-
Χωρίς να θέλω να υπερασπιστώ το Destinator (για το οποίο επί χρόνια γράφω ότι είναι ΓΤΠ πρόγραμμα), κανένας πλοηγός δεν θα σου δώσει πάνω από 1,5-2 ώρες λειτουργίας χωρίς να είναι συνδεδεμένος στο ρεύμα.
Εν τω μεταξύ, μετά από αρκετό καιρό μπήκα στο Navimania και είδα ότι κάποιος είχε απαντήσει στο μήνυμα μου για το TomTom που κολλάει, εξηγώντας ότι αυτό που φταίει είναι το iQ routes το οποίο και απενεργοποίησα. Από χτες που το ψευτοδοκιμάζω στις μικροδιαδρομές που κάνω για την δουλειά δεν έχει κολλήσει. Για να δούμε...
-
^^ Αυτό δεν το ήξερα, ευχαριστώ.
Πιο είναι το πιο 'τίμιο' GPS αυτή τη στιγμή; TomTom?
-
Tα noname κινέζικα.
-
Στο value for money ή συνολικά;
ή απλά trollάρεις;
-
Ο χρήστης kostaskg έγραψε:
Στο value for money ή συνολικά;ή απλά trollάρεις;
Μας κατάλαβαν και οι νέοι users.
Σοβαρά το λέω, τα πιο τίμια αυτά είναι.
Μπορείς να βρείς κάτι παρόμοιο έστω και με τα διπλάσια χρήματα; -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
Το σήμα δεν είναι θέμα app αλλά συσκευής. Πάρε iPhone 4 που έχει πολύ καλύτερο σήμα, γρηγορότερο λοκάρισμα κλπIphone 4 έχω!
Απλώς πριν από 1 χρόνο είχα δοκιμάσει σχεδόν όλα τα gps σε 3gs ... -
Στο value for money ή συνολικά;ή απλά trollάρεις;
σε βοηθάει και τον αποκαλείς τρολ;
κινέζικο 5ιντσο με ότι πρόγραμμα θες. Καλά τα λέει.
-
Ξέρει κανείς πότε έγινε η τελευταια αναβάθμιση στους χάρτες της Mio?
-
Ψάχνοντας για car holder για iPad στο internet βρήκα το παρακάτω βίντεο. Για να είμαι ειλικρινής, περίμενα ότι θα είχε επινοήσει ένα πιο sophisticated τρόπο να το στερεώσει:
Αν κρίνω από την προφορά, πρέπει να είναι ο Σβάρτζενέγκερ.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Στο value for money ή συνολικά;
ή απλά trollάρεις;
σε βοηθάει και τον αποκαλείς τρολ;
κινέζικο 5ιντσο με ότι πρόγραμμα θες. Καλά τα λέει.
http://funny.picturepie.com/images/argu ... tarded.jpg , Να'σαι καλά
-
Χρησιμοποιώ εδώ και περίπου ένα χρόνο το MLS 43SL Talk&Drive.Δεν έχω εμπειρία με άλλα GPS αλλά αυτό είναι πραγματικά για πέταμα!
Τιμή: Καθαρά υποκειμενικά θεωρώ πως είναι ακριβό. Μπορει να κάνω και λάθος.
Εξυπηρέτηση: Αν έχετε υπολογιστή Apple, την βάψατε! Δεν μπορείτε να αναβαθμίσετε το λογισμικό, παρά μόνο αν συνδέσετε την συσκευή σε PC. Σε επικοινωνία μου με την εταιρεία μου πρότειναν να τους στείλω την συσκευή να μου την αναβαθμίσουν.
Χάρτες: Θεωρώ πως δεν είναι πρακτικοί. Ειδικά σε περιοχές με πολλές κατευθύνσεις, όπως η περιοχή του κόμβου του Παπαγεωργίου στην περιφερειακή. Οι φωνητικές οδηγίες είναι για κλάματα. Ειδικά αυτό το 'παραμείνετε αριστερά στην επόμενη διασταύρωση...'
Μπαταρία: Αναγκάζεσαι να το έχεις σχεδόν μονιμα συνδεδεμένο στην φόρτιση..
Μενού: Δύσχρηστο. Για κάποιον λόγο η επιλογή για την πιο γρήγορη ή την πιο σύντομη διαδρομή βρίσκεται σε κάποιο ξεχασμένο υπομενού που δεν το βρίσκεις ούτε το θυμάσαι εύκολα.
**Δυνατότητες: **Δεν ξέρω αν υπάρχει δυνατότητα να αποθηκεύσεις σε αρχείο την διαδρομή που έκανες με λεπτομερή ανάλυση (μέση ταχύτητα, μέγιστη, χρόνος κλπ)
Με λίγα λόγια δεν έχω μείνει ευχαριστημένος με αυτή τη συσκευή και δεν θα την πρότεινα.
Μια απ' τα ίδια. Ας το θάψω κι εγώ λοιπόν. Το έχω απ' τον προ-προηγούμενο Οκτώβριο, 35SL Τ&D.
- Το παίρνω από το πλαίσιο, μπαίνω στο αμάξι, ανοίγω το κουτί και το συνδέω. ΔΕΝ ΦΟΡΤΙΖΕΙ. Και μην ρωτήσει κανείς αν έβαλα μπρος τη μηχανή για να παίρνει η μπαταρία. Ούτε να ρωτήσει αν περίμενα πολλή ώρα. Ούτε να φέρει αντίρρηση γενικά. Δοκίμασα τα πάντα. Ούτε καν ξεπαρκάρω, ξαναμπαίνω στο μαγαζί, τους το δείχνω. Α, μου λένε έχετε στραβώσει τα δοντάκια του micro-usb. Έλα, ποιος ήρθε; Πάρε το νουμεράκι κινητό και συνεννοήσου με τη δικηγόρο μου. Κατεβαίνει ο παλιός από πάνω και το αλλάζει αμέσως. Αυτό φόρτιζε κανονικά. Βέβαια, δεν φταίει το πλαίσιο, φταίει η κινεζοφτήνια της συσκευής.
- Στον ένα χρόνο απάνω βουβάθηκε. Ακούει κανονικά φωνητικές εντολές αλλά μουγκό, μόνο δείχνει.
- Επί μήνες ατελείωτους κολλούσε ΣΥΝΕΧΩΣ με το παραμικρό. Ούτε reset, ούτε hard reset ούτε τίποτε. Μόνο βγάλσιμο η μπαταρία. Θέμα software και έπρεπε να περιμένουμε την αναβάθμιση.
- Η MLS παίζει με τα sites της ή μου φαίνεται; Αλλάζει site, αλλάζουμε όλοι λογαριασμούς και γίνεται η αναβάθμιση. Συνεχίζει να κολλάει αν και σε πολύ μικρότερο βαθμό, ιδίως όταν επανυπολογίζει.
- Ουσιαστικά άχρηστο σε πολύπλοκες διασταυρώσεις, όπως είπε ο συμφορουμίτης πιο πάνω, με εκείνο το 'παραμείνατε δεξιά'. Να βγάλω αλάρμ δηλαδή; Το άλλο πάλι; Έχει λέει το + ότι προφέρει το όνομα της οδού που πρέπει να στρίψεις. Σιγά το +. Κι άμα το ταμπελάκι είναι βαμένο ή έχει αυτοκόλητα ή απλά δεν υπάρχει ώς συνήθως; Το στρίψε δεξιά μια χαρά είναι.
- Πρώτο κλείδωμα κρατάει πάνω από ένα λεπτό. Και να πω ότι μένω Κυψέλη; Ανοιχτούς ουρανούς έχω.
- Μενού απαράδεκτο, counter-intuitive.
- Και φυσικά, έχοντας apple, μόνο με bootcamp.
Οδηγίες προς ναυτιλομένους: Μην το πάρεις. Κοίταξε κάτι άλλο.
-
Ο χρήστης InFiNiTy έγραψε:
Μπορείς να βρείς κάτι παρόμοιο έστω και με τα διπλάσια χρήματα;WOW!
Αλλά μήπως μπλέκουμε με τελωνείο; Τα ξέρουν τα κόλπα αυτοί; -
Να συμφωνήσω για την κακή ποιότητα τoυ MLS 50SL T&D, με χάρτες Ελλάδας-Ευρώπης, που αγόρασα τον Σεπ 2010.
Απογοήτευση στην χρήση του στην Αθήνα. Αν δεν ξέρεις ΤΚ που ανήκει η οδός αλλά τον Δήμο, ανάθεμα με τις φωνητικές ιδιότητες αν θα βγάλεις άκρη. Πίκρα.
Αντίθετα, στη χρήση του στο εξωτερικό, σε 5-6 χώρες, ήταν ακριβέστατο και εύχρηστο.
Και όντως, αργεί να λοκάρει δορυφόρο, ακόμα και σε πλήρως ανοιχτό περιβάλλον.
Τέλος, η οθόνη αφής δεν ανταποκρίνεται γρήγορα και με ακρίβεια, ακόμα και μετά τη διαδικασία συγχρονισμού της. -
Αλλά μήπως μπλέκουμε με τελωνείο; Τα ξέρουν τα κόλπα αυτοί;
θα το παραγγείλεις να ερθει μεσω Hongkong Post,ερχεται συστημενο και δεν περναει απο τελωνειο...
-
Ο χρήστης imago έγραψε:
Μπορείς να βρείς κάτι παρόμοιο έστω και με τα διπλάσια χρήματα;WOW!
Αλλά μήπως μπλέκουμε με τελωνείο; Τα ξέρουν τα κόλπα αυτοί;Ξέρω πάρα πολλά άτομα που έχουν φέρει και κανένας δεν έχει πληρώσει τελωνείο.
-
Ο χρήστης VANGSKG έγραψε:
Αλλά μήπως μπλέκουμε με τελωνείο; Τα ξέρουν τα κόλπα αυτοί;
θα το παραγγείλεις να ερθει μεσω Hongkong Post,ερχεται συστημενο και δεν περναει απο τελωνειο...
Μιλ μερσί.
Έμπλεξα μια φορά με τελωνείο, πέρασα από περίπου 17 γραφεία του αεροδρομίου (το νούμερο είναι σωστό +-1), Κάφκα - Η Δίκη και Ο Πύργος μαζί, μιλάμε. -
Ο χρήστης dbekos έγραψε:
Να συμφωνήσω για την κακή ποιότητα τoυ MLS 50SL T&D, με χάρτες Ελλάδας-Ευρώπης, που αγόρασα τον Σεπ 2010.
Απογοήτευση στην χρήση του στην Αθήνα. Αν δεν ξέρεις ΤΚ που ανήκει η οδός αλλά τον Δήμο, ανάθεμα με τις φωνητικές ιδιότητες αν θα βγάλεις άκρη. Πίκρα.
Αντίθετα, στη χρήση του στο εξωτερικό, σε 5-6 χώρες, ήταν ακριβέστατο και εύχρηστο.
Και όντως, αργεί να λοκάρει δορυφόρο, ακόμα και σε πλήρως ανοιχτό περιβάλλον.
Τέλος, η οθόνη αφής δεν ανταποκρίνεται γρήγορα και με ακρίβεια, ακόμα και μετά τη διαδικασία συγχρονισμού της.εγώ πάντως που έχω το mls 500 μου λοκάρει πολύ γρήγορα...μήπως έχει άλλη κεραία το δικό μου?
-
Σπάστε το, αν είναι δυνατόν, και βάλτε οποιοδήποτε άλλο λογισμικό πλοήγησης. Το Destinator 7 ή 8 ή 9 μοιάζουν με windows 95. Oι δε χάρτες...
Μια σημείωση για τα κινέζικα:
ψάξτε μοντέλο που να έχει 128 ΜΒ RAM και λειτουργικό από WinCE 6.0 και πάνω.
Ο λόγος είναι ότι το νεότερο IGO Primo ζορίζεται με 64 ΜΒ, ενώ οι νεότερες εκδόσεις της Navigon δεν τρέχουν σε WinCE 5.0. -
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Ο λόγος είναι ότι το νεότερο IGO Primo ζορίζεται με 64 ΜΒ, ενώ οι νεότερες εκδόσεις της Navigon δεν τρέχουν σε WinCE 5.0.Τελικά το igo primo φαίνεται το καλύτερο software ενώ τα garmin το καλύτερο hardware λήψης.
-
Έχει κάποιος καλός άνθρωπος 'έτοιμο' και 'αγορασμένο' iGO Primo για ανάλυση 800χ480 (μιλώ για 7ιντσο μηχανάκι που τρέχει WinCE 6.0 και έχει μνήμη 128 και επεξεργαστή 1Ghz). Επειδή βαριέμαι να ψάχνω, αν κάποιος θέλει να βοηθήσει με ένα πμ, θα του ήμουν υπόχρεος.
Το πηρα αποφαση...GPS