-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Έλα μωρέ ...ουτέ καν μεγάλη αεροτομή δεν έχει....Πως κάνετε έτσι πια!!!Ακόμη....κάτσε ν' αρχίσουν να το αγοράζουν και μετά....
-
Κάπως πρέπει να ξεχωρίζει από το σωρό ρε παιδί μου.....
Το κίτρινο είναι πολύ διακριτικό,
Ο αεροφράχτης μπροστά μικρός,
τα λάσχτιχα παιδικά,ε....Μια αεροτομούλα θα το ξεχώριζε λίγο από το ALTEATOLEDO
και από το TOLEDOALTEA -
Μην ξεχνάμε και το ALTEA XL ή αλλιώς ALTEAALTEA.... Γνωστό προστατευόμενο είδος πανίδας της Μεσογείου που απειλείται με εξαφάνιση λόγω της κακίας των ανθρώπων-αγοραστών που δεν αντέχουν την ασχήμια οι πτωχοί τω πνεύματι.... Ω θεοί, τι αχαριστία!
-
Α! και μια ελεύθερη εξατμισούλα θα είχε και διακριτικό ήχο δεν νομίζετε;
-
λιγο ξεχωριζει απο το FR, κατα τα αλλα, και τα 2, με τα κυαλια στο δρομο...
-
Εγώ θα αγόραζα το άλλο πάντως
-
Γενικά, μετά από συζήτηση με ιδιοκτήτη μεγάλης αντιπροσωπείας ΣΕΑΤ στην Αθήνα, κανένα από τα καινούργια μοντέλα δεν πουλάει. Μόνο το ΙΒΙΖΑ, λίγο το LEON, έλαχιστα το ALTEA και το υπέροχου σχεδιασμού TOLEDO έχει πουλήσει 5 ολόκληρα αυτοκίνητα (τούλαχιστον μέχρι πρόσφατα...το ένα δε είναι το δικό του) Κρίμα για μία εταιρία σαν την ΣΕΑΤ να παρουσιάζει τέτοια αυτοκίνητα. (Προσωπική άποψη αν και οι πωλήσεις λένε πολλά). και μάλιστα μέχρι πρόσφατα είχαμε 3 ΣΕΑΤ στην οικογένεια και είμαστε πολυ χαρούμενοι που προλάβαμε την αλλαγή των μοντέλων.
Συγνώμη για το off topic αλλά το CUPRA δεν είναι ένα ωραίο αυτοκίνητο.
Τα 240 άλογατα με αφήνουν αδιάφορο δε σχέση με τα 200 του GTI. Δεν κοντράρομαι και το φανάρι φανάρι δεν με απασχολεί. -
Όπως έγραψα με την 'διακριτική εμφάνιση' αναφερόμουν σε σχέση με το FR και κατά πόσο διαφέρουν μεταξύ τους.
Αλλά και γενικότερα, για να προσπεράσω τα σχόλια του HighFidelity, είναι διακριτικότερο ας πούμε από S3, Focus ST, Octavia RS που ανέφεραν μερικοί.
Δεν έχει πίσω αεροτομή, δεν έχει πλαινά skirts, ενώ και τα 2 υπήρχαν στο παλιό Cupra R. Δεν έχει άλλα, πιο φουσκωμένα φτερά. Για το πιο ειδκικό μοντέλο της SEAT μου κάνει πιο διακριτικό από ότι περιμένα, χωρίς αυτό να είναι κακό για τα προσωπικά μου γούστα.
Τώρα σε σχέση με το FR, εξωτερικά μόνο άλλες ζάντες και δαγκάνες, μάυροι καθρέπτες αντί ασημί και μονή εξάτμιση αντί για διπλή...αν θεωρούμε ότι διαφέρει τόσο πολύ, τι να πω...και απλά το ανέφερα γιατί πιθανόν κάποιοι που το αγοράζουν το κάνουν και για να ξεχωρίζουν -
Η εμφανιση ειναι υποκειμενικο πραγμα.Εφοσον καποιος ειναι σε διλλημα, φανταζομαι οτι τα θεωρει και τα δυο απο ανεκτα εως και ωραια.Προσωπικα σε αυτο το θεμα τα θεωρω το ενα χειροτερο απο το αλλο,απο την μια το golf,που υστερα απο 800 χρονια εξελιξης μολις αρχιζει και τα καταφερνει να μην μοιαζει με παρατημενο κονσερβοκουτι τοματοπελτέ,και απο την αλλη το Leon που ύστερα απο ενα μέτριο αλλά αξιοπρεπες παρελθον εγίνε κατι σαν πολυμορφικο suzuki σαν αυτο που ειχε η 60χρονη διαχειρίστρια της πολυκατοικιας μου ....
Τωρα στον δρομο, το Cupra δεν εχει κριθει ακομα,οποτε δεν μπορουμε παρα να υποθετουμε:Καλο θα ειναι,μπορει και να μην ειναι,και γενικα να πεταμε ασκοπες ζαριες...
Το golf εχει κριθει και εχει περασει τις εξετασεις,ακομα και αυτες που μιλανε για ευχαριστηση στην οδηγηση.Εαν καποιος επροκειτο να αγορασει αμεσα,θα ελεγα golf.Διαφορετικα μπορει να περιμενει και να αποφασισει με την ησυχια του,διαβαζοντας ολα τα reviews στο ιντερνετ,κανοντας test drive, απλως χαζευοντας τα αυτοκινητα απο κοντα,βλεποντας τα χρηματοδοτικα της καθε εταιρειας κ.ο.κ. Νομιζω την ανοιξη ολα αυτα θα ειναι εφικτα.
-
Αντε, μιας και με προσπέρασες εσύ, να σε προσπεράσω κι εγώ...
Λοιπόν...ειλικρινά δεν ξέρω πόσο διακριτικό είναι το Cupra σε σχέση με το FR, δεν έχω ιδέα πως μοιάζει το δεύτερο...Είδα μια μέρα ένα Leon που ο καγκουροειδής ιδιοκτήτης του είχε βάλει ήδη βοδι-κιτ και ναι ήταν αυτό που δίνει η....αντιπροσωπεία! Αυτό είναι, με βόδι-κιτ από την αντιπροσωπεία γίνεσαι ...εξουσιοδοτημένο-βόδι-σκέτο...
Τι έλεγα;
Α, εγώ αυτό που είδα στο Cupra είναι ένα αυτοκίνητο που θέλει να ξεχωρίσει από τα άλλα, αλλά με τον άσχημο τρόπο. Γι' αυτό και τ' αντίστοιχα σχόλια. Θεωρώ εντελώς αποτυχημένη την σχεδίαση της Seat και φαίνεται πως δεν είμαι ο μόνος....Εβγαλαν κάτι πρωτότυπα Salsa και Tango μια φορά (και Reggae να έβγαζαν πάλι την ίδια σκ@τόφατσα θα είχαν... ) και μας έχουν κάνει τα οο->@@ με το συμπάθειο πάντα!
Και συγνώμη δηλαδή, όταν μου βγάζεις τουτού εν έτει 2006->2007 κίτρινο με κάτι προφυλακτήρες design by Karamitros, Aigaleo City,Gr δεν σου φταίει κανένας αν σε αποκαλέσουν Αυστραλογενές μαρσιποφόρο... Εδώ βλέπουμε κάτι αστεία κίτρινα Punto MK1 και γελάμε έτσι που τα έχουν καταντήσει οι ιδιοκτήτες (full βόδι-κιτ Abarth, σήμα Scuderia Ferrari, αυτοκόλλητη τάπα αεροπορικού τύπου κλπ κλπ), έρχεται η Seat και τους αντιγράφει και στο προσφέρει έτοιμο! Χ$στηκα αν λέγεται Cupra ή FR ή τα @@ μου κουνιούνται!
Τα ίδια ισχύουν και για τα OctaviaRS, Focus ST, δεν νομίζω όμως για το S3, αλλά δεν παίρνω και όρκο...
Γι' αυτό και υποστηρίζω το GTi: επειδή δεν έχει ν'αποδείξει τίποτε, είναι το πιο διακριτικό και το πιο όμορφο! Σε όσους δεν αρέσει η διακριτικότητα, ας αρχίσουν τα παιχνίδια με τον πολυεστέρα... Ή καλύτερα να παίζουν με το που είναι και φθηνότερο.... -
Σχετικά με τον κινητήρα του, που όπως κι αυτός που φορά το S3 έχει αναβαθμιστεί σε ένα σωρό σημεία σε σχέση με τον 'απλό' 2.0 TFSi των 200 ίππων, όπως γράφτηκε και παραπάνω... Έχουμε καμιά πηγή που να μας λέει ότι Cupra και S3 φορούν το ίδιο μοτέρ - με διαφορά μόνο στο software?....
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Αντε, μιας και με προσπέρασες εσύ, να σε προσπεράσω κι εγώ...
Λοιπόν...ειλικρινά δεν ξέρω πόσο διακριτικό είναι το Cupra σε σχέση με το FR, δεν έχω ιδέα πως μοιάζει το δεύτερο...Είδα μια μέρα ένα Leon που ο καγκουροειδής ιδιοκτήτης του είχε βάλει ήδη βοδι-κιτ και ναι ήταν αυτό που δίνει η....αντιπροσωπεία! Αυτό είναι, με βόδι-κιτ από την αντιπροσωπεία γίνεσαι ...εξουσιοδοτημένο-βόδι-σκέτο...
Τι έλεγα;
Α, εγώ αυτό που είδα στο Cupra είναι ένα αυτοκίνητο που θέλει να ξεχωρίσει από τα άλλα, αλλά με τον άσχημο τρόπο. Γι' αυτό και τ' αντίστοιχα σχόλια. Θεωρώ εντελώς αποτυχημένη την σχεδίαση της Seat και φαίνεται πως δεν είμαι ο μόνος....Εβγαλαν κάτι πρωτότυπα Salsa και Tango μια φορά (και Reggae να έβγαζαν πάλι την ίδια σκ@τόφατσα θα είχαν... ) και μας έχουν κάνει τα οο->@@ με το συμπάθειο πάντα!
Και συγνώμη δηλαδή, όταν μου βγάζεις τουτού εν έτει 2006->2007 κίτρινο με κάτι προφυλακτήρες design by Karamitros, Aigaleo City,Gr δεν σου φταίει κανένας αν σε αποκαλέσουν Αυστραλογενές μαρσιποφόρο... Εδώ βλέπουμε κάτι αστεία κίτρινα Punto MK1 και γελάμε έτσι που τα έχουν καταντήσει οι ιδιοκτήτες (full βόδι-κιτ Abarth, σήμα Scuderia Ferrari, αυτοκόλλητη τάπα αεροπορικού τύπου κλπ κλπ), έρχεται η Seat και τους αντιγράφει και στο προσφέρει έτοιμο! Χ$στηκα αν λέγεται Cupra ή FR ή τα @@ μου κουνιούνται!
Τα ίδια ισχύουν και για τα OctaviaRS, Focus ST, δεν νομίζω όμως για το S3, αλλά δεν παίρνω και όρκο...
Γι' αυτό και υποστηρίζω το GTi: επειδή δεν έχει ν'αποδείξει τίποτε, είναι το πιο διακριτικό και το πιο όμορφο! Σε όσους δεν αρέσει η διακριτικότητα, ας αρχίσουν τα παιχνίδια με τον πολυεστέρα... Ή καλύτερα να παίζουν με το που είναι και φθηνότερο.... -
Leon με τη λογική ότι αφού αγοράζεις κινητήρα για γέμισμα, ας πάρεις τον πιο δυνατό. Προσωπικά, μου αρέσει και περισσότερο από το Golf οπότε...
+το κόστος συντήρησης.
Στην πραγματικότητα όμως κανένα από τα 2.
-
Για το κόστος συντήρησης μην είσαι τόσο σίγουρος.....
-
Τι να σου πω τώρα...; Φυσικά και δεν είμαι σίγουρος, αλλά η εμπειρία μου άλλα λέει.
Για τον 1.8Τ...μη εξουσιοδοτημένο για VW-Audi 700 ευρώ, αντιπροσωπεία Seat τελικά με 500κάτι, για τα 60Κ χιλιόμετρα με αλλαγή ιμάντων.
-
Ο χρήστης harris έγραψε:
Όπως έγραψα με την 'διακριτική εμφάνιση' αναφερόμουν σε σχέση με το FR και κατά πόσο διαφέρουν μεταξύ τους.
Αλλά και γενικότερα, για να προσπεράσω τα σχόλια του HighFidelity, είναι διακριτικότερο ας πούμε από S3, Focus ST, Octavia RS που ανέφεραν μερικοί.To FR έχει απλά έναν κινητήρα 200 ίππων και είναι διακριτικότατο,
γι αυτό μ' αρέσειΠαρόμοια, το Α3 Sportback TFSI quattro. Aν αφαιρέσεις τα διακριτικά
μπρός-πίσω, δεν καταλαβαίνεις αν πρόκειται για το 16αρι ή όχι.Το Leon CUPRA είναι λίγο τραβηγμένο (ιδίως οι προφυλακτήρες)
Το νέο Τype-R για παράδειγμα θεωρώ ότι είναι η αποθέωση του είδους!
-
Ο χρήστης technik έγραψε:
To FR έχει απλά έναν κινητήρα 200 ίππων και είναι διακριτικότατο,
γι αυτό μ' αρέσειΠαρόμοια, το Α3 Sportback TFSI quattro. Aν αφαιρέσεις τα διακριτικά
μπρός-πίσω, δεν καταλαβαίνεις αν πρόκειται για το 16αρι ή όχι.Το Leon CUPRA είναι λίγο τραβηγμένο (ιδίως οι προφυλακτήρες)
Το νέο Τype-R για παράδειγμα θεωρώ ότι είναι η αποθέωση του είδους!
Το καινούριο Type-R δεν έπεσε κι από τον ουρανό...Και το προηγούμενο έχει μπόλικη καγκουροσύνη επάνω του...Βόδι-κιτ, αυτοκολλητάκια κλπ κλπ. Γενικά δεν καταλαβαίνω αυτή τη μανία με τα αυτοκόλλητα...Ούτε του Rallye τ' αντέχω! Βάλε ένα σηματάκι μικρό εμπρός, πίσω στο πλάι όπου θέλεις ώστε αυτός ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ να βλέπει και άσε τους ανίδεους και τις ανεγκέφαλες γκόμενες να ψάχνουν μάρσιπους...
Ξέρω πως κάποιοι θα ενοχληθούν βέβαια με τα παραπάνω, αλλά you can't win 'em all! -
Κι αυτός που δεν ξέρει? Πώς θα μάθει?
-
Ο χρήστης n_olympios έγραψε:
Κι αυτός που δεν ξέρει? Πώς θα μάθει?πρέπει να μάθει ?
-
E και για να μάθει πρέπει να είναι μεγάλο το...αυτοκόλλητο; Αν είναι μύωψ ας φορέσει τα γυαλιά του!
Αυτός που δεν ξέρει εξ άλλου, άνετα θα μπερδέψει την φτερούγα του Impreza με την 'φτερούγα' φτιαγμένου Hyundai Accent...
Γι' αυτό καλύτερα διακριτικά....
Για δυνατούς λύτες: Leon CUPRA + Golf GTI