-
Όχι, δεν κλέβει το κράτος. Κλέβουν μερικοί πολίτες τους πολλούς πολίτες.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Όχι, δεν κλέβει το κράτος. Κλέβουν μερικοί πολίτες τους πολλούς πολίτες.Οι αυξήσεις κάθε τόσο στα τιμολόγια της ΔΕΗ, ΟΤΕ; (Ξαφνικά)
Οι αυξήσεις στα είδη των σούπερμάρκετ;
Και μη μου πείς ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός λειτουργεί σωστά.
Πήγε κανένας από αυτούς στην φυλακή; Για παραδειγματισμό;
Δεν νομίζω.
Γιατί δεν τιμαριθμοποιείται η φορολογική κλίμακα; -
Ο χρήστης nasos/sti έγραψε:
Μ' αρέσει Nάσο που σε άλλα τόπικ παραπονιέσαι για το κράτος.
Ας είναι καλά οι μαλακες να πληρώνουν...ε ναι ρε συ.
αμα βγαζεις 20χιλιαρικα κ δινεις τα 3 καθε χρονο στο κρατος που ολη την χρονια στα παιρνει απο ολες τις πλευρες φυσικο ειναι αν μπορουσα να τα γλυτωσω θα τα γλυτωνα.
πχ για να βαλω σιδερακια στις μικρες δεν αναγνωριζεται.θελω ομως 6 χιλιαρικα.
τα σχεδον 3 χιλιαρικα θερμανση κ αυτα δεν αναγνωριζονται.
ασε κ ποσαααα αλλα.
ε τι στο καλο αναγνωριζεται μονο?
να κατσω κ στα τεσσερα δηλ?Ας είναι καλά οι άλλοι που δίνουν το 40% και δεν μπορούν κλέψουν...
-
ε?
που λαμβανει χωρα κατι τετοιο?H ανώτατη μισθολογική κλίμακα των δημοσιων υπαλλήλων με 40% φορολογείται, αν δεν κάνω λάθος.
Γενικά κανένας δημόσιος υπάλληλος (αυτοί οι τεμπέληδες, οι έτσι οι αλλιώς) δεν μπορεί να κλέψει. Και δε νομίζω να έχει λιγότερες ανάγκες από όλους τους υπόλοιπους.
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
ε?
που λαμβανει χωρα κατι τετοιο?H ανώτατη μισθολογική κλίμακα των δημοσιων υπαλλήλων με 40% φορολογείται, αν δεν κάνω λάθος.
Γενικά κανένας δημόσιος υπάλληλος (αυτοί οι τεμπέληδες, οι έτσι οι αλλιώς) δεν μπορεί να κλέψει. Και δε νομίζω να έχει λιγότερες ανάγκες από όλους τους υπόλοιπους.
Επισης σε κανενα δημοσιο υπαλληλο δεν μπορει να μπει ΣΔΟΕ για ελεγχο, και αντι να κανει ελεγχο να γυρισει και να τους πει 'ή μας δινεις τοσα, ή σου βρισκουμε παραβασεις που θα βγαλουν προστιμα 10χ τοσα' ενω εισαι καθ'ολα νομιμος...Βλεπε ποστ μου στην πρωτη σελιδα του τοπικ.
Οταν το κρατος με κουτοπονηρους τροπους σε κλεβει ή σε κοροιδευει για να σου παρει περισσοτερα (βλεπε πχ την 'καταργηση' των τεκμηριων στα αυτοκινητα), επιβαλλεται να γλυτωσεις οσα περισσοτερα μπορεις με οποιο τροπο μπορεις.
-
ε?
Για την ακριβεια (για το 2007):
12000 ειναι το αφορολογητο
12001-30000 φορολογουνται με 29%
30001-75000 φορολογουνται με 39%
75001 και πανω (συχνο φαινομενο ) φορολογουνται με 40%Το ιδιο ισχυει και για ολους τους μισθωτους, βεβαια, ομως επιχειρησεις και (μεσαια ή υψηλα αμοιβομενοι) εργαζομενοι εφαρμοζουν διαφορα τρικ με μπονους, stock options, αυτοκινητο, 'εξοδα', εταιρικες πιστωτικες κλπ. και γλυτωνουν το φορο... Φυσικα δε μιλαμε για τον απλο υπαλληλο που ετσι κι αλλιως εχει εισοδηματα κοντα στο αφορολογητο
Υπαρχουν κανα-δυο ειδικες κατηγοριες ΔΥ (πχ εργαζομενοι σε ΟΤΑ Α' Βαθμου) που ενα κομματι της αμοιβης τους ειναι πραγματι αφορολογητο ('εξοδα κινησης' , περιπου 300 ευρω μηνιαιως), ομως προκειται για εξαιρεση. -
H διαφορά του 39 και του 40% ποιά ειναι; Πλάκα μας κάνουν;
-
πχ για να βαλω σιδερακια στις μικρες δεν αναγνωριζεται.θελω ομως 6 χιλιαρικα.Ποσο;
-
Τόσο ακριβώς!
-
Προφανως μας κανουν πλακα
Εγω πχ, παρα το οτι ο Σενιορ Αλογοσκουφης μιλησε για μειωση της φορολογιας , θα εχω φετος μικροτερο καθαρο εισοδημα (μεγαλυτερη παρακρατηση) παρα την αυξηση του αφορολογητου και την (ανεπαισθητη) μειωση των συντελεστων και παρα τις μισθολογικες αυξησεις ( ), γιατι κανανε τρελη μαγκια με την καταργηση του χαμηλου συντελεστη 15% Δεν τους πιανεις πουθενα
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Προφανως μας κανουν πλακαΕγω πχ, παρα το οτι ο Σενιορ Αλογοσκουφης μιλησε για μειωση της φορολογιας , θα εχω φετος μικροτερο καθαρο εισοδημα (μεγαλυτερη παρακρατηση) παρα την αυξηση του αφορολογητου και την (ανεπαισθητη) μειωση των συντελεστων και παρα τις μισθολογικες αυξησεις ( ), γιατι κανανε τρελη μαγκια με την καταργηση του χαμηλου συντελεστη 15% Δεν τους πιανεις πουθενα
Ανέβηκες μισθολογικη κλίμακα ε;
-
Δεν καταλαβες, εγω δεν ανεβηκα πουθενα
Απλα καταργησανε τη Β' Εθνικη και μας ανεβασαν με το ζορι στην Α' -
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Δεν καταλαβες, εγω δεν ανεβηκα πουθενα
Απλα καταργησανε τη Β' Εθνικη και μας ανεβασαν με το ζορι στην Α'Ήξερα ότι αν ανέβεις κλιμακα μπορεί να καταλήξεις να παίρνεις λιγότερα, λόγω μεγαλύτερων κρατήσεων. Αλλά αυτοί έχουν τελειοποιήσει το σύστημα.
-
Ήξερα ότι αν ανέβεις κλιμακα μπορεί να καταλήξεις να παίρνεις λιγότερα, λόγω μεγαλύτερων κρατήσεων. Αλλά αυτοί έχουν τελειοποιήσει το σύστημα.Ω ναι σε αυτα το κρατος δουλευει αψογα
Για να καταλαβεις, με τα νεα μετρα, αμα εχεις εισοδημα 15000-20000 χιλιαδες ευρω (οπως οι περισσοτεροι) θα πληρωνεις μεγαλυτερο φορο.
Αν εχεις εισοδημα 20000 και πανω, τοτε αρχιζεις να γλυτωνεις κατι ψιλα. Αν εχεις 30000 και πανω, γλυτωνεις τα περισσοτερα Κοινωνικη πολιτικη, ετσι; -
Πριν από κάποια χρόνια μου ανακοινώνεται μια γερή αύξηση από το Διευθυντή μου στα πλαίσια αναβάθμισης κλπ κλπ.
Η χαρά μου ήταν μεγάλη μια και θεώρησα ότι υπάρχει αναγνώριση των προσπαθειών μου.
Η απογοήτευσή μου ήταν μεγαλύτερη όταν τελικά πήρα λιγότερα 'καθαρά'
και ο λογιστής μας μου εξήγησε το λόγο. Είχα ανέβει κλίμακα.Δεν φοροδιαφεύγω, γιατί απλά δεν μπορώ.
Αυτό που θα ήθελα να κάνω είναι να ΙΚΑδιαφεύγω. Γίνεται?
Οι κρατήσεις του ΙΚΑ είναι απίστευτες σε σχέση με αυτά που θα μπορούσε να προσφέρει μια ιδιωτική ασφάλιση στα μισά χρήματα (αν συνυπολογίσεις και τις εργοδοτικές εισφορές τότε το πράγμα ξεφεύγει εντελώς)Έχω σκεφτεί να προσφύγω στην ΕΕ, αλλά φοβάμαι ότι είναι άδικος κόπος.
-
οι κλιμακες για το οικονομικο 2007 (ημερολογιακο 2006) ειναι
μισθωτοι συνταξιουχοι
εισοδημα-----συντελεστης-----φορος κλιμακας-----φορος ευρω
μεχρι 11000----- 0%----- 0------ 0 (αφορολογητο)
'' 13000----- 15%----- 300----- 300
'' 23000----- 30%----- 3000----- 3300
απο 23χ και ανω 40%ελευθεροι απαγγελματιες
εισοδημα-------- συντελεστης -----φορος κλιμακας-----φορος ευρω
μεχρι 9900----- 0%------ 0-------- 0 (αφορολογητο)
'' 13000----- 15%----- 525------ 300
'' 23000----- 30%----- 3000------ 3525
απο 23χ και ανω 40% -
Ο χρήστης akatanohtos έγραψε:
οι κλιμακες για το οικονομικο 2007 (ημερολογιακο 2006) ειναιμισθωτοι συνταξιουχοι
εισοδημα-----συντελεστης-----φορος κλιμακας-----φορος ευρω
μεχρι 11000----- 0%----- 0------ 0 (αφορολογητο)
'' 13000----- 15%----- 300----- 300
'' 23000----- 30%----- 3000----- 3300
απο 23χ και ανω 40%ελευθεροι απαγγελματιες
εισοδημα-------- συντελεστης -----φορος κλιμακας-----φορος ευρω
μεχρι 9900----- 0%------ 0-------- 0 (αφορολογητο)
'' 13000----- 15%----- 525------ 300
'' 23000----- 30%----- 3000------ 3525
απο 23χ και ανω 40%Αυτα ισχυαν για εισοδηματα αποκτηθεντα το 2006. Πλεον οι εκκαθαριστες δαπανων κανουν εκκαθαριση με τις νεες κλιμακες.
Lippi
Δεν πληρωνεις μονο ιατροφαρμακευτικη περιθαλψη στο ΙΚΑ, αλλα και συνταξιοδοτικο. Επισης εξασφαλιζεις σιγουρια σε αντιθεση με τον οποιο ιδιωτη. Το συστημα πασχει, σαφως, αλλα κυριο αιτιο παθογενειας ειναι η ΙΚΑδιαφυγη που αναφερεις Φαυλος κυκλος....
-
??????????????????????????????????
-
Ο χρήστης akatanohtos έγραψε:
??????????????????????????????????Τι δεν καταλαβες?
Οι κλιμακες που ποσταρες δεν ισχυουν πια. Εχουμε μπει στο 2007 και οι εκκαθαρισεις δαπανων γινονται με βαση τις αναθεωρημενες κλιμακες και συντελεστες. Δλδ. σου κρατανε λεφτα με αφορολογητο το 12000 και συντελεστες το 29, 39 και 40%. -
φιλε μου νομιζω οτι κανεις λαθος αυτα που λες θα ισχυσουν οντως για το 2007 οικονομικο 2008
δηλαδη για την δηλωση που θα κανουμε του χρονου
τωρα κανουμε δηλωση για τα εισοδηματα που αποκτησαμε το 2006
υγ τα στοιχεια που εδωσα τα αντεγραψα απο το βιβλιαρακι που ερχεται μαζι με την δηλωση
Φοροδιαφεύγετε; Αν μπορούσατε, θα φοροδιαφεύγατε;