληνικά 560 κατα καιρούς και έχω δει και προσωπικά από κοντά ένα με 17Κ (απαζάρευτο) εξαιρετικό πριν καναδυο χρόνια.
Είναι εντελώς διαφορετικά και 3 μεταξύ τους ρε γμτ για να σου πω άποψη...
Το 500SEL flagship εξαιρετικό (το καλύτερο δλδ) για την εποχή του αλλά καθαρά για το γκαράζ σου.
Το 300CE κομψότατο και χρήσιμο για κάθε μέρα middie και
το 107 κλασσικό....
ανάλογα με τις ανάγκες του καθενός δλδ...όντως το 300αρι μου αρέσει αλλά δεν το βλέπω σαν πρώτη προτεραιότητα. Για πες κανά καλό λόγο για 107 μήπως και ομορφύνει
Αυτοκίνητο για κάθε μέρα έχεις; (τι; )
έχω TOYOTA! αλλά μάλλον πολύ σύντομα θα φύγει γιατί γίναμε πολλοί οι οδηγοί για τα αυτοκίνητα που έχουμε.τέλος πάντων το καθημερινό δεν είναι παράμετρος σε αυτό το πρόβλημα. νομίζω το είχα πει και στην αρχή οτι θέλω ένα αυtοκίνητο project.
-
Ο χρήστης wannabe έγραψε:
...Project....
Αν το θέλεις για χαβαλέ γιατί να σκάς τα $$$ σου για τέλη και ασφάλειες..
Πάρε το κλασσικό να τελειώνεις...
Πάρε ένα ιστορικό 107 (απο εκεί δεν ξεκινήσαμε; ) που είναι στον πάτο οι τιμές τους τώρα γιατι σε δυο χρόνια δε θα πιάνονται.
Τα κλειστά είναι καλύτερα από τα ανοικτα (πιο μεγάλα, πίσω καθίσματα και λιγότερο ευπαθή στη σκουριά και κάνουν και τα μισά λεφτά) αλλά τα ανοικτά είναι πάντοτε άλλη φάση. Πάρτο ακριβά (ούτως ή άλλως σαν ιστορικό θα σου στοιχίζει τρίχες να το έχεις στο δρόμο) για να μην πληρώσεις αργότερα ψιλολοϊδια για χρυσάφι.
Να υποθέσω ότι δε θέλεις το 280; Είναι πιο σπορτιφ από τα μεγάλα που λιμουζινοφέρνουν σε συμπεριφορά αλλά αν θέλεις ντες και καλά V8 πηγαινε για το 450 (225άλογα). Με 15-20Κ παίζεις παιχνίδι για το ανοικτό αρκεί να βάλεις και λίγο το χέρι σου να το συμμαζέψεις. Τα έξτρα λεφτά θα τα πάρεις πίσω στην τριετία μόνο και μόνο επειδή σαν ιστορικό δε θα έχεις πάγια (όπου και να το γράψεις θα σου στοιχίζει ένα 100ρικό το χρόνο max για πινακίδες-ασφάλεια)...
Οδηγικά είναι ψιλοαδιάφορη (στις μεγάλες αν κλείσεις τα μάτια_μην το κάνεις _ είναι σα να οδηγάς 116) αλλά είναι τέρας αξιοπιστίας και τανκς από πλευράς ποιότητας κατασκευής (απο εκεί και το παρατσουκλι panzerwagen).
Μια ανοικτή ΜΒ δε χάνει ποτέ την αξία της ενώ οι 107 έχουν μόλις αρχίσει να παίρνουν τα πάνω τους και ακόμα προλαβαίνεις να κάνεις μια καλή επένδυση (για αυτοκίνητο, πάντα). -
το πήγαμε απο εδώ το φέραμε απο εκεί στο ασχημόπαπο θα καταλήξω
και η 280 μέσα είναι αρκεί να μην είναι τελείως χώμα.
ποιες χρονολογίες μας ενδιαφέρουν κυρίως? κανένα καλό site γιατί οτι έχω βρει απο χθες είναι !#$@#$ για την 107
πάντως απο τα 20 είσαι ένα τσιγάρο δρόμο απο παγόδαΥΓ όταν λέω project δεν εννοώ για χαβαλέ, αλλά κάτι που δεν είναι έτοιμο, ένα εργαλείο για δουλειά πχ
-
το πήγαμε απο εδώ το φέραμε απο εκεί στο ασχημόπαπο θα καταλήξω
και η 280 μέσα είναι αρκεί να μην είναι τελείως χώμα.
ποιες χρονολογίες μας ενδιαφέρουν κυρίως? κανένα καλό site γιατί οτι έχω βρει απο χθες είναι !#$@#$ για την 107
πάντως απο τα 20 είσαι ένα τσιγάρο δρόμο απο παγόδαΣε γερμανικό ξέρω το http://www.107sl-freunde.de/
που είναι το πιο καλό...
Σε εγγλέζικο πρέπει να κάνεις λίγο googling και σίγουρα θα βρεις πολύ πράμα.
Το 280 στις SL είναι και λίγο άποψη, όχι μόνο ανάγκη. Είναι αρκετά πιο ελαφρύ και γουστάρει να ανεβάζει στροφές σε αντίθεση με τα V8 που προτιμούν χαλαρούς ρυθμούς. Ενώ σε επιδόσεις, λοιπόν, είναι πιο αργό (ελάχιστα, όμως) από τα μεγάλα το μικρούλι είναι πιο σπορτιφ σε αισθηση και προσωπικά, αν βάλεις και τα υπόλοιπα πλεονεκτήματα είναι η επιλογή μου. Αν δεις μάλιστα το κόστος κτήσης δεν είναι σημαντικά πιο φτηνό για τα 280 γεγονός που επιβεβαιώνει ότι, εφόσον κανένα από αυτά δεν είναι πραγματικά σπάνιο, το πιο βολικό είναι και η καλύτερη επιλογή.
Θα έπαιρνα το πιο καινούργιο που θα μπορούσα και στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Βλέπεις παγόδες με 18 και σου γυρίζει το μάτι ανάποδα αλλά μπορείς να βρεις και 107 με 8 χιλιάρικα. Και στις δυο περιπτώσεις θα είναι κατα πάσα πιθανότητα κουδούνια και όχι αυτοκίνητα ενώ για να γίνουν αυτοκίνητα θα χρειαστούν πολύ περισσότερα από τα 10χιλιάρικα που τα χωρίζουν από τα αντίστοιχα της προκοπής.
Από την άλλη, ένα πολύ καλο 280SLC έχει max 10-12K και σου μένουν και αρκετά χρήματα για να το κάνεις αστέρι. Με ανοικτά παράθυρα και ηλιοροφή σου δίνει την αίσθηση cabriolet αυτοκινήτου αλλά οπωσδήποτε χάνει σε μούρη σε σχέση με το ανοικτό. Τα ανοικτά, όμως, να ξέρεις οτι έχουν πάντοτε κάποια ευαίσθητα σημεία: Όταν τα λαστιχα που έχουν κανάλια (σε πόρτες κολώνες κλπ κλπ) βουλώσουν, μαζεύουν νερά μέσα και σαπίζουν πολύ άσχημα. Εδώ θέλει και ιδιαίτερη προσοχή, γιατί κάτι που μπορεί να φαίνεται απο έξω κούκλα αν αρχίζεις να το σκαλίζεις μπορεί να πεταχτούν τέρατα...
Αν θέλεις, μπορώ να σου κανονίσω κατάσταση γιατί ένας φίλος μου δίνει μια ανοικτή 350, κατακόκκινη, μανιουαλ για ανακατασκευή γύρω στο 10ρικο (ίσως και πιο φτηνά). Απο εκεί και πέρα όμως, καλή τύχη, αγαπητέ, εγώ δεν είμαι τόσο τολμηρός πια! -
όχι δεν βλέπω με 18 παγόδες αλλά με 25 και λέω οτι άμα είναι να μου βγει 18-20 η 107 τότε 113 και πάλι 113.
οτιδήποτε άλλο εκτός απο ανοιχτή σε 107 είναι no-no.
καλύτερα 126 sel/sec.
προσωπικά το υπολογίζω στα 12-14 το 107, πες μου αν πέφτω μέσα. Επίσης να κοιτάω και για μέχρι 80 ταξινόμηση εκτός συνόρων ή αυστηρά μέχρι 78?Απο εκεί και πέρα όμως, καλή τύχη, αγαπητέ, εγώ δεν είμαι τόσο τολμηρός πια!
Έχω βαρεθεί να διαβάζω buy the best car you can afford. μάλλον και εγώ δεν θα το ρισκάρω με εκτεταμένες εργασίες και ανακατασκευές.
Σε γερμανικό ξέρω το http://www.107sl-freunde.de/
θα γίνω ο πρώτος άνθρωπος που θα μάθει Γερμανικά απο το babelfish
-
όχι δεν βλέπω με 18 παγόδες αλλά με 25 και λέω οτι άμα είναι να μου βγει 18-20 η 107 τότε 113 και πάλι 113.
οτιδήποτε άλλο εκτός απο ανοιχτή σε 107 είναι no-no.
καλύτερα 126 sel/sec.
προσωπικά το υπολογίζω στα 12-14 το 107, πες μου αν πέφτω μέσα. Επίσης να κοιτάω και για μέχρι 80 ταξινόμηση εκτός συνόρων ή αυστηρά μέχρι 78?Με 25-30 ναι για 113, με 15 μπαααα....
Για 107 με 14 αν είσαι πολύ τυχερός μπορεί να βρεθεί κάτι της προκοπης... with zori όμως...
Κοίταζε αυστηρα μέχρι 77ρια αν θέλεις άμεση αγορά.Έχω βαρεθεί να διαβάζω buy the best car you can afford. μάλλον και εγώ δεν θα το ρισκάρω με εκτεταμένες εργασίες και ανακατασκευές.
Εννοείται. Μην ξεχνάς ότι όταν αυτά ήταν καινούργια στοίχιζαν οσο μια πολυκατοικία στην Ελλάδα. Τα ανταλλακτικά δεν έχουν γίνει πιο φτηνά με τον καιρό, να είσαι σίγουρος για αυτό. Πάρε αυτοκίνητο χωρίς σαπια και με όλα τα μπιχλιμπίδα σε καλή κατάσταση που απλά να θέλει μια περιποίηση στο εσωτερικό άντε και ένα φρεσκαρισμα στο χρώμα... το πολύ πολύ κιόλας! Ούτως η άλλως, μόνο τα αναλώσιμα να κοιτάξεις, φρένα, λάστιχα συντήρηση κλπ κλπ θα σου ράψουν ένα καλό κουστουμάκι, μην ανησυχείς!
Και μετά, σιγα σιγά όλο και κατι θα βρίσκεις να φτιαχνεις... μα ένα χρωμιάκι, ενα πλαστικάκι... δεν πρόκειται να σε αφήσει σε ηρεμία ενα τετοιο αμάξι!θα γίνω ο πρώτος άνθρωπος που θα μάθει Γερμανικά απο το babelfish
Δυστυχώς, βοηθάει πολύ να ξέρεις τη γλώσσα. Το καλύτερο περιοδικό για ψάξιμα σε αυτά είναι το Motor Klassik (και το Youngtimer) που, όπως αντιλαμβάνεσαι, είναι στα γερμανικά.
-
14-16 θεωρείς την πιο πιθανή τιμή?
κάποιο αρχείο με το sales brochure μπορεί να βρεθεί? ή στατιστικά παραγωγής?έκανα λίστα με τα χρώματα που θα με ενδιέφεραν, όπως τα παραθέτει στη gallery το 107sl-freunde, για λόγους αναφοράς
1.Almadinrot metallic
2.Barolorot
3.Brilliantrot metallic
4.Dunkelrot
5.Impala metallic
6.Milanbraun
7.Orientrot, sonderlackierung
8.Rot
9.Signalrot
10.TabakbraunΆμεση αγορά θα ήθελα αλλά δεν βλέπω κάτι στη σύντομη ερευνά μου. The sooner the better πάντως. Χρονολογικά υπολογίζω οτι απο 20 Νοεμβρίου+ 40 ημέρες για δήλωση άφιξης θα μπορώ να κοιτάω και μέχρι 78 σωστά?
Στην Ελλάδα υπάρχει κίνηση? Να κοιτάξω δηλ και για κάποιο νεοτερο απο Ελλάδα?
-
14-16 θεωρείς την πιο πιθανή τιμή?
κάποιο αρχείο με το sales brochure μπορεί να βρεθεί? ή στατιστικά παραγωγής?έκανα λίστα με τα χρώματα που θα με ενδιέφεραν, όπως τα παραθέτει στη gallery το 107sl-freunde, για λόγους αναφοράς
1.Almadinrot metallic
2.Barolorot
3.Brilliantrot metallic
4.Dunkelrot
5.Impala metallic
6.Milanbraun
7.Orientrot, sonderlackierung
8.Rot
9.Signalrot
10.TabakbraunΆμεση αγορά θα ήθελα αλλά δεν βλέπω κάτι στη σύντομη ερευνά μου. The sooner the better πάντως. Χρονολογικά υπολογίζω οτι απο 20 Νοεμβρίου+ 40 ημέρες για δήλωση άφιξης θα μπορώ να κοιτάω και μέχρι 78 σωστά?
Στην Ελλάδα υπάρχει κίνηση? Να κοιτάξω δηλ και για κάποιο νεοτερο απο Ελλάδα?
Πες μου τι θέλεις από στατιστικά παραγωγής να τα βρω... Έχω το εγγλέζικο της σειράς με τα 280-350-450sl μέσα σε png σκαναρισμένο αλλά είναι 110ΜΒ...
Στη χρονολογία κοιτάνε μέχρι και το μήνα (ακριβώς κιόλας). Αναγκαστικά, συνεπώς, μέχρι το πολύ αρχές 78.
Στα λεφτά που γράφεις πιστεύω ότι θα βρεις... αρκεί να έχεις υπομονή για να σου κάτσει το σωστό χρώμα και η σωστή χρονιά.
Στην Ελλάδα βγαίνουν κατά καιρούς (είχα δει μια με 17Κ 450sl αμερικάνικη μπεζ αρκετά καλή πριν κανένα χρόνο, με πινακίδες ΕΛΠΑ) αλλά είναι λίγο τσιμπημένες. Με πινακίδες το θεωρώ δύσκολο να βρεις κάτι κάτω από 25 (και ΙΜΗΟ δεν αξίζει). Σαν ιστορικά έχουν έρθει πάμπολλα πρόσφατα και δεν είναι απίθανο να βρεις κάποιο τέτοιο. Γιατί δε βάζεις μια αγγελία στη ΧΕ; -
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Πες μου τι θέλεις από στατιστικά παραγωγής να τα βρω...τον αριθμό κυρίως των 107 που έχουν βγει στα χρώματα που λέω παραπάνω μέχρι το 78 για να ξέρω περίπου σε τι συχνότητα να περιμένω το καθένα
Έχω το εγγλέζικο της σειράς με τα 280-350-450sl μέσα σε png σκαναρισμένο αλλά είναι 110ΜΒ... no dsl? θέλω να ξέρω τα στάνταρ, συνδυασμούς χρωμάτων και τα εξτρά για όταν αρχίσω να κοιτάω αυτοκίνητα να ξέρω τι βλέπω. μπορώ να το πάρω απο κάπου το αγγλικό?
Στη χρονολογία κοιτάνε μέχρι και το μήνα (ακριβώς κιόλας). Αναγκαστικά, συνεπώς, μέχρι το πολύ αρχές 78.
Στα λεφτά που γράφεις πιστεύω ότι θα βρεις... αρκεί να έχεις υπομονή για να σου κάτσει το σωστό χρώμα και η σωστή χρονιά.
Στην Ελλάδα βγαίνουν κατά καιρούς (είχα δει μια με 17Κ 450sl αμερικάνικη μπεζ αρκετά καλή πριν κανένα χρόνο, με πινακίδες ΕΛΠΑ) αλλά είναι λίγο τσιμπημένες. Με πινακίδες το θεωρώ δύσκολο να βρεις κάτι κάτω από 25 (και ΙΜΗΟ δεν αξίζει). Σαν ιστορικά έχουν έρθει πάμπολλα πρόσφατα και δεν είναι απίθανο να βρεις κάποιο τέτοιο. Γιατί δε βάζεις μια αγγελία στη ΧΕ;ζήτησης εννοείς? πρώτον και κύριον γιατί μέχρι τώρα δεν ήξερα τι να ζητήσωένα καλό site με μερικά στατιστικά που βρήκα είναι το http://www.sternzeit-107.de/index.php στα Γερμανικά
και άλλο ένα στα Γερμανικά που έχει άσχημα σκαναρισμένο διαφημιστικό φυλλάδιο
και ένα στα Ολλανδικά? με καλά σκαναρισμένο φυλλάδιο του 88,'Folder van 1988' -
Ενδιαφέρον site...
Τα στατιστικά που ζητάς είναι μάλλον εξεζητημένα και δύσκολα θα τα έχει άλλος πέρα από τη Mercedes την ίδια. Αν θέλεις δοκίμασε να τους γράψεις ένα γράμμα.
Θα κοιτάξω μήπως μπορώ να στα μετατρέψω σε jgp να στα στείλω...Υπομονή μόνο να έρθω στη βάση μου, οκ;Ναι, βάλε αγγελία ζήτησης!
-
Ο χρήστης D-Jet έγραψε:
Θα κοιτάξω μήπως μπορώ να στα μετατρέψω σε jgp να στα στείλω...Υπομονή μόνο να έρθω στη βάση μου, οκ;ok, μην αγχώνεσαι
λειτουργώ υπο το καθεστώς οτι τα πάντα στην Ελλάδα αργούν, οπότε αν θέλεις να γίνουν στην ώρα τους πρέπει να ξεκινήσεις νωρίς
πραγματικός λόγος βιασύνης δεν υπάρχει, και δεν νομίζω οτι θα πρέπει να υπάρχει σε κάτι που γίνεται για την προσωπική μας ικανοποίηση. Απλά είχα λίγο ελεύθερο χρόνο και άρχισα να σκαλίζω.
εφόσον προκύψει κάτι καλό καλώς να έρθει, αλλιώς τα βαρέλια του Jack Daniels να είναι καλά και απο τάπες γεμάτος ο κόσμος. -
-
D-jet καλέ μου άνθρωπε σώσε με απο την παράνοια και πες μου οτι μια 911 targa είναι πολύυυ έξω απο τις τιμές που κοιτάω προς το παρόν
some hollywood glory for r107
και american buying tips
και το γνωστό αφιέρωμα του top gear στη pagoda -
Λυπάμαι πολύ φίλε, αλλα δυστυχώς και μια 911 targa (2.7, SC, 2.4T με σπρώξιμο) είναι στα ίδια λεφτά...
Και η Mercedes λυπάται επίσης... -
*Mr wannabe has resided in his safe place for some mental and psycological calibration
-
D-Jet
Τον πέθανες τον άνθρωπο
-
Σιγά που τον πέθανε. Εγώ δεν βλέπω ΚΑΝΕΝΑ δίλημμα. Βουρ για 911 targa και άσε τις μπουρούχες.
-
ενταξ' απο τη στιγμή που διάβασα την απάντηση έχω ένα σφίξιμο στο στομάχι. ειλικρινά!
αλλά και οι Μερκ είναι Μερκ. λίγα έτσι -
αλλά και οι Μερκ είναι Μερκ. λίγα έτσι
Aυτό είναι το πρόβλημά τους!
Έχω τεράστια αδυναμία στις παλιές targa. Σήμερα είναι coupe με μεγάλη ηλιοροφή, ενώ τότε...
-
πόσο βρώμικα συναισθήματα μπορεί να σου βγάζει ένα αυτοκίνητο?
είμαστε οφφ τοπικ
MERCEDES-BENZ FORUM