-
Ο χρήστης sintz έγραψε:
Επισης εχω παραγγειλει το Tibo s1000 δε ξερω ποσο θα με βοηθησει.Θα σε βοηθήσει αρκετά αν έχει & καλούς χάρτες!!!
-
Δεν τοεχω παραλαβει ακομη.Οι χαρτες ειναι destinator europe
-
καλησπεριζω το foroum και μπαινω κατευθειαν στο ζουμι.
θα ταξιδεψω ολλανδια τον αυγουστο και θελω να νοικιασω αυτοκινητο.
η ερωτηση ειναι αν θα αντιμετωπισω καποιο προβλημα με το διπλωμα οδηγησης μου?
εχει εκδοθει το 1989 ειναι το πορτοκαλι που γραφει διπλωμα οδηγησης σε καμμια 10 αρια γλωσες στην πρωτη σελιδα.
καπου διαβασα οτι πρεπει να εκδωθει διεθνες διπλωμα οδηγησης απο την ελπα αλλα μονο για χωρες εκτος ευρωπαικης ενωσης.
γνωριζει κανεις τι ισχυει? -
Ο χρήστης christou έγραψε:
καλησπεριζω το foroum και μπαινω κατευθειαν στο ζουμι.
θα ταξιδεψω ολλανδια τον αυγουστο και θελω να νοικιασω αυτοκινητο.
η ερωτηση ειναι αν θα αντιμετωπισω καποιο προβλημα με το διπλωμα οδηγησης μου?
εχει εκδοθει το 1989 ειναι το πορτοκαλι που γραφει διπλωμα οδηγησης σε καμμια 10 αρια γλωσες στην πρωτη σελιδα.
καπου διαβασα οτι πρεπει να εκδωθει διεθνες διπλωμα οδηγησης απο την ελπα αλλα μονο για χωρες εκτος ευρωπαικης ενωσης.
γνωριζει κανεις τι ισχυει?Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα πριν 10 μέρες. Καμιά εταιρία δεν το δέχεταιν επίσημα αλλά τελικά το δεχτήκανε στη ψιλοζούλα στη χέρτζ επειδή μου είπαν ότι είχαν ξαναδώσει αμάξια με αυτό το δίπλωμα. Καλού κακού βγάλε το διεθνές δίπλωμα...
-
Προς το παρόν δέχονται το παλιό εντός Ευρωπαικής Ενωσης.
Εκτός πήγαινε με νέο διεθνές. -
Ο χρήστης dimline έγραψε:
Προς το παρόν δέχονται το παλιό εντός Ευρωπαικής Ενωσης.
Εκτός πήγαινε με νέο διεθνές.Βασικά οι άγγλοι ήθελαν οπωσδήποτε να αναγράφεται το όνομα με λατινικούς χαρακτήρες, και με το δίκιο τους βασικά. Τώρα δεν ξέρω αν το δέχονται στις υπόλοιπες χώρες...
-
Δεν ξερω αν εχει να κανει με το οτι οι Αγγλοι ειναι εκτος Σεγκεν
-
ευχαριστω τους φιλους για το ενδιαφερον τους να με πληροφορησουν.
μαλλον παιζει ρολο και η χωρα...
πριν 2 χρονια νοικιασα ιταλια κανενα προβλημα
περυσι ισπανια κανενα προβλημα...
ολλανδια αραγε τι να παιζει...
θα παρω αυριο τηλ. την ελπα να δω τι θα μου πουν γιατι ανησυχησα.... -
Άσε την έλπα, αυτή δεν ξέρει την τύφλα της. Πάρε τηλέφωνο το γραφείο από το οποίο θα παραλάβεις το αμάξι σου για να είσαι σίγουρος. για την ελβετία βρήκα άκρη με την χερτζ εκεί και όχι με την ελπα ή την χερτζ εδώ στην ελλάδα.
-
μια που το ανεφερες στην ελβετια τι ισχυει?
-
Στην ελβετία εγώ πήγα με το δίπλωμα που έβγαλα το 2004, το οποίο αναγράφει το όνομα με ελληνικούς χαρακτήρες. Στην ελπα μου έλεγαν να βγάλω διεθνές, στην χερτζ θεσσαλονικης μου έλεγαν να βγάλω διεθνές μάλλον, οπότε και πήρα τηλέφωνο ελβετία και μου είπαν ότι αρκεί και αυτό.
-
με μπερδεψατε με τις απαντησεις σας
ειναι ασφαλες τελικα το βελιγραδι; -
Καλημέρα, θα μεταβούμε Σκωτία για καμμιά εβδομάδα με την οικογένεια και θα νοικιάσουμε αυτοκίνητο εκεί για τις καθημερινές εξορμήσεις μας.
Έχω έναν έντονο φόβο σχετικά με την ανάποδη οδήγηση όμως και το σκέφτομαι.Τί με συμβουλεύεται να προσέχω;;;
Ευχαριστώ. -
Κοίτα στα πρώτα 10 λεπτά οδήγησης νιώθεις υπερανασφαλής καθώς νιώθεις ότι κάνεις το πιο παράλογο πράγμα του κόσμου! Ένα μυστικό για αυτά τα 10 λεπτά είναι πως να προσπαθείς πάντα να είσαι στο κέντρο του δρόμου εσύ και όχι ο συνοδηγός σου. Μετά συνηθίζεις και μετά από καμιά ώρα χρησιμοποιείς σωστά τους καθρέφτες κοιτώντας και καθρέφτη και πίσω από τα αριστερά και όχι από τα δεξιά όπως στην Ελλάδα. Το κιβώτιο το συνηθίζεις εύκολα και άντε καμία φορά το δεξί σου χέρι να πιάνει την πόρτα ψάχνοντας για ...λεβιέ. Αυτό που θέλει πολλή προσοχή και είναι δύσκολο να βρεις την σωστή αίσθηση, είναι το που τελειώνει το ο δρόμος και αρχίζει το πεζοδρόμιο καθώς δεν βλέπεις από τα αριστερά. Εγώ μετά από το πρώτο ακούμπημα πήγαινα με βάση τις λωρίδες και όχι την αίσθηση καθώς ήταν ...τελείως λάθεμένη! Οι roundabout είναι παντού και το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να μπεις στη σωστή λωρίδα με βάση τις ενδείξεις που υπάρχουν στο οδόστρωμα και τις πινακίδες. Μετά χρησιμοποιείς τα φλας σου και μετακινείσαι όπως εδώ...
![](http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/e/ec/UK_Roundabout_8_Cars.gif)
Πάντως μην ανησυχείς. Οι οδηγοί είναι απίστευτα φιλικοί οπότε και κάτι στραβό να κάνεις θα σε έχουν υπ'οψιν. Ακόμη προσοχή πρός τις κάμερες για ταχύτητα και κόκκινο! Είναι παντού και αυτές για ταχύτητα θα ενργοποιηθούν όταν πας πανω από το 10% του ορίου + 2 μίλια κατευθείαν. Καλές διαδρομές!
-
Ευχαριστώ για τα tips...
Από ότι βλέπω στην εικόνα που παραθέτεις προτεραιότητα έχουν όσοι κινούνται μέσα στο roundabout ή υπάρχουν stop στην είδοδο του ;;;;(άντε τώρα να συνηθίσεις και να μπαίνεις και από αριστερά εκεί... )
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Ευχαριστώ για τα tips...
Από ότι βλέπω στην εικόνα που παραθέτεις προτεραιότητα έχουν όσοι κινούνται μέσα στο roundabout ή υπάρχουν stop στην είδοδο του ;;;;Όσοι κινούνται μέσα. Μόνο στην Ελλάδα έχουν προτεραιότητα αυτοί που μπαίνουν σε πλατεία αν και σε roundabout που έχουν φτιαχτεί όπως για πaράδειγμα στα Καλύβια αυτοί που μπαίνουν έχουν stop.
-
Προφανώς προτεραιότητα έχουν αυτοί που κινούνται μέσα στον κόμβο και όχι αυτοί που μπαίνουν όπως στην Ελλάδα. Όχι δεν υπάρχουν στοπ αλλά υπάρχουν αρκετές πινακίδες που σε προειδοποιούν για το που μπαίνεις. Το μόνο που σου αρκεί είναι να κοιτάς ΠΑΝΤΑ δεξιά όταν μπαίνεις, κατά τα λοιπά είναι πολύ ασφαλείς αφού αρκεί να κοιτάς προς μονάχα μία κατεύθυνση. Εάν μάλιστα δεν υπάρχει κίνηση και δεδομένης της καλής ορατότητας που έχουν μπορούν να γίνουν αρκετά διασκεδαστικοί...
-
Μερικά χαζά ακόμα παρακαλώ...
Κινούμαστε σε δρόμο με 2 λωρίδες, η αργή είναι η αριστερή ;;;;
Προσπερνάμε πάντα από ;;;
-
Εννοείται ότι όλα μα όλα είναι ανάποδα! Έτσι η αργή λωρίδα είναι η αριστερή και προσπερνάμε από δεξιά (μήπως αρκετοί έλληνες έχουν κάνει πολλά χιλιόμετρα στην Αγγλία και τα κάνουν τα ίδια εδώ? )
Α και όταν θες να παρκάρεις ανάβεις δεξί φλας μόνο, όπως στην υπόλοιπη ευρώπη. Τα αλάρμ είναι μόνο για καταστάσεις ανάγκης!
-
ευκολο ειναι παιδες...στις αριστερες κοβεις αμεσως ενω τις δεξιες τις παιρνεις ανοιχτα και δε χανεις ποτε το ρευμα σου..
μερικοι κακομοιροι απο αυτο το φορουμ οδηγουσαν και αριστεροτιμονα σε αυτο το συστημα..
Οδικώς στην Ευρώπη-Οδηγίες